Великотърновската "Болярка" купи "Леденика" в Мездра

Пивоварната "Леденика" в Мездра СНИМКА: 24 часа
Великотърновската фирма "Болярка" е купила пивоварната "Леденика" в Мездра, която бе част от холдинга на покойния Михаил Михов, а впоследствие заради огромни дългове бе заложена изцяло в Сибанк. Заради натрупаните борчове и към други кредитори сметките на пивоварната в Мездра бяха изцяло запорирани, а производството бе спряно.

Новите собственици на "Леденика" вече набират персонал за подновяване на производството на бира. Водят се и проговори с ЧЕЗ за изчистването на задълженията към електроразпределителната компания, в сметките на която от няколко години не се постъпвали никакви пари от мездренското предприятие, заради което бе спрян и тока в пивоварната.

Пивоварната "Леденика" спря да работи да работи нормално още през 2010 г. когато Агенция "Митници" й отне лиценза за производство и складиране на акцизни стоки. До това решение се стигна след като при внезапна проверка мобилна митническа група установила редица законови нарушения - липса на измервателни уреди и отчетност за вложените суровини и произведената продукция.

Тогава в публичното пространство бе разпространен разговора между Бойко Борисов и Ваньо Танов, в който премиера настояваше пред шефа на митниците, че е обещал да не закача Мишо Бирата. Въпреки че производството в Мездра бе частично подновено, 280 работници и служители бяха пратени в принудителен отпуск.

Освободените впоследствие работници пък така и не взеха неполучаваните си повече от година заплати. Последната справка показва, че са останали за изплащане социалните и здравните осигуровки на 49 служители. Въпреки масовите проверки от страна на Инспекцията по труда във Враца до окончателното пълно изплащане на дължимите възнаграждения на освободения персонал не се стигна.

Пазарувай в MediaMall.bg - книги, музика, филми и абонаменти

Коментари 0

Сортирай по:

Добави коментар

Добави коментар

аватар

Жеравна на бунт заради строителството на хотел

„Край със статута на Жеравна на архитектурен резерват. Голямото строителство може да започне!”. Такива постове се появиха в социалните мрежи през последните дни, информира Нова тв.

Жена от Кресна почина внезапно, без да подозира, че е болна от коварна болест

57-годишна жена от Кресна издъхна от коварна болест, за която дори не подозирала, че носи в себе си, пише struma.bg В събота за първи път жената рязко се почувствала зле и е обслужена в болницата в

Масов бой във Варна

Масов бой е започнал преди малко на Шишковата градинка във Варна, съобщи "Петел", позовавайки се на читатели. В боя са се вкопчили две групи младежи, които се налагат на посоки.

Психично болен проби охраната и влезе в съда в Петрич с кол в ръката

Мъж с психични проблеми проби охраната и влезе в сградата на съда в Петрич с кол около един метър и заплаши работещите районни прокурори, че ще ги изтреби до един, съобщи struma.com.

Валяк се обърна и затисна човек край Благоевград

Валяк се обърна и затисна човек на кариера край благоевградското село Логодаж по-рано днес. Пострадал е 45-годишен работник, съобщава struma.com. Той бе транспортиран в спешно отделение на МБАЛ

2 г. и 9 мес. условно за шофьор, причинил смъртта на професор, експерт по делото срещу Цветанов

Две години и 9 месеца условно, с 5-годишен изпитателен срок е присъдата, която получи шофьор за смъртта на проф. Евгений Николов от БАН и неговия сват Джон Мартин.

Бракониер катастрофира при гонка с горски (снимки)

Истински екшън се разигра в сряда вечерта край белослатинското село Враняк, съобщи „Конкурент“. От горското стопанство в Берковица спретнали патрул срещу незаконната сеч,