Национална стратегия за интегриране на "мангалите" на сайта на президенството

Документът Нaционална стратегия на Република България за интегриране на ромите (2012 - 2020) бе публикуван на официалната интернет страница на президента с наименование на файла "13.NationalStrategyIntegrateMangali.pdf", съобщи сайтът pressclub след получен сигнал от потребителя @Smarfiette.

Националната стратегия бе приета с решение на Народното събрание на 1 март 2012 г.

Реакцията на сайта на президентството бе светкавична и документът вече не е достъпен.

Google индексира документа като наличен, но при зареждането на страницата тя вече не може да бъде открита.

От прессекретариата на държавния глава обясниха, че президентът Росен Плевнелиев е разпоредил проверка, за да се установи кой е авторът на наименованието на файла, съобщи електронното издание Mediapool.

От президентството обясниха, че гафът се е получил заради желанието за откритост и публичност.

"В желанието си да сме максимално прозрачни сме качили този документ. Както се вижда, от това има и негативи", заяви говорителят на президента Мария Иванова.

По думите й в момента тече проверка дали файлът е пристигнал с това име от друга институция или е получил това наименование от служител на президентската администрация.

"Ако някой от нашата администрация е виновен, той незабавно ще бъде наказан", увери Иванова.

Пазарувай в MediaMall.bg - книги, музика, филми и абонаменти

Коментари 0

Сортирай по:

Добави коментар

Добави коментар

аватар

Спрягат трима за поста на Веселин Вучков

Спрягат трима за поста на Веселин Вучков. Става въпрос за Йордан Бакалов, Калин Георгиев или Методи Андреев като хора, които може да поемат поста. Това съобщи БНТ,

Антон Страшимиров предрекъл, че край Мадан има руда

“Земята тук е пълна с богатства”, казал Антон Страшимиров, минавайки през родопската махала Боево на път за Гърция.Повод му дават открити и плитки галерии,

Писанчев и Коми обсъдиха сътрудничеството между ДАНС и ФБР

Председателят на ДАНС Владимир Писанчев и директорът на ФБР Джеймс Коми обсъдиха сътрудничеството между двете служби, предава Нова телевизия. Акцентът бе върху постигнатото по линия на

Колеги на Вероника: Казвахме й да не минава оттам. Тя отговаряше само "Не, аз си тръгвам"

"Потресени сме всички, още не мога да осъзная, как може такова нещо да се случи, в този малък град като Велико Търново да бъде извършено такова жестоко убийство.

Обезглавеният труп край "Перла" - на жена с дънки?

Разчлененият труп без глава и торс, открит в района на резиденция Перла край Приморско, най-вероятно е на жена, смятат запознати. Тя е била обута с дънки и туристически обувки.

Фандъкова откри реновираната спортна зала "Триадица"

Кметът на Столична община Йорданка Фандъкова откри реновираната спортна зала "Триадица", съобщи "Фокус". Йорданка Фандъкова заяви, че Столичният общински съвет предоставя залата за 10 години на

Кънев: Всички групи от мнозинството изразихме категорична подкрепа за работата на Вучков

Искрено се надявам, че ще има среща между министъра и премиера. Изразихме много категорична подкрепа на всички групи от мнозинството за работата на Веселин Вучков до момента.