Национална стратегия за интегриране на "мангалите" на сайта на президенството

Документът Нaционална стратегия на Република България за интегриране на ромите (2012 - 2020) бе публикуван на официалната интернет страница на президента с наименование на файла "13.NationalStrategyIntegrateMangali.pdf", съобщи сайтът pressclub след получен сигнал от потребителя @Smarfiette.

Националната стратегия бе приета с решение на Народното събрание на 1 март 2012 г.

Реакцията на сайта на президентството бе светкавична и документът вече не е достъпен.

Google индексира документа като наличен, но при зареждането на страницата тя вече не може да бъде открита.

От прессекретариата на държавния глава обясниха, че президентът Росен Плевнелиев е разпоредил проверка, за да се установи кой е авторът на наименованието на файла, съобщи електронното издание Mediapool.

От президентството обясниха, че гафът се е получил заради желанието за откритост и публичност.

"В желанието си да сме максимално прозрачни сме качили този документ. Както се вижда, от това има и негативи", заяви говорителят на президента Мария Иванова.

По думите й в момента тече проверка дали файлът е пристигнал с това име от друга институция или е получил това наименование от служител на президентската администрация.

"Ако някой от нашата администрация е виновен, той незабавно ще бъде наказан", увери Иванова.

Пазарувай в MediaMall.bg - книги, музика, филми и абонаменти

Коментари 0

Сортирай по:

Добави коментар

Добави коментар

Миков: Категорично вярно е нашето решение да останем в опозиция

„Категорично се потвърждава верността на нашето решение да останем в опозиция, защото новата власт замрази социалните плащания на 14 социални групи, рязко се влоши фискалната позиция на страната,

Среднощно и без БСП гласуваха в бюджета 3% дефицит, 0,8% ръст и 8,1 млрд. лв. нов дълг

В 1,44 ч в събота сутринта и без депутатите от БСП, със 106 гласа “за”, 4 “против” и 6 “въздържали се” и бюджетът за 2015 г. бе приет. Държавните финанси за догодина предвиждат 3% дефицит,

Кънев след разговор с Борисов: Спираме пенсионната реформа до разбирателство

Спират спорните промени в осигурителния модел. Пенсионната реформа преминава в режим на изчакване до постигането на коалиционно единство, съобщи съпредседателят на Реформаторския блок Радан Кънев

Турист пострада край връх Ботев, планинските спасители го дирят

Турист пострада в района на връх Ботев, а планинските спасители го издирват, съобщи  директорът на Планинска спасителна служба (ПСС) към БЧК Методи Тодоров за „Фокус”.

Две коли се сблъскаха при храм-паметника „Св. Ал. Невски”

 Два леки автомобила са се сблъскали при храм-паметника „Свети Александър Невски”, съобщиха за „Фокус” от пресцентъра на МВР. Сигналът за инцидента е получен около 15:13 часа.

Кучето става спасител, след като открие своя водач

Спасителното куче е член на семейството. Не може да го вземеш и след време да се откажеш от него, защото ти е трудно да се грижиш за него. Приемеш ли го в дома си, знаеш, че ще е до теб.

Ивелина Василева: Европа може да накаже България заради боклуците

Опасността България да бъде санкционирана от Европа заради боклуците не е отминала, призна днес в Стара Загора министърът на околната среда и водите Ивелина Василева. Тя припомни, че през април т.г.