КНСБ поиска еднократна компенсация за пенсионерите заради скъпия ток

Еднократна добавка от 30 до 50 лева да получат през октомври възрастните хора с пенсии под 400 лева, поискаха от КНСБ по време на работна среща на ръководството на синдиката в гръцкия град Кавала. Добавката трябва да компенсира за поскъпването на тока в началото на отоплителния сезон.

75 на сто от пенсионерите в страната биха получили подобна компенсация при започването на новия отоплителен сезон, обясниха от синдиката.Увеличение на пенсиите ще струва на държавата около 60 млн. лева, изчисли Асия Гонева, изпълнителен секретар на конфедерацията, цитирана от "Дарик".

Предлага се още увеличаване с половин процент на вноската във фонд "Безработица", като така щяло да се даде възможност за вдигане на минималното дневно обезщетение за безработица от 7,20 на 9 лева.

Синдикатите припомниха исканията си за началото на 2013 година - минималната работна заплата да стане 330 лева, а бюджетните заплати и пенсиите да се увеличат с поне 10%.

От КНСБ ще преговарят също за промяна в периода за изчисляване на обезщетенията за безработица при сезонните работници. Предлагат два варианта - шест месеца сезонна работа да носят право на четири месеца право на обезщетение, или ако човек е работил 12 месеца общо за последните 36, също да има право на компенсация.

Пазарувай в MediaMall.bg - книги, музика, филми и абонаменти

Коментари 0

Сортирай по:

Добави коментар

Добави коментар

аватар

Приятелят на Вероника: Не изключвам грабежът да е инсценировка

Искам просто да бъде намерен човекът, който й е причинил това и … Много хора искат да се саморазправят с него, естествено, че и аз искам. Но първо искам да поговоря с него. Ще го попитам: Защо?

Убиецът удрял Вероника по главата и лицето ожесточено и много пъти (обзор)

Множество удари с тъп предмет по главата са причинили смъртта на 23-годишната Вероника Здравкова, установи аутопсията на тялото. Убиецът я удрял с особена жестокост отзад по главата и по лицето.

Йордан Бакалов, Красимир Ципов или външен човек оглавява МВР

Бившият СДС депутат Йордан Бакалов, който бе вътрешен министър в служебното правителство миналата година, има големи шансове да поеме поста отново. Това твърдят източници на “24 часа”.

Парламентът си купува 2 буса за превоз на храна за 416 хил. лева

Два специализирани автомобила за превоз на хранителни продукти ще си купува Народното събрание и е заделило за това 416 667 лв. Това става ясно от предварителните обявления за намерения за обществени

Само в 24 часа: Реформаторите ревнували Христо Иванов, сменят го с Радан Кънев?

Реформаторският блок e обтегнал силно отношенията си с правосъдния министър Христо Иванов и дори се чували заплахи да поискат смяната му. На дъното на напрежението била ревността срещу бившия актив

Сестрата на студентката очаква бебе през април. Дали й успокоителни, за да съобщят за убийството

Никопол потъна в скръб за Вероника. Най-трудно било да съобщят за трагедията на по-голямата и? сестра Мирослава. Тя е бременна, очаква се да роди първото си дете през април.

Вучков даде оставка. “Ченгеджийски номера”, прие я Борисов (ОБЗОР)

Вътрешният министър Веселин Вучков изненадващо подаде оставка на заседанието на правителството днес и силно разгневи премиера. Това се случи около 30 минути след срещата на Бойко Борисов с шефа на