Национална стратегия за интегриране на "мангалите" на сайта на президенството

Документът Нaционална стратегия на Република България за интегриране на ромите (2012 - 2020) бе публикуван на официалната интернет страница на президента с наименование на файла "13.NationalStrategyIntegrateMangali.pdf", съобщи сайтът pressclub след получен сигнал от потребителя @Smarfiette.

Националната стратегия бе приета с решение на Народното събрание на 1 март 2012 г.

Реакцията на сайта на президентството бе светкавична и документът вече не е достъпен.

Google индексира документа като наличен, но при зареждането на страницата тя вече не може да бъде открита.

От прессекретариата на държавния глава обясниха, че президентът Росен Плевнелиев е разпоредил проверка, за да се установи кой е авторът на наименованието на файла, съобщи електронното издание Mediapool.

От президентството обясниха, че гафът се е получил заради желанието за откритост и публичност.

"В желанието си да сме максимално прозрачни сме качили този документ. Както се вижда, от това има и негативи", заяви говорителят на президента Мария Иванова.

По думите й в момента тече проверка дали файлът е пристигнал с това име от друга институция или е получил това наименование от служител на президентската администрация.

"Ако някой от нашата администрация е виновен, той незабавно ще бъде наказан", увери Иванова.

Пазарувай в MediaMall.bg - книги, музика, филми и абонаменти

Коментари 0

Сортирай по:

Добави коментар

Добави коментар

аватар

Човек загина, а друг е тежко ранен, след като камион се взриви край Мездра (обновена)

Един човек загина, а друг е тежко ранен при експлозия в село Цеконица в община Мездра, съобщи bTV. По първоначална информация при рязане на дървета вероятно е гръмнала газовата уредба на камион.

Диненият мед се вари бавно и на слаб огън

Как се прави маджун, показаха в силистренското с. Смилец НЕЗАБРАВКА КИРОВА Жените от силистренското с. Смилец събраха стари и млади, за да направят динен мед, или както му казват там - маджун.

Националната статистика показва: Чиновниците скатават ден работа всеки месец

Чиновниците скатават по цял работен ден в рамките на всеки месец. Те непрекъснато „си открадват” време извън офиса, с което не успяват да докарат регламентираната 40-часова седмица труд.

23 партии са подали документи за регистрация на местните избори, 8 вече са регистрирани

Десет дни преди крайния срок - 9 септември, 23 партии са заявили желание в ЦИК за участие в местния вот на 25 октомври.  Осем от тях вече са регистрирани, съобщиха от ЦИК.

Неолитно селище в столичния кв. "Слатина" става туристическа атракция

Неолитното селища в столичния кв. "Слатина" става туристическа атракция през следващата година, съобщи пред "Новинар" Йорданка Фандъкова. Селището е на 8000 години и е най-старото в Софийското поле.

Нова версия: Цар Киро движил "канала на смъртта"

Циганският тартор Кирил Рашков - Цар Киро най-вероятно е един от босовете в сянка на нелегалния трафик на имигрантите по "канала на смъртта", които издъхнаха в хладилен камион на 50 км от Виена,

Новият театър в НДК на името на Крикор Азарян събра бебешки обувки, кубинки, налъми, чехли

Никола Тороманов ще аранжира фоайето на бъдещия театър на името на режисьора по необичаен начин Обувките са стил, личен избор и отпечатъци от времето, в което живееш.