В Тутракан набират доброволци в помощ на Коцето Калки като бог Данувий

Афишът на празника

Безпрецедентна акция за набиране на доброволци провеждат в град Тутракан по-малко от месец преди шоуто "Огненият Дунав". За да бъдат помощници в "свитата" на бог Данувий, за ролята на който е поканен Коцето Калки, както писа в. "24 часа".

Иде реч за нужда от 400 души, независимо от възраст, пол и занятие. За акцията организаторите съобщиха в последния брой на седмичника "Тутракански глас". Единственото условия било кандидатите да имат желание да участват в реализацията на т.нар. "голямо лятно събитие на Дунава", предвидено за 4 август т.г.

То е посветено на международната дунавска седмица в Тутракан от 28 юли до 5 август. Всеки вторник и четвъртък в залата на ОбС-Тутракан от 16 до 22 часа ще става записването на участниците доброволци.

На 4 август целодневната програма започва 11 часа на сцени на двата бряга на река Дунав - на българския и на румънския. Организатори са Тутракан и Олтеница.

Светещи кораби, илюминации, плуващи огнени фигури, балони с горещ въздух и огромни фойерверки ще има над река Дунав. Предвиден е пленер с участието на доц. Иван Узунов, доц. Борис Желев, доц. Пеню Пенев, Божидар Хаджистоянов, доц. Йордан Николаев Йорданов, Андрей Янев, Дарина Янева и Ганчо Карабаджаков, а нарисуваните от тях картини ще оформят изложба.

Пазарувай в MediaMall.bg - книги, музика, филми и абонаменти

Коментари 0

Сортирай по:

Добави коментар

Добави коментар

Млад моторист пострада тежко, заби се в мантинела

Моторист се заби в мантинела на външноградската магистрала в района на бившия клон „Мир” край Перник. Пътният инцидент стана около 20,45 часа миналата вечер.

Майки на деца с увреждания протестират

Майки на деца с аутизъм и Синдрома на Даун се събраха пред сградата на Дирекция "Социално подпомагане" в Пловдив на протест срещу отказа да им бъдат изплатени добавки за социална интеграция,

„Ауди“ блъсна възрастен мъж на пешеходна пътека във Варна

Възрастен пешеходец е настанен за наблюдение с контузия на главата и комоцио във варненската болница „Св. Анна“, след като пострадал, докато пресичал бул.

Шофьор излетя и се приземи в слънчогледова нива на АМ "Струма"

Белгийски гражданин катастрофира на автомагистрала „Струма” в района на радомирското село Долна Диканя. Около 20,45 часа миналата вечер лек автомобил „Ленд Ровър”,