Щрудел с ябълки и тиква

Bашата любима рецепта може да спечели 50 лева. Поканете ни да снимаме как приготвяте предпочитаната си манджа и ставате част от рубриката ГАСТРОГУРУ. Един от вас - известен или неизвестен, но задължително добър кулинар, ще готви пред читателите. Изпращайте рецептите си на адрес gdelchev@24chasa.bg. За въпроси - тел. 942 25 31.

ПРОДУКТИ

1 пакет готови кори, 2-3 ябълки, 200 г тиква, 1 ч.ч. счукани орехи, 1 с.л. канела, 1-2 зрънца счукан карамфил, 1 с.л. настъргана кора от лимон или портокал, 1 ч.ч. разтопено масло, 1 к.ч. захар

КОЙ ГОТВИ

Румен Петрове от София. Той е пенсиониран печатар и често кулинарства у дома. Предлага рецепта за по-различен бърз щрудел с ябълки и тиква.

НАЧИН НА ПРИГОТВЯНЕ

Разбъркваме добре настърганите ябълки и тиква със захарта, орехите, канелата, карамфила и лимоновата кора.

Вземаме 2 кори и обилно ги намазваме с разтопено масло. В единия край слагаме равномерно сместа.

Навивамена руло, нарязваме на малки парчета и ги слагаме в намазнена тава. Правим същото и с другите кори.

Слагаме тавата с щруделите във фурната и печем до златисто, като ги поливаме с няколко супени лъжици вода. По желание може да поръсите с пудра захар.

Пазарувай в MediaMall.bg - книги, музика, филми и абонаменти

Коментари 2

Сортирай по:

0
Някой поиска ли ти мнението?

0
Неизглежда много апетитно.

Добави коментар

Добави коментар

аватар

Mr. Bricolage представя: Кулинарно шоу с Лора и Стоян от Бон Апети!

Луди сме по кулинарията и вкусотиите! Затова Ви каним на кулинарно шоу с Лора и Стоян от „Бон Апети“! Очакваме ви в събота - 30 май в Sofia Ring Mall,

Гъбена кавърма

Вашата любима рецепта може да спечели 30 лева. Снимайте как приготвяте предпочитаната си манджа и ставате част от рубриката ГАСТРОГУРУ. Един от вас - известен или неизвестен,

Надиплена погача

Bашата любима рецепта може да спечели 30 лева. Снимайте как приготвяте предпочитаната си манджа и ставате част от рубриката ГАСТРОГУРУ. Един от вас - известен или неизвестен,

Печени мини-омлети

Bашата любима рецепта може да спечели 30 лева. Снимайте как приготвяте предпочитаната си манджа и ставате част от рубриката ГАСТРОГУРУ. Един от вас - известен или неизвестен,

Домашно мюсли

Bашата любима рецепта може да спечели 30 лева. Снимайте как приготвяте предпочитаната си манджа и ставате част от рубриката ГАСТРОГУРУ. Един от вас - известен или неизвестен,

Топки с локум и билков чай

Bашата любима рецепта може да спечели 30 лева. Снимайте как приготвяте предпочитаната си манджа и ставате част от рубриката ГАСТРОГУРУ. Един от вас - известен или неизвестен,

Росица Ганева не яде купешко пиле заради хормоните и готви почти без мазнина

Росица Ганева не яде пилешко месо, освен ако не е домашно, защото в купешкото има много хормони. Миналата есен решила да започне да се храни по-здравословно и наблягала на рибата и пилето.