В Тутракан набират доброволци в помощ на Коцето Калки като бог Данувий

Афишът на празника

Безпрецедентна акция за набиране на доброволци провеждат в град Тутракан по-малко от месец преди шоуто "Огненият Дунав". За да бъдат помощници в "свитата" на бог Данувий, за ролята на който е поканен Коцето Калки, както писа в. "24 часа".

Иде реч за нужда от 400 души, независимо от възраст, пол и занятие. За акцията организаторите съобщиха в последния брой на седмичника "Тутракански глас". Единственото условия било кандидатите да имат желание да участват в реализацията на т.нар. "голямо лятно събитие на Дунава", предвидено за 4 август т.г.

То е посветено на международната дунавска седмица в Тутракан от 28 юли до 5 август. Всеки вторник и четвъртък в залата на ОбС-Тутракан от 16 до 22 часа ще става записването на участниците доброволци.

На 4 август целодневната програма започва 11 часа на сцени на двата бряга на река Дунав - на българския и на румънския. Организатори са Тутракан и Олтеница.

Светещи кораби, илюминации, плуващи огнени фигури, балони с горещ въздух и огромни фойерверки ще има над река Дунав. Предвиден е пленер с участието на доц. Иван Узунов, доц. Борис Желев, доц. Пеню Пенев, Божидар Хаджистоянов, доц. Йордан Николаев Йорданов, Андрей Янев, Дарина Янева и Ганчо Карабаджаков, а нарисуваните от тях картини ще оформят изложба.

Пазарувай в MediaMall.bg - книги, музика, филми и абонаменти

Коментари 0

Сортирай по:

Добави коментар

Добави коментар

аватар

Гергов: Политиката трябва да стане честна игра

Ани Иванова „Мотото на турнира по тенис на маса „За честна игра в политиката” е голямо предизвикателство за днешните управляващи. За себе си гарантирам, че,

Миков и Гергов правят рейд в Асеновград и Пловдив

Ани Иванова Председателят на БСП Михаил Миков ще бъде на посещение утре в Пловдивска област. В 16 ч. в ресторант "Амбелино" в Асеновград той ще се срещне с жители на града.

Дъщеря на граничен полицай осъди прокуратурата на 5000 лв.

Дъщеря на граничен полицай от Кюстендил осъди прокуратурата на 5000 лв. заради незаконно повдигане на обвинение, по което след това е оправдана от съд. Срещу Зорница К.

Обходен път, соларно уличното осветление и нови лодкостоянки в Равда през третия мандат на Николай Димитров

Реконструкцията на дъждовната канализация, предотвратяваща наводнения и бедствени ситуации при поройни дъждове; основният ремонт на пътя Несебър – Равда; изграждането на велоалея,

Цветан Цветанов в село Батин: Работим за всички еднакво, без значение кой от какъв етнос е и каква религия изповядва

Нека да не позволяваме да ни противопоставят едни на други, да се уважаваме като комшии и приятели. А на тези, които говорят с агресия, да им отговаряме с видимите резултати, които сме направили.

По-нисък патентен данък за квартири и малки хотелчета обмислят в ГЕРБ - Бургас

Подписка за намаляване на патентния данък за места за настаняване до 20 стаи в обекти с 1 или 2 звезди получиха кандидатите за съветници от ГЕРБ – Бургас по време на среща с жители на кв.

Старец загина при пожар в кирковското село Стрижба

Тялото на 88-годишен е намерено тази сутрин около 8,30 часа при разчистване на останките от изгоряла къща в кирковското село Стрижба, съобщиха от полицията в Кърджали.