Bашата любима рецепта може да спечели 50 лева. Снимайте как приготвяте предпочитаната си манджа и ставате част от рубриката ГАСТРОГУРУ. Един от вас - известен или неизвестен, но задължително добър кулинар, ще готви пред читателите. Изпращайте рецептите си на адрес [email protected]. За въпроси - тел. 942 25 33.
КОЙ ГОТВИ
Ангел Георгиев е от София. Предлага рецепта за много лека и вкусна торта. Става бързо и не се налага да печете блатове. Подходяща е, когато чакате гости, а нямате достатъчно време да се подготвите.
ПРОДУКТИ
700 гябълки
300 гобикновени бисквити
100 гмасло
3 гканела
100 гстафиди
100 горехи
60 гпудра захар
400 гзаквасена
сметана
НАЧИН НА ПРИГОТВЯНЕ
Натрошавамебисквитите и към тях добавяме орехите, стафидите, маслото, канелата и 40 г захар. Разбъркваме и към тази смес слагаме и рендосаните и изцедени от сока ябълки. Отново разбъркваме добре.
Поставямесместа във форма с падащо дъно за торта. Заливаме се със заквасената сметана, която предварително сме разбъркали с останалата захар.
Украсяваметортата според вкуса ни, може с шоколад и сметана, и когато сме готови, я слагаме в хладилника да престои 4-5 часа. Режем на парчета и сервираме.