$ 50 000 дарява Дилма Русеф за пострадалите от наводненията

Снимка: Архив

Бразилското правителство ще дари 50 000 долара в подкрепа на кампанията на БЧК за пострадалите от наводненията.

Официалната среща за връчване на дарението ще се състои на 12 март (понеделник) от 11:00 часа в Музейната зала на БЧК на бул. „Джеймс Баучер" 76, съобщиха от пресцентъра на БЧК.

Бразилското правителство поднася своите искрени съболезнования на семействата на жертвите.

Дарението е жест на солидарността и хуманитарното сътрудничество на правителството и народа на Бразилия към хората и правителството на България.

Дарението ще бъде връчено на председателя на БЧК Христо Григоров от Н. Пр. Уошингтон Луис Перейра-де-Соуза, посланик на Бразилия в България.

Пазарувай в MediaMall.bg - книги, музика, филми и абонаменти

Коментари 0

Сортирай по:

Добави коментар

Добави коментар

аватар

Започна Петата студентска академия по хирургия

Петата студентска академия по хирургия започна днес в университетска болница “Лозенец”, съобщи един от основните инициатори доц. Радосвет Горнев, началник на Клиниката по хирургия.

София пуска 400 колела, първите 30 мин - без пари

400 велосипеда на 33 обменни станции в широкия център ще могат да ползват под наем софиянци от края на следващото лято. Дотогава услугата трябва да е факт, а първите 30 мин ще са безплатни.

Не дават 4-а звезда на шефа на отбраната

Вицеадмирал Румен Николов ще изпадне в несъответствие със заеманата длъжност началник на отбраната, ако до 4 февруари 2016 г. не получи четвърта звезда на пагона.

Китай и 16 малки европейчета

В опита да привлече юаните на своя страна, България дава всичко - от рози до АЕЦ Спомняте ли си сюжета на “10 малки негърчета”? 10 души, които имат своите престъпления, са събрани на остров,

Служители на “Позитано” 20 правят синдикат за борба срещу съкращения

Служителите на “Позитано” 20 си създават синдикат. Целта е да отстояват правата си при извършваната структурна реформа в соццентралата и при евентуални съкращения.

Завещание на седмицата: Как Ченалова облече “тогата на протестър”

В понеделник правосъдният министър Христо Иванов и председателят на ДСБ Радан Кънев ще дават пресконференция. Преди това обаче двамата поискаха обща позиция на реформаторите по темата “Ченалова”.

Само в "24 часа"! ГЕРБ с 2 варианта: нова конституция – нов ВСС. Или остава този и се дели до месец

30 дни след приемането на промените в основния закон ще бъдат дадени на всеки в съвета, за да избере в коя колегия да отиде Партията на Бойко Борисов приема само 2 предложения на Реформаторския