Щрудел с ябълки и тиква

Bашата любима рецепта може да спечели 50 лева. Поканете ни да снимаме как приготвяте предпочитаната си манджа и ставате част от рубриката ГАСТРОГУРУ. Един от вас - известен или неизвестен, но задължително добър кулинар, ще готви пред читателите. Изпращайте рецептите си на адрес gdelchev@24chasa.bg. За въпроси - тел. 942 25 31.

ПРОДУКТИ

1 пакет готови кори, 2-3 ябълки, 200 г тиква, 1 ч.ч. счукани орехи, 1 с.л. канела, 1-2 зрънца счукан карамфил, 1 с.л. настъргана кора от лимон или портокал, 1 ч.ч. разтопено масло, 1 к.ч. захар

КОЙ ГОТВИ

Румен Петрове от София. Той е пенсиониран печатар и често кулинарства у дома. Предлага рецепта за по-различен бърз щрудел с ябълки и тиква.

НАЧИН НА ПРИГОТВЯНЕ

Разбъркваме добре настърганите ябълки и тиква със захарта, орехите, канелата, карамфила и лимоновата кора.

Вземаме 2 кори и обилно ги намазваме с разтопено масло. В единия край слагаме равномерно сместа.

Навивамена руло, нарязваме на малки парчета и ги слагаме в намазнена тава. Правим същото и с другите кори.

Слагаме тавата с щруделите във фурната и печем до златисто, като ги поливаме с няколко супени лъжици вода. По желание може да поръсите с пудра захар.

Пазарувай в MediaMall.bg - книги, музика, филми и абонаменти

Коментари 2

Сортирай по:

0
Някой поиска ли ти мнението?

0
Неизглежда много апетитно.

Добави коментар

Добави коментар

Бананово-морковен кейк с крема сирене

Bашата любима рецепта може да спечели 30 лева. Снимайте как приготвяте предпочитаната си манджа и ставате част от рубриката ГАСТРОГУРУ. Един от вас - известен или неизвестен,

Пилешки хапки в сладко-кисел сос

Рецептата днес изпраща Маргарита Димитрова. “Докато започнете да го готвите, и хоп - след около 20-25 мин ще имате едни крехки и вкусни пилешки хапчици с приятен пикантен вкус”, пише ни тя.

Диетични бисквити

Bашата любима рецепта може да спечели 30 лева. Снимайте как приготвяте предпочитаната си манджа и ставате част от рубриката ГАСТРОГУРУ. Един от вас - известен или неизвестен, но задължително добър к

Благовест Аргиров пие скилидка чесън с вода всеки ден през зимата

През социализма за братя Аргирови, както за всички българи, кебапчетата, кюфтетата и шишчетата били най-празничните храни. Затова когато отишли в Япония през 1986 г. стояли гладни. Един японски