Защо Станишев нокаутира Първанов

ВАЛЕРИ НАЙДЕНОВ

B един филм за боксьори гледах как треньорът съветва главния герой: "Този има убийствен десен, постоянно го заобикаляй вляво, вляво, вляво, вляво, да не те нацели с парния чук!" Не разбирам нищо от бокс, но ако бях в ъгъла на Първанов, и аз щях да повтарям същото - "Мини му ляво, вляво, вляво.... ау! Е, видя ли каква стана тя, като не знаеш кое е ляво и кое - дясно!"

Първанов загуби двубоя със Станишев просто защото застана вдясно от най-десния български ляв политик. Това напълно обезсмисли усилията му да ръчка актива по места, да издържа политически сайтове и принесе лова в жертва на политиката. Полза никаква, а овчарите пропищяха от вълци.

Един историк би трябвало да знае, че и най-добре подготвеният преврат се проваля, ако върви срещу колелото на историята - да вземем примера с преврата срещу Горбачов. И обратното, най-нескопосаният преврат тържествува, стига да му е дошло времето. Припомнете си как Елцин разпусна СССР между третата и четвъртата водка.

Да атакуваш Станишев от десни позиции през пролетта на 2012 г., е като да си купиш фабрика на 7 септември 1944 година. Ако в партията и сред червения електорат духа някакъв вятър на промяната, то е заради гнева срещу десния завой на БСП при тройната коалиция.

Чукай отляво и ще се пропука, но отдясно няма шанс. Световните ветрове също духат в лява посока. В неделя на срещата на Г8 в Кемп Дейвид лично Обама натри носа на европейските лидери заради ултрадясната политика, която взе да смъква борсовите индекси, мани другото.

Франция вече избра лявото, гръцкият избирател олевя, в Италия, Испания и Португалия народът излиза на улицата с леви искания, дори желязната фрау Меркел омекна през уикенда. Със сигурност ПЕС (Партията на европейските социалисти) завива наляво.

Левият мигач на ПЕС не може да се случи, без да знае Станишев, нали той е на волана. От три месеца той говори за връщане на прогресивния данък, за държавни инвестиции в създаването на работни места и така нататък, и така нататък, все обратното на политиката отпреди 4 години.

В същото време Първанов и екипът му продължиха да сипят заклинания за "коалиционна култура", за центристка политика, за "третия път" на Блеър и прочее. Мухъл и стари дантели. Ако Първанов бе излязъл с тези послания през 1991 или 1996 г., щеше да избие рибата.

Днес обаче е безнадеждно остарял. Думите му не срещат никакво разбиране, те не радват партийния актив, а го хвърлят в тъга и размисъл. Този актив може и да се е откъснал от народа, но не е съвсем херметик. И той усеща накъде духа вятърът, какво искат хората. Ако загуби още едни избори, кой ще го храни? Кой ще назначи снахата в общината?

Представете си Първанов в общината Х. Сутринта лов, вечерта среща с актива. Заговори ли за коалиционна култура, активът помръква. Защото усеща, че ако не олевее - ще умре.

Оттук нататък партийните интриги, "контролираният вот" при конференциите, апаратните игри, компроматите са само подробности от пейзажа. Няма никакво значение какво е лидерството, когато води в сбъркана посока.

Когато лидерът говори за коалиции една година преди изборите, все едно търговец да свали цената наполовина, преди да започне пазарлъкът. А Първанов сбърка ваксата 2 години предварително, още при създаването на АБВ.

Тогава той заяви, че вече нямало ляво и дясно. Точно това е паролата на десницата. Каза го Рейгън в една знаменита реч от 60-те години, с която заби един от основните жалони на дясната революция. При Тачър фразата се обогати - There is no Right and Left, only Right and Wrong": "Няма дясно и ляво, има само правилно и сбъркано." (На английски "right" означава и десен, и правилен едновременно.)

Ето как един стар лаф на Рейгън и Тачър съсипа АБВ още докато се зачеваше. Учредителите му бяха все фенове на Първанов и недоволни от политиката на Станишев. Щом дори те се разочароваха, какво може да се очаква от един конгрес на БСП? Повтарям - щом дори "своите" от АБВ се разбягаха от дясната заявка, какво да се очаква от един конгрес на БСП? Първанов бе длъжен да го усети още тогава. Уви, той продължи в същата посока.

Неуспехът на АБВ бе подсилен от президентския публицистичен сайт, който се колебае между неолиберализма и "третия път" на Тони Блеър. Не знае ли Първанов, че "Третият път" вече е на два метра под земята? ПЕС вече тръгна по Четвъртия път.

Станишев има не едно, а две извинения за дясното си управление. Той може да си измие ръцете с волята на коалиционните партньори. Второто е, че такава е била волята на Първанов - политическия опекун на Станишев и архитект на коалицията. Като атакува от дясно, Първанов потвърди и двете алибита на Станишев.

Сега той е оневинен. Ако целта на Първанов бе да жертва себе си, за да възстанови девствеността на младия лидер, моите поздравления, той е новият Матросов. И все пак левият маньовър на БСП е малко тромав и неубедителен, виждал съм доста по-пъргав хипопотам на кънки. Ако мине метър, то ще е, защото вляво няма конкуренция.

Ами ако Бойко Борисов изведнъж усети накъде духа вятърът и реши да заобиколи БСП от лявата страна? Премиерът си има готов аргумент: "Досега бяхаме принудени да караме по релсите, заложени от Станишев - и договорите, и данъците, и спортната зала. И Дянков - Станишев ни го пробута. И да не забравя, наесен пускаме АЕЦ "Белене", значи създаваме хиляди работни места...

Що се смеете? Какво, като сме член на Народната партия? Значи вече работим за народа! Чуйте ме внимателно, ГЕРБ няма да работи за олигархията като тройната коалиция, а само за народа!" И народът ще си умре от любопитство да види и това изпълнение.

Пазарувай в MediaMall.bg - книги, музика, филми и абонаменти

Коментари 51

Сортирай по:

0
Могат ли обаче БСП- рите да спечелят поне патова ситуация от нови избори? Със 100% сигурност - не! Защото: 1. Силоваците от ГЕРБ са им гушнали компроматите и на върха на БСП треперя от страх, в.к.л. енергийното лоби. А Герберите са хитри - защо да пищях с компроматите им наляво и надясно както преди 1 година правеха БСП-арите (Янето) спряма Бойко. 2. Едва ли има трудов, безработен или беден млад човек (извън кръга на БСП) , който дори на ужким да предпочете Станишев пред друг, дори второстепенен политик. Същото и с българина на средна възраст.

0
Но и дори Първанов да е начело, докато България е в натовска люлка, ще скачат по свирката на чичо им Сам, та пушек ще се дига. 2. БСП - без сценаристка политика, уж само лява !?!? Та и кретена разбира, че те са партия на едрия български капитал и главния клан на олигархията. Но !!! Те се поучиха от Станишевата грешка за дясното решение на данъка, и макър сега да "полевяват", като си дойдат на власт, пак ще си я карат дясната политика. Защо? поради изтъкнатата по- горе причина и защото с десни и центристки сили ще управляват - със Снахата и ДПС.

0
По - някой път си мисля дали идиотизма на т. н. родна интелигенция, а не кражбите и глупостта на родната олигархия е виновна за пропадането на страната. 1. Кой бил по- русофил ??? Станишев или Първанов. Разбира се , че Станишев - та той си е руснак , с руско самочувствие и безочие.

0
T'es n'est qu'un petit merde et un bete a puce a la jambe legere, baise-toi ta mere et casse-toi, tu pue, pauv con.

0
Ще ме извиниш, шпаньолчо, че те настъпих по мазола, та изпадна в елегантни фрази. Аз откъде да знам, че човек, който приема Льоса за капацитет по еврото, може да има интелектуални претенции?

0
Малийййй.Пък аз като наивно камилче досега си мислех,че кАмунизмът е основоното зло за България и човечеството през 20-ти век?А то било Русия!Бряяяях маа му!Значи щом кАмунизмът е със западноевропейски мирис е нещо добро?Може би от социалните харчове на Обама САЩ ще се изтръгнат от рецесията?По ме притесняват не Първанов и Станишев,а кохортите трето и четвърто разрядни партийни и комсомолски секретари,които със същия матросавски плам с който строиха кАмунизма,сега строят нова социална утопия.Така както в Русия кАмунизмът се оказа ялов,така и сегашната кохезирана Европа се оказва ялова.Никой не е в състояние да накара южните народи в Европа да работят и да са дисциплинирани по немски.Въпрос на време от още 10-на години,щото немци,холандци,скандинавци да им писне да хрантутят хаотичните и безхаберни южни търтеи. То и затова Великобритания е само с единия крак в ЕС,защото е много подозрителна спрямо неосоциалистическите изцепки на бюрократите в Брюксел.

0
Товарищ Историк, ех душо, развесели ме от сърце- ти си бил аристократ бе! Не живея в Испания, лебед мой, и никога не съм живял, но забележката ти е синтез на българска злоба, агресивност и простащина. За стотен път се потвърди че в български форум не може да се дискутира нещо без злоба и лайна. Ай сиктир. Отивам да пийна в "Яйцето".:):):)

0
Марчо Раховски, от кога Льоса е специалист по еврото? Статията му е само тъпи емоции, ние европейците сме велика култура и няма да им се дадем, имало едни злокачествени фикции, много щети са нанесли на човечеството, грабвайте телата. Няма и помен от логика, от рационален аргумент. Мога да ти направя дълъг списък от нобелови лауреати, които са на точно обратното мнение, и то авторитетно и аргументирано. Ти самият, щом живееш в Испания, едва ли си обременен с някакви сериозни познания, там българите са повечето от малцинството, арбайтери, плочкаджии берачи на плодове. Скоро ще ви прогонят от там, тъй като отнемате работни места на испанците. Ще те видя като дойдеш тук и постоиш една година без работа каква песен ще запееш.

0
В подкрепа на "Голата истина"... Заради русофилството на българите страната ни е оставена да я съсипе напълно СССР след ІІ-та световна война, когато ние не обявяваме война на СССР, а на САЩ и Великобритания. Наградата е: СССР ни обявява война и ни "прави" революция, освобождавайки ни (!) от германския съюзник (хубав, лош, такъв е бил изборът на нацията). Към верните неща, казани от "г.и.", ще добавя: "крайно дясната" АТАКА на Волен Сидеров е направена с руски пари. Всеки, който следи изявите на човека и медиите, свързани с него, може да установи това. Сидеров винаги се нахвърля срещу САЩ и най-верния им съюзник в нашия район - Турция. Не забравяйте тази малка подробност.

0
И последно, тука си дискутираме за ляво-дясно, и то е интересно, а не нашенските боклуци Гейчо и Първанката. Чудо голямо, Гейчо шеф на ПЕС назначен, дреме им на оная работа на тях, като знаеш испански виж кво пишат за нас в "Ел Паис" който е един от големите западно-социалистически вестници с "Монд" и "Гардиън", немския не го помня:http://internacional.elpais.com/internacional/2012/05/05/actualidad/1336245036_975620.html-"Bulgaria pais mafioso", а най-голямата смешка е че не цитират техния си Гейчо, а Атанасов, пудела на Костов. Та за какво да обсъждаме Първанката или Гейчо, да не сме "великияЧ български журналист дето се преби да преписва Кругман и "Financial times" . Adios y felices fiestas!

0
А, бе, вие, които ми обяснявате, че днешна Русия била не знам каква си, не разбирате ли, че изобщо не е важно Русия дясна ли е или лява. Въобще не съм намесвал ляво дясно, комунизъм, социализъм и т. н. Просто и ясно казвам, че БСП е представител на РУСОФИЛИТЕ В БЪЛГАРИЯ - НАЙ-ПРОДАЖНОТО ПОЛИТИЧЕСКО ТЕЧЕНИЕ В БЪЛГАРИЯ. Заради него сме на този хал. Въобще не твърдя, че БСП търси в Русия сътрудничество с комунисти или социалисти. БСП е русифлска партия, която е в сътрудничество с всички, повтарям ВСИЧКИ РУСКИ ПАРТИИ, НЕЗАВИСИМО ДАЛИ СА ДЕСНИ И ЛЕВИ, ВАЖНОТО Е ДА СА РУСКИ! и да управляват България, чрез подставените си лица тип Румен Овчаров, получаващ руски пари, които не миришат нито с ляв, нито с десен аромат!. БСП е представител на руското управление на България - ние може да сме в Евросъщза, но ни управлява Русия. Я, вижте само опита да търсим сами газ?

0
Товарищ Историк, както се пееше в една песничка за един любим ваш герой, "вы большой ученый", или казано по нашенски "de puta madre".Напрово утрепахте Варгас Льоса, ако знае за вашта рецензия една седмица няма да спи от яд.А каквото е казал , за вас е тъпо,щото вие, левите, най-мразите да ви се казва простата житейска истина извън идиотските ви догми, като например "който не работи няма да яде" и"като вземеш заем трябва да го върнеш". Нееее, то за вас е"Австрийска школа" а вие сте на вълна"Отче наш Кругман който си в Принстън" и дрън дрън. Още откак ви е направил дедо Маркс,ви е сбъркан генома и все някой ви е крив и трябва да оберете някого за да се оправи всичко: то не бе буржоазия,едра, дребна, селяни, кулаци, банки, вредни интелигенти, църква,и пр.врагове. А европейските соушиалисти са като във вица за кравите:"Имаш една крава. Стачкуваш, щото искаш още една". След като пръснете всичко, идват десните да ви оправят бакиите, и така до края на света.

0
Ма кво говориш бе човек, кви 25% за БСП?! Станишев е новият кумир, портрета му виси на всеки ъгъл, бабички си късат дрехите и си мятат килотите само като го видят, догодина на изборите БСП печели традиционно 99.9% , Станишев се връща начело на България носен на ръце от Масларката, Батко и Братко, Цонев, Баневи и пияният почти до безсъзнание Доган, всички гербаджии влизат в Белене а Бойко е гонен с камъни, в Бг се връща изобилието което помним от времето на тройната коалиция- по улиците започват да текът реки от инвестиции, пенсиите се вдигат с 20 лв. а охолни и повръщаши от преяждане с луканка пенсионери наводняват гръцките курорти. Абе, всички ли комунисти сте толкова малоумни?! Неслучайно според социологическите извадки за БСП гласуват само тъпите, циганите и селяните.....

0
Днешното управление на Русия е дясно, дори по-дясно от управлението в САЩ. Конфликтът между Москва и Вашингтон е геополитически, руският капитал не желае да капитулира пред американския империум и дори се опитва да разшири териториите си, доколкото му е възможно. И най-възможно му е в България. Затова и една русофилска партия няма как да е лява, щом служи за проводник на руските интереси.

0
Голяма глупост е да се отъждествява днешна Русия с лявото,със социализма и комунизма.Комунизмът,като теория и партия се роди в Германия и експериментът на Ленин да насади комунизъм в неразвита държава завърши неуспешно.Русия днес следва умерена националистическа политика.Може да завие към екстремен национализъм на Жириновски или към комунизма на Зюганов,но това са само възможни опции,а не реалност."Реалният социализъм" сега го строи Европейския съюз и раздутата бюрокрация в Брюксел.То затова се случиха цели държави лапачи по комунистически - Гърция,Испания,Португалия,Ирландия,че и Италия,а напоследък и Франция.Обама в САЩ също е от лапачите.Сега кАмунизмът е маскиран ,като европейска интеграция,а лапането като кохезия.Теорията на дядо Маркс за победа на социализма първо в развитите промишлени държави май е на път да се потвърди.

0
Пак се налага да повторя, конфликтът е личностен, а не е свързан с идеи - нито леви, нито десни. Въпросът е кой ще управлява русофилите в България. Първанов е краен русофил, а Станишев с руски произход. А, бе важно ли е в този случай, кой ще е начело??? За да има ляво в България, то не трябва да зависи от Русия, а това е невъзможно.

0
Слабо, Найденов, много слабо, постна рядка супа. Не си ли прочрл, че Станишката разгроми Кадиев, а не Първанов? А с бокса и заобикалките отляво съвсем си изкъртил мивката.

0
Защото Станишев е европейски политик , а Гоце е апаратчик от ДъСЪ ...

0
Кусурът на Първанов е,че няма последователно политическо поведение и политическа визия.Бил е комунист,националист,а сега е либералист,т.е. може да се пребоядиса на всякакъв според доминиращия политически и икономически вятър.Впрочем и Луканов,и Костов,и дедо Цар и царедворците,и леля Цецка,и ББ не са нещо по-различно-въпрос на повече или по-малко умела мимикрия и популизъм.Иначе всичките идват от някогашната БКП,вярно обаче от различните властови ешелони на БКП.Като се уринат поколенията членували някога в БКП,тогава ще се избистри истинско дясно,лява и център - до 10-на години това ще се случи.

0
Найденов искрено ме разсмя,Първанов не е нито ляв,нито десен,нито либерал,нито демократ,нито християнин.нито мюсюлманин,той е човек който се интересува единствено и само от собствените си интереси и за да ги постигне би направил всичко и би влязъл във всякаква роля.Мисля,че политическата му история е категорично доказателство за това,от комунист и доносник на службите,през убеден анти натовец и анти ЕС,до виден про европейски настроен социалдемократ,клонящ към либералното пространство,какво има да говорим повече,утре сигурно ще вземе да създаде някоя дясна формация и да обедини десницата,само това не е правил до сега!!!

0
До един идиот нарекъл се АБЕ: Иска ти се червенушко гаден но тези проценти си ги наври в газъ.. С такива като теб България още дълго ще я рисуват като кенеф и ще живеете като най бедните в Европа....Комуняга гаден!!!???

0
Още от оня разговор на двама честни частници и един обикновен журналист, нищо ново, Найденов, нищо ново. Търсене под вола друг вол и толкова. А по темата: Защо Станишев нокаутира Първанов. Много прибързано, много повърхностно и крайно подвеждащо. Понеже Борисов каза, че момчето се е развило и..... Защо го слушате, бе? Истинският отговор е: на кого му дреме! Човекът от Банкя, обаче, има едно отлично качество. Какато станат много и натежат внушенията на такива като Найденов, следва изцепване от рода:"Ти знаеш ли как се коля прасе"? Представяте ли "възпитаникът на Харвард със съветска униформа" да зададе такъв въпрос. Но за Найденов всичко запопочва отново. И пак изцеждане на последните капки хумор, когато ти се плаче. Мен това ме кефи......

0
Браво на автора,и с плетено пуловерче нали съм от кошничарите ми прави впечатление:)

0
Хубава статия! Съдържа много факти, перфектен език, логичност и най-важното - написана е с хумор. Браво!

0
Ако тези проценти са истина, както пише абе и ако ГЕРБ загуби пълното си мнозинство, значи закостенелите идиоти в България са много голям процент, беззаконието ще дойде на власт, инвестициите ще спрат, емиграцията ще се увеличи, пари за пенсии, образование и здравеопазване НЯМА ДА ИМА, всички пари в хазната ще отидат за руски проекти и трохите ще се разпределят м/у ръководството на БСП. И така до пълното спиране на всички функции на държавата и бавна смърт. Дори и сега, пазарът в Б-я се крепи на парите, които емигрантите изпращат на близките си.

0
На КОМУНОИДИТЕ ще кажа следното - дори във времена на небивал бум и раздуването на безподобен строителен и инвестиционен балон, който НЯМА да се повтори следващите 100 години, вие не направихте нещо съществено за България. Коригирахте с инфлацията пенсиите и заплатите. Толкова. Но КРАЖБИТЕ? Изумителните КРАЖБИ от бюджета, от фондовете, заменките... Не е имало по КРАДЛИВО правителство в историята на България... Когато това го оповестите публично, покаете се, помолите народа за прошка и посочите ГЛАВНИТЕ КРАДЦИ от вашите редици, тогава имате шанс за европейско, ПЕС-бъдеще. Дотогава ще вегетирате, осланяйки се на измиращия си електорат и най-накрая ще последвате съдбата на СДС - с две партии, които се борят да влязат в парламента. По тоя път комай тръгвате, ако егото на ГОЦЭ се окаже по-силно от мафиотската нужда от единство на глутницата. Гледайте СДС и мислете, мислете, ако можете, а можете ли...?

0
TOVA STANI6EVITE POMIQRI ME4TAQT I ME4TAQT,ME4TAITE SI POMIQR4ETQ TQ ME4TATA E BEZPLATNA,NA PISANE STE PURVI NA DELA VI NQMA NIKADE,BOIKO 6TE REJE LENTI4KI A VIE STANI6EVITE POMIQRI 6TEMUGO DUXATE,TOVA NEE ME4TA A REALNOST,TOVA VI OSTANA DAGO DUXATE.OLIGOFRENI.

0
Абе-какво има да се коментира?!В Кюстендил БСП-20%,ГЕРБ-10%,за кмет на Съединение-БСП-печели изборите-3000 гласа,ГЕРБ-губи изборите-2650 гласа,въпреки рязането на лентичка на пътя от ББ,петте посещения на ЦЦ, и разкарването като циганска мечка на Преслава да пее по митингите на ГЕРБ!Догодина ако няма фалшификации,купуване и манипулации-БСП-25%,Кунева -18%,ГЕРБ-11%,ДПС-8%!Това последното няма да стане защото ЦЦ си знае "работата" и ще фалшифицират изборите!НО,НАРОДЪТ ВЕЧЕ МРАЗИ ГЕРБ!Нормалните хора си направиха изводите,шизофрениците и пияниците си харесват брътвежите на ББ!

0
Марчо Раховски, все мога да се пооправя с испанския и без твоя помощ, но не виждам в тази статия нито някаква дълбочина, нито нещо общо с казуса, който се обсъжда тук. Известният писател ругае Кругман и хвали Меркел, а тезата му, че кризата се дължи на прекомерното харчене е по-тъп вариант на "австрийското" обяснение, което само по себе си е тъпо. Льоса е велик, но точно тази му статия е откровено тъпа. Достатъчно е да погледне през прозореца за да види, че не е прав. Аз пък ти казвам, че до 1 година Испания ще напусне еврото.

0
IQ 146: Ще има втори мандат, защото Бойко Борисов,вместо да КРАДЕ,с парите на данъкоплатците изгражда и възстановява инфраструктурата на България;Бойко Борисов е ПЪРВИЯТ ПРЕМИЕР,който уволни Министър само за съмнение за злоупотреби;Бойко Борисов е популист,но и милее за хората;При Бойко Борисов няма 6-5,няма ваши,наши,хванат ли те в крачка,няма прошка!;Бойко Борисов е „убиец” на маргинали-когато хората ги сравнят с Бойко Борисов,разбират,че са маргинали;Бойко Борисов превърна Доган в маргинал;При Бойко Борисов най-сетне доказаните престъпници получават ефективни присъди;Бойко Борисов спря Бургас-Александруполис-убиецът на туризма в Южното ни Черноморие;Бойко Борисов спря БелеНЕ–най-КРАДЛИВИЯ проект в историята на България;Бойко Борисов(с Плевнелиев) се бори да измъкне България от газовата монополна хватка,довела ни до най-високи цени в цяла Европа;И т.н...;Бойко Борисов,така,както го разбира и колкото може,РАБОТИ ЗА БЪЛГАРИЯ!За разлика от ВСИЧКИ ПРЕДИШНИ УПРАВЛЯВАЩИ КРАДЦИ!

0
до ИСТОРИК: А ти, товарищ историк, все пак разбра ли какво казва Льоса по въпроса, душо моя? Еххх, де да бях платен форумец, ....ама за тебе, за два и трийсе на страничка, ти праим преводчето...Навит ли си???:):):):):)

0
Че то почти всички ръководни кадри на ГЕРБ са комсомолци и комунисти от 3-ия,4--ия ешелон на БКП,такова каквото беше да 1989г.Просто бой между висшата и средна номенклатура на БКП до 1989г. и обслужвалите ги сърванти под тая номенклатура,но пак номинално числили се някога към БКП.Дето се вика червените някога герберчета си отрязаха,засега успешно,червените опашчици от младоста.ББ няма,ама никакъв проблем да се заяви ,като по-ляв и от Първанов и от Станишев взети заедно.

0
Гола истина, както сам казваш, и двамата са русофили. Значи в случая русофилството няма никакво значение. Помисли малко, дори и да си затруднен.

0
Към Стоянов: Найденов си е голяма лисица. И двамата височайши бесеписти били "десни". Страхотно звучи, нали? И Кунева също дясна (пак добре че не я е споменал). А Борисов ще стане "ляв", за да пребори БСП. Това е то. Добрият стар Найденов, дето плюеше Ф.Д. в компания с Блъсков. Хубава страна, хубав народ. Наскоро чух и един интересен слух: майката на Станишев всъщност била украинска еврейка. Нали разбирате, не е украинка (сиреч рускиня, да си го кажем), а еврейка. Да привличаме умерената десница с намеци, че Станишев е един пазарен комунист. А той не е дори спазарен.

0
На такъв дългогодишен журналист като В.Найденов не му върви да ни хваща за балъци по отношение на Първанов. Нека търси и намира тежки аргументи срещу когото и да е било, но да не скалъпва като Бареков весникарските си внушения.

0
Безспорно най-добрият български журналист В. Найденов винаги пропуска най-важното в БСП - там няма дясно, няма ляво, а има само РУСОФИЛСТВО. То и Найденов чака руснаците да го освобождават... Първанов или Станишев все тая - ако руснаците поискат АЕЦ за 30 милиарда "БРАВОООО, ДА ЖИВЕЙ", а ако канадци кажат АЕЦ за 3 пъти по-малко (не, че това е възможно - давам само пример) ще има "УУУУУ, ИМПЕРИАЛИСТИ" и това е независимо дали е Първанов, Първановица, Станишев или Станишевица.

0
Някои хора съвсем са се комплексирали, щом и Льоса призоваха на помощ. Хем псува като овчар, хем Льоса - ниска топка са платените форумджии.

0
Дебатът между Първанов и Станишев беше построен върху опозицията "кадърен - некадърен", а не върху "ляв - десен". Подкрепян от скандалния Р. Овчаров, Станишев е също толкова "ляв", колкото и Първанов. Проблемът е, че за последните 6 години БСП, под ръководството на Станишев, не е спечелила нито едни избори в национален мащаб. Значи - "некадърен"! Относно "лявото" на Станишев, досега чуваме само неясни крясъци и заклинания. Няма програма, няма ПИСМЕН ангажимент към избирателите, няма последователно и логично обоснована критика на управлението. До този момент, в продължение на три години - НИЩО! Кръгла нула! Сега същият този човек си дере ризата и обяснява на своите стъписани съпартийци, че 3 години може и да е спал, но сега най-после се бил събудил и ще прави някакви чудеса! Палячо!

0
Станишев спечели по две причини. Вдигна си рейтинга със заемането поста председател на ПЕС. Казвам заемане, а не избиране. Предложен бе от един човек за временен мандат .Втората причина е способността на Станишев да овладее апартните игри, като използва подръжката на кръга около себе си. Но идват избори. Дали това, което стана в неделя няма да е пирова победа!

1
Цитат: "Франция вече избра лявото, гръцкият избирател олевя, в Италия, Испания и Португалия". От моя скромен житейски опит, колкото пъти сме избирали лявата водна пързалка (а то са всички, минус 1), все един и същ атрибут ни е чакал долу. Дано имат различен късмет, изброените от автора държави.

0
Та сто пъти му вервам на него относно прословутото ляво, еле пък за западняшкото ляво- като почнеш от гръцките идиоти, които подпалиха миналото лято банка, та се задуши и умря млада жена, бременна в 4 месец. Кво, нали е секретарка, слуга на капитализма! И на тия ли ръкопляскаш, бе комуноид неизлекуван? Или испанските мързеливи пикльовци, дето им дай да ПРОТЕСТИРАТ, срещу какво, не е важно,купон да има. А най-гнусни са западните интелектуалци като покойния Сартр, дето се обявявал за маоист...от парижкото си кафене. Я да го бяха подпънали 12 часа в калта на оризището, друга щеше да запее. Европейска левица-да повърнеш. И кой начело, не друг ми наш Гейчо-е с него съвсем ще прокопсат. Той или Първанката, все тая. Ама прав е човека, писал по-долу-надушиха власт и се разшаваха, и тоя "велик" журналист, и той в атака. Циркове.

0
Уфффф, тоя пак същото-луд умора нема, ей! У лево, у лево! И пак се гордее колко знае на инглиш, та ни обяснява думички. Типична високомерна поза на ония "избрани" от миналото, дето имаха право да учат английски, да пътуват и да обясняват на простия народ кво става по света и унас. Е, вече знаем срещу какво са го правили, ама здраве да е. Ето за учения господин нещо на друг език, сигурно велик журналист като него ще си намери преводач:http://elpais.com/elpais/2012/05/17/opinion/1337251622_938165.html. Писал го е един интелектуалец дето петима найденовци един върху друг не могат му стигнат коляното- Марио Варгас Льоса, Нобел за литература.

1
И после стана една, аз го спирам - те го пускат, аз го спирам - те го пускат, двайсе труса и кусур.

0
До IQ 46 - Браво! Пропускаш обаче да кажеш, че управлението на Тройната коалиция е виновно за земетресението. Добре, че Бойко го спря.

0
До Ренегат:Защо не обориш твърденията на минимизираното до 46 IQ?...

3
Ще има втори мандат, защото Бойко Борисов,вместо да КРАДЕ,с парите на данъкоплатците изгражда и възстановява инфраструктурата на България;Бойко Борисов е ПЪРВИЯТ ПРЕМИЕР,който уволни Министър само за съмнение за злоупотреби;Бойко Борисов е популист,но и милее за хората;При Бойко Борисов няма 6-5,няма ваши,наши,хванат ли те в крачка,няма прошка!;Бойко Борисов е „убиец” на маргинали-когато хората ги сравнят с Бойко Борисов,разбират,че са маргинали;Бойко Борисов превърна Доган в маргинал;При Бойко Борисов най-сетне доказаните престъпници получават ефективни присъди;Бойко Борисов спря Бургас-Александруполис-убиецът на туризма в Южното ни Черноморие;Бойко Борисов спря БелеНЕ–най-КРАДЛИВИЯ проект в историята на България;Бойко Борисов(с Плевнелиев) се бори да измъкне България от газовата монополна хватка,довела ни до най-високи цени в цяла Европа;И т.н...;Бойко Борисов,така,както го разбира и колкото може,РАБОТИ ЗА БЪЛГАРИЯ!За разлика от ВСИЧКИ ПРЕДИШНИ УПРАВЛЯВАЩИ КРАДЦИ!

0
IQ 46, що въвеждаш в заблуждение, като слагаш 100 отпред? Известно е, че неолибералите у нас имат IQ по-малко от 100.

0
Със тази си статия Валери Найденов показва колко не е в час с българската политическа действителност. Кой ти гледа ляво-дясно? Какви са тези псевдо-анализи, които ни ги пробутва Найденов? Кой вярва на приказки за дясно-ляво? В страна, в която 20 години приказките за лява и дясна политика бяха използвани единствено за прикриване на КРАЖБИ! Чутовни КРАЖБИ, невиждани никъде другаде по света.Ако използвам специфичния Найденов изказ, при сблъсък с нашите КРАЖБИ, на световните крадци им увисват ченетата..."Анализатори" като Найденов се чудят, че леви управляват с "десни" политики и обратното. Защо се чудят, те, политиците, с дявола ортак ще станат, за да са на власт и да КРАДАТ! Та някакви си "леви", ще простят на някакви си "десни" политики... Айде, холан!

3
На КОМУНОИДИТЕ ще кажа следното - дори във времена на небивал бум и раздуването на безподобен строителен и инвестиционен балон, който НЯМА да се повтори следващите 100 години, вие не направихте нещо съществено за България. Коригирахте с инфлацията пенсиите и заплатите. Толкова. Но КРАЖБИТЕ? Изумителните КРАЖБИ от бюджета, от фондовете, заменките. Не е имало по КРАДЛИВО правителство в историята на България! А какви силни конкуренти имахте в лицето на костовите партизани и царските юпи-та... Та когато оповестите и признаете КРАЖБИТЕ си публично, покаете се, помолите народа за прошка и посочите ГЛАВНИТЕ КРАДЦИ от вашите редици, тогава имате шанс за европейско, ПЕС-бъдеще. Дотогава ще вегетирате, осланяйки се на измиращия си електорат и най-накрая ще последвате съдбата на СДС - с две партии, които се борят да влязат в парламента. По тоя път комай тръгвате, ако егото на ГОЦЭ се окаже по-силно от мафиотската нужда от единство на глутницата. Гледайте СДС и мислете, ако можете...

0
Божке! За малко да пропусна тоз шедьовър! Истински шанс е, че Първанов не стана шеф на БСП, защото е от категорията на Бойко Борисов. Изглежда сносно и говори разбираемо на "народно" равнище. Искам сега да се наслаждавам как постепенно ще се намести линията на лявото пространство към курс БСП-ДПС-БГ(Кунева). И да видим дали интелигентната младеж ще предпочете това трио пред "простия" Борисов, невзрачния Цветанов и омразния Дянков. Очертават се забавни месеци. Приятно е да се чете Найденов, когато е в борбена позиция.

0
Съгласен . Интересен коментар и най-вече анонса към Бат Бойко .

Добави коментар

Добави коментар

аватар

На кого му пука какво мислят Миков, Сидеров и Местан за конфликта Москва - Анкара?

Турските изтребители свалиха руския Су-24 в далечна Сирия, на над 1000 километра от България, но от политическите реакции в София имам усещането, че стратегическият бомбардировач е паднал директно на

Абсурдният парламент в 10 точки

Светът гори, нашите депутати се замерят с декларации Абсурд първи – конфликтът е между опозицията – БСП и ДПС. Управляващият Цветанов, като Помирителя, бащински ги успокоява.

Кои са туркмените и защо се превърнаха във фактор

Добре въоръжени от Турция и опасно близо до руската база в Латакия Туркмените в Сирия още от началото на кризата се включват във войната срещу правителството на Башар Асад, като получават финансова,

Защо Даеш се използва все по- често вместо “Ислямска държава”

НА ЕЗИКОВ ПОСТ Говорейки за атентатите в Париж, френският президент Франсоа Оланд каза “Вината е на Даеш”. Западни медии обясняват защо “Даеш” все по-често се използва вместо “Ислямска държава”.

На лов за вреден дивеч

Безименни герои дебнат в храстите, как пък едно “мерси” не им казаха Оживление цари в редовете на ловните дружинки, форумите гъмжат от коментари, стрелците са приповдигнати от трепетното очакване

Коментари на седмицата. №3: Защо Путин обвини толкова късно "Ислямска държава" за самолета?

Публикуваме от ново най-четените коментари през седмицата, защото явно това са темите, които ви вълнуват. Този е трети поред - почти 34 хиляди души са го прочели.

Идват онези с вилите

Едва ли е имало случай в историята на Европейския съюз толкова много хора да ругаят от все сърце политическия елит. Бежанската криза очерта двата лагера.

  • Каквито лидерите, такъв и мирът

    Лидерите днес се раждат с помощта на телевизионната демокрация. Без нея нито един от тях няма шанс да стане президент или премиер на водеща страна. Работата е там, че точно тази телевизионна демокрация докара на власт безотговорни хора. Днес говорят едно, а вършат друго, утре или вдругиден правят завой на 180 градуса.
  • Образованието е граждански ангажимент

    То не може да бъде затворено в рамките на маниакални подозрения, користно нагнетявани страхове и колективни обсесии ДНЕШНОТО българско образование е оставено почти изцяло под опекунството на държавата. Тя формулира целите и задачите, тя се проверява сама, тя се хвали със свършеното. Трябва да сме пределно наясно,