Вкусни нахутени кюфтенца

СНИМКИ: ЛИЧЕН АРХИВ

Bашата любима рецепта може да спечели 50 лева. Снимайте как приготвяте предпочитаната си манджа и ставате част от рубриката ГАСТРОГУРУ. Един от вас - известен или неизвестен, но задължително добър кулинар, ще готви пред читателите. Изпращайте рецептите си на адрес gdelchev@24chasa.bg. За въпроси - тел. 942 25 31.

КОЙ ГОТВИ

Вера Белчева е от София. Тя предлага интересна рецепта, която хем е подходяща за постите, хем да не загубим навиците да ядем кюфтенца.

ПРОДУКТИ

1 ч.ч.сух нахут, 2 глави кромид лук, 1 суха люта чушка, 6-7 скилидки чесън (2-3 са за соса), 1 к.ч.пресято бяло брашно, 1-2 ч.л.бакпулвер, 3 с.л.сух магданоз, кардамон, кориандър, индийско орехче, черен пипер, къри, сол на вкус, мазнина за пържене, млечен сос, кисело мляко, чесън, сух копър, сол, 1-2 с.л.натрошен натурален корнфлейкс

НАЧИН НА ПРИГОТВЯНЕ

Накисваменахута във вода една нощ да омекне. Прехвърляме го в кухненски робот заедно с лука, чушката, подправките, солта и пасираме до еднородна смес.

Смесвамебрашното и бакпулвера и ги добавяме към пасираната смес. Ако е много гъста, сипваме малко вода, но не повече от 1 к.ч. Оставяме сместа поне 2 ч в хладилника да почине и да се овкуси.

Оформямес мокри ръце кюфтенца и ги пържим в сгорещено олио. Изваждаме и подреждаме върху домакинска хартия.

Сосаго приготвяме, като натрошаваме корнфлейкса, смачкваме чесъна, добавяме млякото, солта, копъра и всичко се разбърква добре.

Пазарувай в MediaMall.bg - книги, музика, филми и абонаменти

Коментари 4

Сортирай по:

0
не бях чувала,но може да ги пробвам

0
браво,много добре изглеждат!

0
Вера,много вкусно звучи рецептата за кюфтенцата. В нашия край не се използва нахутът и аз едва преди два дни купих такъв за дегустация, но е стерилизиран. Искам да те попитам- ще мога ли да изпълня рецептата с консервирания нахут, който имам в наличност и ще може ли да стане добра спойка без яйце? Наистина не съм го ползвала и не знам подробностите около него.

0
Браво!Невероятно вкусни!

Добави коментар

Добави коментар

Стефан Рядков слага кочан царевица в киселото зеле, за да се газира армеята

В семейството на Стефан Рядков всички са почитатели на лютото. Затова подправката, която си донесли от о. Хайнан – най-южната точка на Китай, им се усладила страхотно.

Мозък по шопски

Bашата любима рецепта може да спечели 30 лева. Снимайте как приготвяте предпочитаната си манджа и ставате част от рубриката ГАСТРОГУРУ. Един от вас - известен или неизвестен,

Пъстра есенна салата

Bашата любима рецепта може да спечели 30 лева. Снимайте как приготвяте предпочитаната си манджа и ставате част от рубриката ГАСТРОГУРУ. Един от вас - известен или неизвестен,

Пилешки крилца "3 лъжици"

Bашата любима рецепта може да спечели 30 лева. Снимайте как приготвяте предпочитаната си манджа и ставате част от рубриката ГАСТРОГУРУ. Един от вас - известен или неизвестен, но задължително добър

Звезди от “Ахат” е майстор на шпикованата плешка и мексиканската закуска

Преди време Звездомир Керемидчиев и сестра му решили да си сготвят нещо. Той купил бутертесто, а тя предложила да го напълнят. Така се родила рецептата за лазаня с бутертесто, пилешко, лук,

Бърза закуска със слънчогледови семки

Bашата любима рецепта може да спечели 30 лева. Снимайте как приготвяте предпочитаната си манджа и ставате част от рубриката ГАСТРОГУРУ. Един от вас - известен или неизвестен,

Кифлички със сирене

Bашата любима рецепта може да спечели 30 лева. Снимайте как приготвяте предпочитаната си манджа и ставате част от рубриката ГАСТРОГУРУ. Един от вас - известен или неизвестен,