Великотърновската "Болярка" купи "Леденика" в Мездра

Пивоварната "Леденика" в Мездра СНИМКА: 24 Часа
Великотърновската фирма "Болярка" е купила пивоварната "Леденика" в Мездра, която бе част от холдинга на покойния Михаил Михов, а впоследствие заради огромни дългове бе заложена изцяло в Сибанк. Заради натрупаните борчове и към други кредитори сметките на пивоварната в Мездра бяха изцяло запорирани, а производството бе спряно.

Новите собственици на "Леденика" вече набират персонал за подновяване на производството на бира. Водят се и проговори с ЧЕЗ за изчистването на задълженията към електроразпределителната компания, в сметките на която от няколко години не се постъпвали никакви пари от мездренското предприятие, заради което бе спрян и тока в пивоварната.

Пивоварната "Леденика" спря да работи да работи нормално още през 2010 г. когато Агенция "Митници" й отне лиценза за производство и складиране на акцизни стоки. До това решение се стигна след като при внезапна проверка мобилна митническа група установила редица законови нарушения - липса на измервателни уреди и отчетност за вложените суровини и произведената продукция.

Тогава в публичното пространство бе разпространен разговора между Бойко Борисов и Ваньо Танов, в който премиера настояваше пред шефа на митниците, че е обещал да не закача Мишо Бирата. Въпреки че производството в Мездра бе частично подновено, 280 работници и служители бяха пратени в принудителен отпуск.

Освободените впоследствие работници пък така и не взеха неполучаваните си повече от година заплати. Последната справка показва, че са останали за изплащане социалните и здравните осигуровки на 49 служители. Въпреки масовите проверки от страна на Инспекцията по труда във Враца до окончателното пълно изплащане на дължимите възнаграждения на освободения персонал не се стигна.

Пазарувай в MediaMall.bg - книги, музика, филми и абонаменти

Коментари 0

Сортирай по:

Добави коментар

Добави коментар

аватар

Параклис в Мала Църква изграден само с дарения и безвъзмезден труд

От ОП "Софпроект" са ни изпратили снимки на параклиса  „Рождество на Пресвета Богородица” в  с.Мала Църква, община Самоков. Храмът е изграден и изографисан изцяло със средства от дарения и

Линейка катастрофира в Пловдив, пострада лекарка

Линейка с пациент, пътуваща от Асеновград, катастрофира тази вечер на кръстовището на Мебелна къща в Пловдив. При удара пострада придружаващата лекарка, която има порезни рани на главата,

Джип помля патрулка на пътя (Видео)

Джип е помлял хисарска патрулка на главния път между Карлово и Пловдив в участъка до Песнопой. При инцидента за щастие няма жертви и пострадали, съобщава TrafficNews.bg.

Къщите в селата Осина и Плетена потъват заради свлачищата

Експерти от РДНСК направиха оглед на пораженията, предизвикани от 19-те свлачища в района на община Сатовча, в селата Плетена и Осина, къщите буквално потъват, не се затварят врати и прозорци,

Жената, блъсната от влак край Перник, ще оцелее

56-годишната Красимира Иванова от пернишкия квартал „Изток”, която миналата седмица бе блъсната от влака Перник-София в района на гара Драгичево, е стабилизирана, съобщиха от МБАЛ „Рахила Ангелова”,

Бежанци се клаха заради религия

Двама 24-годишни сирийци от бежанския център в Харманли влязоха в ръкопашна схватка, а единият извади нож и нарани съперника си на име Азис в шията на милиметри от сънната артерия.

60-годишен загина в катастрофа, не спрял на знак Стоп

60-годишен шофьор от Монтана загина в катастрофа на главния път Е-79 в района на село Горно Белотинци, съобщиха от Областната дирекция на МВР. Водачът с инициали Й.И.