Свещеници с жалба: Проститутки обругават храма в „Клуцохор"

Снимка Интернет

Протойереят на храм „Св. Цар Борис Михаил Покръстител" в сливенския квартал „Клуцохор" отец Иван обяви, че църковното настоятелство и членовете на Младежки културно-просветен център „Ихтис" са подали жалба срещу проституиращите в района на църквата, съобщи „Фокус".

Те са се обърнали с молба за съдействие към Окръжна прокуратура - Сливен и ОД на МВР. Според църковното настоятелство с тези действия се обругава храмът, както и паметната плоча, която се намира в района.

„Сезираме ви, като изразяваме своето недоволство и тревога от съществуването на публично проституиращи жени в непосредствена близост до православния храм в центъра на Сливен, до една от най-важните пътни артерии в близост до Кооперативния пазар и Областна дирекция "Социално подпомагане", се казва в жалбата, Жалбата е подадена на 13 август, но досега няма реакция от страна на институциите.

Още на 4 септември 2009 година жители на квартала подават жалба до РУП - Сливен, допълни отец Йоан. Той призова всички граждани на Сливен, които са свидетели на престъпления, на корупция или не получават съдействие по подадените от тях жалби, да подават сигнали в самото църковно настоятелство, за да могат заедно да се борят с безнравствените прояви в града ни.

„Искаме силни институции, за да живеем спокойно и ние, и децата ни - каза отец Йоан. - Ще бъде изпратено писмо до министъра на вътрешните работи Цветан Цветанов за проблема, за да се премахне „пиацата на проституиращите" до храма".

Подадени са документи до община Сливен за получаване на терена около храма, като идеята е там да бъде изграден просветен и социален център, в който подкрепа ще получават бедни хора, жертви на насилие и бездомни.

Представители на сдружение „Ихтис" продължават да провеждат и срещи с хора от пенсионерските клубове и училищата, за работата по превенцията и решаването на проблема с проституцията в Сливен.

Пазарувай в MediaMall.bg - книги, музика, филми и абонаменти

Коментари 1

Сортирай по:

3
Попа нека да не се оплаква. В Русия други подобни изпълняваха порно в самата църква и Великият западен свят, включително наши величия, включително Великият външен министър Младенов, ги обявиха за герои. Така че, кротко попе ! Да не те вържат, за да е мирно селото.

Добави коментар

Добави коментар

аватар

Борисов се среща с партньорите утре в 9 ч. за закона "Кунева"

Тези дето ме клеветиха, какви пари мога да изкарам от тях, да си мерят приказките, каза премиерът в Пловдив Среща с всички партии, които подкрепят правителството,

Галин Стоев и Мартичка Божилова - първите гости в “Като на кино”

Какъв е бил дебютът в киното на актьора Галин Стоев, който живее между Париж, Брюксел и София, ще разкаже самият той в новото предаване на “Би Ти Ви Синема” “Като на кино”.

Борисов: Повтарям и потретвам - Иван Тотев е кандидатът на ГЕРБ за кмет на Пловдив! (Обзор)

Премиерът Бойко Борисов категорично отрече слуховете, че стои зад независимия кандидат за кмет на Пловдив Здравко Димитров. Кръгове, близки до депутата,

Тодор оцелял 4 дни на Витоша с 2 кофички кисело мляко и планинска вода (Обзор)

Разходите по спасителната операция още не са изчислени, от БЧК съветват да се прави застраховка и да се наема водач Семейството на аутиста Тодор Тумбев,

Крадци ни дебнат със скрита камера

Скрити камери пред домовете ни залагат крадци, преди да ги оберат, пише в. "Телеграф". Целта е да са наясно с навиците на собствениците и най-вече кога теренът е чист.

Вежди Рашидов дарява портрет на Йоан Левиев на брат му - джазмена Милчо Левиев

ф фф На специална церемония в зала "Колегиум" на Министерството на културата на 7 септември т.г. /понеделник/ от 11,30 часа министър Вежди Рашидов ще подари на легендарния джаз музикант и композитор

Посланикът ни в Русия пише обяснения за думи срещу санкциите

Митов: Писанчев може да е полезен като консул в Солун Министърът на външните работи Даниел Митов е поискал обяснения от посланика ни в Русия Бойко Коцев заради негово изказване,