Борислав Манджуков е задържаният варненски бизнесмен

Борислав Манджуков Снимка: Любомир Бенковски

Митническият началник Георги Владимиров - Фози и крупният варненски бизнесмен Борислав Манджуков от Варна са арестувани при акция " “Цигарджии”.

Групата се е занимавала с нелегален трафик на цигари от над 22 000 000 къса през 2011 г. и е ощетила държавния бюджет за над 8 млн лева. Шестият член на групата в момента излежава присъда, но през 2011 г. е участвал в престъпните схеми.

Кой е Фози?

Георги Владимиров - Фози  е в  системата на Митниците е от 1991 г, като първоначално заема поста "митнически полицай". Завършва висше образование със специалност "Счетоводство и контрол" в Югозападен университет "Неофит Рилски". Има две деца, Уволняван от работа, но печелил делото в съда и отново е върнат на служба като началник на пункт. Митничарят се ползвал с политически протекции.

В акцията е задържан е и крупен варненски бизнесмен.

Кой е Борислав Манджуков?

Девет служители от отдел "Ревизии" на НАП-Варна "изгърмяха" заради схемите за изотчване на ДДС на Борислав Манджуков през 2009 г. Петима от тях бяха наказани дисциплинарно, а останалите четирима се разминаха само със забележка. Санкциите бяха наложени след проверка на Инспектората на НАП, която бе предизвикана от анонимен сигнал с описание на корупционната схема. Според запознати в него се твърдяло, че през ноември и декември 2007 г. от хазната са източени десетки милиони левове от ДДС с помощта на 3 данъчни служителки. Измамите били в полза на двама варненски бизнесмени, единият от които бе разпознат като Борислав Манджуков, съдържател на известна верига заведения за хранене, попфолк клубове и обменни бюра.


 

Приятелката на варненския бизнесмен Борислав Манджуков е похитена от осем маскирани през 2003 година, докато паркирала колата си в двора на вилата. Тя е държана в плен до 26 декември. Нападателите й искат откуп от 500 000 долара от Манджуков, който е собственик на няколко обменни бюра и заведение във Варна. За престъплението е обвинен 32-годишният Кирил Илиев.


Борислав Манджуков инвестира в развлекателния бизнес. Собственик е на веригата заведения "Булгари" и дискотеки "Еxit" и "Версай", но по-интересното е, че е познат и като един от големите спонсори на БСП. Много близък години наред бе до Петър Димитров от БСП.

Манджуков е собственик на фирма "Делта клас" ООД. Член е на сдружението "Регионална асоциация на заведенията Варна". През годините е имал участия в "КИНТЕЬ", "КЛУБ", "ГОЛД ХОТЕЛ", "ИНТЕР ПАРТНЪРС", "ОМЕГА", "НБМ-ГРУП", "ГЛОБАЛ ИНВЕСТ", ЕВРО ХОЛДИНГ" и "ПАРТИ ПЛЕЙС". В момента няма участие в управлението им като юридическо лице.

Пазарувай в MediaMall.bg - книги, музика, филми и абонаменти

Коментари 1

Сортирай по:

10
Няма страшно! Както ви задържаха едните ,другите ще ви освободят.

Добави коментар

Добави коментар

аватар

Засекретиха делото за горите на Симеон

Делото, което земеделското министерство води срещу бившия премиер Симеон Сакскобургготски и сестра му Мария-Луиза, за да си върне 16 500 дка рилски гори, бе засекретено в Софийския окръжен съд.

До Гърция с повече кеш и пълен резервоар - всичко за кризата

Съседите дават до 30% отстъпка за плащане в брой и без касов бон Българите, които пътуват в Гърция, трябва да носят достатъчно пари в брой, а шофьорите - да се запасят с бензин,

Обмислят 10% по-ниски цени за болниците

Всяко лечебно заведение може да се продава цяло или на части Надзорният съвет на здравната каса отново обсъди намаление на цените на клиничните пътеки,

Без наказание за доктора, публикувал скандални снимки и пост във фейсбук

Доцент Иван Трифонов, завеждащ родилното отделение в Акушеро-гинекологичната клиника на УМБАЛ „Проф. Стоян Киркович” в Стара Загора, няма да бъде уволнен”, съобщи доц.

Радослав Янкулов: Не може да се говори за принуда, програмният директор на БНР напусна по собствено желание

"Иво Тодоров напусна с молба лично подписана от него. Така че не мога и не искам да говоря нито за сценарий, нито за принуда. Все пак става дума за неща, които се случват между зрели хора.

Автобус се блъсна в бариерата на летище Варна, пострада жена

Автобус от варненския градски транспорт се е блъснал в бариерата за достъп до зоната на Летище Варна, съобщи „Петел“. Причината за сблъсъка все още не е ясна.

Програмният директор на БНР Иво Тодоров: Колега от друга програма ми каза, че ще ме уволнят в края на месеца

"Всичко беше целенасочено и измислено с цел да бъда игнориран. Още повече, че преди месец дойде един колега от програма "Хоризонт" и съвсем добронамерено ми съобщи,