Разводите на Волен Сидеров

Сватбата на евродепутата Димитър Стоянов с приятелката му Мариела Пенева през юли бе последното събитие, на което Капка и Волен Сидерови демонстрираха нормални семейни отношения. СНИМКА: ХРИСТО РАХНЕВ

Гледайте новия турски сериал “АТАКА”! Разочаровано бивше гадже на настоящ евродепутат е любовница на лидера на националистическа партия, който поради изгарящата връзка с драстично по-младата жена е напуснал законната си съпруга, която пък е майка на евродепутата. Бясната съпруга, която в миналото е създала този лидер, сега решава да използва сина си, за да унищожи лидера за това, че я е зарязал заради бившето гадже на сина си.

(to be continued...)

Така потребителят на фейсбук Стоян Михалев е изчерпал случващото се в задкулисието на трусовете около партия “Атака” през последните дни, седмици и месеци.

Макар сюжетът наистина повече да пасва за сценарий на ненавистните за националистите турски сериали, той до голяма степен е реален. И добре илюстрира причините “Атака” да стигне до поредния и най-драстичен раздор от създаването си насам.

За раздялата на Волен Сидеров със съпругата му Капка се заговори още през пролетта. Официалното потвърждение обаче дойде в събота от устата на сина й Димитър Стоянов в националния ефир. Ден по-късно чрез партийния вестник самият Сидеров публично призна, че е в развод с партньорката си от 20 г.

Във всеки друг случай това нямаше да има никакво значение извън клюкарските рубрики. Хората се събират и разделят навсякъде по света. Затова и повечето медии в името на етиката дълги месеци предпочитаха да не дават гласност на упоритите слухове за разпада на семейство Сидерови. Запазиха мълчание и когато се появиха снимки на Волен от почивка на морето с младата депутатка от “Атака” Деница Гаджева.

Само че след изборния провал, поредния напуснал депутат от “Атака” и откритото искане на Димитър Стоянов за оставка на Сидеров този семеен разрив вече няма как да мине между другото. Именно той е базисната причина за тежкия трус в националистическата партия днес. Той не е заради обичаен вътрешен конфликт, през каквито минава всяка нормална политическа сила. Защото “Атака” не е такава. Тя се роди и разви като лидерска и семейна партия, в чието ядро бяха именно Волен, Капка, Димитър Стоянов и тяхното най-близко и роднинско обкръжение.

Затова сега изглеждат несъстоятелни опитите и на Волен Сидеров, и на Димитър Стоянов да облекат скандала в някакви политически и уставни мотиви.

Стоянов вини лидера, че съглашателства с ДПС пред Конституционния съд. Че не поема отговорност за изборния си провал. Че не свиква конгрес. Че е дискредитирал партията с акциите пред софийската джамия и в Батак. Че го е изключил противоуставно от партията. С две думи - че се държи безпринципно и не спазва партийните правила.

Всичко това щеше да стои солидно, ако се случваше за първи път. Но какво принципно имаше в решението на “Атака” 2 г. да подкрепя правителството на Бойко Борисов, когото преди това наричаше мутра? А след това неясно защо да се обяви за опозиция на същото това правителство? Панаирите на Волен Сидеров в самолета на “Луфтханза” не бяха по-малък резил. Нито пък побоищата на същия този Димитър Стоянов с полицаи по митингите на “Атака”. Митко впрочем бе и на ексцесиите пред джамията. Те се случиха през май, защо ги осъжда днес?

За наблюдателите на тази партия е ясно отдавна, че решенията се вземаха от кръга около лидера и в общия случай извън предвидените по устав формати. Дори и някъде да са записвали формално гласуване на някой си партиен орган. А изборният срив на Сидеров бе предварително ясен на всички освен на самия Сидеров.

Димитър Стоянов знае всичко това и участваше в него. Затова днес иначе състоятелните му мотиви за атака срещу Волен Сидеров не издържат напълно. И очевидно в тях има нещо друго, което той премълчава. Логично е това да е естествената синовна реакция в защита на майка му - доскоро ключов двигател в тази партия и днес посочен ключов враг на лидера й.

Сидеров пък твърди, че Капка се опитала да превземе партията отвътре и да го превърне в марионетка. Любопитна теза за човек, който дълги години нямаше никакъв проблем жена му да е главен редактор на партийния вестник, нейният баща да отговаря за структурите на “Атака” в цялата страна, а синът й да е кандидат за европейски депутат и втори мандат да ни представлява в Европарламента. Дори Капка да е прекалила с участията си, това не се е случило вчера.

В “опита за преврат” на Димитър Стоянов Сидеров съзря дългата ръка на Бойко Борисов. И цитира негови думи от 2006 година, когато според “Уикилийкс” Борисов се заканил да унищожи “Атака”.

Дори това да е вярно, самата “Атака” в онзи период също не можеше да се похвали с особена любов към днешния премиер. Това не й попречи 2 г. да гласува тихо заедно с ГЕРБ дори когато управляващите тъпчеха нейни базови идеи и ценности. Аргументът - “Атака” е срещу ДПС и БСП. Добре, но днес “Атака” се подписва с ДПС и БСП под искане до Конституционния съд за касиране на изборите. Иди ги разбери.

Сега лошите изборни резултати са обяснени с негативната кампания срещу партията на Сидеров - от страна на ГЕРБ и на Валери Симеонов - бивш съратник на Волен, негов кум и шеф на тв СКАТ, откъдето тръгна политическият възход на националиста.

Може и така да е. Но странно как нароченият лично от Сидеров за най-голям враг Румен Петков по времето на тройната коалиция не успя да постигне същото и на парламентарните избори през 2009 г. Тогава “Атака” дори подобри изборния си резултат от 2005 г. А националистите преди това обясняваха всеки свой проблем със задкулисни сценарии на БСП срещу тях. Няма логика тогава комплотите да са вдигали рейтинга, а сега да го свалят.

Разбира се, има и обвинения за фалшифициране на изборния резултат. 10% от гласовете за Сидеров били затрити. 10% от кои гласове? Сегашните са 125 000 - това прави 12 500 гласа. През 2006 г. бяха 650 000 - значи 65 000. И да му ги върнат всичките накуп, провалът си остава провал.

Самата Капка Сидерова в момента се държи най-смислено и мълчи. Казват, че е минала през много тежък личен период след измяната на съпруга си. Но вече го преодоляла.

Тя отскоро е столичен общински съветник - бе втора в листата веднага след кандидата за кмет на “Атака” Николай Пехливанов. Първоначално партийната клюка обясни това с жест на уважение от страна на Сидеров с цел запазване на мира. В светлината на последните събития обаче като че ли по-достоверна изглежда мълвата, че решението не е било негово и е взето под натиск. Той си знае дали е така. Но казват, че на Деница Гаджева не й харесало да види съперницата си на водеща позиция в общинската листа.

Самата новина за връзката между Волен Сидеров и значително по-младата шефка на младежката организация на “Атака” изненада всички. Защото дълги години съюзът на Волен и Капка изглеждаше ненарушим - особено след смесването на интимните отношения с партийни и финансови. Днес Гаджева е новият ключов фактор за вземането на решения в “Атака” заедно с още няколко близки до Сидеров депутати и партийци. Партийци казват, че двамата са наистина влюбени. Вчера тя демонстративно хвърли оставка от централното партийно ръководство. Само че и най-заслепеният атакаджия знае, че не е нужно да си на пост в партията, за да играеш важна роля в нея. Справка - Капка.

Всъщност на “Атака” в момента не й се случва нищо различно. Просто този път разривът не е между кръга около Волен и всички останали. А вътре в кръга на Волен. През годините той наистина постави своеобразен рекорд по “разводи”. Някак логично бе да се стигне и до най-големия.

Не се разбра с Боян Расате и неговите националисти. Всички помнят разрива с верния Павел Чернев миналия мандат. Тогава Волен вкара 21 депутати. Приключи без парламентарна група. През 2009 г. отново бяха 21. Сега са 15. Очаква се да напуснат още. Валери Симеонов бе сред най-близките до Волен и Капка. Скрепиха това и пред бога на сватбата си през 2006 г., когато той бе техен кум. 3 години по-късно станаха врагове. Изгонен бе и един от най-лоялните младежи, които движеха организацията на митингите в “Атака” - Ивайло Минов. Неговият лозунг на личния му профил във фейсбук бе “Ще следвам Волен Сидеров, докато съм жив”.

Подменена бе цялата листа с кандидати за общински съветници в София, а вероятно и в страната. Сред тях има човек, който бе сред първите до Волен и негов близък по ямболска линия - Тодор Попов.

За всеки един от тези хора Волен вероятно си има причина. Най-често раздорите се обясняват с предателство и продажност на изгонените.

Справедливостта изисква да се напомни, че в това бяха обвинени и скоро напусналите депутати Кирил Гумнеров, Валентин Николов и Огнян Пейчев. Сидеров заяви, че те ще пренасочат държавната си субсидия към ГЕРБ и тайно ще я прибират на ръка след това. Проверката на Сметната палата показа, че това не се е случило и парите на тримата си стоят в “Атака”.

Сега предателството и продажността не вървят като аргументи. Защото Волен, Капка и Димитър участваха във всички тези събития заедно. Не е убедително днес да се обвиняват взаимно във всички грехове, с които през годините замеряха всеки прокуден. Трябва да признаят, че трусът се случва заради съсипаните лични отношения. В противен случай ще остане съмнението, че има нещо друго. Което те знаят и не казват.

Слуховете разказват, че преди изборите Волен Сидеров затворил неочаквано централата и започнал чистка на персонала. Партията вече се командвала изцяло от него, депутатите Десислав Чуколов, Павел Шопов и Деница Гаджева. Верни на Волен били още 6-7 души в групата. И, разбира се, мнозина в страната - показа го набързо свиканият съвещателен сбор в събота вечерта.

Сега ще започнат вътрешнопартийни битки с неясен финал. Още повече че срещу Волен вече официално е и евродепутатът Слави Бинев. Вероятно конгрес до края на годината ще има и на него Сидеров ще запази поста и влиянието си в партията - все пак е неин безусловен лидер, идеолог и лице.

А изборите през 2013 г. ще покажат дали от тази нелицеприятна семейно-политическа война е имало някакъв смисъл. Или “Атака” е била затрита от същото, което я създаде през 2005 г.

КАЛИНА ВЛАЙКОВА

Валери Симеонов: Очаквано се стигна дотук

“Не искам да се намесвам в тези калташки истории. За мен това, което се случва в “Атака”, е нормален развой на нещата в една партия, която не функционира на принципи и идеи, а се отъждествява с лидера си както Сталин и Ленин навремето.

При това положение е нормално да има разочарование както сред избирателите, така и сред близките му", заяви шефът на телевизия СКАТ Валери Симеонов, който бе кум на Волен и Капка Сидерови.

Той добави, че “партия от такъв тип е и ГЕРБ”.

След раздялата със Сидеров преди 2 г. Симеонов учреди през това лято Национален фронт за спасение на България, в който стана съпредседател с още двама души. На местните избори в Бургас неговата формация вкара 7 съветници в общинския съвет, докато “Атака” само 1.

ДИМЧО РАЙКОВ

Пазарувай в MediaMall.bg - книги, музика, филми и абонаменти

Коментари 23

Сортирай по:

-2
Ами като има идиоти да гласуват за подобни недоразумения на майката Природа, ще имаме не само партия "А-така", но и партии "Уррра", "Напред на нож", "Умри, но свръзка дай" и т.н.

0
Сватбите на Иван Асен

0
Колко е 111 х 4 = ?? Ако мислиш че отговорът е лесен - тествай се на: test.zalata.net и провери колко е IQ то ти!

0
Предсказания чрез руни, таро и много други. Разбери отговорите на най-вълнуващите те въпроси само с един клик на: gledane.tochica.com

0
Тествайте се, страхотен онлайн IQ тест: iq.tochica.com

0
Искаме и Кузов в сериала!

0
Напълно споделям мнението за ГЛАД И ЗРЕЛИЩА.Само ще добавя,че твърде много злъч и злорадство има в в статията.

0
Глад и зрелища - новия начин на управление на българите.

0
Ако се искат младите нека се вземат!Я вижте бачо Саркози.Какво лошо има?

1
Дори и Волен Сидеров има право на любов, деца и приятели, останалото всичко се прави за реклама на далеч незнайни герои които той самият е направил донякъде известни.Извън политиката всичко е реклама, на семейно битова основа.Загубвайки партийните си позиции някой са решили да увеличат медийните си но всяко чудо за три дни.

0
PARVATA SNIMKA E SUPER I KADE VIDIAXTE INTIMNOST BLA-BLA-BLA

1
KATO VI CHETA KOMENTARITE RAZBIRAM KOLKO STE DALECH OT EVROPA

0
Абе всичко е ясно. Просто Деница прави по-хубави свирки от Капка. В природата празно няма. Като някой не ти дава нещо, ти си го взимаш от другаде. Това е.

0
Абе хора ,абе Българи,вСАЩ държава с 200 милиона население има 2 партии ние с 6 милиона имаме 200 партии.Били гласували по малко от предишните избори .Амчи та но останаха чиляци в тая държава ,еи.Пука му на дядо Петко за кого ще гласува.Че то и едните и другите са маскари,бре.Той Алеко го е казал.Само четете,другото е миже да те лажим.Борбата за кокала е жестока ,и ако някой мисли ,че ще го вземе без бой има да чака.Колко партии и кирливи ризи се изнесоха за20г и все тая.Народа си тегли и никой не го е еня.Докато не се научим като Гърчулята никой няма да ни е...а.Това е.Бъдете БЪЛГАРИ и да милеем заБЪЛГАРИЯ.

0
Няколко дни и телевизии и вестници си запълват предаванията с тоя скандал, а да си спомня някой историята на Паси и Гергана толкова тиражирана......явно някой има интерес да го популяризира толкова, някой е обиден, наранен...ама няма цяла България сега да страда

0
Не са важни семейните истории на Сидеров, а това как подведе с лъжите и измамите си толкова много хора и за малко да го изберат за президент. Добре че това не се случи, защото страната щеше да пострада от този празен и надут фукалник, който си заучава фразите и речите наизуст и ги повтаря на всички до втръсване. Този човек няма нито съвест, нито морал, щом като е завършил Семинарията и претендира, че вярва в Бога, а същевременно не спазва Десетте божи заповеди!!! Този, който иска да въведе Вероучението в училищата и да върне Българското образование назад, а той самият е безбожник! Този, който се ожени в църква с Капка и същевременно има интимни отношения с гаджето на сина си.

1
Хубавата жена не трябва да прави нещастен ЕДИН, когато може да даде щастие на ТОЛКОВА МНОГО...Основната цел в живота на човека е-хубавата жена, всичко останало е СРЕДСТВА! Жената е ЛЮБОВ-страдаме за нея и страдаме от нея-да живее страданието!

0
Нормално е един мъж да се увлече по млада жена, да иска деца. Този край беше предвидим още когато Сидеров се ожени за жена, която не може да му роди деца. Скандалът вече го прави бившата му жена и близките й, проблемът е, че тази партия е стриктно семейна и сега бившите роднини ще се опитат да я превземат.

0
Ataka e partiya na bulgarskiyat " bashibozuk"/psihichesko bolni/ i trabva da bade zabranena ot zakona i sa zaplaha za natsionalnata sigurnost na darjavata ! Bunishteto na bulgarskata istoriya gi ochakva,skoro vreme shte potanat v zabrana ! Lichnite problemi na lunatika furer/vodach/ sa samo nachaloto na nachaloto na kraya na tazi sbirshtina krayno desni fanatitsi kompleksirani balkanski tamni subekti,rasisiti vragove na samiote sebe si i vragove na Republika Bulgariya!

0
Siderov e pederast...

0
Волене , стига се занимава с курви , хващаѝ се за работа ! Избиратела чака резултати !

0
Димчо, някой да ти е виновен, че не си намерил подходяща по-млада жена и не си теглил шута на настоящата ?! Сори, ама такива като Волен са десетки политици, ексминистри, зам.министри, депутати, над 30 човека били на висши длъжности! Мултимилионери като Банев, Ганчев, Е.Димитров и сие трупат имоти, а тези, които нямат тази възможност, си сменят жените! Журналисти пък въздишат като коне на празни ясли и се тюхкат ,че те самите не са сторили това! Хак да им е, от тичане по жълтите случки не са го сторили, ама имат време да се окопитят и който иска, да го направи! Вижте Соломн Паси, вече второ дете се готви да прави, а на вас очите ви ще излезат от орбитите от завист!

0
НДСВ,ГЕРБ и Атака са лидерски партии,които нямат устойчивост във времето.След първият неуспех в Герб ще почне разцеплението и то ще е голямо,защото в момента тази партия се държи здраво от лидера им,но всичко е до време...Това няма да продължи дълго и ще започе разцепление,както се случи с НДСВ,а сега с Атака.

Добави коментар

Добави коментар

аватар

Лъвът - цар на шоуто

Лъвът е царски знак. Родените под него държат на честта и уважават себе си, вдъхновяват другите и имат силно присъствие. Весели са, но и изтънчени. Искат да играят звездата на сцената на живота.

Не разчитайте само на диети за красива фигура

Ако искате да свалите излишни килограми, направете го здравословно, ефективно и най-важното без нечовешки усилия. Повечето хора търсят най-популярните методи за отслабване, но те не са най-ефективни.

Само 3 от дъщерите на Хачо носят фамилията Бояджиева

Xачо Бояджиев и Евгений Станчев, тогава главен редактор на в. "Поглед", стоят с чаша в ръка на някакъв коктейл и си говорят. Край тях минава Камелия, щерката на Станчев, и Хачо му казва:

Казачка от Сибир убива с поглед

Жителка на сибирско село имала страховитата слава, че може да убие всеки с поглед, информира изданието "Паранормал". Никой в Ирса, малко селце край Иркутск, не смеел да излезе срещу Авдотя Ивановна.

Инженер прави жените ни пети в света на кънтър страйк

Когато преди 10 г. Петя Желева идва от Асеновград в София като първокурсничка по електроинженерство в Техническия университет, тя има бегла представа от компютри. Вече е запалена по култовата...

2 чаши вино дневно - добре, 3 - зле

Алкохолът може да има и здравословно действие върху организма. 1-2 чаши вино на ден пази от инфаркт и лош холестерол. Това беше доказано отново, този път от италиански учени.

В генерал Хаджи Христо Петров Българина се влюбват важни особи

В генерал Хаджи Христо Петров Българина се влюбват важни особи. Английската принцеса Джейн Дигби и гръцката кралица Амалия въпреки високото си обществено положение не оставят пълководеца и на мира.