Великотърновската "Болярка" купи "Леденика" в Мездра

Пивоварната "Леденика" в Мездра СНИМКА: 24 Часа
Великотърновската фирма "Болярка" е купила пивоварната "Леденика" в Мездра, която бе част от холдинга на покойния Михаил Михов, а впоследствие заради огромни дългове бе заложена изцяло в Сибанк. Заради натрупаните борчове и към други кредитори сметките на пивоварната в Мездра бяха изцяло запорирани, а производството бе спряно.

Новите собственици на "Леденика" вече набират персонал за подновяване на производството на бира. Водят се и проговори с ЧЕЗ за изчистването на задълженията към електроразпределителната компания, в сметките на която от няколко години не се постъпвали никакви пари от мездренското предприятие, заради което бе спрян и тока в пивоварната.

Пивоварната "Леденика" спря да работи да работи нормално още през 2010 г. когато Агенция "Митници" й отне лиценза за производство и складиране на акцизни стоки. До това решение се стигна след като при внезапна проверка мобилна митническа група установила редица законови нарушения - липса на измервателни уреди и отчетност за вложените суровини и произведената продукция.

Тогава в публичното пространство бе разпространен разговора между Бойко Борисов и Ваньо Танов, в който премиера настояваше пред шефа на митниците, че е обещал да не закача Мишо Бирата. Въпреки че производството в Мездра бе частично подновено, 280 работници и служители бяха пратени в принудителен отпуск.

Освободените впоследствие работници пък така и не взеха неполучаваните си повече от година заплати. Последната справка показва, че са останали за изплащане социалните и здравните осигуровки на 49 служители. Въпреки масовите проверки от страна на Инспекцията по труда във Враца до окончателното пълно изплащане на дължимите възнаграждения на освободения персонал не се стигна.

Пазарувай в MediaMall.bg - книги, музика, филми и абонаменти

Коментари 0

Сортирай по:

Добави коментар

Добави коментар

Божидар загина до Сърнево дни преди да стане на 18, мечтаел да учи във военноморското

Ученикът от бургаската гимназия Божидар Недев загина в катастрофата до с. Сърнево дни преди да навърши 18. Не можа да отпразнува пълнолетието си, а толкова го чакаше, роден е на 11 август

19 селища в Ловешко са без ток след бурята

19 населени места в Ловешка област са без ток след обилните валежи и буря, съобщава БНР. Изпратени са екипи, които да отстранят авариите и до 21:00 часа се очаква да бъде възстановено

Търсят спешно пари за почистване на яз. „Боровица“

Спешно са необходими средства за почистването на питейния язовир „Боровица“, обяви областният управител на Кърджали Бисер Николов. Той вече е провел разговори на най-високо ниво и имал уверения, че дъ

Мъж почина при пожар във Варна, пламъците го приклещили на балкона

84-годишен мъж е загинал при пожар във Варна, съобщи Дарик. Инцидентът е станал апартамент в блок 22 в квартал „Владиславово”, съобщи говорителят на варненската полиция Ивана Милева.