Нито един кандидат за покупката на "Ален мак"

На търга за "Ален мак" не се явиха кандидати. СНИМКА: 24 часа онлайн

Нито един кандидат не се яви на търга за покупката на фалиралия козметичен завод "Ален мак" днес. Продажбата бе организирана от синдика Стефан Георгиев. Обявената цена бе 17, 82 млн. лв. без ДДС.

Нивите на завода са оценени за 9 706 лева, а земите - за 3,86 млн. лв. "Ален мак" притежава общо 203 сгради на стойност близо 11 млн. лв. Машините и съоръженията са оценени за 2,17 млн., а патентите, лицензиите, концесионните права, фирмените и търговските марки струват 806 837 лв.

"Вече имаме запитвания за покупка от три български компании", каза синдикът. Въпреки това на първия търг не се яви никой. Кредиторите на завода обясниха, че кандидатите ще чакат второто наддаване, тъй като тогава цената се намаля с 20% или 3,56 млн. без ДДС. "Ние обаче не искаме да паднем под обявената стойност", коментира Даниела Петкова от ПОК "Доверие", която е представител на кредиторите. Ако никой не купи "Ален мак", заводът ще се разпродава на парче.

Вторият търг ще се насрочи до седмица, каза пред "24 часа" синдикът Георгиев.

Пазарувай в MediaMall.bg - книги, музика, филми и абонаменти

Коментари 2

Сортирай по:

2
Няма как 29 декара в Пловдив индустриална земя да струват повече от 2 милиона лева. Основните средства са морално остарели и стават само за скап, а сгадите трябва да се бутат.

1
hem v nesastoiatelnost, hem iskat milioni. Nisto chudno che niama da nameriat kupuvach.

Добави коментар

Добави коментар

2015 г.: Приватизация за последно - имоти за 120 млн. лв.

След година затишие в приватизацията, тази година се очаква държавата да наблегне на продажбата на имоти. Най-скъпото дружество, което е включено в програмата за приватизация, е “Аудио-видео Орфей”.

Имотите със свое ЕГН, не на собственика

Преминаване от персонална към “поимотна” система за недвижимата собственост планира кабинетът. Това е записано в концепция, която предстои да бъде одобрена. Данните за всеки имот и за всички

Енерго иска нов срок за отчет на тока: 31 дни плюс половината от празниците

Няма да допуснем да се повтори ситуацията от 2012 г. Това заяви пред шефовете на трите енергодружества председателят на Комисията по енергетика Делян Добрев,

Брюксел удължи разследването на българските сметки за парно (обзор)

Комисията по петиции на Европейския парламент реши да не приключва разследването по 6 петиции от български граждани, които се оплакват от нарушени права и непрозрачност в сметките за парно.

Софтуерен е проблемът, довел до издаване на две фактури с един и същ падеж

Софтуерен е проблемът, довел до издаване на две фактури с един и същ падеж, посочи на изслушване в парламентарната комисия по енергетика Стефан Абаджиев, управител на Енерго-Про, предаде Дарик.

Газпром самостоятелно ще строи новата тръба до Турция

Морската част от проекта „Турски поток” ще бъде изцяло изградена от „Газпром”, а инфраструктурата на територията на южната ни съседка ще се изгражда съвместно с „Боташ”.

КЗП глоби Енерго Про с 25 000 лева

С разпореждане на Варненския окръжен съд на „Енерго-Про Мрежи”АД и „Енерго-Про Продажби”АД е наложена глоба в размер на 25 000 лв. Това стана след като от Комисията за защита правата на потребителя