Щрудел с ябълки и тиква

Bашата любима рецепта може да спечели 50 лева. Поканете ни да снимаме как приготвяте предпочитаната си манджа и ставате част от рубриката ГАСТРОГУРУ. Един от вас - известен или неизвестен, но задължително добър кулинар, ще готви пред читателите. Изпращайте рецептите си на адрес gdelchev@24chasa.bg. За въпроси - тел. 942 25 31.

ПРОДУКТИ

1 пакет готови кори, 2-3 ябълки, 200 г тиква, 1 ч.ч. счукани орехи, 1 с.л. канела, 1-2 зрънца счукан карамфил, 1 с.л. настъргана кора от лимон или портокал, 1 ч.ч. разтопено масло, 1 к.ч. захар

КОЙ ГОТВИ

Румен Петрове от София. Той е пенсиониран печатар и често кулинарства у дома. Предлага рецепта за по-различен бърз щрудел с ябълки и тиква.

НАЧИН НА ПРИГОТВЯНЕ

Разбъркваме добре настърганите ябълки и тиква със захарта, орехите, канелата, карамфила и лимоновата кора.

Вземаме 2 кори и обилно ги намазваме с разтопено масло. В единия край слагаме равномерно сместа.

Навивамена руло, нарязваме на малки парчета и ги слагаме в намазнена тава. Правим същото и с другите кори.

Слагаме тавата с щруделите във фурната и печем до златисто, като ги поливаме с няколко супени лъжици вода. По желание може да поръсите с пудра захар.

Пазарувай в MediaMall.bg - книги, музика, филми и абонаменти

Коментари 2

Сортирай по:

0
Някой поиска ли ти мнението?

0
Неизглежда много апетитно.

Добави коментар

Добави коментар

аватар

Дидо Мачев чете само съдържанието на кулинарните книги

Дидо Мачев яде яйцата така, както са ги яли във Франция през XVIII век. Научил рецептата от мадам Гаскон, когато бил на екскурзия в град Дин, Южна Франция. Става дума за яйца по гасконски.

Лаврак на фурна

Вашата любима рецепта може да спечели 20 лева. Снимайте как приготвяте предпочитаната си манджа и ставате част от рубриката ГАСТРОГУРУ. Един от вас - известен или неизвестен,

Какаов сладкиш

Bашата любима рецепта може да спечели 20 лева. Снимайте как приготвяте предпочитаната си манджа и ставате част от рубриката ГАСТРОГУРУ. Един от вас - известен или неизвестен,

Уханни чалмички

Bашата любима рецепта може да спечели 20 лева. Снимайте как приготвяте предпочитаната си манджа и ставате част от рубриката ГАСТРОГУРУ. Един от вас - известен или неизвестен,

Пастички "Тирамису" с вишни и канела

Bашата любима рецепта може да спечели 20 лева. Снимайте как приготвяте предпочитаната си манджа и ставате част от рубриката ГАСТРОГУРУ. Един от вас - известен или неизвестен,

Плодов сладолед “Експрес”

Bашата любима рецепта може да спечели 20 лева. Снимайте как приготвяте предпочитаната си манджа и ставате част от рубриката ГАСТРОГУРУ. Един от вас - известен или неизвестен,

Рогчета

Bашата любима рецепта може да спечели 20 лева. Снимайте как приготвяте предпочитаната си манджа и ставате част от рубриката ГАСТРОГУРУ. Един от вас - известен или неизвестен,