Днес Антони Цонев показва как се прави любимата супа на италианските мафиоти. Ще предложи и други техни предпочитани специалитети.
ПРОДУКТИ
1 кг аспержи
зехтин
1 скилидка чесън
прясно смлян черен пипер
4 яйца
125 г настърган кашкавал
пържени хлебни кубчета
ПРИГОТВЯНЕ
Аспержите се сваряват в подсолена вода, изцеждат се и се задушават със зехтина и пресования чесън. Посипват се с прясно смления черен пипер и им се добавя точно 1 л от водата, в която са врели.
Щом водата отново заври, тенджерата се сваля от огъня. Добавят се внимателно разбитите яйца, за да сгъстят супата, и настърганият кашкавал. Сервира се с крутони.
КОЙ ГОТВИ
Антони Цонев е кулинар експериментатор. Негов приятел го кани за водещ на тв шоу в Слънчев бряг. Така Антони превежда на курортистите чужденци българските ястия.
Bашата рецепта може да спечели 150 лева. Поканете ни да снимаме как я приготвяте и ставате част от рубриката ГАСТРОГУРУ. Един от вас - известен или неизвестен, но добър кулинар, ще готви пред читателите.