Мая Попова: Ще се подложа на детектор на лъжата

Снимка: Архив

"Личният ми блог е публичен, но няма силата на медия. Мога да публикувам каквото ми харесва. Не съм задължила хората да ми вярват, аз само правя прогнози." Това каза в предаването "Почивна станция" на Нова телевизия Мая Попова.

Тя се прочу като гадателката, която предрече земетресението в Перник и Италия, както и вероятен нов трус, отново в Перник, към средата на месец юни. Основното обвинение към нея идва от факта, че според хората, тя не е дала точни прогнози за земетресението, което разлюля България на 21 срещу 22 май. После, за да "замаже очите" на хората предрече друг унищожителен трус между 10-15 юни.

Първоначално тя отказа да потвърди информацията, която е дала за предстоящ трус между 10-15 юни, но накрая на интервюто си смело заяви: "Готова съм да се подложа на детектор на лъжата. Ще го направя още следващата седмица."

"Това, което аз съм пуснала в блога си, е уклончива информация", заяви жената-сензор в ефира на телевизията. Тя сподели, че е дала тази информация на журналистка, но изрично я е помолила, да не слага висока стойност на земетресението. "Аз, както виждате, повече от 4 по Рихтер не мога да предвидя, защото се смята, че всявам паника."

Мая Попова сподели, че нейното име не е било пряко свързвано с прогнози за земетресения в Перник. "До преди два дни моето име не се знаеше, не бях свързана по-никакъв начин с предсказанията. Медиите ме издадоха! Но едно е аз да споделя нещо в личния си блог, друго е да превърнат предположението ми в чело на първа страница на вестник!", каза разочарована Попова. "Блогът ми може да е публичен, но аз не съм английската кралица, за да ме цитират и преписват.

Според жената-сензор тя е нарочена за виновна, защото баща й Живко Попов, е арестуван по делото за смъртта на Людмила Живкова. Попова сподели, че само ден след мистериозната кончина на Людмила, баща й е бил арестуван и пратен в затвора. По това време той е бил министър по кадрите. Мая смята, че това рефлектира върху нея и затова хората й нямат доверие.

На въпроса дали прогнозите й са достоверни Попова отговори така: "Заклевам се, че съм написала всяка една от прогнозите си преди да се случат трудовете. Познах с точност датата и магнитуда на труса в Италия. Близо 1000 от моите прогнози са се сбъдвали до 80-100% точност. По никакъв начин не съм спекулирала с прогнозите. Готова съм да се подложа на детектор на лъжата!", увери Мая Попова.

Същевременно по-голяма част от хората в Перник са потресени от прогнозите на жената - сензор. Те смятат, че нейните данни всяват допълнително стрест в и без друго уплашените хора. Жителите на миньорския град се интересуват как да се предпазят от евентуално ново земетресение. На този въпрос Попова не можа да даде отговор.

Попова завърши защитата си в ефира на Нова телевизия с думите: "Аз съм журналист, не съм врачка. Защо ми е да се отказвам от тази сладка професия и да е отдавам на шантавата си дарба, ако не вярвам на себе си. Дори майка ми, която е научен работник, човек на точността, ми вярва."

Пазарувай в MediaMall.bg - книги, музика, филми и абонаменти

Коментари 2

Сортирай по:

0
Дали учените могат да предсказват земетресенията? http://www.actualno.com/columnist/article/id/57/author_id/29

-1
Тя , тая не е виновна. Като има кой да и се вързва на акъла и телевизии , които да я канят.

Добави коментар

Добави коментар

Министър Вучков: Има фундаментална грешка при обезвреждане на боеприпаси у нас

Последният месец се затвърдиха моите убеждения, че има фундаментална грешка в принципа за обезвреждане на боеприпаси в Република България, която е основана на две погрешни решения.

Христосков: Решението за прехвърляне на парите за пенсия към НОИ трябва да се отмени

Трябва да се отмени решението за прехвърляне на парите на гражданите от частните пенсионни фондове към НОИ, заяви бившият социален министър Йордан Христосков пред Нова ТВ.

Радан Кънев: Ситуацията в коалицията е малка политическа криза

Ситуацията в коалицията, подкрепяща правителството на Бойко Борисов е „малка политическа криза”. Това определение даде за политическата обстановка у нас в момента Радан Кънев пред Нова ТВ.

Обявиха ден на траур в Мъглиж

Днешният ден е обявен за ден на траур в Мъглиж, заяви пред Нова ТВ кметът на града Господинов. Според него, обстановката в района е спокойна, хората не са се паникьосали и добре знаят за

Лазаров: Намерихме още един запис на Сертов, не се е крил на гръцката граница

Нови данни около изчезването на Петко Сертов са открити от МВР. Това съобщи главния секретар на МВР Светлозар Лазаров по bTV. Той разкри и каква е най-вероятната причина за взрива в Мъглиж,

Жената, осъдила Майчин дом: След падането с асансьора никога няма да бъда същата

„Ще бъда много доволна да бъдат подменени, ремонтирани и добре поддържани асансьорите, за да не се случва това, което стана с нас”, заяви пред Нова ТВ Лидия Димитрова,

Мъж загина на пешеходна пътека във Варна

50-годишен пешеходец е загинал на място, след като малко след 02:30 ч. лек автомобил го е блъснал на кръстовище на бул. „Сливница“, съобщи "Дарик". Мъжът е пресичал близо до пешеходна пътека.