Печен боб по разложки

ПРОДУКТИ

Едър боб, бурканче доматено пюре, половин ч.ч. мазнина, лук, нарязан на полумесеци (2 големи глави), червен пипер, чушки, подправки на вкус

НАЧИН НА ПРИГОТВЯНЕ ПРОДУКТИ

Манджата става много лесно. Оставяме боба да кисне в солена вода поне 12 часа. Слагаме го в тенджера или глинен съд да ври, като изхвърляме първата вода. Когато втората е почти извряла, го преместваме в тавата.

Добавяме останалите продукти, като разпределяме лука равномерно по цялата повърхност. Подправяме с 3 с.л. червен пипер, 3-4 с.л. доматено пюре. Разбъркваме и го слагаме да се пече около 40 мин на 200 градуса.

Може да добавим месо или бекон, които предварително сме запекли. Винаги когато го правя, става вкусно, казва Спас Кьосев, водещ на "По света и у нас"

Пазарувай в MediaMall.bg - книги, музика, филми и абонаменти

Коментари 0

Сортирай по:

Добави коментар

Добави коментар

аватар

Карина Караньотова ходи на фитнес и тренира с тежести до 9-ия месец

Раждането се равнява на 80-километров преход. Чаровната репортерка на БНТ 2 Карина Караньотова добре знае това и не спира да спортува, за да се подготви за него.

Пармиджана ди меландзане

Bашата любима рецепта може да спечели 30 лева. Снимайте как приготвяте предпочитаната си манджа и ставате част от рубриката ГАСТРОГУРУ. Един от вас - известен или неизвестен,

Пъстърва в бекон

Bашата любима рецепта може да спечели 30 лева. Снимайте как приготвяте предпочитаната си манджа и ставате част от рубриката ГАСТРОГУРУ. Един от вас - известен или неизвестен,

Шоколадови яйца с пълнеж

Bашата любима рецепта може да спечели 30 лева. Снимайте как приготвяте предпочитаната си манджа и ставате част от рубриката ГАСТРОГУРУ. Един от вас - известен или неизвестен,

Мамините курабийки

Bашата любима рецепта може да спечели 30 лева. Снимайте как приготвяте предпочитаната си манджа и ставате част от рубриката ГАСТРОГУРУ. Един от вас - известен или неизвестен,

Йорданка Христова не яде месо от 12 г., но за Великден винаги готви агнешко

Йорданка Христова обича да готви, затова в кухнята много и? спори?. Онзи ден например, само докато гледала “Като две капки вода”, направила едно кьопоолу,

Иван Звездев: Ще познаете прясното агнешко по розовото месо и бялата мазнина

- Г-н Звездев, от коя част на агнето месото е най-крехко? - Първото и най-важно за едно агне е да не е шиле. Трябва първо да обърнем внимание на цвета на месото - то трябва да е розово,