Соленки с кашкавал за бира

Bашата любима рецепта може да спечели 50 лева. Снимайте как приготвяте предпочитаната си манджа и ставате част от рубриката ГАСТРОГУРУ. Един от вас - известен или неизвестен, но задължително добър кулинар, ще готви пред читателите. Изпращайте рецептите си на адрес gdelchev@24chasa.bg. За въпроси - тел. 942 25 33.

Кой готви

Людмила Димитрова е работила като коректор. Рецептата за соленките е изпробвана многократно и винаги е имала голям успех сред нейните гости, придружена от чаша бира.

Продукти

1/2 пакетче масло
3 яйца
1 ч.л. сол
1 ч.ч. брашно
1 ч.ч. вода
1 ч.ч. настърган кашкавал

За сервирането най-малко 2 литра бира

Начин на приготвяне

Сложете водата да заври. Прибавете солта и маслото. Изсипете брашното наведнъж и бъркайте, докато започне да се отделя от стените на съда. Свалете го от огъня и го оставете на поизстине.


Добавете едно по едно яйцага, бъркайки енергично (малко е трудничко). Накрая изсипете и кашкавала и пак разбъркайте до получаване на хомогенна смес.


С мазни ръце направете топчета колкото орех, които наредете съвсем плътно в намазана тава.


Печете на 200-220° до зачервяване. Оставене ги за малко да постоят във фурната, след като се изпекат. Вадете бирата от хладилника.

Пазарувай в MediaMall.bg - книги, музика, филми и абонаменти

Коментари 4

Сортирай по:

1
Аз я имам тази рецепта от 1993г,под името "Еклерови соленки ",защото тестото е парено и от него се правят и сладките еклери.Аз ги направих 1994г. за бала на сина ми.Наистина са страхотни, а и видях и по FIESTA TV- ,че ги правиха Жак Пепен и дъщеря му Клодин.Той каза,че във всяка френска къща в Прованс пекат по цели тави и винаги имат готови от тях-за да почерпят гостите си.

0
Благодаря!Поздрави

0
Не не се слага набухвател, но трябват здрави ръце, защотото за бъркането си изисква определено усилие. Тази рецепта е вариант на френският Гужер “Gougère”, което всъчност е печено “Choux” тесто със кашкавал или друго жълто сирене. Ако те интересува повече информация, виж тези връзки: http://www.google.com.au/search?q=gougeres&hl=en&rlz=1R2ADFA_enNZ480&prmd=imvnse&tbm=isch&tbo=u&source=univ&sa=X&ei=ZJXGT9GPFeq8iAfli_3FBQ&sqi=2&ved=0CGUQsAQ&biw=1274&bih=703 http://www.kulinarno-joana.com/2008/09/gougere/ http://farrahsfood.blogspot.co.nz/2010/12/lemon-parsley-gougeres.html

0
Здравейте, Соленките изглеждат чудесно!Има ли набухвател в сместа?

Добави коментар

Добави коментар

Биляна Гавазова започнала да закусва, откакто води сутрешния блок

Биляна Гавазова пропускала първото ядене за деня, преди да започне да води “Тази сутрин” по Би Ти Ви. Журналистката карала на празен стомах до обяд. Но откакто започнала да става в 4-4,30 сутринта,

Тирамису

Bашата любима рецепта може да спечели 30 лева. Снимайте как приготвяте предпочитаната си манджа и ставате част от рубриката ГАСТРОГУРУ. Един от вас - известен или неизвестен, но задължително добър к

Есенен десерт

Bашата любима рецепта може да спечели 30 лева. Снимайте как приготвяте предпочитаната си манджа и ставате част от рубриката ГАСТРОГУРУ. Един от вас - известен или неизвестен, но задължително добър к

Пиле тика масала

Bашата любима рецепта може да спечели 30 лева. Снимайте как приготвяте предпочитаната си манджа и ставате част от рубриката ГАСТРОГУРУ. Един от вас - известен или неизвестен, но задължително добър

Гювеч за табиетлии

Bашата любима рецепта може да спечели 30 лева. Снимайте как приготвяте предпочитаната си манджа и ставате част от рубриката ГАСТРОГУРУ. Един от вас - известен или неизвестен, но задължително добър

Диана Любенова готви по две различни вечери

Диана Любенова готви по два пъти в седмицата. Старае се поне в два дни да осигури домашно меню за вечеря. Като го прави по две. Приготвя една храна за себе си и съпруга си и друга за тригодишната им

Кюфтенца от кускус

Bашата любима рецепта може да спечели 30 лева. Снимайте как приготвяте предпочитаната си манджа и ставате част от рубриката ГАСТРОГУРУ. Един от вас - известен или неизвестен,