Национална стратегия за интегриране на "мангалите" на сайта на президенството

Документът Нaционална стратегия на Република България за интегриране на ромите (2012 - 2020) бе публикуван на официалната интернет страница на президента с наименование на файла "13.NationalStrategyIntegrateMangali.pdf", съобщи сайтът pressclub след получен сигнал от потребителя @Smarfiette.

Националната стратегия бе приета с решение на Народното събрание на 1 март 2012 г.

Реакцията на сайта на президентството бе светкавична и документът вече не е достъпен.

Google индексира документа като наличен, но при зареждането на страницата тя вече не може да бъде открита.

От прессекретариата на държавния глава обясниха, че президентът Росен Плевнелиев е разпоредил проверка, за да се установи кой е авторът на наименованието на файла, съобщи електронното издание Mediapool.

От президентството обясниха, че гафът се е получил заради желанието за откритост и публичност.

"В желанието си да сме максимално прозрачни сме качили този документ. Както се вижда, от това има и негативи", заяви говорителят на президента Мария Иванова.

По думите й в момента тече проверка дали файлът е пристигнал с това име от друга институция или е получил това наименование от служител на президентската администрация.

"Ако някой от нашата администрация е виновен, той незабавно ще бъде наказан", увери Иванова.

Пазарувай в MediaMall.bg - книги, музика, филми и абонаменти

Коментари 0

Сортирай по:

Добави коментар

Добави коментар

аватар

Театър по убийството на Яна Кръстева в Борисовата градина

Случаят с убийството на Яна Кръстева в Борисовата градина влиза и в храма на Мелпомена, след като вече е в този на Темида. Студиото за документален театър “Вокс Попули” е създало постановка по

Нарушител опита да прегази с джипа си горски в Разлог

Нарушител е опитал да прегази с джипа си горски стражар в Разлог, съобщиха от пресцентъра на Югозападното държавно предприятие за "Фокус". На 27 май, по сигнал от горския стражар Георги Жегов за

Ардино: МОН прати проверка на матурата - 2014 г. бяхме по-добри от гимназии в София

Зам.-министър Ваня Кастрева: Не са били като наказателен отряд, целта им е била да подпомогнат работата Показна наказателна акция в Ардино направи Министерството на образованието в СОУ “Васил Левски”,

Татяна Дончева не преговаря с БСП и АБВ за местните избори

“Движение 21” ще има самостоятелни листи за общински съветници на вота наесен. До момента не са водени разговори нито с БСП, нито с АБВ, заяви лидерът Татяна Дончева вчера.

Борисов: След инфраструктурата са заводите - така се вдига икономиката (Обзор)

“Не съм го измислил аз, неслучайно римляните са строили пътища. Ето, откриваме част от магистрала “Марица”, а с инфраструктурата идват и заводите - така се вдига икономиката.

470 000 лв. струва подредбата на национална галерия “Квадрат 500”

“Откриват нова галерия със стари картини”, прочетох в сайт. “Че какви да са, мои ли?”, пошегува се премиерът Бойко Борисов   “Ще доведа министрите тук, да разгледат всичко зала по зала,

И София, и Търново не си дават общинските болници, искат срещи с Москов за сливането

Столичните общинари искат среща със здравния министър д-р Петър Москов заради реформата, която предвижда 3 общински лечебни заведения да се влеят в държавни болници. Това стана ясно на сесията на СОС.