Почина актьорът Сава Хашъмов

Сава Хашъмов Снимка: Архив, 24 часа

На 71 години почина известният български актьор Сава Хашъмов, съобщиха от Народния театър.

Той е роден в Плевен. Завършва ВИТИЗ "Кръстьо Сарафов" в класа на професор Стефан Сърчаджиев. Започва работа в Бургаския театър, дебютира в ролята на Чудомир ("В полите на Витоша" - П. К. Яворов) през 1963 година. По-късно влиза в трупата на първия ни театър и близо 40 години играе в Народния театър "Иван Вазов" в София.

За 43 сезона Сава Хашъмов изпълнява над 100 роли. Снимал се е и в няколко филма, сред които - "Мъже", "Бягаща по вълните", "Един наивник на средна възраст".

Има участия в Телевизионния театър. Носител е на национални награди и държавни отличия.

Поклон пред паметта му!

Пазарувай в MediaMall.bg - книги, музика, филми и абонаменти

Коментари 7

Сортирай по:

0
Беше много добър актьор, много фин и интелигентен, с достойно излъчване на сцената и в живота Никога не би се принизил до нивото и простащината на днешните клоуни, комици, господари и т.н.!

0
Тествайте се, страхотен онлайн IQ тест: iq.tochica.com

2
Поклон! Беше запомнящ се актьор!

4
велик или не, цар или падар, всички си отиват по ред или без ред. Жалко че това което остава е менте, БГ бавно но сигурно загива а бъдещето е циганско...

5
Много добре си спомням този талантлив актьор , незабравимия му глас и честно да си призная смятах, че не е между живите отдава. Не съм от столицата и затова не съм имала честта да го гледам на театрална сцена освен по чернобялата телевизия и радиопиесите. Но се възмущавам че с години никой нищо не е писал за него- ЗАЩО ? Не е бил по-неталантлив от някои други, като кандидат президента например.Поклон пред паметта му.

-17
Не съм съгласен с Данчо Боев, защото мисля че велик означава повече от това, което беше Хашъмов. Но, беше добър, гледан актьор и изигра качествени роли. С втората част от коментара му съм съгласен. Нека почива в мир и светлина !

15
Сава Хашъмов беше един от плеядата велики актьори на БЪЛГАРИЯ, А НЕ КАТО ДНЕШНИТЕ ЛИГЛЬОВЦИ, КОИТО СИ МИСЛЯТ, ЧЕ ПРАВЯТ ИЗКУСТВО ! Поклон и вечна му ПАМЕТ!

Добави коментар

Добави коментар

АПИ препоръча обходен маршрут за магистрала „Тракия”, но не и за „Хемус“

С цел облекчаване на трафика и преодоляване на задръстването по автомагистрала "Тракия" при км 67, посока Пловдив, се препоръчва водачите на моторни превозни средства да ползват обходен маршрут по

Шофьори: Има обходни маршрути на „Хемус“, няма маркировка

Има начин да се избегне тапата на автомагистрала „Хемус“, която спря хиляди българи, тръгнали да излизат от София за празниците. Така шофьори опровергаха информацията на МВР,

Млади социалисти събраха 2218 лева от благотворителен концерт в Гоце Делчев

При голям интерес премина благотворителният концерт за подпомагане на абитуриентите от Дом за деца лишени от родителска грижа „Иван Кюлев” в Гоце Делчев.

Няма обходни маршрути, за да се избегне задръстването на „Хемус“

Няма обходни маршрути, за да се избегне задръстването на магистрала „Хемус“. Това заявиха от пресцентъра на МВР пред „24 часа онлайн“, подчертавайки, че не вътрешното министерство отговаря за