Есемес до ловец от "Екоравновесие": Ще ви съдерем кожите

Счупеното стъкло но бус на "Екоравновесие" СНИМКА: 24 часа

"Ще ви съдерем кожите", "ще ви отрежем топките". Тези думи чува в средата на март един от служителите на общинското предприятие "Екоравновесие". Телефоннното обаждане е последвано от заплашителен есемес, след като шофьорът Костов (той и колегите му не желаят да публикуваме имената им заради ежедневния тормоз, на който са подложени - б.а.) си е изключил мобилния телефон. Причина за заплахите е току-що родило куче, което е взето с малките му от Младост.

"Дали сме показания в полицията. Есемесът вече е изтрит. Заплахите бяха отправени от Ирина Николова, която е зам.-председател на "Помощ за животните - ДАРА". Винаги съм бил коректен, никого не съм обидил. Просто си вършим работата и изпълняваме задачите, които са ни възложили. Не сме против гражданския контрол, но има правила и не бива организациите да си превишават правата. Всеки ден срещаме злоба и негативно отношение, което ни пречи да си вършим работата. Идваме сутрин с нормално кръвно, а вечер си тръгваме с 3 пъти по-високо. Всеки ден отивам с желание на работа и се прибирам унизен", разказа шофьорът.

"Всичко е преувеличено. Имам телефонни разпечатки, от които става ясно, че на нито едно от 15-те ми обаждания до ловците няма отговор. Те не си вдигаха телефоните", отвърна Николова (виж интервюто по-долу).

Всичките му колеги от шестте ловни екипа са категорични, че не мразят животните. Почти всички гледат кучета вкъщи. Един от тях дори имал четири. Въпреки това почти всеки ден чуват викове "Убийци". "24 часа" разговаря с тях, след като в сряда предното стъкло на един от бусовете на "Екоравновесие" беше счупено с камък, докато ловците издирвали глутница по сигнал на граждани около Окръжна болница.

Знаете ли какво е, като застане един пред буса и друг отзад.
Спират ни, не ни пускат да работим и искат да отваряме багажниците да проверяват колко кучета сме хванали. Нищо повече няма да кажа, само искам да питам кой има интерес по улиците да има кучета, казва Костов.

Ловците разказват, че има квартали, в които буквално екозащитниците са им забранили да стъпват, като Борово и Гоце Делчев.

"В сряда бяхме на адрес. Имахме сигнал за глутница в Младост, около Окръжна болница. Слязохме да търсим животните. Обикаляхме 10-15 минути, но не открихме кучета. Върнахме се и видяхме счупеното стъкло на буса. Не за първи път ни чупят колите", намесва се друг.
След последния инцидент в Малинова долина (виж карето вдясно) 3 дни защитници следили екипите.

"Преследваха ни с коли. Целта беше да разпръснат кучетата и да не може да хванем нито едно. Искат да ни проверяват и ни заповядват да отваряме бусовете. Не се представят, не показват документи, обясняват, че са екозащитници. По-миналата събота тръгнахме към Малинова долина. През цялото време зад нас се движеше кола и снимаха всичко, което правим. Казахме на директора, посъветва ни да ги снимаме и ние, така и направихме", обяснява друг ловец. Той показа клипчето, направено с мобилен телефон. На записа ясно се вижда регистрацията на автомобила, както и преследвачите - мъж и жена, които искат обяснение от ловците защо ги снимат.

При друг случай пък 7 коли преследвали два микробуса на "Екоравновесие", въпреки че ги водела полицейска патрулка.
Всички до един са категорични, че не се ли промени законът, няма как да се реши проблемът с бездомните кучета. "Сега хващаме, кастрираме и връщаме обратно кучетата. Хората обаче са прави да протестират и да не ги искат обратно, защото ги е страх. Няма блок в София, пред който да не обикалят поне 15 кучета. Половината от хората дори не ни се обаждат, че са били нападнати, защото първо губят един ден да се ваксинират срещу бяс и после трябва да загубят втори, за да обикалят с нас и да ни покажат точно кое куче им е скочило, защото правилата са такива", признават ловците.

Според тях трябва да се ограничи и броят животни, които може да осиновява един човек. "Говори се, че екоорганизациите получават по 100 лв. месечно на животно. Защо никой не провери плащат ли данъци и какво работят, след като по цял ден обикалят с нас", питат служителите на "Екоравновесие".

Всички ловци работят на граждански договори. Хонорарите, които вземат, са по 5 лв. за хванато женско куче и по 3 лв. за мъжко.
От няколко дни обаче в Малинова долина не могат да открият нито едно животно, макар всеки ден там да има екип.

Смятат, че кучетата са скрити някъде от тези, които ги хранят.

Ирина Николова, от "Помощ за животните - ДАРА": Това са лъжи, не съм заплашвала никого

- Г-жо Николова, вярно ли е, че сте заплашвали по телефона и с есемес един от ловните екипи на "Екоравновесие"?

- Ще започна отначало. По принцип работим много добре с "Екоравновесие" и район "Младост". Когато има жалба или сигнал, координаторите ни отиват на място и проверяват. В този случай от средата на март дойде екип на "Екоравновесие". Ставаше въпрос за домашно куче, изхвърлено на улицата 2 дни преди да роди в Младост 4. Бяхме осигурили да бъде осиновено в Германия. Оказа се обаче, че "Екоравновесие" е прибрала майката с кученцата без никакво предупреждение. Картината беше ужасна - кучето виеше, децата плачеха и молеха екипа да не прибира животните. Имам телефоните на всички екипи на "Екоравновесие", защото работим с тях. Обадих се на Альоша и Андрей (служители на "Екоравновесие" - б.а.), за да ни кажат къде са закарали майката с бебетата. Имам разпечатка на телефонните ми обаждания. Вижда се, че съм звъняла около 15 пъти, но никой не ми вдигаше. Хората от квартала обаче пуснаха във фейсбук номера на буса на "Екоравновесие" и имената на екипа. Явно са започнали да им звънят и да ги притесняват. Не знам как точно е станало. Една от доброволките написа есемес: "Давам ви 24 часа да върнете бебетата живи". После ловците са подали жалба в полицията, че сме ги заплашвали.

- Твърдят, че сте им казали, че ще им одерете кожите и ще им отрежете топките.

- Не, не употребявам такива думи. Полицията разследва случая, дали сме обяснения, има разпечатки. Такъв есемес аз не съм пращала. Дори не съм говорила с тях, понеже не ми вдигаха телефона. Все пак разбрахме, че кучетата са закарани в един център, но бебетата бяха изчезнали. Имаме прекрасни отношения с ловните екипи и никога не сме им пречили, работим заедно от 12 г. Винаги се старая всичко да протича спокойно. В този случай обаче законът беше нарушен и отношението към кучето беше нехуманно. Според ветеринарните лекари майката може да бъде кастрирана чак след като е отбила малките, защото тъканите са много меки и се получават кръвоизливи. Затова майките не се прибират, изчаква се определено време. Дори и да е имало жалба, ако ме бяха предупредили, щях да преместя кучетата и нямаше да има никакви проблеми.

- Вярно ли е, че след случая в Малинова долина доброволци преследват ловците?

- Не бяхме само от нашата организация, имаше и други. Отидох по сигнал на защитничка от Малинова долина. Екипите стояха там и не заловиха нито едно куче. След това ни се обадиха, че се прибират животни от Студентски град, които нямат нищо общо с инцидента. Закарани са в Сеславци, като се твърди, че е заловена глутницата от Малинова долина. Затова решихме да проследим откъде прибират кучета.

- И какво установихте?

- Че кучетата не са от Малинова долина. Успяхме да влезем в приюта в Сеславци, след като извикахме медиите, защото за първи път имаше полиция и не ни пускаха.

- Засякохте ли обаче залавяне на кучета от Студентски град?

- Просто следихме откъде вземат кучета. Попитах ги дали им пречим, има ли проблем и дали ги притесняваме. Отговорът беше не.

- Те обаче казват, че доброволци са заставали пред бусовете, карали са ги да отварят багажниците.

- Изопачават се нещата. Обадиха ми се от Студентски град, че се прибират кучета, които са социализирани и живеят там отдавна. Един от бусовете пристигна пред общината, където чакахме. Като представител на организация имам право да направя проверка. Помолих да ми покажат пътния лист и да отворят багажника. Отказаха и казаха да не ги заплашвам. С мен бяха 10 доброволци и заплахи не са отправяни. Обадих се на шефа на "Екоравновесие" да разреши да отворим буса. Отказа и си тръгнахме. Не е имало никакъв натиск. Не бих си позволила подобно нещо. Дори днес (събота - б.а.) беше с нас човек от Брюксел, който ще разследва случая, защото кучетата в Сеславци са взети само за да се заблуди обществото, че е хваната глутницата. Това е най-страшното, защото тя още е на улицата и хората са подложени на опасност. Съгласни сме, че кучетата не трябва да са на улицата, и работим преди всичко за хората, като ги обгрижваме и ваксинираме. Общината не успя да се справи с проблема, не е построила приюти и не ги е прибрала. Работата ни е да няма конфликти между животните и хората, докато още са на улицата, но човекът е на първо място.

- А как се издържа организацията ви? Ловците твърдят, че природозащитници получват по 100 лв. месечно на куче от чужбина.

- Това може да се провери лесно. Изтъняваме собствените си джобове и на тези, които обичат животните. Когато има болно животно в Сеславци, го вкарваме в клиника. Може да проверите в една от ветеринарните клиники - "Синият кръст", какво задължение имаме. Имаме да плащаме 7000 лв. Пускаме снимки във фейсбук на болните животни и молим хората да ни помагат. Пари на ръка не получаваме. Те отиват директно в сметките на ветеринарните клиники. Немска организация ни помага за осиновяването, но ние плащаме по 75 евро за пътуването, чипираме ги, правим паспорт и ваксини. Работим и с един дом за деца в Роман. Всяка година помагаме за абитуриентските балове на сираците. Който умее да обича, обича и децата, и животните, който не умее, не обича никого. Искам да разсея лъжите, които ни приписват, защото през нас минава толкова много страдание и болка. Искаме да помагаме на общината да реши проблема. Не поставяме кучетата пред хората, но има хуманни начини да се реши проблемът. И ние не искаме по улиците да скитат кучета. Поддържаме контакти с организации от цяла Европа и очакваме да дойдат тук, за да направим мащабен протест за защита на животните.

Сдружения: Има глоби за надзорници

Не е вярно, че надзорниците нямат никакви задължения и не подлежат на санкции. Ние подписваме декларация, в която се задължаваме да обезпаразитяваме и ваксинираме кучето, както и да уведомим "Екоравновесие", ако то проявява агресивност. Ако не спазим тези изисквания, глобата в Закона за защита на животните е от 100 до 250 лв., заяви пред "24 часа" Аксиния Боснева от "АФА България".

"Ако работим заедно с "Екоравновесие", както беше преди няколко години, когато осигуряваха ваксините и лекарствата, ще е по-лесно и ще има успех. Така през 2009 г. успяхме да намалим с 23% бездомните кучета", обясни Боснева. Тя посочи, че надзорничеството е въведено от Гърция със закон през 2003 г. После през 2004 г. и в Турция, а у нас действа от 2008 г.
Тя даде пример как преди няколко дни потърсила съдействие от "Екоравновесие" за разгонено куче, което трябвало да бъде кастрирано. Отзовали се, хванали животното и му направили манипулацията.

3 чужди организации искат псетата от Малинова долина

Две немски и една австрийска природозащитна организация искат да осиновят 14-те кучета, заловени в Малинова долина след инцидента, при който преди десетина дни озверяла глутница буквално оглозга 87-годишния проф. Ботьо Тачков. Представители на чуждите екозащитници са посетили кучетата в приюта в Сеславци, научи "24 часа".
Припомняме, че по нареждане на областната дирекция по безопасност на храните 14-те кучета трябва да бъдат евтаназирани. Трите организации са изпратили писма до кмета на София Йорданка Фандъкова, с които настояват да осиновят животните и гарантират, че ще им намерят семейства, които да се грижат за тях в чужбина.
Те посочват, че има съмнения, че кучетата не са заловени в Малинова долина, а в Студентски град. Мнението на защитниците е, че те са социализирани и не проявяват агресия. Сред тях дори имало и едно малко по-голямо от пинчер, затова нямало как да са участвали в инцидента.

Пазарувай в MediaMall.bg - книги, музика, филми и абонаменти

Коментари 36

Сортирай по:

0
Horata masovo sa se ozlobili ,no taka ne mojem da se nare4em evropeitsi,a da se pri4islim kum nqkoe varvarsko pleme.Za6titnitsite na jivotni pla6tat za tqhnata prehrana ot sobstveniq si djob,prestanete da gi obvinqvate v koruptsiq i li4na izgoda,te sa podtiknati i vodeni samo ot lubov.Mnogo se nadqvam zakonite v tazi strana da se spazvat taka 4e vsi4ki -i hora i jivotni da jiveqt v harmoniq.

0
до hahaha: Прав сте за хората от Екоравновесие. Имат сметка никога да не свършват бездомните кучета. А парите, че са нашите, това също е така. Колкото до измислените екозащитници, определено не е така...Или не ви е ясна картинката или вие сте умишлено заблуден! Имам съседка, която доста добре печели от професия: надзорник на бездомни кучета. Истината е, че тя поне се грижи за тях. Защото съм виждала в Малинова долина как идват непознати хора с коли и изсипват чували със сурово месо. Има много случаи на кучета, доведени от студентите в общежитията и после захвърлени на улицата. Няма наказани!!!

0
до Сашо:може,ама първо твоята...

-1
Vsichki kucheta da se izbiyat do edno, VSICHKI pomiyari. Drugo ne me interesuva.

0
хахаха, по-голяма простотия не бях чела скоро! :) Това са долни лъжи, знам за случая с бебетата и Ирина Николова не е използвала тези думи срещу ловците. Ако всички, които пращат кучета за осиновяване в чужбина, взимат по 100лв, защо не опитвате и вие? Да не би да са ви излишни? Това е поредното безумие. Хората сами плащат, за да заминат животните. Единствените, които взимат пари са общинските служители. Плаща им се по 5лв на ловец за заловено куче и по 280!!!лв за кастрация+ваксина. После животното продължава да ражда, защото са прибрали парите, без да си мръднат пръста. И това са пари от вашите данъци. Единствената реална работа се върши от доброволци. Тези балъци, които плащат, за да да вършат работата на общинарите, на които им се плаща. И го правят, защото на всички ни писна вече да има кучета по улиците, а явно не може да се разчита на простия народ и крадливите общински служители

0
Сега очите са ви замъглени от злобата, която управляващите и платените им медии така успешно насадиха у хората.Пожелавам на всички заслепени да прогледнат и да видят истинските си проблеми, да бъдат хуманни и най-вече Човеци.Да не показваме за пореден път на света варварското си лице.

0
Uli: Бездомните кучета не са помияри! ПОМИЯРИ са техните защитници, които се хранят с парите от чужди дарения и са готови да ги размножават, но не и да прекъснат лесните си доходи!!! Те нямат нищо общо нито с еколозите, нито с природозащитниците, нито с хората, кото искрено обичат животните, нито с тези, кото отглеждат в домовете си кучета. За съжаление във всяко стадо има МЪРША и тези мародери, подпомогнати от корумпирани чиновници, тълкувайки избирателно европейските закони, са готови да сеят смърт и страх в населението! Трябва да се противопоставим на 1000-1200 самозабравили се ЛУМПЕНИ, които са превърнали бездомните кучета в ДОХОДОНОСЕН БИЗНЕС!!!

0
https://fbcdn-sphotos-a.akamaihd.net/hphotos-ak-ash4/416971_3347911547163_1550048318_32962334_878365858_n.jpg тва е авторът на статията................не разбирам защо на такива хора се дава публичност по толкова важни проблеми....

0
СМЪРТ ЗА ЕКОРАВНОВЕСИЕ!

2
мн ясно че ще им пращат смс-и, дайте ми номерата им и аз ще им спамна...

-1
На човек като му изхлопа дъската, става природозащитник. Да ги съберем всичките изперкали и да ги вкараме в една пещера без ток и вода, заедно със зверовете. Който излезе навън - бой!

-1
Иринче, недейте с „КУРВЕНСКИ НОМЕРА“ да се подигравате с нормалните Софиянци. Такива ЛЕЗБЙКИ като Вас (спите с кучетата в едно легло) са вече толкова перверсни станали,че няма да ме изненада щом един ден прочета, че по закон вече... ВИ е разрешено да се ЖЕНИТЕ за ваще любими звярове... за да можете да ги „спасявате“ от ЖЕСТОКОТО ЧОВЕЧЕСТВО НА ТОЗИ СВЯТ !!! Браво !!! Само едно ме интересува...дали този ЗАКОН първо ще дойде в САЩ (както до сега е било) или второ в Германия или този път ВИЕ българките ще изпреварите (поне по този въпрос) германките. Да видим.

4
Ей, за 100 лв на куче тези изроди, самонарекли се природозащитници ЧОВЕК ще убият! НАГЛИ СЪЩЕСТВА! Нямат милост ни към децата, бременните и възрастните хора, нахапани до смърт от кучетата! Като толкова ги обичат да си ги гледат по домовете, а не да вземат пари от чужбина и да ги оставят на улицата да мърсят и да се размножават безразборно!!!

-1
Не разбирам защо някой трябва все да ни свърши нашата си работа, ми използвайте специални препарати за гризачи и други паразити и въпросът ще е решен, бързо !?! Иначе сега се умуват и гласуват разни комисии за да се отпускат средства от бюджета, за да се краде отново, значи веднъж се краде от държавата от защитниците на кучетата, а сега се реди краденето от държавата и от противниците на кучетата !?! Куче влачи диря няма, ама не може да се отрече и цирка на циркаджиите за пред народа, заседания, комисии, програми за точене на народна пара !!!

-1
Всички защитници на бездомни кучета да бъдат завързани и оставени в компанията на глутница дръгливи песове.Може би тогава ще разберат за какво става въпрос.?!

-1
Съд за мутрите и хулиганите от кучешките организации !!! Преследванията, терорът и заплахите над общинските служебни лица да бъдат разследвани от полицията и прокуратурата? Кой ще спре мафията с кучетата?

-1
ЕВТАНАЗИЯ!

-1
Премахването на бездомните кучета от улиците и тяхната ефтаназия е грижа и задължение на държавата.Екоравновесие са си присвоили правата за тяхната защита заради милионите лв.които получават.Такива дейности като - кастриране, обезпаразитяване и т.н. няма,не може и не трябва да се прилагат на бездомни кучета с държавни пари.Какво е това разхищение на държавни средства?Повече от възмутително е...Държавата не иска или не може да разбере елементарни на глед неща?!

0
Тези кучелюбители са направо мафия.Не разбрахте ли че кучетата са опасни. Какво още трябва да се случи. Екоравновесие да искат охрана при акциите си от МВР , но в най-кратък срок трябва да се излезе от това идиотско положение. Безстопанственото куче е враг на човека и понеже то няма стопанин, всички кучелюбители се покриха след като тези зверове разкъсаха човек. Хайде като сте толкова загрижени се явете пред съдебните органи и поемете отговорност за зверството причинено от вашите подзащитни.

0
Имам един въпрос към Екоравновесие,а именно: Къде бяха те когато се презастрои цялото крайбрежие и се унищожи природата и се построиха вилите по язовирите и поголовно се изсичаха горите.Къде бяха те тогава???Някой нещо да е чул??? Тяхната роля е да се грижат за чиста природа ,а не да защитават паразитни елементи като бездомните кучета които замърсяват природата и носят зарази.

0
Нека най-напред да си изясним какво означава Екология и каква е ролята на така нареченото Екоравновесие,която един политик я нарече много сполучливо Бизнесравновесие.За всеки случай Екология не означава в никакъв случай бездомни кучета,а означава защита на природата т.е. на редки птици,животни,разстения,езера и др.Та това е Екология,а не защитата на 100 000 бездомни кучета които носят на тази организация по 50 плн.годишно държавна пара.

0
Никой няма интерес да се реши проблема на народа, затова, народа сам трябва да си реши проблема !?! А народът не си решава проблема, и той става все по-голям със всеки изминат ден !?! Проблемът, не е само със кучетата, кучетата и кучкарите са само част от проблема, на българският народ !?! Страхлив народ, не народ а мърша, със едни кучета не може да се справи сам, и хленчи !?! Кой, "Дядо Иван' ли да доъде, да ви реши проблема с кучкарите............, а страхливци !!! Кучета да го ядът такъв народ който с едни кучета и кучкари не може да се справи !!! А га гласувахте за кучкарите и техните кучета не ривахте !?!

0
Организациите прибират парите за защитата на присъствието на кучетата по улиците. Това е мафия. С тази мафия правителството трябва да се бори с всички средства за борба с организираната престъпност. Имат пари за коли, за бензин, за публикации в медиите, за провокации, за физическо и заплашително възпрепятстване на държавни и общински органи - прокуратурата трябва да разследва финансово и наказателно тези организирани групи?

-1
Това, че е представител на някаква частна неправителствена организация не й дава право да проверява каквото и да било. Напротив, следва да й се търси отговорност за възпрепятстване на компетентните органи да си свършат работата и за хулиганство по чл. 325 НК. Ако пък и развъжда агресивни кучета, които държи без надзор на улицата може да бъде директно съдена от пострадалите за вреди. И да се научат кукарите, че носят отговорност за действията на кучетата, които хрантутят пред блоковете си.

0
Много е интересно откъде тия хора имат толкова много пари, макар и да твърдят че нямат. Тук трябва спешно да се намеси НАП и да извърши ревизия на тези физически лица и организации като сравни доходите им, данъчните им декларации и разходите. Имам приятел който развъжда кучета и знам, че едно куче изяжда на ден по една кофа месо т.е. 8-10 килограма. Правете сметка. Добре че приятелят ми има цех за месо, но едва ли всеки има такива възможности. Така че нещо с природозащитниците не е вред.

-1
Ако преминат на издъжка само от дарения,сами ще се откажат да защитават тези животни.

0
пиши на български бе

0
EI SA6KO 6TE TI OTREJA GLAVATA I POSLE 6TE Q ZAVRA NA MAIKATI GAZA MI6KO MRASNA

0
съд съд за тая смръдла Ирина Николова, това ако го срещна ще го утрепя .загиват хора тия ми се юрнали помиярите убийци да защитават .Как може такова презрение към човешкия живот.Пфуууу.Тая рускиня ли е каква е тая гад?

-2
Ей защитници на бездомни псета ---- може ли да ви ЕБА МАЙКАТА ДОЛНА!

-1
за една седмица 3-ма убити по улиците на страната,министри нехаят и ни занимават с кучешки истории,докога?

0
ами да,сега ще ни прехвърлят вниманието върху това и реалният проблем ще се забрави,нищо чудно sms да е изпратен от обкръжението на Фъндъчето за да се разлайват кучетата и нищо де не се върши както винаги е ставало до сега.

-1
Глас народен -глас божи ! Гласувайте ! Резултати: Подкрепяте ли идеята бездомните кучета в София да бъдат изловени, обезпаразитени и тези от тях, които до 30 дни не бъдат осиновени, да бъдат евтаназирани? Да 83.48% Не 15.65% http://dariknews.bg/poll.php?category_id=999&quest_no=394

-7
Малко им е-те убиват животинчетата,а реват от някакво си преследване.На тоя физиономията сама си реве за бой =)

-1
Нещата са изключително прости, но трябва да се оплакваме вместо да ги решаваме. Защо Екоравновесие не поиска помощ от полицията, която да следва колите и който иска да им се противопостави да бъде арестуван. Също може да се проследи кой изпраща SMS и също да бъде санкциониран. Стига с тия оправдания - няма санкции, няма и свършена работа! Стига и с осиновяване на кучета- убийци! Садисти ли ги осиновяват и за какво ги осиновяват- за да ги насъскват срещу хора ли?

0
http://www.erepublik.com/en/referrer/g0sh370 Интересна онлайн игра. Водим тежка война с Турция и сме на път да ни изтрият от картата на света. Ела и се бий за родината си. Нуждаем се от вашата помощ!

Добави коментар

Добави коментар

аватар

Затвориха "Лъвов мост" заради сигнал за бомба

"Лъвов мост" и бул. "Мария Луиза" в столицата са били затворени преди малко заради подаден сигнал за бомба. На място има пожарни автомобили и линейки, а според полицаи там имало две захвърлени раници,

Убитият пред дискотека в Девня искал да спре нападателите си, но бил наръган в сърцето

За кървавото меле окръжната прокуратура във Варна повдигна обвинени на 33-годишен мъж Полицията в Девня е задържала 5-има за убийството на 23-годишния Мартин Тодоров.

Борисов иска в Брюксел турските чиновници и бизнесмени да са без визи

"Би могло да се направи изключение на Турция за либерализация на визите за държавните служители и бизнеса". Това каза в Брюксел премиерът Бойко Борисов пред журналисти преди срещата между Турция и

Ревнив съпруг заплашвал отец Иван

Ревнив съпруг е заплашвал по телефона отец Иван от Нови Хан. Въпросният мъж е от Ямбол и звънял заради жена си, която е настанена в приюта на село Якимово, разкри в. "Монитор".

БСП се преброява за конгреса, иска още пари по овърдрафт

Пускат за Коледа червено “Социалистическо пиво” БСП ще се преброява заради конгреса. Решението за това бе взето от червения пленум в събота. На “Позитано” 20 ще бъде създаден и единен регистър на

Държавата иска договор с мъртвец

Държавата поискала от пациент да обяви точна дата за бъдещата си трансплантация още преди да се е появил донор. В противен случай нямало да бъде платена операцията.

Българин успя да покори Висшата лига, без да е футболист

Българин успя да покори Висшата лига, без да е футболист. Петър Георгиев разказва пред "Дневник" как малка шега се превръща в завидна футболна "кариера".