"Галъп интернешънъл": Има мъртво вълнение в ГЕРБ

Първан Симеонов Снимка: "Галъп интернешънъл"

Има причина управляващите да искат изборите да бъдат по-скоро и с минимални загуби. Коментарът е на социолога Първан Симеонов от "Галъп интернешънъл" пред БНР. В края на депутатската ваканция той очерта перспективите пред новия политически сезон.

"В края на мача са възможни смени, които да форсират едни или други случки на финалната права. В началото едно от основните послания беше реформата, после магистралите, новият рефрен май е политиката по доходите. Но ако реформата и магистралите могат да се случват по телевизията, то новата политика трябва да бъде усетена в ежедневието. Това ще бъде определящ сюжет", смята социологът.

Политическото лято беше белязано от много скандали и даже от атентат, който също е в полето на политиката.

Политическите алтернативи ще трябва да се позиционират с много по-ясни координати, смята Първан Симеонов.

Политическите лагери си приличат и остават неразличими. Опозиционните партии са призвани да задават собствени сюжети в дебата. Навлизаме в период, в който на всяко действия се гледа през призмата на политическата реклама.

ГЕРБ е изложен на сериозна опасност - на цялата власт. Конфликтите се пренасят вътре. Има мъртво вълнение, което не се показва на повърхността. Въпросът е дали жертвите ще бъдат решаващи за имиджа на партията, каза Първан Симеонов.

Пазарувай в MediaMall.bg - книги, музика, филми и абонаменти

Коментари 0

Сортирай по:

Добави коментар

Добави коментар

аватар

На 8 юни откриват паметника на цар Самуил, слагат му полускъпоценни камъни за очи

Патриарх, президент и премиер ще открият паметника на цар Самуил в София на 8 юни, научи “24 часа”. Монументът на българския владетел, управлявал през 997-1014 г.

Кунева ще иска достъп до банкови тайни

Не може да се привнася механично опит отвън, каза тя по отношение на Моника Маковей Националният съвет за борба с корупцията ще има много широки правомощия при инициирането на проверки по висшите

От понеделник затварят за 15 дни тунела при "Алея Яворов" за ремонт

Тунелът от бул. “Цариградско шосе” към бул. “П. Яворов” ще бъде затворен за 15 дни в понеделник. Оттогава, но за целия юни ще бъде затворено и северното платно на булеварда между бул. “П.

95% от кметовете на ГЕРБ - с нов мандат

Партиите на Борисов и Радан Кънев се сближиха в Пловдив - заедно на бар 90-95% от кметовете на ГЕРБ ще повторят мандатите си. Това заяви в Пловдив зам.

Само в "24 часа": Вече стягат референдум, вот 2 в 1 наесен

Президентът и мнозинството в парламента започнали тази седмица да подготвят допитването. Твърдо единият въпрос ще е дали гласуването става задължително В деня на местните избори през октомври със

Биляна Йотовска и Димитър Димитров: Няма нищо притеснително от добре развита мускулатура

МИЛЕНА МОДЕВА - В България от доста години в някои среди мускулестите фигури и релефни форми бяха модерни сред мъжете. Напоследък обаче тази мода стана доста масова. Какво, мислите, се промени?

Купете си вестник 24 часа - вече и със sms

В MediaMall.bg вече може да закупите вестник "24 часа" в PDF формат - като изпратите sms на стойност 1,20 лева. Също така от MediaMall.bg може да се закупуват архивни броеве на вестника до 3 месеца