Фунийки, пълнени с крем

КОЙ ГОТВИ 

Пламена Василева е от Добрич. Тя е запален кулинар и споделя една от любимите си рецепти за сладкиши - фунийки с крем.

ПРОДУКТИ

За тестото:
3 яйца, 1 ч.ч. захар, 1 ч.ч. кисело мляко, 1 ч.л. сода, 1/2 пакетче бакпулвер, смесен предварително в брашното, 1/2 ч.ч. олио, 2 ванилии, брашно колкото поеме за меко тесто

За крема:
900 мл прясно мляко, 2 жълтъка, 6 с.л. брашно, 1 ч.ч. захар, 2 с.л. масло, 2 ванилии

НАЧИН НА ПРИГОТВЯНЕ

Тестото приготвяме, като смесваме яйцата със захарта, киселото мляко и содата, олиото, ванилиите и накрая брашното с бакпулвера. Разточваме тънки кори, които режем на лентички с ширина 2 см.

Предварително си изрязваме квадратчета от фолио, които оформяме на фунийки, след което увиваме лентичките, около фолиото.

Крем правим, като слагаме млякото със захарта и ванилиите да заври, добавяме брашното и жълтъците, които предварително сме разбъркали с малко вода в чаша.
Бъркаме постоянно до сгъстяване, сваляме от котлона и добавяме маслото. Като поизстине кремът пълним фунийките. Гарнираме на вкус. Аз ги правя с кокосови стърготини и поръсвам с пудра захар.

Пазарувай в MediaMall.bg - книги, музика, филми и абонаменти

Коментари 17

Сортирай по:

1
Ммм много вкусно изглежда! Благодаря от сърце за рецептата :)) мъжа ми много хареса :) благодаря че има хора като теб че да пускат рецепти за такива вкусотии.

0
Фолиото се маха (лесно) след като се изпекат,не се притеснявайте няма да изгори

0
не разбрах само фолиото кога се вади,преди или след изпичането.имам предвид за да не изгори.иначе изглеждат прекрасни

6
Ohh i na mene mi se doqdoha, izglejdat mnogo apetitno,bravo na maistorkata

3
И на мен са ми любимите сладки от детството,наред с палачинките.Радвам се,че толкова хора ги знаят и продължават да ги правят точно в този ,автентичен вид!Поздравления и за теб,Плами!

0
napravo mi se doiade dokato cheta

0
Izglejdat velikolepno,bravo

1
ee, tiq funiiki mai sa patent v dobrichko, az sam rodom ottam, i tova sa lubimite mi sladki forever:-)))maika mi gi pravi strahotni, no naistina trqbva da se iz4aka da poomeknat, togava sa nai vkusni

0
Благодаря Ви за хубавите коментари и за съветите :)

0
Прекрасни са!Вече не помня от колко години се правят в нашия дом!Превърнали са се в нещо като запазена марка на семейството ни...И ако мога да ти дам един съвет,направи си формичките от капачки за буркани "омния",така ще ги използваш многократно и ще ти бъде по-лесно навиването...нужно е само да изрежеш ръбчето на капачката и да огънеш на фунийка ,получилия се кръг!

0
НАИСТИНА ОТ ДЕТСТВОТО СИ ГИ ПОМНЯ ТЕЗИ ФУНИЙКИ И ИСКАМ ДА КАЖА, ЧЕ НЕ Е НУЖНО ДА СЕ ПОТАПЯТ В СИРОП КАКТО ПИШЕ ВИКИ, ЗАЩОТО ОТ КРЕМА ТЕ ОМЕКВАТ.....ПРОСТО ТРЯБВА ДА ПОСТОЯТ ОТ ДНЕС ЗА УТРЕ И СА СУПЕР. ОТГОРЕ СЪМ ГИ РЪСИЛА СЪС СМЛЕНИ ОРЕХИ....СТРАХОТНИ СА -ВКУСНИ И ЕФЕКТНИ !!!

0
Tazi recepta si q slagam v lubimite! Prodaljavai da kachvash drugi :))

0
Здравей Пламена :)) тези са наистина страшни . Поздравления за рецептата. При първия удобен случай ще направя за семейството. супер вече няма да си купуваме от магазина , а ще си ги правим :)

1
Пека ги на около 180С докато се получи желания от Вас загар :) Радвам се, че са Ви харесали на снимките и иначе са си вкусни :Р

-1
Zdraveite. Ot dosta godini rabotia v sladkarnitsa na o.Krit. Tuk tezi sladki se nari4at- *Kornedakia. Predi da gi napalnim s krem, gi potapiame v zaxaren sirop, za da poomeknat.... a sled kato sa ve4e napalneni potapiame gi do polovina v raztopen shokolad ili file ot bademi, vmesto p. zaxar.... i kiloto im e 12 evro...!!!

0
Изключително вкусни и ефектни са. Приготвям ги от години наред, а рецептата съм съхранила още от детството си. Който не ги е правил, нека ги опита. Сега му е времето :). Поздрави за Плами!

1
na kolko gradusa i kolko vreme se pe4at?

Добави коментар

Добави коментар

Ани Михайлова от "Шоуто на Канала" си прави маски с мед и извара

Преди години Ани Михайлова решила да сготви зелен боб за баща си, който се прибирал от командировка. Била студентка във ВИТИЗ, а това било бойното кръщение в кулинарията. Баща обаче си останал гладе

Бананов чийзкейк с бял шоколад

Bашата любима рецепта може да спечели 30 лева. Снимайте как приготвяте предпочитаната си манджа и ставате част от рубриката ГАСТРОГУРУ. Един от вас - известен или неизвестен, но задължително добър кул

Кекс "Зебра"

Bашата любима рецепта може да спечели 30 лева. Снимайте как приготвяте предпочитаната си манджа и ставате част от рубриката ГАСТРОГУРУ. Един от вас - известен или неизвестен, но задължително добър кул

Бисквитени шотове с крем

Bашата любима рецепта може да спечели 30 лева. Снимайте как приготвяте предпочитаната си манджа и ставате част от рубриката ГАСТРОГУРУ. Един от вас - известен или неизвестен, но задължително добър кул