Назначиха Васил Маринов за секретар по отбраната и сигурността

Президентът Росен Плевнелиев назначи Васил Маринов за секретар по отбрана и сигурност, съобщиха от прессекретариата на държавния глава.

Васил Маринов е с дългогодишен стаж в Национална служба сигурност. Бил е Първи секретар в Делегацията на Република България към НАТО.

По-късно в Държавната агенция за национална сигурност е заемал поста директор на Дирекция „Противодействие на корупцията", а после е ръководител на Главна дирекция „Икономическа и финансова сигурност". Преди да се присъедини към екипа на президента Плевнелиев Васил Маринов е отговарял за информационния обмен и взаимодействието с партньорски служби на държави от НАТО и ЕС в Посолството на България в Кралство Белгия.

Пазарувай в MediaMall.bg - книги, музика, филми и абонаменти

Коментари 0

Сортирай по:

Добави коментар

Добави коментар

Оманският фонд с интерес към КТБ, но без Цветан Василев

Оманският фонд е заявил интерес за оздравяване на Корпоративна търговска банка (КТБ), но без участието на мажоритарния собственик Цветан Василев, съобщи БНР..

Посланик Рийс: За 2 г. работих с 4 правителства, ще работя и със следващото

"В България съм от 2 г. и следя политическия живот. Работила съм с 4 правителства, ще работим и с всяко следващо, което и да е то, за задълбочаване и разширяване на отношенията между САЩ и България.

Българи от цял свят настояват Ива Йорданова да си подаде оставката

Българи в чужбина негодуват срещу назначаването на танцьорката Ива Йорданова за заместник-председател на Държавната агенция за българите в чужбина. Тя бе назначена от служебния кабинет "Близнашки".

Полицаите, обискирали Борислава, отиват на детектор на лъжата

Полицаите, които са участвали в обиска на 20-годишната Борислава Латинова, ще бъдат изпратени на детектор на лъжата в рамките на разследването по случая.

Георги Лозанов: Малките партии биха големите в медийната кампания

Малките партии биха големите в медийната кампания и това до голяма степен се вижда от резултатите от вота. Това каза председателят на Съвета за електронни медии (СЕМ) Георги Лозанов по време на

Софиянец купи барабана на Deep Purple за 1400 лв.

Барабанът на Deep Purple, разигран на онлайн благотворителен търг в полза на болна млада жена, става собственост на Стефан Гетов от София. Това обявиха организаторите на кампанията във Facebook след

Гърмяха по "Ауди" на пловдивчанка (Обновена)

С разбито задно стъкло, дупки по калника и стопа е бялото "Ауди А3" на пловдивчанка, след като неизвестен гърмя по нея. Инцидентът е станал преди по-малко от час на улица "Богомил" срещу номер 96.