Петър Николов: ДСБ се самоизяде, има нужда от авторитети

Петър Николов Снимка: Интернет

Няма смисъл да се иска оставката на Иван Костов. В ДСБ членуват убедени костовисти. На тези хора не може да кажеш, че Костов трябва да си отива. Никой в ДСБ няма морално право да иска оставката му. Костов изгуби момента, когато трябваше да се оттегли - след изборите 2009 г. Това заяви пред БТВ един от напусналите млади кадри на ДСБ - Петър Николов, преминал заедно с Христо Ангеличин към проекта на Меглена Кунева.

Николов сподели, че когато е бил в ДСБ, винаги се е опитвал да казва това, което мисли и е напуснал партията открито. С Кунева го срещнал човек от предизборния щаб на Прошко Прошков - Иван Стамболов, блогър и личен приятел на Меглена Кунева.

"Срещнах се предубеден с нея. Нищо не ми е обещавала досега. Политолог съм, занимавам се с историята на българската десница и се уверих, че движението на Кунева не е поредното менте, а десен проект", обясни Николов.

"Дясното има нужда от авторитети, не от изяждане. Бих се оттеглил, за да запазя лицето, ако бях Костов", казва още младият политик и признава, че ще опита да привлече към Кунева и другите двама, избягали от Костов - Прошко Прошков, който според него е най-успешният политик на ДСБ, и Даниел Митов.

Вижте новия сайт на "24 часа"

Пазарувай в MediaMall.bg - книги, музика, филми и абонаменти

Коментари 35

Сортирай по:

0
Не е важно, кой е Петър Николов или Прошко Прошков. А кой е Костов? Парашутист от "зелената" партия, който за нула време стана председател на СДС, а след това и премиер. (И "командир")! Понеже беше отхвърлен от СДС, той разцепи партията, отдели си приятелско- подмазваческо- кариеристко печалбарските хора и си направи собствена партия- ДСБ. Всички по- нататъшни "коалиции", бяха единствено с цел неговото и на неколцина подобни оцеляване в бизнеса с власт! Когато чета по- долните коментари, виждам, че те са гневни, (на други оцеляващи, или боси "политици",- зомбирани от "харизмата" на Костов или от желанието и те да се облажат. Няколко месеца след като Костов стана председател, казах на едно събрание, какво ще се случи с него и така се оказа,- нарцисизмът на Костов, го подхлъзна по лавината. Сега се опитва да се изрови от политическия си гроб, но "икономическият експерт" няма никакъв шанс.

0
Задавам си въпроса, кой е този Петър Николов??!! Какво е направил за ДСБ, къде се изказал, какво е написал, кой е той??!! Някой беше ли го чувал, преди да му платят сребърниците!! Може ли отвсякъде, т.нар. журналисти да ни занимават с РЕНЕГАТИ!!!

0
Сдружението на Кунева "десен проект"? Само не се ли нароиха доста такива проекти акцентиращи на гражданите и България-напр.ГЕРБ, Проект "Кунева", ГОРД на Слави Бинев? Това смущава и подсказва един и същ мозъчен център в основата на тези десни(?) проекти. За един политолог е странно да не си зададе този въпрос.

0
Че те ДПС се гнусят от Кунева, как ще иска да ги върне на власт!

0
Абе мухльо, ако не беше Иван Костов и ДСБ, кой щеше да е чувал за теб?ДГД

0
Кунева само интриги лете в европарламента

0
Мале, още ли не сте разбрали, че тази жена е човек на комунистите? Не се залъгвайте въобще, че ще работи за доброто на България. Работи за това да върне ДПС и БСП на власт.

0
Кунева, ако има достойнство, няма да ги приеме тези. Ама явно не стигат хора и е навита на всякакви. Нали и тя смени няколко партии!

0
Всеки от проекта на Кунева или около проекта минава от тук-там. Идеи, убеждения - за тях са празни думи!

0
знаете ли, не знам с какво Кунева привлече тези предатели, та тя е комунистка , а те, уж крайно десни - явно всички са едни и същи и не струват

0
Костов и е вдигнал мерника, защото тя е на път да съсипе партията му с тези евтини номерца, които пробутва. Да я видим сега какво ще измисли и колко още ще се задържи в политиката.

0
партията на кунева се очертава да е пълна с де що има нереализирани политици от други партии! самата кунева е пример за нещо такова

0
има нужда от авторитети, а вие явно не сте такива и по-добре, че ви няма вече в партията! а партията на кунева постепенно се пълни със слабохарактерни плазмодии

0
Интересно кой плаща на такива хора като тези отцепници да ходят при жената, която няма капчица морал в правенето на политика! Не мога да се начудя - и тази жена се гласи да е следващия премиер - смях в залата.

0
Много е речовита и убедителна г-жа Кунева, но много хора май забравиха, как здраво ни преметне с двата блока на АЕЦ Козлодуй, които тя затвори предсрочно през 2006, а можеше да ги експлоатираме поне още две години.

0
Ей как се подлъгаха тия деца по дъртата шаврантия Кунева, направо ми е жал!

0
Кунева какво е направила по време на комисарството за България?! Абсолютно нищо! Ако беше поне малко загрижена щеше да се бори срещу китайските производители на куклата Барби, та да може децата ни да дишат чист въздух, щеше поне за скръцне със зъби срещу монополистите и ПОНЕ щеше да поиска сметките ни за ток и парно да бъдат точни и ясни, както на другите европейци!? За АЕЦ Козлодуй да не говорим! Направи така, че да затворят 3 и 4 блок преди да им е дошло времето, търси кариера в Брюксел на гърба на България!! Тя е и единственият еврокомисар, който напуска партията, която го е издигнала. Това определено не се приема положително в европейските партийни централи и в политическите групи, така и това няма да й помогне да се издигне кариерно.

0
Ей това платената работа си е голяма работа, само се чудя от къде намери Кунева толкоз пари, че да залъже тия изгубени душевно младежи!? И до кога ще може да им плаща? Да не би до коалиране с БСП-то? Тогава да ги видя какви демократи са били!?

0
Всичко около Кунева ми е много съмнително. Кой знае с какво ги е прилъгала тези наивници да се присъединят към, нейната партия. Да не ми ги разправят на мен тези че проектът на Кунева не бил менте.

0
moni, 26/04/2012 - 14:31 смешници, тичат при предателката Кунева, любопитно ми е какво им е предложила Пръмовица и какво самата тя ще открадне или вземе от олигарсите, които седят в сянка зад нея, например Иво Прокопиев

0
Голям авторитет е Кунева, няма що, освен клишета и кухи обещания, от нея друго не сме чули. Докато бе еврокомисар имаше възможност да поработи по въпроса, но не го направи!

0
Много мразя такива лицемерни кариеристчета, които се отмятат от досегашните си възгледи и отива при първия, който им предложи света. не разбирам що за малоумие е това да избереш Кунева.

0
Предателите отиват при предатели, това е ясно. Много лошо че не са си взели поука за Кунева. На тази жена не може да се има никакво доверие след всичките вреди които причини.

0
Главна вина за това има Меглена Кунева, защото тя разцепи партията на Костов. Сигурен съм, че той я ненавижда и няма да и помогне в нито един момент. Бившия еврокомисар си създава врагове, още преди да е влязла в политиката.

0
партията на кунева няма големи шансове с кадри като тези! това са хора, които търсят начин да се намърдат лесно във властта! но и кунева не е добър ръководител и този подбор го доказва

0
нищо не се е самоизяло! просто се отърваха от измекяри като вас и отидоха при измекярското движение на кунева, което няма да съществува дълго

0
какво са намерили в тази некадърница Кунева, дето идва с парите на прокудени олигарси длъжници като иво Прокопиев?

0
какво ми тичат при тази Кунева, та тя е предателка като тях, веднъж предател, завинаги предател

0
Интересно защо ли Николов е бил предубеден спрямо Кунева, може би защото всички ние сме и има защо - освен с борбата срещу китайските играчки и набързо затворените реактори в Козлодуй, бившият еврокомисар друго сътвори ли?! А да, прибра няколко комисионни за много "изгодни" за нас заеми, които сключи и така и не посмя да се опълчи срещу монополистите.

0
ДСБ е на път да се саморазруши и това е факт, но напусналите членове много са се заблудили като са повярвали на комунистическото протеже Кунева, че отивайки при нея ще си извоюват достойна кариера в политиката. Тя е най-противоречивата политическа фигура за момента.

0
Мишките от потъващия син кораб се преориентираха към Кунева, очевидно подведени от предварителните проучвания на социолозите. Интересно какво ще каже Николов, ако след изборите този нементе десен проект реши да се коалира у лево, което и самата Кунева не отрича.

0
Нямам думи да опиша лицето Кунева, която се е засилила с пари на видни български олигарси да узурпира властта в държавата. И тия хора, които ще ходят при нея трябва добре да знаят, че то просто ще бъдат употребени и изхвърлени от нея, както това се случи с НДСВ.

0
Аман вече от тая комунистическа снаха Меглена Кунева! Какво си мислят тия - че като идат при нея ще се оправят във живота и ще печелят пари ли? Тя е толкова продажен политик, че ми е изцяло противна - нищо не направи за България докато беше еврокомисар толкова време!

0
Кунева не прави добри неща за България в момента. Интригантка голяма е станала и се изпокара с Костов и Мартин Димитров. Подкрепа от десните партии няма да получи, но за сметка на това може да направи коалиция с БСП и ДПС, което не е въобще добър сценарий.

0
Ахаха тоя малкия на когоо мисли, че говори така смело? Някак си защо ли не му вярваме! Кунева е кух проект, който прибира мишоци като тебе, бе пъпчо, а след това ще видиш какъв ще го ядеш като се коалирате с БСП и дори ДПС. Тогава да не се върнеш да ревнеш на рамото на Костов.

Добави коментар

Добави коментар

аватар

БСП подкрепи кандидатурата на Станишев за председател на ПЕС

Националният съвет на БСП гласува решение за издигане кандидатурата на Сергей Станишев за председател на ПЕС, съобщи агенция „Фокус". Кандидатурата на Станишев бе подкрепена със 114 гласа, без против

Поправката „Анти-Кунева" мина на първо четене

Поправките в Закона за политическите партии, насочени срещу формацията на Меглена Кунева и предложени от лидера на РЗС Яне Янев минаха на първо четене в парламента в четвъртък с гласовете на ГЕРБ и на

Депутати четат шест законопроекта за изменения на Изборния кодекс

Парламентът започва редовното си пленарно заседание с първо четене на шест законопроекта за изменение и допълнение на Изборния кодекс. Те са внесени от парламентарно представените групи в Народното съ

Станишев: По-убийствен доклад за България не е имало за пет години

По-убийствен като политическа оценка доклад за България не е имало за пет години, откакто съществува механизмът за сътрудничество и проверка. Така лидерът на БСП Сергей Станишев коментира ...

Даниел Вълчев: Борисов е свикнал да печели уговорени мачове (обновена)

"Искаме ясно да кажем на Бойко Борисов, който е свикнал да печели уговорени мачове, че този мач няма да бъде такъв, а ще бъде съвсем истински и ние ще бъдем на терена". Това каза днес Даниел Вълчев

Цачева: Добрите отношения между България и Китай имат нов шанс за развитие

Добрите отношения между България и Китай имат нов шанс за развитие, заяви председателят на парламента Цецка Цачева след среща с китайската парламентарна делегация, цитирана от БНТ. В разговорите ...

Експерти: Предстоящият доклад на ЕК ще е един от най-критичните

Предстоящият мониторингов доклад на Европейската комисия за състоянието на правораздавателната система в България ще бъде един от най-критичните. Това прогнозира директорът на правната програма на "От