Пъстърва със сос "Конфит"

Снимки: Антоанета Пелтекова

Вашата любима рецепта може да спечели 50 лева. Снимайте как приготвяте предпочитаната си манджа и ставате част от рубриката ГАСТРОГУРУ. Един от вас - известен или неизвестен, но задължително добър кулинар, ще готви пред читателите. Изпращайте рецептите си на адрес mpopova@24chasa.bg. За въпроси - тел. 942 25 31. 

КОЙ ГОТВИ

Любо Калев ви предлага негов личен летен специалитет с риба и зеленчуци. С него и много други гурме и традиционни ястия той радва клиентите на столичния ресторант "Чевермето" в НДК.

ПРОДУКТИ

150 г картофи, 1 пъстърва (около 250 г), 30 г домат, 20 г печена чушка, 5 г чесън, 2 г мащерка, 5 г магданоз, един лимон

За сос "Конфит":

30 г печена чушка, 1 клонче прясна мащерка, зехтин, сол, черен пипер, чесън по желание.

НАЧИН НА ПРИГОТВЯНЕ

Филетираме рибата и я овкусяваме със сол и сока на половин лимон. Намазваме кръгла форма за печене (ринг) с масло и печем на 200 градуса около 8-10 мин.

Приготвяме картофената гарнитура от намачканите сварени картофи, ситно нарязаната чушка, зехтина и посочените подправки.

Сервираме рибата по два възможни начина. Или изправена върху купчина от картофите, с която постигаме красивата височина, или върху пържен картофен кейк. Него приготвяме, като оформяме отново с ринг кръглия кейк от картофената смес, набрашняваме го и пържим за кратко от двете страни.

Украсяваме със соса "Конфит", с прясна мащерка и лимон и поднасяме.

Пазарувай в MediaMall.bg - книги, музика, филми и абонаменти

Коментари 0

Сортирай по:

Добави коментар

Добави коментар

Зеленчукови рулца със сирене

Bашата любима рецепта може да спечели 30 лева. Снимайте как приготвяте предпочитаната си манджа и ставате част от рубриката ГАСТРОГУРУ. Един от вас - известен или неизвестен, но задължително добър кул

Пилешко в сач под капак

Bашата любима рецепта може да спечели 30 лева. Снимайте как приготвяте предпочитаната си манджа и ставате част от рубриката ГАСТРОГУРУ. Един от вас - известен или неизвестен, но задължително добър кул

Чеснова пърленка с кашкавал

КОЙ ГОТВИ Маргарита Димитрова предлага комбинация между чеснова и кашкавалена пърленка. ПРОДУКТИ 130 г брашно 5 г мая 80 мл хладка вода 1 с.л. олио 1 к.л. сол 1 к.л. захар 1 с.л. олио 1 по-

Кристина Димитрова пие по литър чай всеки ден и яде лъжица ленено семе

Кристина Димитрова може и да не готви много често, но събира рецепти от 5-6 г. И от колеги, приятели, изрезки от списания. Натрупала е вече цяла папка. Но още не ги е изпробвала, защото няма много сво