Убитият Румен Рачев имал няколко срещи с Емил и Юрий Кюлеви

Петър Стоянов - Сумиста

Убитият шуменски бизнесмен Румен Рачев е имал няколко срещи с Емил и Юрий Кюлеви, съобщи свидетелят по делото „Килърите" Станислав Станев, цитиран от радио „Фокус" - Шумен.

Станев заяви, че не е сигурен дали те са имали съвместен бизнес.

Седмото заседание по делото „Килърите" се проведе днес в Шуменския окръжен съд. Шест лица, сред които Петър Стоянов - Сумиста, Васил Костов - Кеца и Янко Попов - Туцо са обвинени в извършване на три убийства, побоища и палежи.

Днес продължи започнатият вчера в 14:00 ч. разпит на свидетеля Станислав Станев. Той разказа за финансови операции на фирмите на Румен Рачев, свързани както с установяването на акционерите на „Тракия банк", така и с получаването на кредити от „Инвестиционна компания"-Варна.

Станев обясни, че е предупредил Рачев да внимава след убийството на адвокат Петър Лупов в края на март 2009 г., но бизнесменът не се е притеснявал за живота си. От показанията стана ясно още, че бизнесменът не е имал застраховка. Застраховани са били недвижимите имоти на една от фирмите на Рачев - комплекс "Бохеми", заведения в Градската градина и магазини на пл. "България". Освен два иска от „Инвестиционна компания" - Варна към фирми на Рачев не е имало други съдебни искове.

На днешното заседание защитата целеше да установи дали Рачев не е имал финансови задължения, които да са довели до убийството му. Според адвокат Иво Найденов в обвинителния акт липсват документи за престрелка в София, завършила с два трупа, в която Рачев е на страната на стрелците. Няма и документи за движението на близо 2 млн. лева между фирми на Рачев и „Инвестиционна компания"-Варна. От прокуратурата заявиха, че по делото са приложени всички документи за отношенията между фирмите на Румен Рачев и варненското дружество.

Разпитите продължават. Ако не бъдат свалени обяснения от свидетелите, призовани за днес и утре, заседанието ще бъде продължено извънредно и в четвъртък.

Вчера показания дадоха двама свидетели. Силвия Косева - частен съдебен изпълнител от Велико Търново, разказа за работата си по дело за запор на акциите на бившата ДЗИ банк с убития по-късно адвокат Петър Лупов. Показания започна да дава и свидетелят Станислав Станев. Той е бил счетоводител на четири фирми на разстреляния в Шумен бизнесмен Румен Рачев и разказа за инвестиционната им дейност.

Пазарувай в MediaMall.bg - книги, музика, филми и абонаменти

Коментари 0

Сортирай по:

Добави коментар

Добави коментар

аватар

Бандит със 17 присъди опитва да ограби 15 000 лв. от жена в кола на светофар

Рецидивист със 17 присъди задигнал 15 000 лева от жена в кола на светофар секунди преди да бъде заловен от полицията в София. 38-годишният Галин Митов и съучастникът му Красимир Димитров - на 43 г.

Синдикатите в МВР се отказаха да искат оставката на Бъчварова (Обзор)

Полицейските синдикати вече не искат оставката на вътрешния министър Румяна Бъчварова и заместника и? Красимир Ципов. Причина за това са започнали преговори между двете страни и постигането на

Цацаров: Да запазим баланса на властите в конституцията (Обзор)

Трябва да се отговори по колко от предложените промени в конституцията се запазва балансът между властите. Това препоръча главният прокурор Сотир Цацаров на депутатите от временната парламентарна

Зловещо отмъщение - мръсна рисунка и граната под ауди (Обзор)

На зловещо отмъщение се натъкна столичанка във вторник сутринта. Жената тръгнала на работа, когато видяла, че на прозореца на аудито и? с червено червило е изрисуван мъжки полов орган в еякулация.

Катаджия загина след челен удар в джипа на известния месопроизводител Чеха

Катаджия от КАТ- Велико Търново е загиналият при катастрофа в понеделник вечерта на автомагистрала "Хемус" край Ябланица, съобщиха източници от Пътна полиция за "24 часа".

Гранатата в Обеля не била за сплашване, целта е била да се взриви

Бойната граната, подхвърлена по-рано днес под кола в столичния квартал "Обеля" не е била само за сплашване, съобщи bTV. Автомобилът е бил паркиран на входа на детска площадка,

Разбиха основна база за разпределение на канабис

Оранжерия с канабис бе разбита от криминалистите на полицията в Петрич. В снабдената с всякакви екстри за отглеждане на наркорастението оранжерия, е открито голямо количество зелена маса канабис,