Вкусни нахутени кюфтенца

СНИМКИ: ЛИЧЕН АРХИВ

Bашата любима рецепта може да спечели 50 лева. Снимайте как приготвяте предпочитаната си манджа и ставате част от рубриката ГАСТРОГУРУ. Един от вас - известен или неизвестен, но задължително добър кулинар, ще готви пред читателите. Изпращайте рецептите си на адрес gdelchev@24chasa.bg. За въпроси - тел. 942 25 31.

КОЙ ГОТВИ

Вера Белчева е от София. Тя предлага интересна рецепта, която хем е подходяща за постите, хем да не загубим навиците да ядем кюфтенца.

ПРОДУКТИ

1 ч.ч.сух нахут, 2 глави кромид лук, 1 суха люта чушка, 6-7 скилидки чесън (2-3 са за соса), 1 к.ч.пресято бяло брашно, 1-2 ч.л.бакпулвер, 3 с.л.сух магданоз, кардамон, кориандър, индийско орехче, черен пипер, къри, сол на вкус, мазнина за пържене, млечен сос, кисело мляко, чесън, сух копър, сол, 1-2 с.л.натрошен натурален корнфлейкс

НАЧИН НА ПРИГОТВЯНЕ

Накисваменахута във вода една нощ да омекне. Прехвърляме го в кухненски робот заедно с лука, чушката, подправките, солта и пасираме до еднородна смес.

Смесвамебрашното и бакпулвера и ги добавяме към пасираната смес. Ако е много гъста, сипваме малко вода, но не повече от 1 к.ч. Оставяме сместа поне 2 ч в хладилника да почине и да се овкуси.

Оформямес мокри ръце кюфтенца и ги пържим в сгорещено олио. Изваждаме и подреждаме върху домакинска хартия.

Сосаго приготвяме, като натрошаваме корнфлейкса, смачкваме чесъна, добавяме млякото, солта, копъра и всичко се разбърква добре.

Пазарувай в MediaMall.bg - книги, музика, филми и абонаменти

Коментари 4

Сортирай по:

0
не бях чувала,но може да ги пробвам

0
браво,много добре изглеждат!

0
Вера,много вкусно звучи рецептата за кюфтенцата. В нашия край не се използва нахутът и аз едва преди два дни купих такъв за дегустация, но е стерилизиран. Искам да те попитам- ще мога ли да изпълня рецептата с консервирания нахут, който имам в наличност и ще може ли да стане добра спойка без яйце? Наистина не съм го ползвала и не знам подробностите около него.

0
Браво!Невероятно вкусни!

Добави коментар

Добави коментар

Патладжани по гръцки - папуцаки

Bашата любима рецепта може да спечели 30 лева. Снимайте как приготвяте предпочитаната си манджа и ставате част от рубриката ГАСТРОГУРУ. Един от вас - известен или неизвестен, но задължително добър кул

Плодова салата с карамелизирани ядки

Кой готви Марияна Бончева е от София. Неделното предложение е за екзотична плодова салата. “Плодовете могат да варират според вкуса. Толкова е богата и засищаща, че спокойно може да замести и основ

Пълнен кромид лук

Bашата любима рецепта може да спечели 30 лева. Снимайте как приготвяте предпочитаната си манджа и ставате част от рубриката ГАСТРОГУРУ. Един от вас - известен или неизвестен, но задължително добър

Лятна крем супа от тученица

Bашата любима рецепта може да спечели 30 лева. Снимайте как приготвяте предпочитаната си манджа и ставате част от рубриката ГАСТРОГУРУ. Един от вас - известен или неизвестен, но задължително добър кул