Частично прекратиха стачката в "Градски транспорт" в Пловдив

Част от колите на "Градски транспорт" отново останаха в гаражите.

Стачката във фирма "Градски транспорт" в Пловдив спря, но само частично, предаде кореспондентът на „24 часа" в град Ирена Чернишева.

Шофьорите, които се разбунтуваха вчера за неизплатени заплати от юни, днес спряха стачката си.

„По осемте автобусни линии вече се движат 30 коли", съобщи мажоритарният собственик на фирмата Ангел Батаклиев пред „24 часа".

60% от една работна заплата бяха изплатени, след като в сметките на фирмата постъпиха над 99 хил. лв. компенсации и субсидии от Община Пловдив. Днес се очакват още 70 хил. лв. от градската управа.

На всички участници в протеста вчера са връчени предупреждения за самоотлъчка и при второ нарушение ще бъдат уволнени.

„Областната инспекция започва проверка по случая", каза директора Атанас Чернаев пред „24 часа".

От 63 автобуса, които обслужват осемте линии се движат само 22 коли, заяви пък зам.-кметът по транспорта на Пловдив Александър Държиков. Той обясни, че стачката е спряла само частично, тъй като в гаражите в „Тракия" и „Филипово" още има стачкуващи монтьори, служители и шофьори на фирмата, който се оплакват, че са получили само 60% от едно тяхно месечно възнаграждение.

Зам.-кметът каза, че в града се движи само един тролей заради авария, която ЕВН отстранява в момента.

Пазарувай в MediaMall.bg - книги, музика, филми и абонаменти

Коментари 0

Сортирай по:

Добави коментар

Добави коментар

Съкратена шивачка скочи от третия етаж, оцеля

Работничка в шивашки цех опита да се самоубие, след като разбра, че е съкратена, съобщава struma.bg. Вчера сутринта Ж. К. отишла на работа, но управителят я пресрещнал и й казал, че е уволнена.

Откраднаха лопатата на статуя в Кърджали

Лопатата на бронзова статуя на металург пред бившия Оловно-цинков комбинат в Кърджали откраднаха апаши. Сигналът е подаден от охраната на затвореното заради дългове предприятие.

БСП в Кърджали отлюспи общински съветник заради АБВ

Изпълнителното бюро на БСП в Кърджали сне доверието си от общинския съветник Стефан Ангелов и препоръчва на колегите му в местния парламент да го изключат от червената група,

Почина известен благоевградски стоматолог и общински съветник от БСП

Известният благоевградски стоматолог и общински съветник от БСП д-р Данко Ангелов издъхна тази нощ след дълго боледуване, съобщи struma.com. Причина за смъртта му е злокачествено заболяване.