Наркотик "Дъхът на Дявола" превръща хора в зомбита

Опасен наркотик, който отнема волята, изтрива спомените на "жертвите" си и ги превръща в зомбита, е новият триумф на дилърите в Колумбия. Това съобщава "Дейли Мейл".

Името на наркотика е скополамин, но е по-известен като "Дъхът на Дявола". Извлича се от определен вид дърво, разпространено в Южна Америка.

То няма цвят, вкус и мирис, което улеснява сипването му в напитки и храни. В Богота има бум на истории за насилие над упоени, за отнемане на имущество и пари, даже за кражба на органи. Пострадалите обаче изпадали в пълна амнезия и не си спомняли нищо за злоупотребите и насилието, извършени над тях. Наркотикът предизвиква и силни халюцинации.

Според дилър от Богота е възможно само леко духване в лицето на случаен минувач да го упои.

Един грам скополамин е равносилен на един грам кокаин, по-опасен е от антракс и при предозиране може да е смъртоносен.

В древни времена наркотикът е даван на жените на мъртвите колумбийски лидери. Така им било заповядвано да влезнат в гроба на господаря им и били погребвани живи.

Към днешна дата от ЦРУ го ползва като похват в разпитването и го наричат "серум на истината".

Вижте новия сайт на "24 часа"

Пазарувай в MediaMall.bg - книги, музика, филми и абонаменти

Коментари 5

Сортирай по:

0
а някой пробвал ли го е?

10
Джон-бахти, тя- бахти, голямо бане пада в тази държава !

0
Към днешна дата от ЦРУ го ползва като похват в разпитването и го наричат "серум на истината". - а това легално и законно ли е? Бяхти простотията

0
Ето защо целия ни народ е безволев и зомбиран.....някой е сипал прахчета в хляба ни.

8
бахти, колко глупости сте успяли да натъпчете в някакви си десетина реда...

Добави коментар

Добави коментар

НАСА изстрелва балон с телескоп в космоса, ще търси черни дупки

Предстои пускането в действие на нов телескоп, проектиран да засича черни дупки, пише Live Science, цитиран от "Фокус". Съоръжението ще се издигне с гигантски балон на височина 36 576 метра над

Бразилия вдига кула в джунглата на Амазонка

Бразилия ще строи огромна наблюдателна кула в амазонската джунгла, от която ще изследва климата. Тя ще е висока 325 м и ще се издига на 160 км от град Манаус, столица на щата Амазонка.

Дейвид Бекъм: Не на независимост! Кралицата: Мислете!

Британската кралица Елизабет Втора наруши дългото си мълчание за референдума за независимост на Шотландия и каза, че се надява жителите и? внимателно да обмислят бъдещето си, когато гласуват.

Хилари намекна, че може да се пробва за президент

Хилари Клинтън намекна, че може да се включи в следващите избори за президент на САЩ през 2016 г., след като участва в проява на демократите в щата Айова.