Национална стратегия за интегриране на "мангалите" на сайта на президенството

Документът Нaционална стратегия на Република България за интегриране на ромите (2012 - 2020) бе публикуван на официалната интернет страница на президента с наименование на файла "13.NationalStrategyIntegrateMangali.pdf", съобщи сайтът pressclub след получен сигнал от потребителя @Smarfiette.

Националната стратегия бе приета с решение на Народното събрание на 1 март 2012 г.

Реакцията на сайта на президентството бе светкавична и документът вече не е достъпен.

Google индексира документа като наличен, но при зареждането на страницата тя вече не може да бъде открита.

От прессекретариата на държавния глава обясниха, че президентът Росен Плевнелиев е разпоредил проверка, за да се установи кой е авторът на наименованието на файла, съобщи електронното издание Mediapool.

От президентството обясниха, че гафът се е получил заради желанието за откритост и публичност.

"В желанието си да сме максимално прозрачни сме качили този документ. Както се вижда, от това има и негативи", заяви говорителят на президента Мария Иванова.

По думите й в момента тече проверка дали файлът е пристигнал с това име от друга институция или е получил това наименование от служител на президентската администрация.

"Ако някой от нашата администрация е виновен, той незабавно ще бъде наказан", увери Иванова.

Пазарувай в MediaMall.bg - книги, музика, филми и абонаменти

Коментари 0

Сортирай по:

Добави коментар

Добави коментар

Яне Янев със сигнал до прокуратурата за трансфер от Цв. Василев към Бареков

Председателят на РЗС Яне Янев е внесъл в деловодството на Върховната касационна прокуратура сигнал с данни за извършени престъпления по Наказателния кодекс във връзка с дейността на Корпоративна

Дъждовете, сечта и незаконното строителство причината за бедствието в Аспарухово

Дъждовете, сечта и незаконното строителство са причините за бедствието в Аспарухово, според доклада на работната група от общински съветници към Общински съвет – Варна,

Специалист: Документът на Бареков е като "Костинброд" 2

„Една фалшива партия и един фалшив политик, който работи с фалшиви документи”. Това каза бившият председател на Комисията по досиетата Методи Андреев, в студиото на „Здравей,

Дъждовете наводниха квартали в Подбалкана

Баня, Богдан и Дъбене са под вода след снощната буря, съобщи "Марица". Ромските махали на трите селища са наводнени. Къщите на хората са пълни с вода. В приземните етажи и избите тя достига до 60 см.