Разследват пловдивски наркобарон за изнудване и заплаха за убийство

Антон Генадиев Снимка: "Марица"

Пловдивският наркобарон Антон Генадиев е обвинен в изнудване на бизнесмен, съобщи сайтът на вестник "Марица". Освен за рекет, той е разследван и за заплаха за убийство.

Преди дни съдът му е наложил мярка за неотклонение "парична гаранция" в размер на 1000 лева.

Генадиев се е намесил във финансов спор между съдружниците в "Черноморски солници" АД Николай Пиронков и Георги Николов.

Жалбата в прокуратурата е подадена от Пиронков, който твърди, че е притискан от Генадиев през ноември 2011 година.

Самият Генадиев коментира, че не смята, че е нарушил законите, но прокуратурата е в пълното си право да му повдигне обвинение. "Нещата ще се решат в съда", заяви той.

През октомври миналата година в Държавен вестник е публикувано разпореждане на 18-и състав на Пловдивския районен съд, с което на "Черноморски солници" се забранява да извършват плащания на акции. Забраната е наложена по молба, внесена в съда от Николай Пиронков.

Според източници на "Марица" изнудваният бизнесмен е представил есемеси със заплашително съдържание.

Антон Генадиев е сочен като един от основните играчи на пазара за дрога в Южна България, въпреки това той никога не е задържан с наркотици, нито пък е бил подсъдим по дело за трафик или търговия със забранени вещества.

Пазарувай в MediaMall.bg - книги, музика, филми и абонаменти

Коментари 1

Сортирай по:

3
Ми що го пишете"наркобарон"тогава човеко?

Добави коментар

Добави коментар

Одобриха бюджет от над 1 млн. лева за алеи и тротоари в Банкя

Правителството одобри допълнителни разходи/трансфери за 2014 г. в общ размер до 67 481 180 лв. Средствата се осигуряват чрез преструктуриране на разходите по централния бюджет и са разпределени както

Митничари откриха почти 2,5 кг хероин в двойно дъно на куфар

Митнически служители от граничен пункт Калотина откриха близо 2,5 кг хероин в двойно дъно на куфар, съобщават от Агенция „Митници”. В събота митничарите спират за проверка автобус,

Виж решенията на Министерски съвет от днес

Приет е Национален план за управление на отпадъците до 2020 г. Правителството прие Национален план за управление на отпадъците (НПУО) за периода до 2020 г.

Газпром: Русия ще прави Турски поток, Южен поток няма да се строи

Новият газопровод, който "Газпром" ще реализира вместо "Южен поток", може да се нарече "Турски поток". Това съобщи пред журналисти Александър Медведев, заместник-ръководител на концерна,

Жалба заплашва доставката на ваксини за син език навреме

Има риск България да не успее да закупи и постави ваксините срещу "син език" навреме. Агенцията по храните е спряла процедурата за доставка на ваксината заради жалба по доставката, съобщи БНР.

Веселин Вучков: Няма да има отстъпки в закона за МВР

"Нямам притеснения по Закона за МВР след реакцията на някои служби. Отстъпки там няма да има", заяви министърът на вътрешните работи Веселин Вучков пред журналисти, цитиран от „Фокус“.

120 иракчани нахлуха на Капъкуле за България

Група от 120 нелегални емигранти буквално взе на абордаж турския граничен пункт Капъкуле и се опита да проникне у нас, съобщиха от съседския КПП. Иракчаните нахлули на плаца,