Бразилия излови наглите блондинки

По часовниковата стрелка: Ванеса Вендамини, Франсиели дос Сантос, Карина Вендамини, Лилмара Валезин, Моник Сказиота и Присила Амарал СНИМКА: ФЕДЕРАЛНА ПОЛИЦИЯ, САО ПАУЛУ

Бразилската полиция арестува двама мъже и жена, заподозрени в организирането на Бандата на блондинките, съобщи местната преса.

Арестите били извършени още в началото на месеца, но новината била огласена едва тези дни. Единият от мъжете на име Вагнер Гонсалвес координирал престъпната група, извършила най-малко 54 въоръжени нападения над клиенти на търговски центрове и молове в двата най-големи града в страната - Сао Паулу и Рио де Жанейро.

Известни са най-малко шест жени от Бандата на блондинките, като само една от тях - Моник Сказиота, е тъмнокоса. Дамите били от средната класа, добре образовани и владеели по няколко чужди езика.

Благодарение на културата си те лесно се запознавали с посетителите на моловете. След това нищо неподозиращите клиенти били светкавично отвличани и заплашвани с оръжие. Хората били принуждавани да съобщават на блондинките пинкодовете на банковите си карти. Светлокосите красавици вземали картите на жертвите си и пръскали огромни суми за пазаруване в търговските центрове.

Вагнер Гонсалвес наричал момичетата Бони, а те него - Клайд. Заедно с него била задържана жена му Карина Вендамини, която е сред най-опасните членки на Бандата на блондинките. Сред издирваните, които са още на свобода, е нейната сестра Ванеса.

Блондинките дотолкова държали на външния си вид, че не действали, когато валяло дъжд, за да не си развалят прическите. (24часа)

Пазарувай в MediaMall.bg - книги, музика, филми и абонаменти

Коментари 0

Сортирай по:

Добави коментар

Добави коментар

аватар

В ЕС се разбраха за плана “Юнкер”

Държавите от ЕС и Европейския парламент се разбраха след дълга нощ на преговори по регламента за т.нар. план “Юнкер” за Европейския фонд за стратегически инвестиции.

Пада банковата тайна в Швейцария

Швейцария и ЕС подписаха споразумение за данъчна прозрачност, с което се слага край на швейцарската банкова тайна за европейски граждани. Берн се съгласи на автоматичен обмен на данни за клиентите на

Пентагонът изпрати жив антракс в Южна Корея и 9 US щата

Десетки се лекуват от възможна зараза Американската армия изпрати погрешка живи проби от антракс в лаборатории в 9 щата и военна база на САЩ в Южна Корея, съобщи Ройтерс.

Горбачов предлага нова перестройка

Бившият съветски президент е зле, не излиза от болница Михаил Горбачов призова властите в Москва да започнат нова перестройка. Според бившия съветски президент Русия трябва да се избави от прекалено

Стотици спят на летище в Брюксел заради срив

Десетки хиляди пътници останаха блокирани в Брюксел, след като полетите им бяха отменени заради закриването на въздушното пространство на Белгия за над пет часа заради технически срив,

ЕС удължи с една година санкциите срещу сирийския режим

Европейският съюз удължи днес с една година санкциите срещу поддръжници на сирийския режим и добави в черния си списък висш военен, съобщи ДПА, уточнявайки, че удължаването влиза в сила утре.

Цецка Цачева и Янаки Стоилов се срещнаха със заместник-председателя на Сейма на Полша Йежи Вендерлих

Председателят на Народното събрание Цецка Цачева и заместник- председателят на парламента Янаки Стоилов се срещнаха със заместник-председателя на Сейма на Република Полша Йежи Вендерлих.