Великотърновската "Болярка" купи "Леденика" в Мездра

Пивоварната "Леденика" в Мездра СНИМКА: 24 часа
Великотърновската фирма "Болярка" е купила пивоварната "Леденика" в Мездра, която бе част от холдинга на покойния Михаил Михов, а впоследствие заради огромни дългове бе заложена изцяло в Сибанк. Заради натрупаните борчове и към други кредитори сметките на пивоварната в Мездра бяха изцяло запорирани, а производството бе спряно.

Новите собственици на "Леденика" вече набират персонал за подновяване на производството на бира. Водят се и проговори с ЧЕЗ за изчистването на задълженията към електроразпределителната компания, в сметките на която от няколко години не се постъпвали никакви пари от мездренското предприятие, заради което бе спрян и тока в пивоварната.

Пивоварната "Леденика" спря да работи да работи нормално още през 2010 г. когато Агенция "Митници" й отне лиценза за производство и складиране на акцизни стоки. До това решение се стигна след като при внезапна проверка мобилна митническа група установила редица законови нарушения - липса на измервателни уреди и отчетност за вложените суровини и произведената продукция.

Тогава в публичното пространство бе разпространен разговора между Бойко Борисов и Ваньо Танов, в който премиера настояваше пред шефа на митниците, че е обещал да не закача Мишо Бирата. Въпреки че производството в Мездра бе частично подновено, 280 работници и служители бяха пратени в принудителен отпуск.

Освободените впоследствие работници пък така и не взеха неполучаваните си повече от година заплати. Последната справка показва, че са останали за изплащане социалните и здравните осигуровки на 49 служители. Въпреки масовите проверки от страна на Инспекцията по труда във Враца до окончателното пълно изплащане на дължимите възнаграждения на освободения персонал не се стигна.

Пазарувай в MediaMall.bg - книги, музика, филми и абонаменти

Коментари 0

Сортирай по:

Добави коментар

Добави коментар

аватар

Мъж и жена загинаха на автомагистрала "Тракия" в близост до тунела "Траянови врата"

Мъж и жена загинаха на място при катастрофа на 56км. на автомагистрала " Тракия" , по посока София", в близост до тунела " Траянови врата", съобщи за "24часа" директорът на полицията в Пазарджик

29-годишен от Раковски се удави, ловял риба в канал

Млад мъж от Раковски бе открит удавен в канал край пречиствателната станция на пловдивското село Шишманци. 29-годишният Петър Кисов е изчезнал на 6 октомври вечерта,

Оставиха в ареста 17-годишната терористка, дирена от Холандия, вижте я

Хасковският окръжен съд остави зад решетките 17-годишната Шайма Калоуаа, която е дирена от холандските власти за тероризъм и участие в терористична група.

Проверяват опасните язовири във Великотърновско

Проверка на потенциално опасните язовири започва във Великотърновския регион по разпореждане на областния управител проф. Пенчо Пенчев. Над 60 водни обекта ще бъдат обследвани.

10 г. и 8 м. затвор за двама трафиканти на дрога

Пертичанинът Валентин Тодоров получи 6 г. и 8 месеца затвор като подбудител на контрабанда на дрога през ГКПП Кулата. Присъдата постанови окръжният съд в Благоевград,

Ало измамници измъкнаха 1400 лв. от дядо по схемата с климатици

Полицията в Свищов издирва нагли измамници, измъкнали 1410 лв. от старец по баналната схема със закупуване на климатици. Във вторник на домашния телефон на 87-годишен дядо позвънил мъж,

Пуснаха срещу 3000 лв. гаранция таксиджия, карал с 230 км в час и показвал среден пръст

Районният съд в Горна Оряховица пусна от ареста срещу 3000 лв. гаранция таксиджията Антон Б., който бе задържан за шофиране с 230 км в час през населено място и размахване на среден пръст на властта.