Bашата любима рецепта може да спечели 50 лева. Поканете ни да снимаме как приготвяте предпочитаната си манджа и ставате част от рубриката ГАСТРОГУРУ. Един от вас - известен или неизвестен, но задължително добър кулинар, ще готви пред читателите. Изпращайте рецептите си на адрес [email protected]. За въпроси - тел. 942 25 31.
ПРОДУКТИ
1 пакет готови кори, 2-3 ябълки, 200 г тиква, 1 ч.ч. счукани орехи, 1 с.л. канела, 1-2 зрънца счукан карамфил, 1 с.л. настъргана кора от лимон или портокал, 1 ч.ч. разтопено масло, 1 к.ч. захар
КОЙ ГОТВИ
Румен Петрове от София. Той е пенсиониран печатар и често кулинарства у дома. Предлага рецепта за по-различен бърз щрудел с ябълки и тиква.
НАЧИН НА ПРИГОТВЯНЕ
Разбъркваме добре настърганите ябълки и тиква със захарта, орехите, канелата, карамфила и лимоновата кора.
Вземаме 2 кори и обилно ги намазваме с разтопено масло. В единия край слагаме равномерно сместа.
Навивамена руло, нарязваме на малки парчета и ги слагаме в намазнена тава. Правим същото и с другите кори.
Слагаме тавата с щруделите във фурната и печем до златисто, като ги поливаме с няколко супени лъжици вода. По желание може да поръсите с пудра захар.