Печен боб по разложки

ПРОДУКТИ

Едър боб, бурканче доматено пюре, половин ч.ч. мазнина, лук, нарязан на полумесеци (2 големи глави), червен пипер, чушки, подправки на вкус

НАЧИН НА ПРИГОТВЯНЕ ПРОДУКТИ

Манджата става много лесно. Оставяме боба да кисне в солена вода поне 12 часа. Слагаме го в тенджера или глинен съд да ври, като изхвърляме първата вода. Когато втората е почти извряла, го преместваме в тавата.

Добавяме останалите продукти, като разпределяме лука равномерно по цялата повърхност. Подправяме с 3 с.л. червен пипер, 3-4 с.л. доматено пюре. Разбъркваме и го слагаме да се пече около 40 мин на 200 градуса.

Може да добавим месо или бекон, които предварително сме запекли. Винаги когато го правя, става вкусно, казва Спас Кьосев, водещ на "По света и у нас"

Пазарувай в MediaMall.bg - книги, музика, филми и абонаменти

Коментари 0

Сортирай по:

Добави коментар

Добави коментар

Пилешко в сач под капак

Bашата любима рецепта може да спечели 30 лева. Снимайте как приготвяте предпочитаната си манджа и ставате част от рубриката ГАСТРОГУРУ. Един от вас - известен или неизвестен, но задължително добър кул

Чеснова пърленка с кашкавал

КОЙ ГОТВИ Маргарита Димитрова предлага комбинация между чеснова и кашкавалена пърленка. ПРОДУКТИ 130 г брашно 5 г мая 80 мл хладка вода 1 с.л. олио 1 к.л. сол 1 к.л. захар 1 с.л. олио 1 по-

Кристина Димитрова пие по литър чай всеки ден и яде лъжица ленено семе

Кристина Димитрова може и да не готви много често, но събира рецепти от 5-6 г. И от колеги, приятели, изрезки от списания. Натрупала е вече цяла папка. Но още не ги е изпробвала, защото няма много сво

Мазанец - чешки великденски хляб

Bашата любима рецепта може да спечели 30 лева. Снимайте как приготвяте предпочитаната си манджа и ставате част от рубриката ГАСТРОГУРУ. Един от вас - известен или неизвестен, но задължително добър кул