"Галъп интернешънъл": Има мъртво вълнение в ГЕРБ

Първан Симеонов Снимка: "Галъп интернешънъл"

Има причина управляващите да искат изборите да бъдат по-скоро и с минимални загуби. Коментарът е на социолога Първан Симеонов от "Галъп интернешънъл" пред БНР. В края на депутатската ваканция той очерта перспективите пред новия политически сезон.

"В края на мача са възможни смени, които да форсират едни или други случки на финалната права. В началото едно от основните послания беше реформата, после магистралите, новият рефрен май е политиката по доходите. Но ако реформата и магистралите могат да се случват по телевизията, то новата политика трябва да бъде усетена в ежедневието. Това ще бъде определящ сюжет", смята социологът.

Политическото лято беше белязано от много скандали и даже от атентат, който също е в полето на политиката.

Политическите алтернативи ще трябва да се позиционират с много по-ясни координати, смята Първан Симеонов.

Политическите лагери си приличат и остават неразличими. Опозиционните партии са призвани да задават собствени сюжети в дебата. Навлизаме в период, в който на всяко действия се гледа през призмата на политическата реклама.

ГЕРБ е изложен на сериозна опасност - на цялата власт. Конфликтите се пренасят вътре. Има мъртво вълнение, което не се показва на повърхността. Въпросът е дали жертвите ще бъдат решаващи за имиджа на партията, каза Първан Симеонов.

Пазарувай в MediaMall.bg - книги, музика, филми и абонаменти

Коментари 0

Сортирай по:

Добави коментар

Добави коментар

19 кандидат-депутати се отказаха от участие, имената им са заличени от списъците

19 кандидат-депутати са се отказали за участие като имената им са заличени от списъците , обяви говорителят на ЦИК Камелия Нейкова. 5 от тях са били водачи на листи на партии или коалиции",

Христосков: Едва ли някога заводът в Горни Лом ще заработи

Вече има акт на Инспекцията по труда и заводът в Горни Лом е затворен. Това обяви пред журналисти министърът на труда и социалната политика Йордан Христосков след заседанието на Кризисния щаб във

6 875 199 души в избирателните списъци в страната

Избирателите в избирателните списъци в страната са 6 875 199. Това каза говорителят на ЦИК Александър Андреев, съобщи БГНЕС. Камелия Нейкова направи уточнението,

Задържаха перничанин, продавал фалшиви билети за мача "Лудогорец" - "Реал“

40-годишен е задържан за продажба на фалшиви билети за мача "Лудогорец" - "Реал" (1:2), съобщиха от пресцентъра на МВР. В Първо районно управление - СДВР е образувано досъдебно производство.