Николай Младенов: Няма да бойкотираме Украйна

НИКОЛАЙ МЛАДЕНОВ

Украйна поругава правата на български фирми, но София няма намерение да бойкотира европейското първенство по футбол и ще изпрати свои представители там, заяви вчера външният ни министър Николай Младенов.

Той участва в среща на първите дипломати на страните от ЕС в Брюксел. Тя бе посветена на ситуацията в Украйна заради присъдата срещу експремиерката Юлия Тимошенко. Вчера не се очакваше решение за бойкот на първенството. Министрите обаче се готвеха да се споразумеят за общи бъдещи действия срещу Киев.

Украйна не трябва да бъде бойкотирана, а да се търси диалог с властите й, смята Младенов. Според него Киев потъпква правата на чужди инвеститори, сред които и български компании. (24 часа)

Пазарувай в MediaMall.bg - книги, музика, филми и абонаменти

Коментари 1

Сортирай по:

0
този не знае ли,че не можеш да бойкотираш нещо за което не те броят.......

Добави коментар

Добави коментар

аватар

ИД получава по 1 млрд. долара от транзит на наркотици

Групировката "Ислямска държава" получава по 1 милиард долара от транзит на наркотици през нейна територия, заяви ръководителят на Федералната служба за контрол на наркотиците Виктор Иванов.

Путин намали заплатите на Кремъл с 10%

Руският държавен глава Владимир Путин подписа указ за намаляване с 10% до края на 2015 г. заплатите на руския президент, министър-председателя, на главния прокурор и на председателя на Разследващата

Тълпа измъкна обвинен в изнасилване от затвора и го линчува в Индия

Гневна тълпа щурмува затвор в североизточния индийски град Димапур, измъкнала е отвътре един мъж, обвинен в изнасилване, и го е линчувала, предадоха АП и ДПА.

Опозицията в Русия обмисля нови протести

Антикризисният марш „Пролет” на руската опозиция, насрочен за 1 март в Москва, но заменен с траурно шествие в памет на убития опозиционер Борис Немцов, може все пак да се състои,

Анна Дурицкая получила смъртни заплахи, поставят й охрана

Анна Дурицкая, която е основен свидетел в разследването за убийството на руския опозиционен политик Борис Немцов, обяви, че е получила смъртни заплахи от неизвестни лица в Украйна,

Турция блокира 49 сайта заради религиозни обиди

Съдът в Анкара постанови блокирането на 49 интернет страници, сред които и тази на френското сатирично списание "Шарли ебдо" заради обида към религиозните ценности на гражданите.

Български проститутки ще водят сексхорото за "Експо 2015"

България може и да не участва официално на откриващото се на първи май в Милано световно изложение, но нашенското присъствие на „Експо 2015” ще бъде определено масирано.