Пиле с майонеза за неочаквани гости

Bашата любима рецепта може да спечели 50 лева. Снимайте как приготвяте предпочитаната си манджа и ставате част от рубриката ГАСТРОГУРУ. Един от вас - известен или неизвестен, но задължително добър кулинар, ще готви пред читателите. Изпращайте рецептите си на адрес gdelchev@24chasa.bg.

За въпроси - тел. 942 25 33.

КОЙ ГОТВИ

Нина Димова от Бургас е майка на 4-месечно бебе. Тя работи като детска учителка и в свободното си време обича да готви и експериментира. Предлага едно бързо, лесно, вкусно и сравнително евтино ястие.

ПРОДУКТИ

500 г пилешко филе
800 г картофи
1 глава лук
1 майонеза
сол, соев сос, брашно, олио, чубрица

НАЧИН НА ПРИГОТВЯНЕ

Нарязваме пилешкото филе на тънко и овкусяваме със сол и малко соев сос. Овалваме парчетата в брашно и ги пържим в силно нагорещено олио до леко зачервяване.

Режем картофите на едри кубчета. Намазваме дъното на средно голяма тава с малко олио. Режем главата лук на шайби и го слагаме най-отдолу на тавата.

Върху лука слагаме изпърженото месо и най-отгоре нареждаме овкусените с чубрица картофи.

Намазваме майонезата най-отгоре и напръскваме ястието с малко вода. Печем около 40 мин във фурна на 180 градуса.

Пазарувай в MediaMall.bg - книги, музика, филми и абонаменти

Коментари 2

Сортирай по:

0
Смешни са рецептите според онези, които изобщо нямат и представа кое как се готви и точно вие ставате смешни с изказванията си :). Дали с майонеза, дали със заквасена сметана, дали с цедено кисело мляко и лъжица масло в нея... стават прекрасни блюда, г- н Иване! :)

0
s mayoneza i na furna..........tuk predlagate samo smeshni recepti riadko ima neshto normalno

Добави коментар

Добави коментар

Пикантен свински джолан с картофи

Bашата любима рецепта може да спечели 30 лева. Снимайте как приготвяте предпочитаната си манджа и ставате част от рубриката ГАСТРОГУРУ. Един от вас - известен или неизвестен, но задължително добър кул

Патладжани по гръцки - папуцаки

Bашата любима рецепта може да спечели 30 лева. Снимайте как приготвяте предпочитаната си манджа и ставате част от рубриката ГАСТРОГУРУ. Един от вас - известен или неизвестен, но задължително добър кул

Плодова салата с карамелизирани ядки

Кой готви Марияна Бончева е от София. Неделното предложение е за екзотична плодова салата. “Плодовете могат да варират според вкуса. Толкова е богата и засищаща, че спокойно може да замести и основ

Пълнен кромид лук

Bашата любима рецепта може да спечели 30 лева. Снимайте как приготвяте предпочитаната си манджа и ставате част от рубриката ГАСТРОГУРУ. Един от вас - известен или неизвестен, но задължително добър