Лекари отказали преглед на арестант

Снимка: Архив

Специалистите нефролози от бургаската болница са отказали да извършат преглед на арестант, стана ясно по време на съдебно заседание по дело за двойно убийство.
В съдебната зала бе представено писмо, според което медиците са изразили нежелание не само да бъдат вещи лица по назначени от магистратите експертизи, но и да консултират и извършат прегледи на лица, изпратени от институцията.

Така близо два месеца в Бургас не се е намерил специалист, който да каже откъде идват бъбречните болежки на 35-годишният Иван Симов, обвинен за екзекуцията на мъж и жена - Тодорка Калпаклиева и Стоян Вълчев. От МБАЛ-Бургас отказаха коментар с обяснението, че управителят на здравното заведение е в отпуск.

Все пак съдебният състав, с председател Стефан Стойков, прие ново определение, според което Иван Симов да бъде отведен на преглед при лекар, без да се конкретизира точно какъв, във връзка с оплакване от бъбречни болки. Той трябва да бъде отведен и при стоматолог. При частичните си обяснения Симов каза, че е бит по време на разпит и е загубил зъб.

Самоделка, направена от кормилната ос на военна кола, с настандарнта пружина и пирон вместо ударник - така описа оръжието, което е виждал у Симови един от свидетелите - Антоний Средков. Пищовът използвал най-вече бащата на Иван -Кръстьо, който около 2 години и половина вардел язовир, стопанисват от Средков. Кръстьо Симов твърдял, че оръжието е изработено от сина му Иван. След конфликт между тях, работодателят дори пуснал жалба до полицията с молба оръжието да бъде иззето, тъй като се страхувал Симови да не го използват срещу него.

Според експерти Тодорка и Стоян са убити с ловна пушка или самоделно оръжие, което стреля с ловни патрони. Въпреки многобройните претъсвания оръжието на двойното убийство от преди 2 години не бе намерено. Тодорка бе намерена с огнестрелна рана в главата в автомобил, паркиран в двора на семейната вила в м. Бадемите край Рудник. Стоян пък бе открит в местност на около 300 метра от къщата. Убиецът е стрелял в тила на жертвата, която е била просната по очи на земята.

Делото срещу Иван Симов ще продължи на 24 октомври. До тогава се очаква по него да има и съдебно-медицинска експертиза за състоянието на подсъдимия.

Пазарувай в MediaMall.bg - книги, музика, филми и абонаменти

Коментари 1

Сортирай по:

1
ами те специалистите са само трима за Бургас - д-р Мануелян който се води доживотно към мбал макар ,че е зам кмет ,д-р Миринчева-калпакчиева ,и д-р Петя Купенова - лесно е да се открият и да се задължат ,чрез прословутия висок 1.50 д-р Матев чрез юридическо задължение което и всеки адвокат завършил Бургаския университет знае как - хахахаххахххахах

Добави коментар

Добави коментар

Верижна катастрофа задръсти Цариградско шосе (Снимка)

Три коли се сблъскаха тази сутрин около 09,10 часа на бул. Цариградско шосе и образуваха сериозно задръстване. Катастрофата стана пред сградата на Полиграфически комбинат.

Кирил Добрев към Протестна мрежа: Вие сте болни и фиксирани

Кирил Добрев и Антоанета Цонева спретнаха истински скандал заради изчезналото тефтерче на Златанов, както и информацията, че инициалите Д.П. в него са били подправени на "10".

Десислава Танева: Около 1 милион кубика дърва е незаконната сеч годишно в страната

Около 1 милион кубика дърва е незаконната сеч годишно в нашата страна. Това каза пред "Нова телевизия" Десислава Танева – министър на земеделието и горите.

Ангелов: Депутатите искат да влизат в парламента с оръжие и да се друсат

От парламентарната група на Патриотичния фронт искат и всяко заседание на парламент да започва с химна, но и тази идея не срещна подкрепата на мнозинството.

Нивото на река Дунав се повиши в българския участък

Нивото на река Дунав се е повишило в началото на българския участък. При Ново село нивото се е повишило с 11 см и днес е 391 см, съобщиха от местната хидрометеорологична станция.

Сменят маршрута на два автобуса в столицата

Във връзка с подмяна на водопровод по ул. „Витоша” се въвежда временна организация и промяна маршрутите на автобусни линии №№ 69 и 70. Това съобщиха от пресцентъра на Столична община. От 04.

Мехмед Дикме: Очаквам Борисов да си изпълни обещанията назначи 10 министри с турски имена

"Тепърва предстоят кадрови решения в държавата. Очаквам Бойко Борисов да си изпълни обещанията да бъдат назначени 10 министри с турски имена". Това каза пред TV7 Мехмед Дикме.