Пъстърва със сос "Конфит"

Снимки: Антоанета Пелтекова

Вашата любима рецепта може да спечели 50 лева. Снимайте как приготвяте предпочитаната си манджа и ставате част от рубриката ГАСТРОГУРУ. Един от вас - известен или неизвестен, но задължително добър кулинар, ще готви пред читателите. Изпращайте рецептите си на адрес mpopova@24chasa.bg. За въпроси - тел. 942 25 31. 

КОЙ ГОТВИ

Любо Калев ви предлага негов личен летен специалитет с риба и зеленчуци. С него и много други гурме и традиционни ястия той радва клиентите на столичния ресторант "Чевермето" в НДК.

ПРОДУКТИ

150 г картофи, 1 пъстърва (около 250 г), 30 г домат, 20 г печена чушка, 5 г чесън, 2 г мащерка, 5 г магданоз, един лимон

За сос "Конфит":

30 г печена чушка, 1 клонче прясна мащерка, зехтин, сол, черен пипер, чесън по желание.

НАЧИН НА ПРИГОТВЯНЕ

Филетираме рибата и я овкусяваме със сол и сока на половин лимон. Намазваме кръгла форма за печене (ринг) с масло и печем на 200 градуса около 8-10 мин.

Приготвяме картофената гарнитура от намачканите сварени картофи, ситно нарязаната чушка, зехтина и посочените подправки.

Сервираме рибата по два възможни начина. Или изправена върху купчина от картофите, с която постигаме красивата височина, или върху пържен картофен кейк. Него приготвяме, като оформяме отново с ринг кръглия кейк от картофената смес, набрашняваме го и пържим за кратко от двете страни.

Украсяваме със соса "Конфит", с прясна мащерка и лимон и поднасяме.

Пазарувай в MediaMall.bg - книги, музика, филми и абонаменти

Коментари 0

Сортирай по:

Добави коментар

Добави коментар

Сладкиш с кафе и топчета от извара

Bашата любима рецепта може да спечели 30 лева. Снимайте как приготвяте предпочитаната си манджа и ставате част от рубриката ГАСТРОГУРУ. Един от вас - известен или неизвестен, но задължително добър

Салата "100-те чушки"

Bашата любима рецепта може да спечели 30 лева. Снимайте как приготвяте предпочитаната си манджа и ставате част от рубриката ГАСТРОГУРУ. Един от вас - известен или неизвестен,

Ивайло Захариев ходи на работа с колело и яде почти без сол

Всяка сутрин Ивайло Захариев приготвя закуска за себе си, жена си Миряна и по-големия им син Филип. Първото ядене за деня винаги е негова отговорност. “Обикновено мюсли и други зърнени храни, овесен

Пържено пилешко бутче Табако

Bашата любима рецепта може да спечели 30 лева. Снимайте как приготвятепредпочитаната си манджа и ставате част от рубриката ГАСТРОГУРУ. Един от вас - известен или неизвестен, но задължително добър ку