Парите от глоби - във фонд за безопасност на движението

Средствата от глоби, събрани от електронни фишове, да отиват директно във фонда за безопасност на движението.

Такава поправка в бюджета между двете четения е внесъл председателят на транспортната комисия в парламента Иван Вълков. Така средствата ще могат да се използват за модернизация на над 40 радара и камери и за превантивна работа с деца по безопасност на движението.

Парите ще се разпределят от държавната комисия по проблемите на движението по пътищата. Сега средствата отиват директно в бюджета на МВР.

Предложението е прието единодушно от транспортната комисия. (24часа)

Пазарувай в MediaMall.bg - книги, музика, филми и абонаменти

Коментари 0

Сортирай по:

Добави коментар

Добави коментар

Арестуваните ченгета ескортирали пияни и дрогирани бизнесмени

Седемте полицаи от моторизираното звено “Сигма”, които бяха закопчани при спецакция на МВР и прокуратурата, са си докарвали допълнителни пари по нерегламентирани начини, пише "Телеграф".

Откриха мъртъв издирвания мъж след пороя във Враца

Издирваният 25-годишен младеж, който бе обявен за издирване след снощния порой във Враца, е бил намерен мъртъв, съобщи пред bTV кметът на града инж. Николай Иванов.

Изрод пробвал да открадне крава, осакатил я (снимки)

"Какъв изрод трябва да си, за да откраднеш такова животно, да го вържеш горкото за рогата и колата, да го водиш за не знам къде си, в един момент да дадеш газ,

Най-засегнати от валежите са София и Враца

Най-засегнати от валежите са Софийска област и Врачански регион, съобщиха от пресцентъра на МВР. През нощта е имало няколко сигнала за наводнени къщи в село Нивянин и Хайредин, Врачанско.