Юрий Асланов: Георги Първанов има друга визия за изхода от кризата

ЮРИЙ АСЛАНОВ

„Георги Първанов и Сергей Станишев се различават във визията за управлението на страната и за изхода от кризата", каза левият социолог Юрий Асланов за „Фокус".

По думите му по никакъв начин ръководството на БСП и председателят Сергей Станишев не приемат постановката, че няма „ляв" и „десен" изход от кризата. „Напротив - има, и резултатите от антикризисните мерки в различни европейски държави го доказват", посочи социологът.

„Станишев вече има поглед върху общоевропейската политика и върху конкретните политики в различни европейски държави. Като президент на ПЕС би трябвало да му се доверим за това", каза Асланов.

„Президентът Първанов продължава да стои на своята постановка, обявена още при учредяването на движението „АБВ", че няма „ляв" и „десен" изход от кризата, че каквото и да правят правителствата, независимо от коя политическа сила са излъчени, трябва да правят едно и също. С това, ние в БСП, меко казано, няма да се съгласим", допълни Асланов.

„От тук произлиза още едно частно противоречие. Президентът Първанов, стоейки на постановката за безалтернативността на антикризисните мерки, допуска всякакви консенсусни коалиционни формати в името на антикризисната програма за това, че трябва да спасява страната и националната кауза. Това е нещо, което БСП няма да допусне и да приеме, например да се коалира с партия ГЕРБ, какъвто и да е резултатът от парламентарните избори догодина", посочи още Асланов.

„В това число, и ако БСП е първа сила и не може да състави самостоятелно правителство, вече е взето решение на Националния съвет по този въпрос. БСП при никакви условия няма да направи компромис в името на каквото и да е и да влезе в коалиция с ГЕРБ", каза Юрий Асланов.

Вижте новия сайт на "24 часа"

Пазарувай в MediaMall.bg - книги, музика, филми и абонаменти

Коментари 31

Сортирай по:

0
.........най-хубавото на снимката е иконата на заден план...........как ли е оцеляла горката като ги чупеха, горяха цели 45 години............

0
Този анализатор е от т.н. от Веселина Томова/Афера.бг/, „Мазачи на филии“

0
А бе , и двамата са от една категория - вземи единия и удари другия. И двамата, ако дойдат на власт, ще продължат мафиотската грабеж на България и отдалечаването и от Европа. И двамата ще теглят към Русия, независимо на каква цена за българския народ. Няма да е от българския интерес. Бивш комуняга няма.

0
Визията на Сергей Съселът е да затрие партията ви, другари милички. Затова г-н Евгений от НБУ толкова активно го слави в пресата.

0
Първанов в типично негов стил забрави, че през ноември 2009 г. в „Шоуто на Слави" заяви, че няма да се връща в БСП, че не го блазнели постове и дори и депутат не ще да става. Няма да е лошо позитанците около Станишев да го отстрелят на конгреса, стига председателят да иска, разбира се, а не да изиграе етюда „Стани да седна".

0
Именно Първанов, чрез мъртвородения си пластмасов проект АБВ, проповядваше края на идеологията като издигна в култ тезата си „няма ляво, няма дясно”. Днес той иска като кукувица отново да гнезди на „Позитано” 20 и дори да обединява цялото ляво пространство. Без да е социалист, без да има истински, а да се осланя само на конюктурни и користни леви възгледи. Подобен функционер трябва да е много късоглед, за да не разбере, че отдавна е persona non grata за лявото политическо пространство в България и Европа. Той е просто никой вече, но няма кой да му каже в очите.

0
За мен Първанов си остава един актьор, който се интересува единствено само от власт, лов и пари. Такива хора не правят нищо за България, освен да я съсипват като страна.

0
По начало не коментирам неща, които не ме засягат, но сега скучая и се забавлявам да чета всякакви глупости. Коментират хора, които заявяват, че мразят комунисти, социалисти, камуняси,агенти, ГОЦЭ, и т.н. кой колкото въображение има. Ами защо четете бе, другари и господа ? Изглежда някакъв странен мазохизъм. Аз, като не се интересувам от вътрешните борби в тази партия, защо трябва да си бутам там носа ? Нека си правят каквото искат. Нали има избори. Или на българина е присъщо селското любопитство, да коментира съседа, роднината, приятеля, врага. Пак подчертавам-прочетох тези леви социологически анализи по изключение, както и коментарите към тях. Написах и мнението си и повече няма да мърся името и мозъка си с подобни неща.

0
Каква визия може да има един стар комунист като Гоце, който е изпял песента си отдавна? Не става вече нито за политик, а нормално човешките му отношения са под всякаква критика. Виждам като като пътник за... гората.

0
Движението „АБВ" ясно доказа че няма как да има обединение между леви и десни. Това се предполагаше от самото начало, само не знам защо Гоце Първанов подхрани (напълно излишно) надеждите на хората. Понякога си мисля че това му доставя удоволствие. Садист.

0
гоце да ни извади от кризата??! господин асланов, вие шегувате ли се? този може само повече да ни зароби, но не и да ни извади от кризата!

0
глупости! как може социалист да ни извади от кризата, а какво остава ако това е гоце? какво направи тройната коалиция когато беше кризата? те трябваше да вземат някакви мерки още тогава! а на гоце не му вярвам на нито една дума!

0
Първанов е просто продукт на едрия и солен комунизъм от едно време, който дори няма свежа обвивка. Вместо да иска да развива партията си като модерна социалдемократическа европейска партия, каквито са всички социалистически партии вече, той иска да бие отбой и да връща назад собствените си партия, чрез остарели виждания и нарцистични интереси търсейки само пари, слава и политически облаги.

0
Ако фалита се брои за изход... Първанов не става бе хора. Не се опитвайте да ме убедите в това. Трябва да си ограничен и наивен, че да повярваш, че Първанов е достоен за политиката.

0
Проектът АБВ беше повече от смешен. Поредното хвърляне на прах в очите на хората. Тогава най-добре си пролича, че Първанов е силен само на обещания.

0
Това интервю за показва очевидното - Гоце не е желан в партията и той отдавна не защитава и представлява интересите й, което най-вероятно ще му струва скъпо по време на конгреса.

0
Агент Гоце отдавна е известен като интригант и двуличен играч, така че едва ли нещо би го спряло да се коалира с когото и да е било, все пак той предаде собствената си партия, втурвайки се да прави собствено движение! От него може да се очаква всичко.

0
Гоце е политически егоист - мисли само и единствено за своите неща и как да стане премиер - такъв човек изобщо не ми го давайте за пример, ама изобщо! Никога нищо не е направил за нас като народ и държава.

0
Абе стига бе! Какво направи Първанов като президент на тази държава - едно голямо нищо, да си го кажем, пък както се казва - по една студена вода за всички! Лаком, нагъл и неспособен политик - това е Георги Първанов

0
Първанов освен да ни вкара в още по-дълбока криза, както прави в момента с БСП, на друго едва ли е способен.

0
Ей, тоя Първанов голям измамник и лъжец ще дойде! До сега знаех, че е само егоист и лицемер - но това вече тук прелива чашата! Няма ли правосъдие в тази държава?

0
Знаем я визията на Първанов - да ни превърне в княжество на Кремъл, да ни зароби със заеми за Белене, да продължи да обслужва мутрите, а той да си живурка като по времето на соца.

0
Първанов е слаб политик, изобщо ако може да се нарече такъв. Благодарение на лъжите си и на мафиотите, които го издигнаха, успя да се качи на президентския пост, иначе няма качества на лидер.

0
Да ви кажа аз Георги Първанов като ни беше президент го виждах само когато изнасяше изявления в навечерието на Нова година, за нищо друго. Явно е бил доста зает, но както си пролича, не с ангажиментите към народа, а с личните.

0
"Президентът Първанов продължава да стои на своята постановка, обявена още при учредяването на движението „АБВ", че няма „ляв" и „десен" изход от кризата, че каквото и да правят правителствата, независимо от коя политическа сила са излъчени, трябва да правят едно и също. С това, ние в БСП, меко казано, няма да се съгласим", допълни Асланов. " Да, естествено че няма и не трябва. Първанов никога не е бил разчупен и никога не е давал мило и драго за народа и за своите съпратиици, той просто иска власт, иска да е над всички. Именно чрез мъртвородения си пластмасов проект АБВ, проповядваше края на идеологията като издигна в култ тезата си „няма ляво, няма дясно”. Днес той иска като кукувица отново да гнезди на „Позитано” 20 и дори да обединява цялото ляво пространство. Без да е социалист, без да има истински, а да се осланя само на конюктурни и користни леви възгледи. Подобен функционер трябва да е много късоглед, за да не разбере, че отдавна е никой за лявото политическо пространство в България и Европа.

0
георги първанов няма визия за излизане от кризата!

0
Проектът „АБВ", само даде големите обещания и накрая пак нищо. Нишо полезмо не направи за нас Първанов докато беше президент.

0
Доколкото си спомням, 146 единици са необходимият минимум, за да бъде "покрит" един тест на МЕНСА. Това май означаваше, че притежателят на този коефициент се нарежда между 16% най-интелигентни хора на планетата! Само отбелязвам. Политиката е мръсно нещо по принцип. Никой не вярва, но всеки избира някаква алтернатива. Същото, като да си избереш кола, гадже или нов часовник, например. Затова и всеки дава мнение по въпроса и се прави на палячо по медиите, търсейки изява, за да бъде по-атрактивен за избирателите. Иначе как ще събере гласове, след като е непознат?! А отгоре и не само, повечето ще постъпим по един и същи начин - германският президент, унгарският президент, тук Гоце или когото и да вземем...

0
POREDNATA LAZA !!!! ZASTO NE GO NAMERI TOZI IZXOD DOKATO BESE NA VLAST ???

0
dva sa vodestite nachini za izlizane ot krizata - liava raka desen job i diasna raka liav job , podkrepeni ot vechnia princip koito ne krade ne triabva da iade.

0
Има ли някой НОРМАЛЕН човек, който да повярва за каквото й да е на ДОКАЗАНИ КРАДЦИ? Не знам какъв МАЗОХИСТ трябва да е човек, че да им вярва, а на всичкото отгоре и да гласува за тях!? IQ-то ми не го побира...:О)))! След като не може да бъде вкаран в затвора(все пак довчера назначаваше съдиите), може би забвението е най-добрата рецепта по отношение на един от НАЙ-ГОЛЕМИТЕ ПРЕСТЪПНИЦИ на България, агентът на ДС ГОЦЭ! Всеки журналист, който споменава името му, носи персонална отговорност за стотиците хиляди заблудени, които тази шайка от КРАДЦИ(Първанов,Р.Овч.,СерГЕЯ, Доган и царските юпита) все още подвежда да гласуват за тях! И няма ли най-сетне ПРОКУРАТУРАТА да се еманципира от близостта си с ГОЦЭ и да започне да разследва КРАДЦИТЕ и СЪСИПНИЦИТЕ на съвременна България???

Добави коментар

Добави коментар

аватар

БСП подкрепи кандидатурата на Станишев за председател на ПЕС

Националният съвет на БСП гласува решение за издигане кандидатурата на Сергей Станишев за председател на ПЕС, съобщи агенция „Фокус". Кандидатурата на Станишев бе подкрепена със 114 гласа, без против

Поправката „Анти-Кунева" мина на първо четене

Поправките в Закона за политическите партии, насочени срещу формацията на Меглена Кунева и предложени от лидера на РЗС Яне Янев минаха на първо четене в парламента в четвъртък с гласовете на ГЕРБ и на

Депутати четат шест законопроекта за изменения на Изборния кодекс

Парламентът започва редовното си пленарно заседание с първо четене на шест законопроекта за изменение и допълнение на Изборния кодекс. Те са внесени от парламентарно представените групи в Народното съ

Станишев: По-убийствен доклад за България не е имало за пет години

По-убийствен като политическа оценка доклад за България не е имало за пет години, откакто съществува механизмът за сътрудничество и проверка. Така лидерът на БСП Сергей Станишев коментира ...

Даниел Вълчев: Борисов е свикнал да печели уговорени мачове (обновена)

"Искаме ясно да кажем на Бойко Борисов, който е свикнал да печели уговорени мачове, че този мач няма да бъде такъв, а ще бъде съвсем истински и ние ще бъдем на терена". Това каза днес Даниел Вълчев

Цачева: Добрите отношения между България и Китай имат нов шанс за развитие

Добрите отношения между България и Китай имат нов шанс за развитие, заяви председателят на парламента Цецка Цачева след среща с китайската парламентарна делегация, цитирана от БНТ. В разговорите ...

Експерти: Предстоящият доклад на ЕК ще е един от най-критичните

Предстоящият мониторингов доклад на Европейската комисия за състоянието на правораздавателната система в България ще бъде един от най-критичните. Това прогнозира директорът на правната програма на "От