“Софарма” най-добра на борсата

Снимка: Архив

"Софарма" е най-добрата публична компания у нас. За трета поредна година тя оглави класацията на "Капитал 50" в категорията "Големи капитализации".

При малките дружества начело е "Проучване и добив на нефт и газ". С най-добро корпоративно управление е "Монбат".

Класацията е на база критерии като капитализация, приходи и др.

Тя бе огласена по време на конференция, на която от БФБ обявиха, че листването на държавните дялове в ЧЕЗ и Е.он ще е съответно в началото и края на лятото. До 3-4 месеца ще е готова нова система за клиринг и сетълмент, а от 2 юли търговската сесия ще е до 17 часа.

Пазарувай в MediaMall.bg - книги, музика, филми и абонаменти

Коментари 48

Сортирай по:

0
хич не ми пука за това каква компания е, ако ще да е най-печелившата - печелят обаче не честно, а лекарствата са скъпи, това интересува целокупния народ, а не вашите глупости публична, непублична, на кой му дреме затова? така че стига сте се подмазвали на шефа си, а приемете истината - има монопол на фармац. пазар и скъпи лекарства, това

0
Повечето от пишещите тук дори не са наясно какво е "публична компания", камо ли смисълът на конкурса за най-добра такава. За мен, като акционер, "Софарма" напълно си заслужава отличието, защото винаги е коректна при публикуване на отчетите и раздаването на дивиденти на акционерите.

0
Много си прав Живко!Само 24 часа и Труд си пишат хвалебствени слова за шефа,може пък да е обещал 13 -та заплатка...знаеш ли :)Сладури

0
Стояне, не се нервирам, не съм хейтър и след коментара ми(предния) има усмивки. Писах на Вероника, да напиша пак и на теб - ясно ми е, че има класация, че не е по симпатии - "Софарма" не будят симпатии у никого. Но фактът, че сме свободни да пишем по форумите ясно показва, че не работим за БФб. Ами тогава защо така упорито цитираме организация, от работата на която нищо не разбираме? За по-авторитетно ли?!;)

0
До marina и Живко: Не се нервирайте така, това само ви издава като хейтъри. Ако имахте поне малко икономически познания щяхте да разберете, че класацията е на база данни от консолидираните отчети и Българска фондова борса. Или и борсовите анализатори ще обявите за симпатизанти на "Софарма"?!

0
защо не се включи целият персонал, включително чистачките на Софарма, да защитавате Донев във форума? Нали той дава заплати. как няма да са добри, добри са тези, дето имат пари, а как са изкарани тези пари - от бедния народ, делил от залъка си. И вие ми се пишете икономисти, глада е по-силен и от хляба, не знаете ли, негодяи на заплата, състояща се от жълти стотинки за Софарма?

0
как не ви е срам при тези цени на лекарствата високи да ни занимавате с тези глупости, защо не написахте, че има наредба лекарствата да поевтинеят, защо не написахте, че само вашият шеф Донев от Софарма не е предоставил списък с илачи, които могат да поевтинея, зашото е нагъл мошеник, не ви ли е срам?

0
Чудя се тези защитници дали не са стажант-журналисти в доневите вестници и да пишат възхвали за шефа. Но пък после ще имат добро CV, колко му е да драскат празни думи;))

0
аууу, най-добра, малее, какво да направим, дали да не поднесем и ние цветя на боса ви Донев,. дето дере кожи на хората

0
Вероникааааа,Софарма ще е компания номер едно само на страниците на 24часа,Труд(Донев) и Капитал и Дневник(политическото му другарче Прокопиев) през всичките години докато съществуват жълтурчетата...:)

0
До Вероника - на всички е ясно, че не е по симпатии - "Софарма" не печели симпатиите дори на хората, на които им се плаща да я защитават! А колко са обективни резултатите - това драскачи като мен и теб няма как да знаят;)))))0

0
Това, че трета поредна година "Софарма" е най-добра публична компания явно дразни определени бизнес кръгове у нас, които отдавна провеждат чернен ПР срещу компанията и О.Донев. Но тази класация не е по симпатии, а по обективни счетоводни и финансови резултати.

0
Класацията "Капитал 50" отразява реалното състояние на компаниите, листвани на фондовата ни борса - затова и резултатите са обявени на пресконференция с участие на представители на БФБ. Коя друга компания, според вас се представя по-добре на фондовия ни пазар?!

0
Освен обидни квалификации без грам фактология друго не виждам у хейтърите, разписали се тук. За тяхно сведение класацията за най-добра публична компания е по обективни критерии - данни от консолидираните отчети и БФБорса, които няма как да бъдат подминати.

0
Защитниците , вие Донев го изкарахте светец .Дано не ви се налага да купувате неговите скъпи лекарства , че тогава едва ли ще ви стигнат мижавите заплати да се лекувате

0
Йорданов, новината я има само в изданията на Донев и аверът му Иво Прокопиев, благодетелите на крадлата Кунева, така че недей говори глупости, само дето в Икономедия новината е от вчера, а тука се правят на 'скромни"

0
кои са най-добрите, в какво, в дране на кожи от бедните и болните? да, няма спор, добри са там

0
Добре, защитниците, лидер е "Софарма" - на каква цена? В морално измерение, не само в пари. Можете ли да напишете?!!:)

0
Софарма наистина са най-добрите. Просто, ако някой следи какво се случва с публичните компании ще види, че в този сектор ръста наистина е голям и е съвсем логично Софарма да са на тази позиция.

0
Наистина в последните години Софарма са лидерите на борсата. Не е изненада това, което чета.

0
То тази новина я има навсякъде, Пламене и не е лошо малко да се позапознаеш с дейността на публичните компании в България и да видиш как се развиват. Софарма определено са лидери.

0
е това е то, ако не се похвалиш в собствените си издания, къде другаде? не ви ли е срам, в какво сте най-добри, в печеленето от бедните по време на криза?

0
Чудесно. Малко набързо сте споменали критериите, ама ви разбирам - предполагам, че такива не е имало много, всичко е просто за да спечели Донев.

0
софарма са добри и в монопола! ако има награда затова, със сигурност ще я вземат

0
и 100 награди да си раздадете народът не е глупав и знае истината, че сте изедници Софарма

0
Какво ги хвалите тия? Всички българи разбраха за порочната им практика с лекарствата. Не могат да ни заблудят, че това е точния производител за здравната каса, който продава с тройна надценка продуктите си в България.

0
Хвалите във ведомствения му вестник главата на фармацевтичната мафия у нас? браво, добър в кавички пиар, смешни сте

0
Софарма е най-големият октопод у нас. Тази класация не говори нищо - факт е на борсата акциите им падат главоломно, за това наскоро много бяха продадени на безценица. Монополизма на Огнян Донев започва да се пропуква.

0
Софарма е най-добрата в монопола, спор няма! А най-големия мошеник за който трябва да се пази специално място в затвора е Огнян Донев! Няма какво да говорим, всички медии обаче негови, включително и тази се избиха да пишат за тази псевдо класация, за която никоя друга медия не пише. :)

0
какво й е най-доброто - най-добрата в дерене на кожи от бедния народ?

0
махайте го този Донев, не ви ли прави впечатление, че по време на криза печели като луд, и то от болните хора и от източване на Касата и болниците

0
И как е най-добрата компания, като акциите им падат, а обявяват по-малка печалба в сравнение с предишните години? Нещо и на мен не ми се връзват нещата, но се намираме в България, а тук парите правят всичко.

0
Акциите им пада стремглаво - не виждам как и по какъв начин са най-добрата компания - мирише ми на нагласено класиране! Извън всякаква логика е, особено след последните скандали с високите цени на лекарствата.

0
софарма са много добри в управлението на цените на лекарствата! за тях има само една посока-нагоре!

0
"Класацията е на база критерии като капитализация, приходи и др." мдааа, много ясно сте написали по какви критерии вашия господар има най-добрата компания, много ясно ни става на всички! а нещо за цените на лекарствата няма ли да напишете?

0
02.05.2011. 4,47 лв, 10.10.2011. 3,08 лв, 23.04.2012. 2,60 лв. Наистина много добре върви тази акция. Мисля да купя 500 бр. Ама ще изчакам още малко - да падне под 1,90 лв.

0
Донев да не се радва много, а да намали цените на лекарствата - нали има най-добрата компания! Какво ще го бърка да смъкне цените с 20-30 % - бълха го ухапала него - има толкова много пари!

0
С най-много измами е просто. Ако това са добрите компании в България, то аз или съм побъркан, или просто такива ще продължават и да бъдат тенденциите. Как може да се оставя Донев да ни цака тройно с цените на лекарствата?

0
Много ясно, че само те ще си хвалят Софарма, защото няма кой друг. Как няма да са добре като Донев само смуче от народа и влачи милиони......гадна мръсна твар.

0
До вчера тръбяхте колко е зле положението на Софарма на борсата, а днес какви новини пускате,...... Противоречите си! Да не говорим, че само вие си хвалите Софарма!

0
Най- добрата с най-крадените пари от народа . Моля ви се бе хора , какво си мислите ,че бедните българи сме толкова тъпи , за да не знаем какви игри играят от Софарма ?!!!!!

0
Интересно, че само в медиите на Донев и Прокопиев има статия, в която се казва ""Софарма" е най-добрата публична компания у нас", което разбира се е силно преувеличено и определено манипулирано! Докато ще манипулирате общественото мнение?

0
""Софарма" е най-добрата публична компания у нас. За трета поредна година тя оглави класацията на "Капитал 50" в категорията "Големи капитализации". А категория големи монополисти и мошеници, пак ли тя печели????

0
Най-много краде, следователно е и най-богата. Според мен ако продължава в този дух, на българите ще им писне и ще изритат сами Донев от здравеопазването.

0
Приятелю, то този сайт го ползват само да си правят ПР на тая Софарма. Аман от манипулирани статистики! Ако вземем вече и на Капитал да вярваме - не знам до къде ще я докараме....

0
добри са в надуването на цените на лекарствата, в това са много добри!

0
Я се скрийте някъде,тия натъкмени класации с които се правите услуги с Иво Прокопиев и си се рекламирате взаимно ,вие него в Труд и 24 часа,те Огнян Донев в Днвник и Капитал сме ги виждали вече,я питайте хората какво мислят за Софарма и за цените на лекарствата,да видим какво ще ви кажат?

0
Най-добрата, няма що. това е такава манипулация и измислица. Евтин пи ар. Няма кой да се върже на тази платена реклама. Всички знаят какво представлява Софарма. Иначе наистина си е безспорен лидер на пазара на лекарствата, затова и имаме най-високите цени.

Добави коментар

Добави коментар

аватар

Министър Танева: 50 млн. евро ще бъдат отпуснати на земеделците за техника

50 милиона ще бъдат отпуснати на земеделските производители за закупуване на земеделска техника. Това каза министърът на земеделието и храните Десислава Танева по време на международния фестивал на

Митниците пуснаха търг за 46 нови коли

Агенция "Митници" обяви обществена поръчка за доставка на 46 нови автомобила - седани, джипове и миниванове. Общата прогнозна стойност на всички автомобили е малко над 1 млн. лева (866 600 лв.

Возят под земята руда от Мадан до Рудозем

Подземен релсов път свързва вече маданските рудници Върба-Батанци с обогатителна фабрика в Рудозем. В петък той бе открит от министъра на енергетиката Теменужка Петкова и концесионерите на рудника

Министър Танева: Приключи поредна добра зърнена реколта с добиви от 4,6 млн. тона

България приключи една поредна добра зърнена реколта с добиви от 4,6 млн. тона – напълно достатъчни за осигуряването на зърнения баланс на страната. Това каза пред журналисти министърът на

Лиляна Павлова: Догодина ще се санират и по-малки тухлени сгради с европари

Министър Лиляна Павлова обяви, че догодина ще могат да бъдат санирани с европари и по-малки тухлени сгради. Според Павлова тогава напливът от желаещи ще бъде най-голям.

Министър Лукарски отчете: 52 на сто от нередностите - в големите бензиностанции

Маркуч на бензиноколонка зареждал със 100 мл повече гориво, отколкото отчитал. На този парадокс се натъкнали при проверките на уредите за измерване на бензиностанция в София,

Лукарски: Нарушенията при проверката на бензиностанциите са под 1% (обновена)

Констатираните нарушения при проверката на бензиностанциите са под 1%. Това каза министърът на икономиката Божидар Лукарски по време на брифинг в Министерството на икономиката относнос резултатите от