Чистка в Агенция "Митници", 14 уволнени

Снимка: ИВАЙЛО ДОНЧЕВ

Най-малко 14 души от Агенция „Митници" са уволнени снощи, предаде Дарик, позовавайки се на източници, близки до агенцията.

Осем от митничарите са работили на митница Калотина, като уволнението е станало при смяната на дежурството между 19 и 20 часа. Много специалисти, работещи на аерогара София, също са били уволнени. Част от тях обаче все още не са подписали заповедите си.

От агенция „Митници" обясниха, че уволнените не отговарят на изискванията за висше образование. По неофициална информация единият от уволнените е човек с 13 години стаж на митница Калотина. Сред най-големите пратки, които са разкрити по време на негово дежурство, са 16 кг хероин във влак, други 97 кг хероин в превозно средство, 280 000 таблетки наркотично вещество и други. От агенция „Митници" поясниха, че трима от митничарите са уволнени снощи, други пет - тази сутрин.

Голяма част от хората, които са изгубили работата си или ще я изгубят в близките няколко дни заради липса на диплома от университет, са от провинцията и цял живот са работили на митнически пункт. Според митничари, тази реформа единствено би стимулирала изваждането на фалшиви дипломи или завършването на висше образование проформа, за да може хората да запазят работата си.

Уволненията заради класификатора, както го наричат в митниците, нямат пряка връзка с протестите, които са на хората от централното управление на агенцията.

Пазарувай в MediaMall.bg - книги, музика, филми и абонаменти

Коментари 2

Сортирай по:

0
До сега всички правителства са "чистили" по митниците и в крайна сметка виждаме, че "мърсотията" продължава да е на ниво! Не съм забелязал чиновниците с висше образование да са по-малко корумпирани от тия без. Честно казано май е се тая дали ще те ушушка висшист или среднист-тракторист. Даже по-учените са "по-мръсни", щото поназнайват и повече чалъми за измъкване на пари.Така де! Идат избори и някой трябва да събира парички за нашата партия велика!

-10
Пак селска тарикатщина...значи е готов да си извади фалшива диплома, но няма да се напъне да поучи. За тези 13 години 3 висши може да завършат!!!!! Самият факт, че първосигнално реагират на новината за уволнение с идеята за фалшификации, говори, че не са сгрешили като са ги уволнили въпросните големи капацитети!!!!!

Добави коментар

Добави коментар

Министерството на културата: Можем да отделим 10 млн. евро за европейската столица на културата

България перфектно изпълнява процедурата по конкурса за избор на европейска столица на културата. Това е било заключението на европейската комисия, която е оценила и възможността за прозрачност и

17,9% поскъпване на тока поиска ЕВН (Обзор)

17,9% увеличение на цената на тока от 1 октомври иска ЕВН. Шефът на компанията, която снабдява Югоизточна България, Йорг Золфелнер обяви, че заявлението за новите цени вече е внесено с ДКЕВР.

Спират поръчки за над 1 млрд. лв.

Обществени поръчки за над 1 млрд. лева може да бъдат спрени, тъй като няма пари за тях. Това показват резултатите от одитите на министерствата към края на юли, заяви вчера зам.

Божидар Димитров ще съди “наследниците” на Панагюрското съкровище

Съдебно дело срещу самообявилите се за наследници на Панагюрското съкровище завежда директорът на Националния исторически музей Божидар Димитров, съобщи той. Потомци от рода Дейкови от години искат