Цветан Цветанов в Бисер: Животът побеждава смъртта

Вицепремиерът Цветан Цветанов и старозагорският митрополит Галактион направиха символична копка на първите 10 къщи в харманлийското село Бисер. СНИМКА: Николай Грудев

Убедихте се, че когато има политическа воля и човешка солидарност, животът побеждава смъртта. С тези думи вътрешният министър Цветан Цветанов даде старт на изграждането на първите 10 къщи за пострадалите от опустошителното наводнение в село Бисер, съобщиха от пресцентъра на МВР.

Цветанов откри срещата със специална благодарност към институциите, неправителствените организации и всички хора, откликнали на призивите за помощ на пострадалите. Той отчете, че преди ремонтните дейности е свършена голяма по обем работа, за да може днес селото да живее и да го има.

Представители на местната власт и жители на селото присъстваха на ритуала, с който започва изграждането. Символичната първа копка на къщата на Еленка и Васил Васеви бе направена от вътрешния мистър, придружен от директора на ГДПБЗН главен комисар Николай Николов, председателя на БЧК Христо Григоров и областния управител на Хасково Ирена Узунова.

По думите на Цветанов са събрани около 2,8 млн. лв. по сметките на дарителските кампании, организирани от институциите и вече има разрешително от Брюксел за стартиране на пречиствателна станция и усвояване по проекта на 4 млн. лева за нейното изграждане.

По план ще бъдат изградени общо 56 изцяло разрушени къщи в наводненото харманлийско село. Сред официалните гости на събитието бяха изпълнителният директор на фирмата-строител „Балканстрой" АД от Разлог Йордан Каназирев, кметът на Харманли Михаил Лисков и кметицата на с. Бисер Златка Вълкова. Поканени бяха и всички дарители.

Водосвет отслужи Старозагорският митрополит Галактион.

Представител на фирмата-производител чрез областния управител на Хасково връчи ключовете на нов високопроходим автомобил - пикап "Great Wall" на полицейски инспектор Атанас Джелепов и младши полицейски инспектор Иван Банков, обслужващи селото, с пожеланието все така да са близо до хората и да им помагат в кризисни ситуации.

Дълго време министър Цветанов разговаря с жителите на с. Бисер и получи цветя и благодарности за подкрепата, навременните действия и бързата реакция на държавата. Зарадва ги като им обеща, че се водят преговори и има инициатива от фирма, която е поела ангажимент да съгради отново църквата на селото, с което ще се възвърне и вярата на хората в човешката солидарност и съпричастност. Той обеща да се върне след 3 месеца, за да пререже лентата на първите 10 новопростроени къщи.

Вижте новия сайт на "24 часа"

Пазарувай в MediaMall.bg - книги, музика, филми и абонаменти

Коментари 15

Сортирай по:

1
"Цветан Цветанов в Бисер: Животът побеждава смъртта" Цецоо, Цецо, кажи го това на удавилите се които почнаха да гният вече под земята и на техните роднини и близки. Хайде стига вече толкова "бисери на речта". Мислете когато говорите.

1
Още май не е спазено обещанието да се закупят нови хеликоптери за спасителни акции, но поне местните полицаи са оборудвани с хубав автомобил от "Литекс моторс", който им пожелавам да използват повече по добри поводи - да закарат някоя родилка, например. :)

1
Българската компания за коли, естествено с китайско участие наиситна дърпа много напред. Сега взе награди в Пекин, и дори е дала безплатно коли на хора, които наиситна ги заслужават, а не на някакви хайлаффски особи!! Браво наиситна, много им се радвам :)

1
Трябва да има повече такива награди и фирми като българския производител на коли, които да ни показват как наистина се правят дарения при все, че е криза! Радвам се, че са показали - че сме хора!

1
Страхотна награда за героите!! Нов автомобил и то високопроходим, българско производство. Нека си го позлват със здраве и да не им се налага да спасяват отново хора с него!!

1
Точно така трябва и да бъде. Според мен всички служебни автомобили на държавата, трябва да бъда родно производство. Така ще стимулираме производителя още повече.

1
Нека да подаряват от новите български автомобили - great wall! Много добра инициатива и то по време на такава криза! Гриша Ганчев ще излезе, че има много добро сърце, браво!

1
Цветанов пак си приписва чужди заслуги, иначе хвала на всички частни спонсори. Добра инициатива от страна на "Great Wall", колите определено са по-добрия вариант от престарелите лади и опели, които по принцип служителите на МВР карат.

1
Евала на нашите хора от "Литекс моторс", че са подарили чисто нов джип! Малко са хората и фирмите, които правят такава благотворителност!

8
Мечтан служебен автомобил са дали на полицейски инспектор Атанас Джелепов и младши полицейски инспектор Иван Банков. Направо могат да се почувстват като американски шерифи с един такъв пикап. Това е корава машина, която ще им помогне да се придвижат до доста трудно достъпни терени.

1
пикапите на гришата са надеждни и се надявам на инспекторите да им свършат работа

1
според мене цялата полиция или поне по-старшите комисари трябва да имат такива пикапи, когато става дума за труднопроходими места като това село!

1
Браво на Грейт уол,че са дарили автомобил за полицейското управление,можеше и повече български фирми да направят такива дарения за да се възстанови селото,а не всеки да чака на държавата,но нашите бизнесмени са стиснати и не дават и лев за благотворителнст,вместо това си купуват скъпи яхти и разни други глупости.

1
Как Обществения съвет към БЧК избра фирма „Балканстрой" АД за изпълнител на обектите? Имаше ли търг и процедура по ЗОП? Няма ли журналист, който да зададе тези въпроси на Цветанов и Григоров???

0
СЕРИОЗНА ВЪЗМОЖНОСТ ЗА ДОПЪЛНИТЕЛНИ ДОХОДИ !!! Нов интернет портал (www.perfectinter.net) съвместно със социалната мрежа (wazzub) ще делят 50% от приходите си с регистрираните потребители. Регистрирайте се с поканата в края на този пост, потвърдете регистрацията на Вашия и-мейл, поканете приятели и печелете от 30-ти юни 2012! Уникална възможност, не се изискват никакви вложения или даунлоад. Всеки нов приятел, който ще поканите с персоналния си линк, увеличава факторът по който ще се изплащат парите ви! Лесно е, става за минута! Успех! Вашата покана е тук: http://signup.wazzub.info/?lrRef=442669d5

Добави коментар

Добави коментар

аватар

Училище раздава сгрешени дипломи за средно образование

11 зрелостници от Рибново получиха дипломите си за средно образование с невярно съдържание, съобщи bTV. В тапията имената на децата са объркани - някои букви са заменени с други, което ...

Експерт: По всяка вероятност бомбата е сглобена у нас

По всяка вероятност бомбата, която уби петима израелци на летището в Сарафово е сглобена у нас. Това заяви пред БНР председателят на Центъра за балкански и черноморски изследвания Алекс Алексиев ...

Ученици събират средства за 19-годишната Ади

Десетки ученици от софийския квартал "Люлин" организираха акция по набирането на средства в помощ на 19-годишната Аделина Коджабашева, която страда от тежко заболяване и се нуждае от спешна

Нито една пълна шестица на изпита по литература в Софийския университет

Близо половината от кандидат-студентите, явили се на изпита по български език и литература в Софийския университет, са получили двойки. От общо 1552 кандидат-студенти нито един не е изкарал пълна ...

Оцелял от атентат в Израел, оживя и след взрива в Сарафово

Десет години, след като е бил тежко ранен при атентат в родния си град Бейт Шеан в Израел през 2002 г., Гади Шивони отново се размина на косъм от смъртта – този път при нападението срещу израелски ..

На 20 юли без вода в София остават

На 20 юли 2012 г. (петък)ще бъде спряно водоподаването от 9.00 до 16.00 ч. в кв. „Слатина", съобщиха от Софийске вода. При продължителност на ремонтните дейности над 12 часа „Софийска вода" ще...

Български математици трети сред европейците в Аржентина

Младите български математици са трети сред европейските участници на международната олимпиада в град Мар дел Плата, Аржентина. Тя се проведе от 4 до 7 юли. България зае 19, 20 и 21 място, заедно