"Галъп интернешънъл": Има мъртво вълнение в ГЕРБ

Първан Симеонов Снимка: "Галъп интернешънъл"

Има причина управляващите да искат изборите да бъдат по-скоро и с минимални загуби. Коментарът е на социолога Първан Симеонов от "Галъп интернешънъл" пред БНР. В края на депутатската ваканция той очерта перспективите пред новия политически сезон.

"В края на мача са възможни смени, които да форсират едни или други случки на финалната права. В началото едно от основните послания беше реформата, после магистралите, новият рефрен май е политиката по доходите. Но ако реформата и магистралите могат да се случват по телевизията, то новата политика трябва да бъде усетена в ежедневието. Това ще бъде определящ сюжет", смята социологът.

Политическото лято беше белязано от много скандали и даже от атентат, който също е в полето на политиката.

Политическите алтернативи ще трябва да се позиционират с много по-ясни координати, смята Първан Симеонов.

Политическите лагери си приличат и остават неразличими. Опозиционните партии са призвани да задават собствени сюжети в дебата. Навлизаме в период, в който на всяко действия се гледа през призмата на политическата реклама.

ГЕРБ е изложен на сериозна опасност - на цялата власт. Конфликтите се пренасят вътре. Има мъртво вълнение, което не се показва на повърхността. Въпросът е дали жертвите ще бъдат решаващи за имиджа на партията, каза Първан Симеонов.

Пазарувай в MediaMall.bg - книги, музика, филми и абонаменти

Коментари 0

Сортирай по:

Добави коментар

Добави коментар

аватар

Започва делото за прегазения Петьо от Панагюрище

В Пазарджик гледат делото срещу Цветан Пъков, който на 14 април прегази и уби на улица в Панагюрище 6-годишния Петьо Гевечанов, информира Нова тв. Обвинението срещу Пъков е за непредумишлено

Последен шанс за смяна на личния лекар

Последен шанс за смяна на личния лекар. До днес всяко здравноосигурено лице има право да смени джипито си с друго, което е сключило договор със Здравната каса, информира Нова тв.

Засекретиха делото за горите на Симеон

Делото, което земеделското министерство води срещу бившия премиер Симеон Сакскобургготски и сестра му Мария-Луиза, за да си върне 16 500 дка рилски гори, бе засекретено в Софийския окръжен съд.

До Гърция с повече кеш и пълен резервоар - всичко за кризата

Съседите дават до 30% отстъпка за плащане в брой и без касов бон Българите, които пътуват в Гърция, трябва да носят достатъчно пари в брой, а шофьорите - да се запасят с бензин,

Обмислят 10% по-ниски цени за болниците

Всяко лечебно заведение може да се продава цяло или на части Надзорният съвет на здравната каса отново обсъди намаление на цените на клиничните пътеки,

Без наказание за доктора, публикувал скандални снимки и пост във фейсбук

Доцент Иван Трифонов, завеждащ родилното отделение в Акушеро-гинекологичната клиника на УМБАЛ „Проф. Стоян Киркович” в Стара Загора, няма да бъде уволнен”, съобщи доц.

Радослав Янкулов: Не може да се говори за принуда, програмният директор на БНР напусна по собствено желание

"Иво Тодоров напусна с молба лично подписана от него. Така че не мога и не искам да говоря нито за сценарий, нито за принуда. Все пак става дума за неща, които се случват между зрели хора.