Великотърновската "Болярка" купи "Леденика" в Мездра

Пивоварната "Леденика" в Мездра СНИМКА: 24 Часа
Великотърновската фирма "Болярка" е купила пивоварната "Леденика" в Мездра, която бе част от холдинга на покойния Михаил Михов, а впоследствие заради огромни дългове бе заложена изцяло в Сибанк. Заради натрупаните борчове и към други кредитори сметките на пивоварната в Мездра бяха изцяло запорирани, а производството бе спряно.

Новите собственици на "Леденика" вече набират персонал за подновяване на производството на бира. Водят се и проговори с ЧЕЗ за изчистването на задълженията към електроразпределителната компания, в сметките на която от няколко години не се постъпвали никакви пари от мездренското предприятие, заради което бе спрян и тока в пивоварната.

Пивоварната "Леденика" спря да работи да работи нормално още през 2010 г. когато Агенция "Митници" й отне лиценза за производство и складиране на акцизни стоки. До това решение се стигна след като при внезапна проверка мобилна митническа група установила редица законови нарушения - липса на измервателни уреди и отчетност за вложените суровини и произведената продукция.

Тогава в публичното пространство бе разпространен разговора между Бойко Борисов и Ваньо Танов, в който премиера настояваше пред шефа на митниците, че е обещал да не закача Мишо Бирата. Въпреки че производството в Мездра бе частично подновено, 280 работници и служители бяха пратени в принудителен отпуск.

Освободените впоследствие работници пък така и не взеха неполучаваните си повече от година заплати. Последната справка показва, че са останали за изплащане социалните и здравните осигуровки на 49 служители. Въпреки масовите проверки от страна на Инспекцията по труда във Враца до окончателното пълно изплащане на дължимите възнаграждения на освободения персонал не се стигна.

Пазарувай в MediaMall.bg - книги, музика, филми и абонаменти

Коментари 0

Сортирай по:

Добави коментар

Добави коментар

Роднини на пациент ром нападнаха екипа в спешната помощ в Кресна

Пациенти са нападнали дежурния екип във филиала за спешна помощ в Кресна, обиждали и ругали, информира struma.bg. Инцидентът е станал в 01,15 часа посред нощ.

Сервитьор хванал крадец в центъра на Бургас, общинските охранители го пуснали (Снимки)

Сервитьор подгонил и хванал крадец от ромски произход, ограбвал клиентите на заведението. Пристигналите на място служители на „Обществен ред и сигурност” обаче пуснали задържания,

Разбиха банда от бургаския квартал Победа с 5 престъпления за 5 дни

Четирима бургазлии, на възраст между 17 и 27 години, всички от кв. "Победа", са задържани по обвинение за серийни кражби и грабежи. Това са : 20 год. Т.Ч., 17 год. Н.Б., 27 год. З.Г. и 21 год. Г.Ш.,

Жена почина в центъра на Перник

Възрастна жена от Батановци падна и почина на място в центъра на Перник. 61–годишната дама се свлякла на най-оживеното място пред кафене в града, пише "Мироглед". Трагедията станала около 11 часа.