Великотърновската "Болярка" купи "Леденика" в Мездра

Пивоварната "Леденика" в Мездра СНИМКА: 24 часа
Великотърновската фирма "Болярка" е купила пивоварната "Леденика" в Мездра, която бе част от холдинга на покойния Михаил Михов, а впоследствие заради огромни дългове бе заложена изцяло в Сибанк. Заради натрупаните борчове и към други кредитори сметките на пивоварната в Мездра бяха изцяло запорирани, а производството бе спряно.

Новите собственици на "Леденика" вече набират персонал за подновяване на производството на бира. Водят се и проговори с ЧЕЗ за изчистването на задълженията към електроразпределителната компания, в сметките на която от няколко години не се постъпвали никакви пари от мездренското предприятие, заради което бе спрян и тока в пивоварната.

Пивоварната "Леденика" спря да работи да работи нормално още през 2010 г. когато Агенция "Митници" й отне лиценза за производство и складиране на акцизни стоки. До това решение се стигна след като при внезапна проверка мобилна митническа група установила редица законови нарушения - липса на измервателни уреди и отчетност за вложените суровини и произведената продукция.

Тогава в публичното пространство бе разпространен разговора между Бойко Борисов и Ваньо Танов, в който премиера настояваше пред шефа на митниците, че е обещал да не закача Мишо Бирата. Въпреки че производството в Мездра бе частично подновено, 280 работници и служители бяха пратени в принудителен отпуск.

Освободените впоследствие работници пък така и не взеха неполучаваните си повече от година заплати. Последната справка показва, че са останали за изплащане социалните и здравните осигуровки на 49 служители. Въпреки масовите проверки от страна на Инспекцията по труда във Враца до окончателното пълно изплащане на дължимите възнаграждения на освободения персонал не се стигна.

Пазарувай в MediaMall.bg - книги, музика, филми и абонаменти

Коментари 0

Сортирай по:

Добави коментар

Добави коментар

аватар

20 г. затвор за убиец, изтезавал иманяр за злато

Видинският окръжен съд осъди на 20 г. затвор перничанина Радослав Йорданов, на 34 г., който изтезавал до смърт иманяр, за да получи от него информация къде си крие златните монети.

Варненски полицаи спасиха куче, затворено в кола (Снимки)

Полицаи от Варна спасиха куче, затворено в автомобил, а хуманната им постъпка сериозен отзвук в социалните мрежи, информира bTV. В два поредни дни Сияна забелязва малкото кученце,

Шофьорка блъсна жена на тротоар във Варна

Шофьорка блъсна жена, ходеща по тротоар във Варна, съобщиха от полицията в града. В неделя, в около 21,20 часа, преди кръстовището на бул. „Вл. Варененчик“ и ул. „Акад. Ан.

1000 лева глоба за студентка, блъснала общински съветник на зебра във Велико Търново

1000 лева глоба наложи районният съд в Търново на 21-годишна шофьорка от Сливен за причинена средна телесна повреда при пътно произшествие. Младата жена, която е студентка във Велико Търново,

Кметът на Неделино остава отстранен от длъжност

Окръжният съд в Смолян отхвърли искането на кмета на Неделино Стоян Беширов за отмяна на наложената му мярка "отстраняване от длъжност". Според магистратите все още не е отпаднала възможността

Министър Иванов: Да реформираш съдебната власт, не е като да местиш гробище

"Да реформираш съдебната власт било като да местиш гробище, не може да очакваш подкрепа отвътре", пошегува се пред магистрати от апелативния район в Търново министърът на правосъдието Христо Иванов.

Задигнаха 22 000 лв. от камион, паркиран на бензиностанция на изхода на Бургас

22 000 лв. са били задигнати от камион, паркиран на бензиностанция на изхода на Бургас, в посока към София, съобщиха от полицията. Те получили сигнал за инцидента от 39-годишния шофьор на товарния