Великотърновската "Болярка" купи "Леденика" в Мездра

Пивоварната "Леденика" в Мездра СНИМКА: 24 Часа
Великотърновската фирма "Болярка" е купила пивоварната "Леденика" в Мездра, която бе част от холдинга на покойния Михаил Михов, а впоследствие заради огромни дългове бе заложена изцяло в Сибанк. Заради натрупаните борчове и към други кредитори сметките на пивоварната в Мездра бяха изцяло запорирани, а производството бе спряно.

Новите собственици на "Леденика" вече набират персонал за подновяване на производството на бира. Водят се и проговори с ЧЕЗ за изчистването на задълженията към електроразпределителната компания, в сметките на която от няколко години не се постъпвали никакви пари от мездренското предприятие, заради което бе спрян и тока в пивоварната.

Пивоварната "Леденика" спря да работи да работи нормално още през 2010 г. когато Агенция "Митници" й отне лиценза за производство и складиране на акцизни стоки. До това решение се стигна след като при внезапна проверка мобилна митническа група установила редица законови нарушения - липса на измервателни уреди и отчетност за вложените суровини и произведената продукция.

Тогава в публичното пространство бе разпространен разговора между Бойко Борисов и Ваньо Танов, в който премиера настояваше пред шефа на митниците, че е обещал да не закача Мишо Бирата. Въпреки че производството в Мездра бе частично подновено, 280 работници и служители бяха пратени в принудителен отпуск.

Освободените впоследствие работници пък така и не взеха неполучаваните си повече от година заплати. Последната справка показва, че са останали за изплащане социалните и здравните осигуровки на 49 служители. Въпреки масовите проверки от страна на Инспекцията по труда във Враца до окончателното пълно изплащане на дължимите възнаграждения на освободения персонал не се стигна.

Пазарувай в MediaMall.bg - книги, музика, филми и абонаменти

Коментари 0

Сортирай по:

Добави коментар

Добави коментар

Осъден на 20 г. за убийство иска да го местят в общежитие

Затворник, който лежи в Бобов дол, е поискал да бъде преместен в затворническо общежитие от открит тип в с. Самораново, за да доизлежи оставащите 5 г. от присъдата си.

Забраниха на изоставен любовник да доближава изгората си 1,5 г.

Изоставен ревнив любовник има забрана да доближава изгората си в продължение на 18 месеца, постанови районният съд в Ямбол. Ц. Г. подала молба за закрила от домашно насилие против бившето си гадже.

Покачва се нивото на Сапаревска река и Струма край Благоевград

Нивото на Сапаревска река и река Струма в района на благоевградското Струмяни е покачено, съобщи Снежана Стоименова от пресцентъра на Община Струмяни, цитирана от "Фокус".

Сняг покри Монтана

Истинска зимна приказка е в Монтана побеля, пишат потребители на рубриката на "Нова телевизия"- „Моята новина”. Жители на града дори изпратиха снимка след натрупалия сняг в града.

Токов удар остави шофьорите без гориво между Петрич и Сандански

Токов удар остави шофьорите по  Главен път Е-79 между Петрич и Сандански без гориво, съобщава "Фокус". Заради повредата бензиностанциите не могат да работят.

Удавилият се вчера край Радомир имал малка дъщеричка

42-годишният Емануил Георгиев, който се удави вчера в езерото „Чокльово блато“ край село Байкалско, Радомирско, бил татко на 2-годишно момиченце. „Цяло село сме потресени, беше много добро момче,

Аварирал ТИР на Е-79 затруднява движението към Гърция

Аварирал ТИР на главен път Е-79 преди отбивката за с. Марикостиново затруднява движението в посока Гърция, предаде „Фокус”. Това е мястото, където се изгражда ЛОТ 4 на автомагистрала „Струма” и