Уважените искове от съда, по които съм работил, до момента са 90%

Стоян Кушлев открива офисите на дирекцията на комисията в Благоевград преди пет години. СНИМКА: САШО КРУШЕВСКИ

Във връзка с публикация от 16 март на "24 часа" със заглавие "Връща се практиката от времето на Кушлев на приятелски назначения" категорично заявявам, че изложената информация и направените квалификации в публикацията са неверни.

Изпълнявал съм длъжността директор на ТД - София-град, за срок от шест месеца и половина. Невярно е твърдението, че през този период съм получавал "2000 лв. над заплатата си". Месечното ми трудово възнаграждение беше 1300 лв. Единствено допълнително съм получавал полагащите ми се по закон командировъчни в размер на 20 лв. дневно. Същите са ми изплащани и след встъпване на Тодор Коларов като председател на Комисията за установяване на имущество, придобито от престъпна дейност (КУИППД) и в изпълнение на негова заповед. Коларов винаги е заявявал, че се надява да работим заедно. Никога не е твърдял, че съм лансиран, напротив, възприемаше становището ми по конкретни усложнени правни казуси и адмирираше моята цялостна работа.

Причината за промяната в отношението на Коларов към мен е, че дръзнах да изложа в писмен вид до КУИППД информация за нарушенията на приближения нему тогавашен главен секретар Георги Илиев. Впоследствие открито изразявах отношение към явната некомпетентност на Коларов, който ни разпореждаше в заседание на КУИППД да предлагаме за обезпечение изтеглени парични средства от банкови сметки, което е правен абсурд. Последва тенденциозно отношение към мен и четиримесечно търсене на нарушения в качеството ми на директор на ТД - Благоевград, и ТД - София-град. Такива обаче не бяха открити. Посоченото в публикацията дисциплинарно производство е за неизпълнение на заповед, която не съм получил. Твърдяното нарушение е свързано с попълване на пътната книжка на служебния автомобил на дирекцията.

Невярно е твърдението, че съм назначен за главен секретар на приятелска основа. Бях помолен от членове на КУИППД временно да бъда командирован на длъжността главен секретар, за да помогна за излизане на комисията от батака, в който Коларов я вкара.

Категорично не споделям отразеното в публикацията, че не съм постигнал в работата си "кой знае какви резултати". Накратко ще посоча следните цифрови данни: под мое ръководство и в резултат на активната моя работа е обезпечено имущество, придобито от престъпна дейност, на стойност над 70 000 000 лв. (седемдесет милиона лева); въз основа на мои доклади КУИППД е взела решения за внасяне на общо 40 мотивирани искания до съдилищата за отнемане в полза на държавата на имущество, придобито от престъпна дейност; уважените искове от съда до момента са 90%.

Димитър Пешев

Виж "Връща се практиката от времето на Кушлев на приятелски назначения" в статията "Конфискацията на необясними богатства спря".

Пазарувай в MediaMall.bg - книги, музика, филми и абонаменти

Коментари 18

Сортирай по:

6
С русото диди и цвъко решихме да ти пратим Цони Цонев на помощ.Имате еднакви фамилии и сте работили преди в ДПО"Септемврийче",БКП...Надявам се че си доволна.

18
Пешев си спомня доброто старо време,затова е поместил и снимка.Носталгията по кушлевизма е жива.Пазете комисията от Д.Пешев.

28
Центробежни сили в комисията набраха скорост. Борбата за надмощие от времето на проф.Кушлев отново е в ход.Времето на С.Харизанов ни облада.Компроматната война между П.Иванов, Д.Пешев,Н.Тодоров,К.Желев,С.Николакова,Г Илиев е в разгара си.Търся съдействието на г-н Валентин Николов/бивш депутат отАтака/.

36
ivo, димитър пешев бая се оака,а. кво ши каиш. ние гу придложихми за придидатил на мястуту на бай кушлю с никулачката. сига ...?

0
СЕРИОЗНА ВЪЗМОЖНОСТ ЗА ДОПЪЛНИТЕЛНИ ДОХОДИ !!! Нов интернет портал - търсачка ще дели 50% от приходите си с регистрираните потребители. Регистрирайте се с поканата в края на този пост, поканете приятели и печелете от 7-ми април 2012! Уникална възможност, не се изискват никакви вложения или даунлоад. Всеки нов приятел, който ще поканите с персоналния си линк, увеличава факторът по който ще се изплащат парите ви! Всеки месец, като заплата! Лесно е, става за минута! Успех! Вашият линк: http://signup.wazzub.info/?lrRef=442669d5

0
Ей Пешев,момче зелено,не разбра ли целта на твоите опоненти.Искаха да те изобличат, чрез наивността ти и стана.Показаха,че ти сам се хвалиш и превъзнасяш с писания по форума и го постигнаха.Изложи се.По добре е сега да се скриеш за известно време. В Кушлевата комисия ти е сладко види се,затова се хвърляш в борбата за"филията с мас", като лъв. Потърпи малко да не ядосаш Боко и като станеш Кушлев и вземеш "филията с мас",пак ще ти пиша.Самооплеска се.Признай си го.

16
Пешев си ,Пешев сиии,Пешев си.За това дремеш във форума и дебнеш като гладен мишок.И форУм се пише с "У", а преглЪтнеш с "Ъ".Нали ти писах да научиш граматиката.А правописът влиза в граматиката "диаманте в калта".Хайде аз си лягам.Беше ми много забавно.Но ти не се отпускай! Дебни- "диаманте в калта"

-10
не съм Пешев ! Ама ти не можеш явно да го преглатнеш ! Явно не го и харесваш ! Но влечугото си май ти- ако имаш нещо против някого не използвай форомите, като страхливец ами го кажи на онзи който те е засегнал в очите ! Смелост-това е неприсъщо за влечугите ! Ти имаш ли я ?

12
А бе Пешев,всички разбрахме,че тези писания за"диаманта в калта"са твои.Аман от влечуги лазещи към високи постове.Професионално си аутсайдер,така че не можеш да засегнеш никого.За в калта-там си,но от диаманта си на светлинни години.РS.научи граматиката.

-34
Злобата, с която са пропити думите Ви явно показват Вашето безсилие ! Явно ви е засегнал професионално !? Жалко, че тук се гърчите със язвителни думи, за да разчистите отношенията си ! Това не ви прави чест г-не или г-жо ! Приятна вечер P.S вижте тази вечер Вашта мама ! :- )

48
Относно"диаманта в калта"-щом толкова добре познаваш мамата на Пешев,значи или си и мъж,или си и любовник.т.е.или си баща на "диаманта Пешев"или си нещо друго на "диаманта Пешев"

-34
Пешев е изключителен професионалист и страхотен човек ! Онези, които засловят срещу него немогат да преглатнат неговия професионализъм ! Всички, които го познаваме- за разлика явно от Вас- той никога не е разчитал на майка си в професионален план ! БЪЛГАРИЯ ИМА НУЖДА ОТ ХОРА КАТО Г-Н ПЕШЕВ- МЛАДИ, ОБРАЗОВАНИ, БУДНИ И ПРОФЕСИОНАЛИСТИ ! Ако имаше повече такива хора щяхме да сме далеч по напред ! За съжеление ние българите сме завистливи. Бот му е дал много, защо да не хрърлим малко кал по него ! Хвърляй те но не можете да го оцапате. Диамантът и в калта блести !

0
Не познавам г-н Коларов, но познавам дясната му ръка- Герги Илиев. Много се учудвам, как се е доверил и повярвал на човек като Илиев . Има два варианта- или той умело да го заблуждава и това да му пречи да види истинското му лице или да е същия като него. Не ми се ще толкова ерудиран човек /както се пропагандира по медиите/ да е като него ! Но и не разбирам, защо не може да види какво представлява неговата дясна ръка ! Дано да се е заблудил, другия вариянт, ако се окаже истина, би изпарил и последната ми капка симпатия към образуванието на този млад човек -г-н Колавов /само на 34 год./

16
КУИППД,ще бъде вечно моя.Нещата тук са както при овцата,клонират се.Хубави пари се вземат и нищо не се прави.Войната в КУИППД се режисира от мнозинството в НС.Така беше при мен.За малко време се промениха нещата,но отново взехме властта.Така ще бъде,докато разберат,че никой не иска нищо да прави.Затова войната за постове е толкова гнусно жестока.Затова некадърника Пешев драпа със зъби и нокти да стане председател.Прокурорката-майка ще му помогне и отново ще се лапат огромни пари

0
илиев опорочава българското образование получавайки диплома за юрист след близане гъза на проф.Воденичаров-бивш декан на ПИФ и така се превърна в некомпетентно лайно, срамещо юридическата гилдия. с дипломата под ръка- получена на доста закъсняла възраст, със селски амбиции да бъде нещо, с големи Комплекси и без ден юридически стаж, започна да си търси голям пост, който да отговаря на селскостопанското му образувание. Той може й да не знае що е правна норма, обезпечение на иска и др. неща но знае как да влиза на хората под кожата, да ги използва и монуполира. Целта му е една- да вземе голям пост за тракториста, окичен с диплома- без покритие подарена от проф.Воденичарав в знак на благодарност за общите им пиянски нощи. Алкохолът и комлексите му са обратно порпоционални на ръста му /за непознати те около 1,5 см./ Такива хора не трябва да им се дава власт- използват я за лични цели, мачкат хората които знаят и злепоставят държавните органи със своята негомпетентност ! ПАЗЕТЕ СЕ ОТ ТАКИВА ХОРА !

0
Не се чуди Бойко,режи главите на тия кифли и да отиват овчари на село,откъдето са дошли. Всички се имаме за умни и се правим на големи граждани.

0
Учуден,трай малко.На всичките ще им дойде реда.Бойко ще изрине Илиевци, Тодоровци, Желевци и други....

18
Авторът на тази статия се изкара,че е отнел всичкото откраднато от мафията,че и отгоре.Посмали манго.Та всичкото което е отнела нали беше около 9 милиона.Бре големи лъжльовци брате голяма работа.Бойко съвсем я е изпуснал работата там.Откакто Коларов хвърли оставка нещата се размирисаха.Що не ги уволни всичките,да рахатясат барем.

Добави коментар

Добави коментар

аватар

Шофьор с 3,31 промила алкохол се заби в насрещно движеща се кола в Благоевград

Пиян шофьор влезна в в лентата за насрещно движение и блъсна лек автомобил „Мерцедес” в Благоевград, съобщиха от местното полицейско управление. Инцидентът е станал вчера около 19:35 часа.

"Еврошанс" черпи за рождения си ден със 100 000 лева!

Бъдете с нас в празника на верните приятели! Рождените дни се празнуват. И любимата игра на България - “Еврошанс” няма да направи изключение от това правило.

10 500 сътрудници на разузнаването и ДС са били в управлението на страната

10 500 са сътрудниците на разузнаването и ДС са били в управлението на страната, съобщи Екатерина Бончева , член на комисията по досиетата по Нова тв.

Касим Дал: Ще си търся правата в съда

"Това, че съм бил незаконно подслушван, е политическа поръчка. Ще си потърся правата по съдебен път". Това заяви за „Здравей, България” лидерът на Национална партия „Свобода и достойнство” Касим Дал

Всеки четвърти клошар е висшист

Армия от висшисти атакува всеки ден кофите за боклук в страната. Сред клошарите има лекари, учители, пианисти и дори ядрени физици, съобщава „Телеграф”.

Бойко Ноев: Турция е очаквала в засада руснаците, системно нарушавали границите

Турция е очаквала в засада руснаците, които системно са нарушавали границите в този участък. Това заяви пред bTV бившият министър на отбраната Бойко Ноев във връзка със сваления руски боен самолет на

Експерт: Най-мръсната дрога у нас се продава на тийнейджъри

„Най-мръсната дрога у нас се продава на тийнейджъри”. Това заяви пред Нова телевизия експертът по наркотици д-р Юлиян Караджов. Той коментира случая, при който две осмокласнички от Стара Загора