Парите от глоби - във фонд за безопасност на движението

Средствата от глоби, събрани от електронни фишове, да отиват директно във фонда за безопасност на движението.

Такава поправка в бюджета между двете четения е внесъл председателят на транспортната комисия в парламента Иван Вълков. Така средствата ще могат да се използват за модернизация на над 40 радара и камери и за превантивна работа с деца по безопасност на движението.

Парите ще се разпределят от държавната комисия по проблемите на движението по пътищата. Сега средствата отиват директно в бюджета на МВР.

Предложението е прието единодушно от транспортната комисия. (24часа)

Пазарувай в MediaMall.bg - книги, музика, филми и абонаменти

Коментари 0

Сортирай по:

Добави коментар

Добави коментар

Две жертви на катастрофа в столицата

Двама души загинаха при пътен инцидент, станал тази нощ в столицата, съобщиха от пресцентъра на МВР. Минути преди полунощ миниван "Ситроен Ксара" излязъл от платното за движение на Околовръстния път

Удавилият се край Благоевград мъж бул пиян

Мъжът, който се удави в плитка река край Благоевград в полунощ срещу Великден, е бил пиян, съобщиха от благоевградската полиция. Той се прибирал с колата си след сбирка с приятели, информира struma.

МВР предупреждава: Силен трафик към големите градове

Очаква се постепенно засилване на трафика към София и големите градове в страната. Основният поток прибиращи се след Великденските празници ще бъде по автомагистралите „Хемус”, „Тракия” и „Люлин“.

Вярваща: Ябълка падна от икона и ми помогна да стана майка

Златна ябълка, паднала от икона, помогна на българка да стане майка. Нели Куцианова сподели пред камерата на Нова телевизия, че чудото преобразило живота й,