Парите от глоби - във фонд за безопасност на движението

Средствата от глоби, събрани от електронни фишове, да отиват директно във фонда за безопасност на движението.

Такава поправка в бюджета между двете четения е внесъл председателят на транспортната комисия в парламента Иван Вълков. Така средствата ще могат да се използват за модернизация на над 40 радара и камери и за превантивна работа с деца по безопасност на движението.

Парите ще се разпределят от държавната комисия по проблемите на движението по пътищата. Сега средствата отиват директно в бюджета на МВР.

Предложението е прието единодушно от транспортната комисия. (24часа)

Пазарувай в MediaMall.bg - книги, музика, филми и абонаменти

Коментари 0

Сортирай по:

Добави коментар

Добави коментар

Лиляна Павлова: ГЕРБ има ясна визия как парите от европрограми да стигат до малките земеделски производители

„Ние нямаме претенцията да разбираме от всичко, но имаме най-добрия отбор от експерти в отделните сектори“. Така Лиляна Павлова откри срещата със земеделските производители във варненския регион,

Превеждат 270 хиляди лева за заплати на протестиращите миньори

Взето е решение да бъдат преведени 270 хиляди лева за заплатите на миньорите от мина „Черно море” за юли месец. Това каза Димитър Куюмджиев, представител на Министерство на икономиката и енергетиката

Протестиращите от февруари: Всичко беше сценарии

Някой, който е искал да свали Бойко Борисов, може да е подготвил този сюжет, предположиха протестиращите от февруари  Янко Петров, Дончо Дудев и Йоана Иванова в ефира на Нова тв. „Днес е същото.

ГЕРБ: ЕС трябва да инициира дългосрочен план за развитие на Ирак

Държавите членки на ЕС и Европейската комисия да инициират дългосрочен план за развитие на Ирак, разработен в тясно сътрудничество с международната общност и с активното участие на местното население.