Назначиха Васил Маринов за секретар по отбраната и сигурността

Президентът Росен Плевнелиев назначи Васил Маринов за секретар по отбрана и сигурност, съобщиха от прессекретариата на държавния глава.

Васил Маринов е с дългогодишен стаж в Национална служба сигурност. Бил е Първи секретар в Делегацията на Република България към НАТО.

По-късно в Държавната агенция за национална сигурност е заемал поста директор на Дирекция „Противодействие на корупцията", а после е ръководител на Главна дирекция „Икономическа и финансова сигурност". Преди да се присъедини към екипа на президента Плевнелиев Васил Маринов е отговарял за информационния обмен и взаимодействието с партньорски служби на държави от НАТО и ЕС в Посолството на България в Кралство Белгия.

Пазарувай в MediaMall.bg - книги, музика, филми и абонаменти

Коментари 0

Сортирай по:

Добави коментар

Добави коментар

Повдигнаха обвинение на руски гражданин за катастрофата с Лозан Панов

Повдигнаха обвинение на руски гражданин за инцидента с кандидата за председател на Върховния касационен съд (КВС) Лозан Панов, съобщава Нова тв. Той го е закарал в болницата,

Художник продаде наследствени имоти, за да ремонтира храмове

“Парите разделих на две - половината за банката, а другата за ремонт на параклиси и църквата в Чокманово”, казва 47-годишният Анастас Иванов. Той продал 3 автомобила, камион, джип, наследствен имот.

Трафопост се запали в центъра на София

Пожар гори в Централния кооперативен съюз на столичната улица „Г. С. Раковски”. Запалил се е трафопост, който се намира в сградата. Хората са евакуирани, съобщи bTV.

Гроздан Караджов от РБ: Ако диалогът не даде резултат, сезираме Конституционния съд

"Участието на Реформаторския блок в управлението на страната е важно точно в такива моменти. Сега ще стане ясно има ли нещо скрито, или нашия натиск да бъде коригирано това действие на ГЕРБ и ДПС ще

Гечев: Не им се получи на ГЕРБ да злоупотребят с 8 млрд. на гражданите

„Не се получи опитът на ГЕРБ да злоупотребят с близо 8 милиарда на българските граждани”, заяви депутатът от БСП Румен Гечев пред Нова тв. Той обясни,

Нощен градски транспорт в София на 31 декември

Създадена е специална организация на движението на градския транспорт по коледните и новогодишните празници, съобщават от Столичната община. На 31 декември срещу 1 януари ще бъде организирано нощно

120 иракчани опитаха да влязат в България през турската граница

120 иракчани щурмували вчера граничен пункт „Капъ куле” на границата с Турция при Капитан Андреево, съобщава bTV. Повече от 2 часа снощи границата е била затворена. Към 18:30 ч.