Три нови мола в София - повече кина и леден ринг

Така ще изглежда един от бъдещите софийски молове, в който е планирана и ледена пързалка.

Забавлението - на това вече залагат новите и съществуващите молове в София и в страната, след като потреблението на дрехи, обувки и стоки за дома спадна в кризата.

Новият център, който се изгражда в Лозенец, например е обявен като лайф-стайл мол. Освен магазини с известни марки, ресторанти, кафенета, боулинг, билярд, видеоигри, фитнес, кино, вече ще има и ледени пързалки и атракциони за силни усещания и активна почивка.

Амбицията на инвеститорите е да направят проекта "зелен" - енергоефективен и в унисон с природата. Ще има вътрешни фонтани и водни каскади, озеленяване и естествена светлина. Отдаваемата търговска площ е 80 000 кв. м, което го прави най-големия у нас.

Новият мол, който се строи на околовръстното, също ще залага на развлеченията. В него са планирани кина, хипермаркет, магазин от типа направи си сам. Едно от основните му предимства е близостта до ИКЕА. Молът ще е с близо 72 000 кв. м отдаваема площ.

Бъдещият център на бул. "България" ще разполага с около 33 000 кв. м. Той ще има офисна част. Залага се на концепцията в търговската да се настанят средни и висок клас марки. Ще има също кина и хипермаркет.

И съществуващите молове се обърнаха към забавлението. В единия софийски например освен кината заработи и 3D симулатор на Формула 1 или на рали.

Друг търговски център също в София редом с традиционните киносалони има и зала с 4D кино, както и различни атракции - боулинг, билярд. Неотдавна там се откри и нов детски кът. Има и басейн, в който малчуганите ходят по вода в прозрачни топки.

Забавления предлагат и моловете в Стара Загора. В един от тях има още арени за лазерни битки, стена за катерене, писта за картинг в подземния паркинг. Такава е планирана и в един от огромните магазини във Варна. Там също залагат на "ходене по вода", но и на пейтбол, казино, зали за танци и др.

За привличане на клиенти търговските центрове правят и сезонни кампании обикновено с игри и награди.

Пазарувай в MediaMall.bg - книги, музика, филми и абонаменти

Коментари 2

Сортирай по:

0
Ами как живеяг хората на село - бедно, гледат кравички и пият домашно вино.

0
V sofia smo novi molove i metra,a za ostanalata chast na stranata koga shte pomislite.Znaete li kak jiveiat xorata na selo?

Добави коментар

Добави коментар

Газпром самостоятелно ще строи новата тръба до Турция

Морската част от проекта „Турски поток” ще бъде изцяло изградена от „Газпром”, а инфраструктурата на територията на южната ни съседка ще се изгражда съвместно с „Боташ”.

КЗП глоби Енерго Про с 25 000 лева

С разпореждане на Варненския окръжен съд на „Енерго-Про Мрежи”АД и „Енерго-Про Продажби”АД е наложена глоба в размер на 25 000 лв. Това стана след като от Комисията за защита правата на потребителя

Делян Добрев: Издадени са 67 000 фактури с един и същи падеж

Tова, което се случва сега е в много по-малки мащаби, но все пак Народното събрание няма да допусне да се случи отново това, което е стана през 2012 г.

Вноските за втора пенсия се проверяват онлайн

Всеки гражданин с персонален идентификационен код (ПИК) на НАП може да провери вноските, които агенцията е превела към универсален или професионален фонд за допълнително задължително пенсионно

Българите са пътували предимно в Европа през декември

Българите пътували в чужбина през декември 2014 г. са повече в сравнение със същия период на по-миналата година и са предпочели като дестинация европейски страни, съобщиха от НСИ.

Всички заплати преди 1997 г. в сметките за пенсия, не само най-високите

Предложение хората със стаж преди 1997 г. да не могат да избират трите си години с най-голямо заплащане, върху които да бъде изчислена пенсията направи социалният министър Ивайло Калфин.

Все повече българи купуват осигурителен стаж

Над 30% повече са хората, които купуват осигурителен стаж и бързат да се пенсионират. Данните са от справка на осигурителния институт за Нова телевизия.