Частично прекратиха стачката в "Градски транспорт" в Пловдив

Част от колите на "Градски транспорт" отново останаха в гаражите.

Стачката във фирма "Градски транспорт" в Пловдив спря, но само частично, предаде кореспондентът на „24 часа" в град Ирена Чернишева.

Шофьорите, които се разбунтуваха вчера за неизплатени заплати от юни, днес спряха стачката си.

„По осемте автобусни линии вече се движат 30 коли", съобщи мажоритарният собственик на фирмата Ангел Батаклиев пред „24 часа".

60% от една работна заплата бяха изплатени, след като в сметките на фирмата постъпиха над 99 хил. лв. компенсации и субсидии от Община Пловдив. Днес се очакват още 70 хил. лв. от градската управа.

На всички участници в протеста вчера са връчени предупреждения за самоотлъчка и при второ нарушение ще бъдат уволнени.

„Областната инспекция започва проверка по случая", каза директора Атанас Чернаев пред „24 часа".

От 63 автобуса, които обслужват осемте линии се движат само 22 коли, заяви пък зам.-кметът по транспорта на Пловдив Александър Държиков. Той обясни, че стачката е спряла само частично, тъй като в гаражите в „Тракия" и „Филипово" още има стачкуващи монтьори, служители и шофьори на фирмата, който се оплакват, че са получили само 60% от едно тяхно месечно възнаграждение.

Зам.-кметът каза, че в града се движи само един тролей заради авария, която ЕВН отстранява в момента.

Пазарувай в MediaMall.bg - книги, музика, филми и абонаменти

Коментари 0

Сортирай по:

Добави коментар

Добави коментар

аватар

Земеделец завлякъл с пари близки на онкоболен, казал, че му осигурява лекарства

Районната прокуратура в Пазарджик внесе в съда обвинителен акт срещу 67-годишния Димитър Д. по обвинение, че е откраднал дарение от близки на онкоболен под предлог,

БЧК осигурява топъл обяд на 53-ма ученици в Стражица

53 ученици от СОУ "Ангел Каралийчев" в Стражица ще получават безплатна храна по програма "Топъл обяд" на БЧК, съобщиха от областния съвет на организацията във Велико Търново.

Велико Търново посреща Коледа и Нова година с пъстър празничен маратон

Велико Търново посреща Коледа и Нова година с пъстра палитра от концерти, спектакли, постановки, изложби и детски празници. Три пъти през декември жителите и гостите на старопрестолния град ще могат

Невръстен спи върху възглавница с 11 кг. хероин, турчин използва дете за наркотрафик

Турски гражданин и неговата спътница се опитаха да използват невръстно дете за наркотрафик. При проверката на лек автомобил от Турция 10,748 кг. хероин бяха открити във възглавница,

Свършиха транзитните номера за коли във Велико Търново

Група "Регистрации" при "Пътна полиция" – В. Търново преустановява издаването на транзитни табели за моторни превозни средства и ремаркета тип 1/2 и регистрационни табели за трактори и ремаркета тип

Лозари и казанджии от Петрич и Сандански на протест край пътя за Гърция

Лозари и казанджии от Санданско-Петричкия край утре ще протестират на главен път Е-79 край Сандански срещу готвените промени в нормативната уредба за варене на ракия.

Средно за 8 минути обслужват клиент в данъчното във Велико Търново

Средно 8 минути са нужни, за да бъде обслужен клиент в приходната агенция във Велико Търново. Повече време се губи в чакане от изтеглянето на номерче до влизане при съответния данъчен служител.