Нито един кандидат за покупката на "Ален мак"

На търга за "Ален мак" не се явиха кандидати. СНИМКА: 24 часа онлайн

Нито един кандидат не се яви на търга за покупката на фалиралия козметичен завод "Ален мак" днес. Продажбата бе организирана от синдика Стефан Георгиев. Обявената цена бе 17, 82 млн. лв. без ДДС.

Нивите на завода са оценени за 9 706 лева, а земите - за 3,86 млн. лв. "Ален мак" притежава общо 203 сгради на стойност близо 11 млн. лв. Машините и съоръженията са оценени за 2,17 млн., а патентите, лицензиите, концесионните права, фирмените и търговските марки струват 806 837 лв.

"Вече имаме запитвания за покупка от три български компании", каза синдикът. Въпреки това на първия търг не се яви никой. Кредиторите на завода обясниха, че кандидатите ще чакат второто наддаване, тъй като тогава цената се намаля с 20% или 3,56 млн. без ДДС. "Ние обаче не искаме да паднем под обявената стойност", коментира Даниела Петкова от ПОК "Доверие", която е представител на кредиторите. Ако никой не купи "Ален мак", заводът ще се разпродава на парче.

Вторият търг ще се насрочи до седмица, каза пред "24 часа" синдикът Георгиев.

Пазарувай в MediaMall.bg - книги, музика, филми и абонаменти

Коментари 2

Сортирай по:

2
Няма как 29 декара в Пловдив индустриална земя да струват повече от 2 милиона лева. Основните средства са морално остарели и стават само за скап, а сгадите трябва да се бутат.

1
hem v nesastoiatelnost, hem iskat milioni. Nisto chudno che niama da nameriat kupuvach.

Добави коментар

Добави коментар

аватар

Експерти: Има възможност да се привлекат китайски инвестиции в България

Има ли нужда ЕС от инвестиционно споразумение с Китай? Какви са възможностите и предизвикателствата пред България в контекста на преговорите между ЕС и Китай?

България ще се представи с овче месо и сирене на международни изложения в Германия, Хърватска и Гърция

България ще се представи с овче месо и сирене на международни изложения в Германия, Хърватска и Гърция. Това съобщи Симеон Караколев, председател на Националната асоциация за развъждане на Синтетична

Дания е с най-голям биопазар

На 831 млн. евро възлиза оборотът с биопродукти в Дания през 2014 година. Това е ръст с 6% спрямо 2013. Обозначените със специалния червен етикет стоки са имали дял от 7,

Най-важното при покупката на месо е да се следи етикета му, както и цвета на месото

 Повечето хора от България познават месата, но най-важното нещо е да гледат етикетите и печатите, които трябва да бъдат поставени на месото. То трябва да бъде свежо с леко розов цвят и мазнините

Разрешителните за строеж намалeли с 10.3% за последните три месеца

През първото тримесечие на 2015 г. местните администрации са издали разрешителни за строеж на 960 жилищни сгради с 4297 жилища в тях и с 558 765 кв. м разгъната застроена, съобщават от НСИ.

Цените на зърното продължават да вървят надолу на световните борсови пазари

 Прогнозите на Министерство на земеделието на САЩ потвърдиха очакванията за абсолютно рекордна за производството на пшеница година и повишаващи се запаси в следствие от това.

Три са отворените ценови оферти за строителство на магистрала Струма

Три са ценовите предложения на допуснатите до оценяване във втория етап на ограничена процедура за възлагане на обществена поръчка с предмет: „Проектиране и строителство на автомагистрала „Струма“