Три нови мола в София - повече кина и леден ринг

Така ще изглежда един от бъдещите софийски молове, в който е планирана и ледена пързалка.

Забавлението - на това вече залагат новите и съществуващите молове в София и в страната, след като потреблението на дрехи, обувки и стоки за дома спадна в кризата.

Новият център, който се изгражда в Лозенец, например е обявен като лайф-стайл мол. Освен магазини с известни марки, ресторанти, кафенета, боулинг, билярд, видеоигри, фитнес, кино, вече ще има и ледени пързалки и атракциони за силни усещания и активна почивка.

Амбицията на инвеститорите е да направят проекта "зелен" - енергоефективен и в унисон с природата. Ще има вътрешни фонтани и водни каскади, озеленяване и естествена светлина. Отдаваемата търговска площ е 80 000 кв. м, което го прави най-големия у нас.

Новият мол, който се строи на околовръстното, също ще залага на развлеченията. В него са планирани кина, хипермаркет, магазин от типа направи си сам. Едно от основните му предимства е близостта до ИКЕА. Молът ще е с близо 72 000 кв. м отдаваема площ.

Бъдещият център на бул. "България" ще разполага с около 33 000 кв. м. Той ще има офисна част. Залага се на концепцията в търговската да се настанят средни и висок клас марки. Ще има също кина и хипермаркет.

И съществуващите молове се обърнаха към забавлението. В единия софийски например освен кината заработи и 3D симулатор на Формула 1 или на рали.

Друг търговски център също в София редом с традиционните киносалони има и зала с 4D кино, както и различни атракции - боулинг, билярд. Неотдавна там се откри и нов детски кът. Има и басейн, в който малчуганите ходят по вода в прозрачни топки.

Забавления предлагат и моловете в Стара Загора. В един от тях има още арени за лазерни битки, стена за катерене, писта за картинг в подземния паркинг. Такава е планирана и в един от огромните магазини във Варна. Там също залагат на "ходене по вода", но и на пейтбол, казино, зали за танци и др.

За привличане на клиенти търговските центрове правят и сезонни кампании обикновено с игри и награди.

Пазарувай в MediaMall.bg - книги, музика, филми и абонаменти

Коментари 2

Сортирай по:

0
Ами как живеяг хората на село - бедно, гледат кравички и пият домашно вино.

0
V sofia smo novi molove i metra,a za ostanalata chast na stranata koga shte pomislite.Znaete li kak jiveiat xorata na selo?

Добави коментар

Добави коментар

Нека поговорим за важните неща! Другото може да оставим на технологиите

Аз съм Гергана, от Кърджали. Завършила съм Техникум по обществено хранене. Професията „готвач“ я практикувам само вкъщи, защото технологиите са ми по-присърце.

Изплащат гарантирани депозити 7 дни, след като банка затвори

Евродирективата предвижда поетапно въвеждане на този срок до 2024 г. Ние - предварително и без преходен период Гарантираните депозити в банка ще се изплащат 7 работни дни от датата,

Вместо BG министри в Москва - разговор по телефона за Южен поток (Обзор)

Божидар Лукарски отива в САЩ след отказ на Русия за делегация Министрите на икономиката и на енергетиката Божидар Лукарски и Теменужка Петкова няма да летят на 19 декември до Москва за разговори по

БНБ: Изявленията на адвокат Менков целят да заблудят и манипулират

Нито едно от изявленията на г-н Менков не отговаря на истината. Същите са тенденциозни, целят да заблудят и манипулират общественото мнение и да окажат неправомерен натиск и влияние чрез медиите

ГЕРБ и Реформаторите не се разбраха за пенсиите

ГЕРБ и Реформаторският блок не са се разбрали за предложените промени в пенсионното осигуряване, които вчера бяха приети от бюджетната комисия. Това стана ясно след среща между представители на двете

Субсидии от 102 млн. лева за агроекология изплаща фонд Земеделие днес

Продължават плащанията по мерките от ОС 2: Агроекологични плащания (АЕП) и Необлагодетелствани райони (НР) за Кампания 2014,съобщиха от фонд "Земеделие".

Азиатски бизнесмен иска да внася български консерви

До края на март 2015 г. китайската инвестиционна група Гуолиен Инвестмънт Груп, Пекин, ще посети България, за да разгледа на място "Евро-китайската зона за икономическо развитие" - ЕКЗИР