Череши и ягоди поевтиняват

Цените на черешите и ягодите на едро са паднали през миналата седмица.

Черешите и ягодите поевтиняха чувствително през миналата седмица, показват данните на Държавната агенция по стоковите борси и тържищата. Килограм череши на едро паднал с 27,8% до 3,79 лв.

При ягодите намалението е с 36,7%, а цената им на едро е 2,52 лв. за килограм.
Пресните картофи също се продават на по-ниски цени, килото вече е 1,12 лв., или с 10,9 на сто по-малко от началото на миналата седмица.

Българските домати от оранжериите също са с намалени цени. В началото на месеца - 4 май, цената им беше 3,37 лв. за килограм, в края на седмицата те се продаваха на едро за 2,85 лв. Намалението за миналата седмица бе с 10,9 на сто. Вносните домати са по-евтини - 2,25 лв., при тях спадът на цената е 6,1 на сто.

Цената на оранжерийните краставици също тръгна надолу - килограм струва 1,36 лв., или с 12,2 на сто по-малко. Вносните са със същата цена като българските, при тях поевтиняването е 6,2 на сто.

При цитрусовите плодове се забелязва поскъпване, при портокалите - с 5,8 на сто, при лимоните - с 8,7 на сто. Цената на бананите също е увеличена - с 5,6%.
При хранителните стоки се забелязва устойчивост на цените - нито поевтиняване, нито поскъпване, показват данните за миналата седмица.

Вижте новия сайт на "24 часа".

Пазарувай в MediaMall.bg - книги, музика, филми и абонаменти

Коментари 0

Сортирай по:

Добави коментар

Добави коментар

Рекламират с европари 50 малко познати български туристичеки обекта

61% от българите са готови да почиват в България. Резултатът е на база направено социологическо проучване, съобщи министър Николина Ангелкова по време на пресконференция.

Делян Добрев: Ще викнем представители на ЕРП-тата на извънредно заседание на Комисията по енергетика

Ще извикаме представители на ЕРП-тата на извънредно заседание на Комисията по енергетика. Това каза на пресконференция в Хасково депутатът от ПГ на ГЕРБ и председател на Комисията по енергетика Делян

10 пъти по-висока глоба за неправилно отчитане на ток, привикват ЕРП-тата

10 пъти да се увеличи минималната санкция за доставчиците за неправилно отчитане на консумираната еленергия, която в момента е 20 000 лева. Това ще предложи в бъдещите промени на енергийния закон

АПИ: Валидността на годишните винетки за 2014 г. изтича в събота

Валидността на годишните винетки за 2014 година изтича на 31 януари 2015 г. – събота, напомниха от пресцентъра на Агенция „Пътна инфраструктура”. Шофьорите, които досега не са купили стикер за 2015 г.

Започна изплащането на близо 950 млн. лв. субсидии на фермерите

От днес Държавен фонд „Земеделие” започна изплащането на 949 млн. лева на 94 000 кандидати по Схемата за единно плащане на площ (СЕПП), съобщиха от Министерството на земеделието и храните.

Бездомник стана милиардер от шампоани и текила

Животът на 70-годишния Джон Пол Деджория доказва, че американската мечта не е мит или пък че някои хора наистина са родени с невероятен късмет. Някога бездомен и принуден да живее в изоставена кола,

До 31 януари може да се променя вида на осигуряването

До 31 януари самоосигуряващите се лица могат да променят вида на осигуряването си, напомнят от НАП. Самоосигуряващите се лица задължително се осигуряват във фонд „Пенсии” на Държавното обществено