Бойко Борисов дава кандидата за "Белене" на службите за проверка

Бойко Борисов

Нашите и американските служби да проверят надежността на кандидата за инвеститор на АЕЦ"Белене" - "Глобал пауър консорциум". Това поискал премиерът Бойко Борисов след срещата с внезапно появилия се желаещ да строи ядрената централа. Само след положителното становище той щял да смята компанията за сериозна. За да се стигне до споразумение Борисов обаче поставил и още няколко условия - държавата да не се обвързва с гаранции по проекта, нито с договор за купуване на ток. Инвеститорът да покрие всички загуби до момента и да си подготви депозит от 200 млн. евро или долари.

"Оставил съм ги сами да изберат", заявил Борисов. Той се оплакал от фринансовите неуредици около АЕЦ"Белене" на генералния директор на Европейската служба за борба с измамите Джовани Кеслер. Шефът на ОЛАФ напомнил, че Европейската служба няма право да се занимава с отделни проекти извън европейското финансиране, но увери , че темата се следи на най-високо политическо равнище в Еврокомисията.

-

Пазарувай в MediaMall.bg - книги, музика, филми и абонаменти

Коментари 1

Сортирай по:

17
Частна Ядрена централа е толкова възможна, колкото и Частно МВР, или Частна съдебна система.

Добави коментар

Добави коментар

аватар

Мъж заплаши да скочи от паметника пред НДК (обновена)

Мъж заплаши да се самоубие, като скочи от високо в района до НДК, алармираха в БЛИЦ очевидци. Той е позвънил на телефон 112 и е обявил намерението си.

630 хил. лева е парното и водата на депутатите за година

630 000 лв. излиза парното и водата на депутатите за една година. Това става ясно от откритите в петък, от главния секретар на Народното събрание, процедури по избор на доставчик на доставка на

114 влака с допълнителни вагони заради 3 март

„Холдинг Български държавни железници” ЕАД ще увеличи с допълнителни вагони съставите на 114 влака, които пътуват по основните направления в страната.

Борисов е много добре, с висок дух, препоръчват му да спре футбола

Премиерът на република България беше успешно опериран в университетската болница "Софиямед", както "24 часа" пръв съобщи. Той претърпя операция по спешност на коляното поради скъсан менискус с

Виж как празнуваха Тодоров ден в столичния квартал Горна баня (снимки и видео)

                                                                                                                                                      

Горанов: Нито Борисов, нито аз имаме личен интерес от това един закон да бъде приет

„Оставката може да ми я поиска този, който ме е назначил, това е министър-председателят”, заяви Владислав Горанов пред К2. Относно искането на АБВ на неговата оставка той обясни,

Изписват Борисов утре

"Предстои на г-н Борисов да бъде назначена индивидуална програма за рехабилитация, включваща предимно кинезитерапевтични занимания. Той ще бъде изписан утре.