$ 50 000 дарява Дилма Русеф за пострадалите от наводненията

Снимка: Архив

Бразилското правителство ще дари 50 000 долара в подкрепа на кампанията на БЧК за пострадалите от наводненията.

Официалната среща за връчване на дарението ще се състои на 12 март (понеделник) от 11:00 часа в Музейната зала на БЧК на бул. „Джеймс Баучер" 76, съобщиха от пресцентъра на БЧК.

Бразилското правителство поднася своите искрени съболезнования на семействата на жертвите.

Дарението е жест на солидарността и хуманитарното сътрудничество на правителството и народа на Бразилия към хората и правителството на България.

Дарението ще бъде връчено на председателя на БЧК Христо Григоров от Н. Пр. Уошингтон Луис Перейра-де-Соуза, посланик на Бразилия в България.

Пазарувай в MediaMall.bg - книги, музика, филми и абонаменти

Коментари 0

Сортирай по:

Добави коментар

Добави коментар

аватар

Запорираха 100 хил. лв. на ексшефа на столичното следствие Петьо Петров

Софийският апелативен съд запорира вземания до 100 000 лева на бившия шеф на столичното следствие Петьо Петров заради заведено срещу него дело от съдия Петър Сантиров за клевета.

Ивайло Калфин отговаря: За 74,76 лв. на месец може да се купи осигурителен стаж

Иван Иванов, Минеаполис: Аз съм работил активно в България от 1984 до 1992 г., а след това още 4 г. съм бил в дългосрочна командировка в чужбина, но работното ми място се пазеше до 1996 г. Имам и 2 г.

Вкарват точки на опозицията при старта на сезона в парламента

Лек разнобой между ГЕРБ и РБ коя да е точка №1 през новата сесия - законът за образованието, или този за антикорупцията на Кунева КРИСТИНА КРЪСТЕВА Опозицията ще получи правото да включи точки в

Изчезналият аутист Тодор бил опитен планинар

Изчезналият на Витоша аутист Тодор Думбев бил опитен планинар и е имал храна в себе си, пише "Телеграф". Той може да е слезнал до някое населено място и да го е страх да комуникира с хората.

Мълния уби български шофьор на камион във Франция (Обновена)

Шофьор на камион от България е загинал при удар на мълния в областта Шарант във Франция, съобщават френски медии. Мъжът е на 35 г. и е загинал, защото бил бос във водата.

Реформаторите подписаха да са заедно на вота, Трайчо Трайков води листата в София

Петимата лидери на РБ подписаха споразумение за единна национална регистрация за вота през есента, съобщиха от пресцентъра на блока. Те утвърдиха и първите 9 общи кандидати на РБ за областни

БНБ: 2015 г. може да е рекордна по печалби за банките

Българските банки завършват първото полугодие на 2015 г. със 110 млн. лв. ръст на печалбите, което е 2 пъти повече от юни, сочат данни на БНБ. Прогнозата на централната банка,