Парите от глоби - във фонд за безопасност на движението

Средствата от глоби, събрани от електронни фишове, да отиват директно във фонда за безопасност на движението.

Такава поправка в бюджета между двете четения е внесъл председателят на транспортната комисия в парламента Иван Вълков. Така средствата ще могат да се използват за модернизация на над 40 радара и камери и за превантивна работа с деца по безопасност на движението.

Парите ще се разпределят от държавната комисия по проблемите на движението по пътищата. Сега средствата отиват директно в бюджета на МВР.

Предложението е прието единодушно от транспортната комисия. (24часа)

Пазарувай в MediaMall.bg - книги, музика, филми и абонаменти

Коментари 0

Сортирай по:

Добави коментар

Добави коментар

Челен сблъсък във Варна, жена е в болница (СНИМКИ)

Два автомобила са се сблъскали челно по пътя за квартал "Виница" във Варна, съобщи varnautre. Малко след началото на силния дъжд около 13,45 двете коли с марка ауди, сиви на цвят,

1000 лева глоба за родопчанин, ако не се ожени за ученичка

31-годишният Асен Кьоров ще трябва да плати 1000 лв. глоба, ако до септември не сключи граждански брак с 15-годишната Йълдъс Богданова от родопското село Габрово, разпореди районният съд в Смолян.

Започнаха консултациите при президента. Мерджанов: Това е прибързан ход (Снимки)

След гласуваната в парламента оставка на правителството, ръководено от Пламен Орешарски, президентът Росен Плевнелиев започна консултации с парламентарните групи в 42-рото Народното събрание.

Отвори приемната на фонд "Земеделие"

Приемната за граждани в Държавен фонд "Земеделие" отвори врати, съобщиха от институцията. В нея земеделските производители, кметовете на общини и представителите на вероизповеданията ще могат да