Свещеници с жалба: Проститутки обругават храма в „Клуцохор"

Снимка Интернет

Протойереят на храм „Св. Цар Борис Михаил Покръстител" в сливенския квартал „Клуцохор" отец Иван обяви, че църковното настоятелство и членовете на Младежки културно-просветен център „Ихтис" са подали жалба срещу проституиращите в района на църквата, съобщи „Фокус".

Те са се обърнали с молба за съдействие към Окръжна прокуратура - Сливен и ОД на МВР. Според църковното настоятелство с тези действия се обругава храмът, както и паметната плоча, която се намира в района.

„Сезираме ви, като изразяваме своето недоволство и тревога от съществуването на публично проституиращи жени в непосредствена близост до православния храм в центъра на Сливен, до една от най-важните пътни артерии в близост до Кооперативния пазар и Областна дирекция "Социално подпомагане", се казва в жалбата, Жалбата е подадена на 13 август, но досега няма реакция от страна на институциите.

Още на 4 септември 2009 година жители на квартала подават жалба до РУП - Сливен, допълни отец Йоан. Той призова всички граждани на Сливен, които са свидетели на престъпления, на корупция или не получават съдействие по подадените от тях жалби, да подават сигнали в самото църковно настоятелство, за да могат заедно да се борят с безнравствените прояви в града ни.

„Искаме силни институции, за да живеем спокойно и ние, и децата ни - каза отец Йоан. - Ще бъде изпратено писмо до министъра на вътрешните работи Цветан Цветанов за проблема, за да се премахне „пиацата на проституиращите" до храма".

Подадени са документи до община Сливен за получаване на терена около храма, като идеята е там да бъде изграден просветен и социален център, в който подкрепа ще получават бедни хора, жертви на насилие и бездомни.

Представители на сдружение „Ихтис" продължават да провеждат и срещи с хора от пенсионерските клубове и училищата, за работата по превенцията и решаването на проблема с проституцията в Сливен.

Пазарувай в MediaMall.bg - книги, музика, филми и абонаменти

Коментари 1

Сортирай по:

3
Попа нека да не се оплаква. В Русия други подобни изпълняваха порно в самата църква и Великият западен свят, включително наши величия, включително Великият външен министър Младенов, ги обявиха за герои. Така че, кротко попе ! Да не те вържат, за да е мирно селото.

Добави коментар

Добави коментар

Трус от 2,6 по Рихтер край Симитли

Земетресение с магнитуд 2,6 по скалата на Рихтер е регистрирано на територията на България, съобщиха от Геофизичния институт на БАН. Земният трус е усетен в 8,06 ч.

Съпругата на Муса: Той е добър човек, обявиха го за черна овца

Искам мъжът ми да бъде на свобода, 4-годишното ми дете ме пита защо той не се прибира у дома”, заяви пред Нова тв съпругата на обвинения в проповядване на радикален ислям имам Ахмед Муса.

Миков: Моделът на БСП е изчерпан

„Много неща - и политически, и организационни трябва да се направят в БСП. По-голяма политическа активност в посланията, отговори на проблемите на по-голямата част от гражданите на България,

6-годишно дете изпи 200 гр водка, лекари го спасиха от алкохолно отравяне

6-годишно дете бе спасено от алкохолно отравяне в болницата в Бургас, съобщиха от МБАЛ - Бургас. Благодарение на бързата реакция на лекарите от Спешното отделение на МБАЛ Бургас бе спасен живота на

Болен живее 3 години на тъмно, краде ток за да гледа мачове

Родопчанин живее 3 години на тъмно, отказва да плаща ток и ползва електричество само ако се върже нелегално. “Все ми е тая, която и болест не се е сетила, тя не ме е навестила”,

Корман Исмаилов: Неждет Мензир ми беше като втори баща

Неждет Мензир ми беше като втори баща. Загубих рано баща ми и животът ме срещна с него. Това е човек, който е направил толкова много за българо-турските отношения, колкото много малко от тези,

Петокласничка от Мизия подари част от дрехите си на своя съученичка, пострадала от наводнението

Петокласничка от Мизия се раздели с част от дрехите си, за да ги подари на своя съученичка, изгубила всичко след опустошителното наводнение там в началото на месец август, съобщи Нова тв.