“Софарма” най-добра на борсата

Снимка: Архив

"Софарма" е най-добрата публична компания у нас. За трета поредна година тя оглави класацията на "Капитал 50" в категорията "Големи капитализации".

При малките дружества начело е "Проучване и добив на нефт и газ". С най-добро корпоративно управление е "Монбат".

Класацията е на база критерии като капитализация, приходи и др.

Тя бе огласена по време на конференция, на която от БФБ обявиха, че листването на държавните дялове в ЧЕЗ и Е.он ще е съответно в началото и края на лятото. До 3-4 месеца ще е готова нова система за клиринг и сетълмент, а от 2 юли търговската сесия ще е до 17 часа.

Пазарувай в MediaMall.bg - книги, музика, филми и абонаменти

Коментари 48

Сортирай по:

0
хич не ми пука за това каква компания е, ако ще да е най-печелившата - печелят обаче не честно, а лекарствата са скъпи, това интересува целокупния народ, а не вашите глупости публична, непублична, на кой му дреме затова? така че стига сте се подмазвали на шефа си, а приемете истината - има монопол на фармац. пазар и скъпи лекарства, това

0
Повечето от пишещите тук дори не са наясно какво е "публична компания", камо ли смисълът на конкурса за най-добра такава. За мен, като акционер, "Софарма" напълно си заслужава отличието, защото винаги е коректна при публикуване на отчетите и раздаването на дивиденти на акционерите.

0
Много си прав Живко!Само 24 часа и Труд си пишат хвалебствени слова за шефа,може пък да е обещал 13 -та заплатка...знаеш ли :)Сладури

0
Стояне, не се нервирам, не съм хейтър и след коментара ми(предния) има усмивки. Писах на Вероника, да напиша пак и на теб - ясно ми е, че има класация, че не е по симпатии - "Софарма" не будят симпатии у никого. Но фактът, че сме свободни да пишем по форумите ясно показва, че не работим за БФб. Ами тогава защо така упорито цитираме организация, от работата на която нищо не разбираме? За по-авторитетно ли?!;)

0
До marina и Живко: Не се нервирайте така, това само ви издава като хейтъри. Ако имахте поне малко икономически познания щяхте да разберете, че класацията е на база данни от консолидираните отчети и Българска фондова борса. Или и борсовите анализатори ще обявите за симпатизанти на "Софарма"?!

0
защо не се включи целият персонал, включително чистачките на Софарма, да защитавате Донев във форума? Нали той дава заплати. как няма да са добри, добри са тези, дето имат пари, а как са изкарани тези пари - от бедния народ, делил от залъка си. И вие ми се пишете икономисти, глада е по-силен и от хляба, не знаете ли, негодяи на заплата, състояща се от жълти стотинки за Софарма?

0
как не ви е срам при тези цени на лекарствата високи да ни занимавате с тези глупости, защо не написахте, че има наредба лекарствата да поевтинеят, защо не написахте, че само вашият шеф Донев от Софарма не е предоставил списък с илачи, които могат да поевтинея, зашото е нагъл мошеник, не ви ли е срам?

0
Чудя се тези защитници дали не са стажант-журналисти в доневите вестници и да пишат възхвали за шефа. Но пък после ще имат добро CV, колко му е да драскат празни думи;))

0
аууу, най-добра, малее, какво да направим, дали да не поднесем и ние цветя на боса ви Донев,. дето дере кожи на хората

0
Вероникааааа,Софарма ще е компания номер едно само на страниците на 24часа,Труд(Донев) и Капитал и Дневник(политическото му другарче Прокопиев) през всичките години докато съществуват жълтурчетата...:)

0
До Вероника - на всички е ясно, че не е по симпатии - "Софарма" не печели симпатиите дори на хората, на които им се плаща да я защитават! А колко са обективни резултатите - това драскачи като мен и теб няма как да знаят;)))))0

0
Това, че трета поредна година "Софарма" е най-добра публична компания явно дразни определени бизнес кръгове у нас, които отдавна провеждат чернен ПР срещу компанията и О.Донев. Но тази класация не е по симпатии, а по обективни счетоводни и финансови резултати.

0
Класацията "Капитал 50" отразява реалното състояние на компаниите, листвани на фондовата ни борса - затова и резултатите са обявени на пресконференция с участие на представители на БФБ. Коя друга компания, според вас се представя по-добре на фондовия ни пазар?!

0
Освен обидни квалификации без грам фактология друго не виждам у хейтърите, разписали се тук. За тяхно сведение класацията за най-добра публична компания е по обективни критерии - данни от консолидираните отчети и БФБорса, които няма как да бъдат подминати.

0
Защитниците , вие Донев го изкарахте светец .Дано не ви се налага да купувате неговите скъпи лекарства , че тогава едва ли ще ви стигнат мижавите заплати да се лекувате

0
Йорданов, новината я има само в изданията на Донев и аверът му Иво Прокопиев, благодетелите на крадлата Кунева, така че недей говори глупости, само дето в Икономедия новината е от вчера, а тука се правят на 'скромни"

0
кои са най-добрите, в какво, в дране на кожи от бедните и болните? да, няма спор, добри са там

0
Добре, защитниците, лидер е "Софарма" - на каква цена? В морално измерение, не само в пари. Можете ли да напишете?!!:)

0
Софарма наистина са най-добрите. Просто, ако някой следи какво се случва с публичните компании ще види, че в този сектор ръста наистина е голям и е съвсем логично Софарма да са на тази позиция.

0
Наистина в последните години Софарма са лидерите на борсата. Не е изненада това, което чета.

0
То тази новина я има навсякъде, Пламене и не е лошо малко да се позапознаеш с дейността на публичните компании в България и да видиш как се развиват. Софарма определено са лидери.

0
е това е то, ако не се похвалиш в собствените си издания, къде другаде? не ви ли е срам, в какво сте най-добри, в печеленето от бедните по време на криза?

0
Чудесно. Малко набързо сте споменали критериите, ама ви разбирам - предполагам, че такива не е имало много, всичко е просто за да спечели Донев.

0
софарма са добри и в монопола! ако има награда затова, със сигурност ще я вземат

0
и 100 награди да си раздадете народът не е глупав и знае истината, че сте изедници Софарма

0
Какво ги хвалите тия? Всички българи разбраха за порочната им практика с лекарствата. Не могат да ни заблудят, че това е точния производител за здравната каса, който продава с тройна надценка продуктите си в България.

0
Хвалите във ведомствения му вестник главата на фармацевтичната мафия у нас? браво, добър в кавички пиар, смешни сте

0
Софарма е най-големият октопод у нас. Тази класация не говори нищо - факт е на борсата акциите им падат главоломно, за това наскоро много бяха продадени на безценица. Монополизма на Огнян Донев започва да се пропуква.

0
Софарма е най-добрата в монопола, спор няма! А най-големия мошеник за който трябва да се пази специално място в затвора е Огнян Донев! Няма какво да говорим, всички медии обаче негови, включително и тази се избиха да пишат за тази псевдо класация, за която никоя друга медия не пише. :)

0
какво й е най-доброто - най-добрата в дерене на кожи от бедния народ?

0
махайте го този Донев, не ви ли прави впечатление, че по време на криза печели като луд, и то от болните хора и от източване на Касата и болниците

0
И как е най-добрата компания, като акциите им падат, а обявяват по-малка печалба в сравнение с предишните години? Нещо и на мен не ми се връзват нещата, но се намираме в България, а тук парите правят всичко.

0
Акциите им пада стремглаво - не виждам как и по какъв начин са най-добрата компания - мирише ми на нагласено класиране! Извън всякаква логика е, особено след последните скандали с високите цени на лекарствата.

0
софарма са много добри в управлението на цените на лекарствата! за тях има само една посока-нагоре!

0
"Класацията е на база критерии като капитализация, приходи и др." мдааа, много ясно сте написали по какви критерии вашия господар има най-добрата компания, много ясно ни става на всички! а нещо за цените на лекарствата няма ли да напишете?

0
02.05.2011. 4,47 лв, 10.10.2011. 3,08 лв, 23.04.2012. 2,60 лв. Наистина много добре върви тази акция. Мисля да купя 500 бр. Ама ще изчакам още малко - да падне под 1,90 лв.

0
Донев да не се радва много, а да намали цените на лекарствата - нали има най-добрата компания! Какво ще го бърка да смъкне цените с 20-30 % - бълха го ухапала него - има толкова много пари!

0
С най-много измами е просто. Ако това са добрите компании в България, то аз или съм побъркан, или просто такива ще продължават и да бъдат тенденциите. Как може да се оставя Донев да ни цака тройно с цените на лекарствата?

0
Много ясно, че само те ще си хвалят Софарма, защото няма кой друг. Как няма да са добре като Донев само смуче от народа и влачи милиони......гадна мръсна твар.

0
До вчера тръбяхте колко е зле положението на Софарма на борсата, а днес какви новини пускате,...... Противоречите си! Да не говорим, че само вие си хвалите Софарма!

0
Най- добрата с най-крадените пари от народа . Моля ви се бе хора , какво си мислите ,че бедните българи сме толкова тъпи , за да не знаем какви игри играят от Софарма ?!!!!!

0
Интересно, че само в медиите на Донев и Прокопиев има статия, в която се казва ""Софарма" е най-добрата публична компания у нас", което разбира се е силно преувеличено и определено манипулирано! Докато ще манипулирате общественото мнение?

0
""Софарма" е най-добрата публична компания у нас. За трета поредна година тя оглави класацията на "Капитал 50" в категорията "Големи капитализации". А категория големи монополисти и мошеници, пак ли тя печели????

0
Най-много краде, следователно е и най-богата. Според мен ако продължава в този дух, на българите ще им писне и ще изритат сами Донев от здравеопазването.

0
Приятелю, то този сайт го ползват само да си правят ПР на тая Софарма. Аман от манипулирани статистики! Ако вземем вече и на Капитал да вярваме - не знам до къде ще я докараме....

0
добри са в надуването на цените на лекарствата, в това са много добри!

0
Я се скрийте някъде,тия натъкмени класации с които се правите услуги с Иво Прокопиев и си се рекламирате взаимно ,вие него в Труд и 24 часа,те Огнян Донев в Днвник и Капитал сме ги виждали вече,я питайте хората какво мислят за Софарма и за цените на лекарствата,да видим какво ще ви кажат?

0
Най-добрата, няма що. това е такава манипулация и измислица. Евтин пи ар. Няма кой да се върже на тази платена реклама. Всички знаят какво представлява Софарма. Иначе наистина си е безспорен лидер на пазара на лекарствата, затова и имаме най-високите цени.

Добави коментар

Добави коментар

аватар

Четири банки в Топ 10 на дружествата с най-големи приходи за миналата година

Четири банки са сред Топ 10 на дружествата с най-големи приходи за миналата година. Това става ясно от писмен отговор на финансовия министър Владислав Горанов на депутатско питане, съобщи  БГНЕС.

Няма да вдигат цените на тока

Мерки, приети от работодатели и синдикати стопяват дефицита в НЕК След двучасово заседание днес при премиера Бойко Борисов правителството, синдикати и работодатели се обединиха около мерки в

Шефът на КЕВР: Парното може да поевтинее още веднъж през октомври

Парното може да поевтинее още веднъж през октомври. Това заяви пред БНТ председателят на КЕВР Иван Иванов. Той увери, че токът за битовите абонати ще се увеличава през следващите 4 години с не повече

Шефът на КЕВР: С малко под 2% ще се повиши цената на тока за битовите абонати

С малко под 2% ще се повиши цената на тока за битовите абонати. Това каза пред БНТ председателят на КЕВР Иван Иванов. „КЕВР стои на своята висота – тя наистина е независима.

Заблуда във фейсбук, че ПИН на обратно уведомява полицията

Категорично не е вярна информацията, че ако бъдете отвлечен и принуден да теглите пари от банкомат, спасението е да се вкара пинкодът наобратно. Това съобщиха от БОРИКА,

Дългът на България е 12,3 млрд. евро към края на май

Държавният дълг на България в края на май е 12,3 млрд. евро, показват данните на финансовото министерство. От него 7,9 млрд. евро е към външни кредитори, а 4,4 млрд. евро - вътрешен дълг.

Очакват поскъпване на бензин и дизел

КЗК прави анализ на сектора, влизали нови участници Поскъпване на бензина и дизела може да се очаква през летните месеци. Причините - високото търсене и скъпият долар.