В Тутракан набират доброволци в помощ на Коцето Калки като бог Данувий

Афишът на празника

Безпрецедентна акция за набиране на доброволци провеждат в град Тутракан по-малко от месец преди шоуто "Огненият Дунав". За да бъдат помощници в "свитата" на бог Данувий, за ролята на който е поканен Коцето Калки, както писа в. "24 часа".

Иде реч за нужда от 400 души, независимо от възраст, пол и занятие. За акцията организаторите съобщиха в последния брой на седмичника "Тутракански глас". Единственото условия било кандидатите да имат желание да участват в реализацията на т.нар. "голямо лятно събитие на Дунава", предвидено за 4 август т.г.

То е посветено на международната дунавска седмица в Тутракан от 28 юли до 5 август. Всеки вторник и четвъртък в залата на ОбС-Тутракан от 16 до 22 часа ще става записването на участниците доброволци.

На 4 август целодневната програма започва 11 часа на сцени на двата бряга на река Дунав - на българския и на румънския. Организатори са Тутракан и Олтеница.

Светещи кораби, илюминации, плуващи огнени фигури, балони с горещ въздух и огромни фойерверки ще има над река Дунав. Предвиден е пленер с участието на доц. Иван Узунов, доц. Борис Желев, доц. Пеню Пенев, Божидар Хаджистоянов, доц. Йордан Николаев Йорданов, Андрей Янев, Дарина Янева и Ганчо Карабаджаков, а нарисуваните от тях картини ще оформят изложба.

Пазарувай в MediaMall.bg - книги, музика, филми и абонаменти

Коментари 0

Сортирай по:

Добави коментар

Добави коментар

аватар

Със сложна операция „2 в 1“ спасиха млада румънка и бебето й в Бургас

 Млада румънка и бебето й бяха спасени от лекарите в МБАЛ Бургас със сложна двойна операция. Едва сега, след като жената и детето са изписани от болницата,

Сблъсъци между полиция и запалянковци на футболен мач в Монтана

Екшън и сблъсъци между полиция и запалянковци на футболен мач в Монтана. До полунощ агитката на гостуващия отбор беше окупирала районното управление заради задържан техен съмишленик.

Коктейл "Молотов" за кмета на Видин

Видинският кмет Герго Гергов беше атакуван с коктейл "Молотов" в неделя през нощта, съобщава "Телеграф". Новината била потвърдена от МВР пред вестника.

Цветан Цветанов представи кандидата на ГЕРБ за кмет на Провадия- Диана Агностева

Заедно можем да променим статуквото в община Провадия, заяви председателят на Националния предизборен щаб на ПП ГЕРБ и зам.-председател на партията Цветан Цветанов.

Кола се обърна край Монтана и затисна шофьора, измъкнаха го със счупени крака

Тежка катастрофа е станала снощи край Монтана, съобщи "Трибали“. Малко след 22,30 часа син „Фолксваген голф“ 3 се е обърнал в канавката и затиснал шофьора, който бил изпаднал от колата.

Три жертви на пътя за половин денонощие в Сливенско

Войната по пътищата взе 3 нови жертви за половин денонощие в област Сливен, други двама са с тежки наранявания в болница. Малко след 14,30 часа в събота е подаден сигнал за тежка катастрофа на пътя

Обновен площад откриха в Килифарево на празника на града

Обновеното площадно пространство пред храма "Успение на Пресвета Богородица", заедно с нова автобусна спирка, откри кметът на Велико Търново Даниел Панов в Килифарево.