Свещеници с жалба: Проститутки обругават храма в „Клуцохор"

Снимка Интернет

Протойереят на храм „Св. Цар Борис Михаил Покръстител" в сливенския квартал „Клуцохор" отец Иван обяви, че църковното настоятелство и членовете на Младежки културно-просветен център „Ихтис" са подали жалба срещу проституиращите в района на църквата, съобщи „Фокус".

Те са се обърнали с молба за съдействие към Окръжна прокуратура - Сливен и ОД на МВР. Според църковното настоятелство с тези действия се обругава храмът, както и паметната плоча, която се намира в района.

„Сезираме ви, като изразяваме своето недоволство и тревога от съществуването на публично проституиращи жени в непосредствена близост до православния храм в центъра на Сливен, до една от най-важните пътни артерии в близост до Кооперативния пазар и Областна дирекция "Социално подпомагане", се казва в жалбата, Жалбата е подадена на 13 август, но досега няма реакция от страна на институциите.

Още на 4 септември 2009 година жители на квартала подават жалба до РУП - Сливен, допълни отец Йоан. Той призова всички граждани на Сливен, които са свидетели на престъпления, на корупция или не получават съдействие по подадените от тях жалби, да подават сигнали в самото църковно настоятелство, за да могат заедно да се борят с безнравствените прояви в града ни.

„Искаме силни институции, за да живеем спокойно и ние, и децата ни - каза отец Йоан. - Ще бъде изпратено писмо до министъра на вътрешните работи Цветан Цветанов за проблема, за да се премахне „пиацата на проституиращите" до храма".

Подадени са документи до община Сливен за получаване на терена около храма, като идеята е там да бъде изграден просветен и социален център, в който подкрепа ще получават бедни хора, жертви на насилие и бездомни.

Представители на сдружение „Ихтис" продължават да провеждат и срещи с хора от пенсионерските клубове и училищата, за работата по превенцията и решаването на проблема с проституцията в Сливен.

Пазарувай в MediaMall.bg - книги, музика, филми и абонаменти

Коментари 1

Сортирай по:

3
Попа нека да не се оплаква. В Русия други подобни изпълняваха порно в самата църква и Великият западен свят, включително наши величия, включително Великият външен министър Младенов, ги обявиха за герои. Така че, кротко попе ! Да не те вържат, за да е мирно селото.

Добави коментар

Добави коментар

Жители на столични квартали пропищяха от наводнени улици

Жители на столичния квартал „Витоша” се оплакаха в рубриката "Моята новина" на "Нова телевизия" от наводнени улици след всеки дъжд. Става дума за ул. „Чавдар Мутафов“,

Орхан Изиров е убит заради дълг от 30 000 евро

Петричкият бизнесмен е убит заради дълг от 30 000 евро, съобщава "Нова телевизия". Задържаните за убийството Георги Георгиев от Склаве и Радослав Валоев от Симитли са направили пълни самопризнания.

Станишев: Важното е БСП да има ясна позиция по програмата на правителството

"Важното е БСП да има ясна позиция по програмата на правителството”. Това заяви преди пленума на БСП лидерът на европейските социалисти Сергей Станишев, цитиран от Нова телевизия.

Ограничено е движението на АМ Тракия заради аварирал ТИР

Ограничено е движението при 20 км на АМ „Тракия” в посока Пловдив. Това съобщиха от пресцентъра ОД на МВР-София, предаде "Фокус". Мярката се налага поради отстраняването на аварирал ТИР от пътното

Единият от килърите на Изиров имал връзка с приятелката му

Убийците на Орхан Изиров са лежали в затвор в Гърция. Това стана ясно на извънредния брифинг в сградата на МВР.  У Радослав Валеов и Георги Георгиев са намерени патрони, маска за очи и наркотици.

Сарафов разкри за какво е била срещата с Борисов

Главният секретар на МВР Светлозар Лазаров обясни пред журналисти какво е било обсъдено на съвещанието в министерството, свикано от министър-председателя Бойко Борисов.

Първо в 24 чaса: Виж всичко за разкритите убийства

МВР разкри още две от извършените неотдавна убийства, както първи "24 часа" съобщи. На брифинг, на който присъстваха вътрешният министър Веселин Вучков,