"Галъп интернешънъл": Има мъртво вълнение в ГЕРБ

Първан Симеонов Снимка: "Галъп интернешънъл"

Има причина управляващите да искат изборите да бъдат по-скоро и с минимални загуби. Коментарът е на социолога Първан Симеонов от "Галъп интернешънъл" пред БНР. В края на депутатската ваканция той очерта перспективите пред новия политически сезон.

"В края на мача са възможни смени, които да форсират едни или други случки на финалната права. В началото едно от основните послания беше реформата, после магистралите, новият рефрен май е политиката по доходите. Но ако реформата и магистралите могат да се случват по телевизията, то новата политика трябва да бъде усетена в ежедневието. Това ще бъде определящ сюжет", смята социологът.

Политическото лято беше белязано от много скандали и даже от атентат, който също е в полето на политиката.

Политическите алтернативи ще трябва да се позиционират с много по-ясни координати, смята Първан Симеонов.

Политическите лагери си приличат и остават неразличими. Опозиционните партии са призвани да задават собствени сюжети в дебата. Навлизаме в период, в който на всяко действия се гледа през призмата на политическата реклама.

ГЕРБ е изложен на сериозна опасност - на цялата власт. Конфликтите се пренасят вътре. Има мъртво вълнение, което не се показва на повърхността. Въпросът е дали жертвите ще бъдат решаващи за имиджа на партията, каза Първан Симеонов.

Пазарувай в MediaMall.bg - книги, музика, филми и абонаменти

Коментари 0

Сортирай по:

Добави коментар

Добави коментар

аватар

Поетесата Маргарита Петкова: Боже, пази младенците ни!

ИМА неща, които нормалният човешки мозък отхвърля априори. Само извратен мисловен орган може да допусне, че четиридневно бебче е потенциален обект на агресия. И то агресия, граничеща със садизъм.

Адвокат на Цветан Василев пуснал клипа на банкера с Иван Искров (Видео)

Любителски видеоклип, на който аматьорски дует в неизвестна кръчма с огромно вдъхновение изпълнява народната песен “Назад, назад, моме Калино”, показаха снощи “Господари на ефира”.

2 часа акушерката изтезавала бебето Никол (снимки и видео 18+)

Близо 2 ч акушерката Емилия Ковачева малтретирала 4-дневното момиченце в нощта срещу 18 април. Това става ясно от записите на камерите в стаята в болница “Софиямед”,

Малтретираното от акушерката момиченце е добре и диша само

Момиченцето, върху което бе упражнена агресия от акушерка, е по-добре, вече е на 10 дни, храни се добре с шише и диша самостоятелно, съобщиха от болница “Токуда”.

Парламентът все пак осъди “масовото изтребление” на арменци преди 100 г. (ОБЗОР)

Народното събрание осъди избиването на 1,5 млн. арменци от Османската империя преди 100 г., макар да замени термина “геноцид” с “масово изтребление” Това стана,

Суходолската река с необичаен цвят - стана тъмно синя

Суходолска река в района на квартал „Надежда” е с необичайно син цвят. „Всеки ден минавам през моста и през парка, за да използвам столичното метро. Какво ли не съм виждала в реката - умрели кучета и

Обвиниха 6-има за загиналите в срутения хотел (Обзор)

6 човека бяха обвинени от oкръжната прокуратура във Варна за смъртта на 4-ма души при събарянето на хотел “Вероника” в комплекса Слънчев ден. На всички обвиняеми е взета мярка за неотклонение