Соленки с кашкавал за бира

Bашата любима рецепта може да спечели 50 лева. Снимайте как приготвяте предпочитаната си манджа и ставате част от рубриката ГАСТРОГУРУ. Един от вас - известен или неизвестен, но задължително добър кулинар, ще готви пред читателите. Изпращайте рецептите си на адрес gdelchev@24chasa.bg. За въпроси - тел. 942 25 33.

Кой готви

Людмила Димитрова е работила като коректор. Рецептата за соленките е изпробвана многократно и винаги е имала голям успех сред нейните гости, придружена от чаша бира.

Продукти

1/2 пакетче масло
3 яйца
1 ч.л. сол
1 ч.ч. брашно
1 ч.ч. вода
1 ч.ч. настърган кашкавал

За сервирането най-малко 2 литра бира

Начин на приготвяне

Сложете водата да заври. Прибавете солта и маслото. Изсипете брашното наведнъж и бъркайте, докато започне да се отделя от стените на съда. Свалете го от огъня и го оставете на поизстине.


Добавете едно по едно яйцага, бъркайки енергично (малко е трудничко). Накрая изсипете и кашкавала и пак разбъркайте до получаване на хомогенна смес.


С мазни ръце направете топчета колкото орех, които наредете съвсем плътно в намазана тава.


Печете на 200-220° до зачервяване. Оставене ги за малко да постоят във фурната, след като се изпекат. Вадете бирата от хладилника.

Пазарувай в MediaMall.bg - книги, музика, филми и абонаменти

Коментари 4

Сортирай по:

1
Аз я имам тази рецепта от 1993г,под името "Еклерови соленки ",защото тестото е парено и от него се правят и сладките еклери.Аз ги направих 1994г. за бала на сина ми.Наистина са страхотни, а и видях и по FIESTA TV- ,че ги правиха Жак Пепен и дъщеря му Клодин.Той каза,че във всяка френска къща в Прованс пекат по цели тави и винаги имат готови от тях-за да почерпят гостите си.

0
Благодаря!Поздрави

0
Не не се слага набухвател, но трябват здрави ръце, защотото за бъркането си изисква определено усилие. Тази рецепта е вариант на френският Гужер “Gougère”, което всъчност е печено “Choux” тесто със кашкавал или друго жълто сирене. Ако те интересува повече информация, виж тези връзки: http://www.google.com.au/search?q=gougeres&hl=en&rlz=1R2ADFA_enNZ480&prmd=imvnse&tbm=isch&tbo=u&source=univ&sa=X&ei=ZJXGT9GPFeq8iAfli_3FBQ&sqi=2&ved=0CGUQsAQ&biw=1274&bih=703 http://www.kulinarno-joana.com/2008/09/gougere/ http://farrahsfood.blogspot.co.nz/2010/12/lemon-parsley-gougeres.html

0
Здравейте, Соленките изглеждат чудесно!Има ли набухвател в сместа?

Добави коментар

Добави коментар

Здравословни морковени мъфини

Bашата любима рецепта може да спечели 30 лева. Снимайте как приготвяте предпочитаната си манджа и ставате част от рубриката ГАСТРОГУРУ. Един от вас - известен или неизвестен, но задължително добър к

Фузили с бекон и пармезан

Bашата любима рецепта може да спечели 30 лева. Снимайте как приготвяте предпочитаната си манджа и ставате част от рубриката ГАСТРОГУРУ. Един от вас - известен или неизвестен, но задължително добър кул

Галет с тиквички и картофи

Bашата любима рецепта може да спечели 30 лева. Снимайте как приготвяте предпочитаната си манджа и ставате част от рубриката ГАСТРОГУРУ. Един от вас - известен или неизвестен, но задължително добър к

Сотирано пилешко със сумак

Bашата любима рецепта може да спечели 30 лева. Снимайте как приготвяте предпочитаната си манджа и ставате част от рубриката ГАСТРОГУРУ. Един от вас - известен или неизвестен, но задължително добър