Николай Младенов: Няма да бойкотираме Украйна

НИКОЛАЙ МЛАДЕНОВ

Украйна поругава правата на български фирми, но София няма намерение да бойкотира европейското първенство по футбол и ще изпрати свои представители там, заяви вчера външният ни министър Николай Младенов.

Той участва в среща на първите дипломати на страните от ЕС в Брюксел. Тя бе посветена на ситуацията в Украйна заради присъдата срещу експремиерката Юлия Тимошенко. Вчера не се очакваше решение за бойкот на първенството. Министрите обаче се готвеха да се споразумеят за общи бъдещи действия срещу Киев.

Украйна не трябва да бъде бойкотирана, а да се търси диалог с властите й, смята Младенов. Според него Киев потъпква правата на чужди инвеститори, сред които и български компании. (24 часа)

Пазарувай в MediaMall.bg - книги, музика, филми и абонаменти

Коментари 1

Сортирай по:

0
този не знае ли,че не можеш да бойкотираш нещо за което не те броят.......

Добави коментар

Добави коментар

аватар

Еврогрупата отказа нов спасителен пакет за Гърция

Срещата на европейските финансови министри, посветена на гръцката криза, ще продължи в сряда, след като стана ясно, че Еврогрупата отказа нов спасителен пакет на правителството в Атина, предава AFP,

Страх в Комотини, че ще обеднеят като българите

Гърците смятат, че ограниченията ще продължат няколко месеца Младите са убедени, че страната не трябва да се разделя с еврото Празни улици и кафенета, опашки пред банкоматите.

САЩ шпионирали Франция и икономически

Подслушвали двама финансови министри, събирали информация за договори на големи компании Агенцията за национална сигурност (АНС) на САЩ е следяла комуникациите на двама френски министри на финансите

Ципрас поискал нов заем от 29 млрд. евро

В предложението си за обсъждане на трети помощен пакет за Гърция, изпратено във вторник следобед на европейските партньори, премиерът Алексис Ципрас иска над 29 млрд.

Обама: Кризата в Гърция ще повлияе върху растежа на Европа

Кризата в Гърция няма да доведе до голям удар в системата в САЩ и не бива да бъде преекспонирана. Тя обаче ще има голямо влияние върху икономическия растеж в Европа и ситуацията ще бъде болезнена за

Сахарски жеги идат в Западна Европа

Гореща въздушна маса от Африка предизвика тревога сред властите във Франция и Великобритания, предаде АФП. В следващите дни в Южна Франция температурите може да достигнат над 40 градуса по Целзий,

Трус разлюля Вранча през нощта

В 1:20 тази нощ в Румъния е регистрирано земетресение с магнитуд 4-4.2. Епицентърът е в район на североизток от Вранча, на завоя на Карпатските планини.