Три нови мола в София - повече кина и леден ринг

Така ще изглежда един от бъдещите софийски молове, в който е планирана и ледена пързалка.

Забавлението - на това вече залагат новите и съществуващите молове в София и в страната, след като потреблението на дрехи, обувки и стоки за дома спадна в кризата.

Новият център, който се изгражда в Лозенец, например е обявен като лайф-стайл мол. Освен магазини с известни марки, ресторанти, кафенета, боулинг, билярд, видеоигри, фитнес, кино, вече ще има и ледени пързалки и атракциони за силни усещания и активна почивка.

Амбицията на инвеститорите е да направят проекта "зелен" - енергоефективен и в унисон с природата. Ще има вътрешни фонтани и водни каскади, озеленяване и естествена светлина. Отдаваемата търговска площ е 80 000 кв. м, което го прави най-големия у нас.

Новият мол, който се строи на околовръстното, също ще залага на развлеченията. В него са планирани кина, хипермаркет, магазин от типа направи си сам. Едно от основните му предимства е близостта до ИКЕА. Молът ще е с близо 72 000 кв. м отдаваема площ.

Бъдещият център на бул. "България" ще разполага с около 33 000 кв. м. Той ще има офисна част. Залага се на концепцията в търговската да се настанят средни и висок клас марки. Ще има също кина и хипермаркет.

И съществуващите молове се обърнаха към забавлението. В единия софийски например освен кината заработи и 3D симулатор на Формула 1 или на рали.

Друг търговски център също в София редом с традиционните киносалони има и зала с 4D кино, както и различни атракции - боулинг, билярд. Неотдавна там се откри и нов детски кът. Има и басейн, в който малчуганите ходят по вода в прозрачни топки.

Забавления предлагат и моловете в Стара Загора. В един от тях има още арени за лазерни битки, стена за катерене, писта за картинг в подземния паркинг. Такава е планирана и в един от огромните магазини във Варна. Там също залагат на "ходене по вода", но и на пейтбол, казино, зали за танци и др.

За привличане на клиенти търговските центрове правят и сезонни кампании обикновено с игри и награди.

Пазарувай в MediaMall.bg - книги, музика, филми и абонаменти

Коментари 2

Сортирай по:

0
Ами как живеяг хората на село - бедно, гледат кравички и пият домашно вино.

0
V sofia smo novi molove i metra,a za ostanalata chast na stranata koga shte pomislite.Znaete li kak jiveiat xorata na selo?

Добави коментар

Добави коментар

аватар

България иска европари за газови хранилища

България кандидатства за европейско финансиране на газовото хранилище в Чирен и за изграждане на ново, съобщиха от министерството на енергетиката. Във вторник Европейската комисия одобри 550 млн.

Парното в София с 13% по-евтино от миналата зима

Зимният сезон на 2015-2016 г. на парното в София ще е с 13% по-евтин от предишния. Това прогнозира председателя на Комисията за енергийно и водно регулиране Иван Иванов.

МФ: Ще завършим първата половина на 2015 година с излишък от 850 млн.лв.

По предварителни данни, първата половина на 2015 г. ще завърши с около 850 млн. лв. излишък, съобщиха от финансовото министерство. Това е най-големият излишък за първо полугодие от 2008 г. насам.

По-малък процент субсидия, но за повече фермери (обзор)

Огромна конкуренция се задава между фермерите за парите от Програмата за развитие на селските райони 2014-2020 г. По всички мерки се очаква подадените проекти да надхвърлят 3-4 пъти бюджетите,

Предлагат 50% по-ниска глоба, ако се плати до 2 седмици

Наполовина да бъде опростявана наложената на шофьори глоба за извършени от тях нарушения на пътя, ако е платят в двуседмичен срок от получаването на акта.

Пускат ремонтирани части от магистрали

46 км ремонтирани участъци по магистрала “Тракия” ще бъдат пуснати утре, съобщиха от пътната агенция. Вече са отворени за движение отсечките при изхода от София - от 5-и до 10-и км,

3 дни без информация на терминал 2 на летище София

Таблата на терминал 2 на летище София не работят, сигнализира в "24 часа" пътник, който очакваше полета си. От летище София потвърдиха, че информационните табла,