Бразилия излови наглите блондинки

По часовниковата стрелка: Ванеса Вендамини, Франсиели дос Сантос, Карина Вендамини, Лилмара Валезин, Моник Сказиота и Присила Амарал СНИМКА: ФЕДЕРАЛНА ПОЛИЦИЯ, САО ПАУЛУ

Бразилската полиция арестува двама мъже и жена, заподозрени в организирането на Бандата на блондинките, съобщи местната преса.

Арестите били извършени още в началото на месеца, но новината била огласена едва тези дни. Единият от мъжете на име Вагнер Гонсалвес координирал престъпната група, извършила най-малко 54 въоръжени нападения над клиенти на търговски центрове и молове в двата най-големи града в страната - Сао Паулу и Рио де Жанейро.

Известни са най-малко шест жени от Бандата на блондинките, като само една от тях - Моник Сказиота, е тъмнокоса. Дамите били от средната класа, добре образовани и владеели по няколко чужди езика.

Благодарение на културата си те лесно се запознавали с посетителите на моловете. След това нищо неподозиращите клиенти били светкавично отвличани и заплашвани с оръжие. Хората били принуждавани да съобщават на блондинките пинкодовете на банковите си карти. Светлокосите красавици вземали картите на жертвите си и пръскали огромни суми за пазаруване в търговските центрове.

Вагнер Гонсалвес наричал момичетата Бони, а те него - Клайд. Заедно с него била задържана жена му Карина Вендамини, която е сред най-опасните членки на Бандата на блондинките. Сред издирваните, които са още на свобода, е нейната сестра Ванеса.

Блондинките дотолкова държали на външния си вид, че не действали, когато валяло дъжд, за да не си развалят прическите. (24часа)

Пазарувай в MediaMall.bg - книги, музика, филми и абонаменти

Коментари 0

Сортирай по:

Добави коментар

Добави коментар

45 пострадаха при сблъсъка на два влака в Германия

45 души са ранени при сблъсъка на пътнически и товарен влак на гара Манхайм във федерална провинция Баден-Вюртенберг. Представител на пожарните служби съобщи, че 18 ранени са били откарани в болница.

Порошенко: Крим не се продава и няма да се откажем от него

Крим не се продава и няма да се откажем от него. Това заяви украинският президент Петро Порошенко в интервю за украинската телевизия. Изявлението на държавния глава бе в отговор на тиражирана

В Европа внесли деликатес от прилеп, пренасящ ебола

Квези Махеми обикаля капаните и събира уловения там дивеч. С част от плячката ще нахрани семейството си. Друга ще продаде на пазара. Глухото му село в Гана гладува,

Бури и порои давят Балканите

Силни гръмотевични бури и порои обхванаха Балканите. Ветрове със скорост до 50 км/ч предизвикаха хаос в движението в Скопие. Синоптиците, цитирани от ДПА, съобщиха,