Бойко Борисов дава кандидата за "Белене" на службите за проверка

Бойко Борисов

Нашите и американските служби да проверят надежността на кандидата за инвеститор на АЕЦ"Белене" - "Глобал пауър консорциум". Това поискал премиерът Бойко Борисов след срещата с внезапно появилия се желаещ да строи ядрената централа. Само след положителното становище той щял да смята компанията за сериозна. За да се стигне до споразумение Борисов обаче поставил и още няколко условия - държавата да не се обвързва с гаранции по проекта, нито с договор за купуване на ток. Инвеститорът да покрие всички загуби до момента и да си подготви депозит от 200 млн. евро или долари.

"Оставил съм ги сами да изберат", заявил Борисов. Той се оплакал от фринансовите неуредици около АЕЦ"Белене" на генералния директор на Европейската служба за борба с измамите Джовани Кеслер. Шефът на ОЛАФ напомнил, че Европейската служба няма право да се занимава с отделни проекти извън европейското финансиране, но увери , че темата се следи на най-високо политическо равнище в Еврокомисията.

-

Пазарувай в MediaMall.bg - книги, музика, филми и абонаменти

Коментари 1

Сортирай по:

17
Частна Ядрена централа е толкова възможна, колкото и Частно МВР, или Частна съдебна система.

Добави коментар

Добави коментар

Румен Овчаров: Лицето на промяната е това на Мая Манолова

“Лицето на промяната е това на Мая Манолова”, заяви Румен Овчаров по време на дискусия за бъдещето на БСП под наслов “Промяната е път към победата”. Зам.-шефката на парламента получи подкрепа

1000 лева глоба за родопчанин, ако не се ожени за ученичка

31-годишният Асен Кьоров ще трябва да плати 1000 лв. глоба, ако до септември не сключи граждански брак с 15-годишната Йълдъс Богданова от родопското село Габрово, разпореди районният съд в Смолян.

Сидеров: Депутати от „Атака“ утре ще гласуват оставката, аз - не

Оставката на Орешарски беше логична, чакаше се от дълго време. Депутатите от групата на „Атака“, които са в София, ще влязат в парламента да гласуват тази оставка.

Шефът на "Топлофикация-София" призова служителите си да не протестират срещу смяната му

Призовавам през тези дни да продължим да работим конструктивно и отговорно. Това заяви изпълнителният директор на „Топлофикация София“ ЕАД Стоян Цветанов във връзка с разпространена в публичното