Дъжд от бонуси за 3 и 8 март, но ако си вземете отпуск

Снимките с опълченци са част от атракцията на честванията на Трети март на Шипка. СНИМКА: "24 ЧАСА"

Дъжд от бонуси за туристи се предлагат около Трети и Осми март в българските хотели, показа проучване на в. “24 часа”. Причината е, че и двата празника се падат в такива дни, че няма начин да се образува дълъг уикенд, който да завиши интереса на клиентите. Трети март е в събота, а 8 март през седмицата.

Повечето бонуси, които предлагат хотелиерите, са насочени именно към мотивиране на туристите да си вземат отпуска, за да си направят сами дълъг уикенд. Така във Велико Търново, което е една от най-популярните дестинации за национални празници, двойна стая се предлага за 80 лв. при две нощувки, за 105 лв. при три, а ако останете четири, последната ще е безплатна. Подобен подход прилагат и хотелиерите от старопланинските градчета. Колкото повече нощувки имате, толкова повече пада единичната цена. При престой от три нощи цената на стая се сваля дори наполовина спрямо тази при еднодневен престой. Обикновено хотелиерите включват в предложенията си и празнична вечеря на 3 март, както и билети за музеи.

Най-евтиният вариант за пътуване покрай Трети март е организирана екскурзия за честванията на връх Шипка - от 35 до 40 лв., като в офертите не са включени входните такси за музеи и обяд.

Промоции за хората, които избират повече нощувки, са предвидени и в офертите за 8 март. Намаленията обаче са по-малки, отколкото при третомартенските промоции.

Доста повече разнообразие е включено при екскурзиите в чужбина. Туристическите агенции са наблегнали главно на романтични италиански дестинации. Офертите започват от 300 лв. на човек за автобусна екскурзия. За 250 евро на човек обаче можете да заведете дама на двудневен шопинг в Милано с включени полет и хотел.(24часа)

Пазарувай в MediaMall.bg - книги, музика, филми и абонаменти

Коментари 0

Сортирай по:

Добави коментар

Добави коментар

"Наръчник" за по-високи доходи

По света той се спазва, у нас още не работи Защо дори при криза, богатите по света не я усещат, а средната класа и по-бедните понасят цялата тежест? Икономисти,

Богатите ни - 2 къщи у нас и 1 в чужбина

отреблението и капризите на богаташите по света раждат нови услуги и професии. Наскоро известни маркетолози изброиха любопитни факти. Специални застраховки Най-често става дума за раз

Повреда в контактната мрежа спря движението на два влака

Повредена е контактната мрежа в междугарието Провадия – Синдел, поради което два влака престояват до отстраняване й, съобщиха от пресцентъра на БДЖ пред "Фокус".

2200 лева необходими за нормален живот на 4-членно семейство

В края на юни стойността на необходимата издръжка за живот на човек от четиричленно домакинство е 559.95 лв, каза вицепрезидентът на КНСБ Николай Ненков пред журналисти.