Парите от глоби - във фонд за безопасност на движението

Средствата от глоби, събрани от електронни фишове, да отиват директно във фонда за безопасност на движението.

Такава поправка в бюджета между двете четения е внесъл председателят на транспортната комисия в парламента Иван Вълков. Така средствата ще могат да се използват за модернизация на над 40 радара и камери и за превантивна работа с деца по безопасност на движението.

Парите ще се разпределят от държавната комисия по проблемите на движението по пътищата. Сега средствата отиват директно в бюджета на МВР.

Предложението е прието единодушно от транспортната комисия. (24часа)

Пазарувай в MediaMall.bg - книги, музика, филми и абонаменти

Коментари 0

Сортирай по:

Добави коментар

Добави коментар

аватар

Мирослав Боршош: Светът е пълен с култура, идеите дебнат отвсякъде

“Не създавайте строги и еднократни модели на управление, а специфични, устойчиви и за разнообразни публики”, посъветва директорът на Националния дворец на културата (НДК) Мирослав Боршош участниците

Симеонов: Оттегляме подкрепата си към правителството до 1 юли, ако не изпълнят исканията ни

Търпението и подкрепата на ПФ към този момент са на изчерпване. Това се казва в декларация, прочетена в Народното събрание от председателя на ПГ на Патриотичния фронт Валери Симеонов,

Експерт: Бюджетът на Държавната агенция за бежанците е недостатъчен, за да се поддържат бежанските лагери

Държавната агенция за бежанците полага значителни усилия, за да може да предоставя минималните стандарти на хората в центровете, но въпреки това тя е под постоянно напрежение.

Вигенин: За нас е важно е напрежението в Македония да не премине в етническо

За България е от ключово значение напрежението в Македония да не премине в етническо. Това каза бившият външен министър и член на комисията за външна политика Кристиан Вигенин пред БНР.

Лютви Местан: Причината за напрежението в ромските квартали е социалното изключване на ромската общност

Напрежението в Гърмен изглежда на преден план един системен хроничен проблем на българското общество. Политическа отговорност предполага не да се ангажираме с коментари на последствията,

Как Враца предаде Ботев

Най-мащабното предателство в националната ни история е извършено през май 1876 г. Тогава целият Врачански край се спотайва и не подкрепя четата на Христо Ботев.

Бъчварова няма да бъде изслушана за Гърмен в Народното събрание

Мнозинството в Народното събрание отказа да извика за изслушване министъра на вътрешните работи и вицепремиер Румяна Бъчварова по повод събитията в Гърмен, предаде БГНЕС.