Бразилия излови наглите блондинки

По часовниковата стрелка: Ванеса Вендамини, Франсиели дос Сантос, Карина Вендамини, Лилмара Валезин, Моник Сказиота и Присила Амарал СНИМКА: ФЕДЕРАЛНА ПОЛИЦИЯ, САО ПАУЛУ

Бразилската полиция арестува двама мъже и жена, заподозрени в организирането на Бандата на блондинките, съобщи местната преса.

Арестите били извършени още в началото на месеца, но новината била огласена едва тези дни. Единият от мъжете на име Вагнер Гонсалвес координирал престъпната група, извършила най-малко 54 въоръжени нападения над клиенти на търговски центрове и молове в двата най-големи града в страната - Сао Паулу и Рио де Жанейро.

Известни са най-малко шест жени от Бандата на блондинките, като само една от тях - Моник Сказиота, е тъмнокоса. Дамите били от средната класа, добре образовани и владеели по няколко чужди езика.

Благодарение на културата си те лесно се запознавали с посетителите на моловете. След това нищо неподозиращите клиенти били светкавично отвличани и заплашвани с оръжие. Хората били принуждавани да съобщават на блондинките пинкодовете на банковите си карти. Светлокосите красавици вземали картите на жертвите си и пръскали огромни суми за пазаруване в търговските центрове.

Вагнер Гонсалвес наричал момичетата Бони, а те него - Клайд. Заедно с него била задържана жена му Карина Вендамини, която е сред най-опасните членки на Бандата на блондинките. Сред издирваните, които са още на свобода, е нейната сестра Ванеса.

Блондинките дотолкова държали на външния си вид, че не действали, когато валяло дъжд, за да не си развалят прическите. (24часа)

Пазарувай в MediaMall.bg - книги, музика, филми и абонаменти

Коментари 0

Сортирай по:

Добави коментар

Добави коментар

Германия вади инцеста от наказателния кодекс?

Горещи дебати се разгоряха в Германия, след като Етичният съвет препоръча доброволният инцест между възрастни да не бъде третиран като престъпление и да излезе от Наказателния кодекс.

Джихадистите плашат гръцки митрополит

“Ислямска държава” заплаши гръцкия митрополит Амвросиос, който каза по време на проповед, че проектозакон помага за нашествието на мюсюлмани в Гърция, съобщи БНР.

Дарт Вейдър на избори в Украйна

Шестима души с името Дарт Вейдър са заявили участие в предсрочните парламентарни избори в Украйна на 26 октомври, съобщи РИА-Новости. Те са представители на Интернет партията на страната.

50% от животните на Земята изчезнали

Половината от животните в света са изчезнали от 1970 г. насам заради неконтролируемата човешка консумация и климатичните промени, показа доклад на Световния фонд за дива природа.