Национална стратегия за интегриране на "мангалите" на сайта на президенството

Документът Нaционална стратегия на Република България за интегриране на ромите (2012 - 2020) бе публикуван на официалната интернет страница на президента с наименование на файла "13.NationalStrategyIntegrateMangali.pdf", съобщи сайтът pressclub след получен сигнал от потребителя @Smarfiette.

Националната стратегия бе приета с решение на Народното събрание на 1 март 2012 г.

Реакцията на сайта на президентството бе светкавична и документът вече не е достъпен.

Google индексира документа като наличен, но при зареждането на страницата тя вече не може да бъде открита.

От прессекретариата на държавния глава обясниха, че президентът Росен Плевнелиев е разпоредил проверка, за да се установи кой е авторът на наименованието на файла, съобщи електронното издание Mediapool.

От президентството обясниха, че гафът се е получил заради желанието за откритост и публичност.

"В желанието си да сме максимално прозрачни сме качили този документ. Както се вижда, от това има и негативи", заяви говорителят на президента Мария Иванова.

По думите й в момента тече проверка дали файлът е пристигнал с това име от друга институция или е получил това наименование от служител на президентската администрация.

"Ако някой от нашата администрация е виновен, той незабавно ще бъде наказан", увери Иванова.

Пазарувай в MediaMall.bg - книги, музика, филми и абонаменти

Коментари 0

Сортирай по:

Добави коментар

Добави коментар

Набират "внучета назаем" за живот на село

За втора поредна година възрастни хора от селата търсят "внучета назаем", които да се запознаят отблизо с живота на село, съобщи БНР. Инициативата е в рамките на проекта "Приеми ме на село".

"168 часа": С парични "обмени" комунистите на три пъти ограбват вложителите

Иван Бутовски, Петя Минкова На три пъти, през 1947, 1952 и 1962 г., тоталитарната власт ограбва населението на България под формата на "парични реформи".

Проф. Близнашки още не бил получил предложение за служебен премиер

Проф. Георги Близнашки заяви, че все още няма официално предложение да бъде служебен премиер в следващия служебен кабинет в "12+3" по програма "Хоризонт.

НОИ е в преразход за пенсиите, но спестил от майчинство

Националният осигурителен институт е направил икономии за 20,1 млн. лева през първото полугодие заради по-малкото изплатени обезщетения за бременност и раждане и обезщетения при безработица,