Назначиха Васил Маринов за секретар по отбраната и сигурността

Президентът Росен Плевнелиев назначи Васил Маринов за секретар по отбрана и сигурност, съобщиха от прессекретариата на държавния глава.

Васил Маринов е с дългогодишен стаж в Национална служба сигурност. Бил е Първи секретар в Делегацията на Република България към НАТО.

По-късно в Държавната агенция за национална сигурност е заемал поста директор на Дирекция „Противодействие на корупцията", а после е ръководител на Главна дирекция „Икономическа и финансова сигурност". Преди да се присъедини към екипа на президента Плевнелиев Васил Маринов е отговарял за информационния обмен и взаимодействието с партньорски служби на държави от НАТО и ЕС в Посолството на България в Кралство Белгия.

Пазарувай в MediaMall.bg - книги, музика, филми и абонаменти

Коментари 0

Сортирай по:

Добави коментар

Добави коментар

аватар

Цацаров: Подслушване на адвокати и техните клиенти е абсурдно

Подслушването на адвокати и техни клиенти е абсолютно невъзможно и забранено от закона. Така главният прокурор Сотир Цацаров коментира думите на премиера Бойко Борисов по темата на последното

Представят днес ефекта от реализирани проекти за уедряване на земеделска земя

Министерство на земеделието и Българска асоциация на собствениците на земеделски земи ще представят днес данни за ефекта от проекти за уедряване на земеделски земи.

Експерт: Очаква се ниските цени на топлоенергията да се задържат и през зимата

Очаква се ниските цени на природния газ и съответно на топлоенергията да се задържат и през зимния сезон. Това прогнозира енергийният експерт Христо Казанджиев от Българския енергиен форум пред

Каракачанов и Симеонов влязоха при Борисов

Съпредседателите на Патриотичния фронт Красимир Каракачанов и Валери Симеонов са на среща с премиера Бойко Борисов в кабинета му в Министерски съвет. Вчера от ПФ обясниха,

Зоополиция ще разследва вече престъпления срещу животни

Вътрешният министър Румяна Бъчварова е подписала в края на миналата седмица създаването на звена от полицаи, които да разследват престъпленията срещу животни.

Бедственото положение в Перник било заради незаконни разкопки на роми

Бедственото положение в пернишкия квартал "Рудничар" си има предистория. Това стана ясно от разказ на местен жител пред камерата на TV7. "Биха ме миналата година, защото им хвърлих пиратка в рудника".

Дарина Павлова отказа да коментира миналото си в Държавна сигурност

Съпругата на Илия Павлов не е била агент на Държавна сигурност, а държател на явочна квартира. Разликата е, че агентите са имали разузнавателни функции.