Бойко Борисов дава кандидата за "Белене" на службите за проверка

Бойко Борисов

Нашите и американските служби да проверят надежността на кандидата за инвеститор на АЕЦ"Белене" - "Глобал пауър консорциум". Това поискал премиерът Бойко Борисов след срещата с внезапно появилия се желаещ да строи ядрената централа. Само след положителното становище той щял да смята компанията за сериозна. За да се стигне до споразумение Борисов обаче поставил и още няколко условия - държавата да не се обвързва с гаранции по проекта, нито с договор за купуване на ток. Инвеститорът да покрие всички загуби до момента и да си подготви депозит от 200 млн. евро или долари.

"Оставил съм ги сами да изберат", заявил Борисов. Той се оплакал от фринансовите неуредици около АЕЦ"Белене" на генералния директор на Европейската служба за борба с измамите Джовани Кеслер. Шефът на ОЛАФ напомнил, че Европейската служба няма право да се занимава с отделни проекти извън европейското финансиране, но увери , че темата се следи на най-високо политическо равнище в Еврокомисията.

-

Пазарувай в MediaMall.bg - книги, музика, филми и абонаменти

Коментари 1

Сортирай по:

17
Частна Ядрена централа е толкова възможна, колкото и Частно МВР, или Частна съдебна система.

Добави коментар

Добави коментар

МЗХ с пресконференция за усвояването на средствата по Програмата за развитие на селските райони

Ръководствата на Министерството на земеделието и храните (МЗХ) и Държавен фонд "Земеделие" (ДФЗ) ще дадат извънредна пресконференция от 14:30 часа, съобщиха от пресцентъра на министерството.

Удостояват посмъртно дядо Кирил с награда "Варна"

Голямата награда "Варна" в областта на културата и изкуството за 2014 г. ще бъде присъдена посмъртно на бившия Варненски и Великопреславски митрополит Кирил, реши общинската комисия в морския град.

Цацаров: 20 са жалбите за фалшифицирани подписи. Ще проверя членовете на семейството си

До момента в прокуратурата са постъпили жалби от 20 граждани. Това съобщи пред журналисти главният прокурор Сотир Цацаров преди заседанието на Висшия съдебен съвет.

Какво да ядем, за да не хванем рак - купете вече и със SMS

В MediaMall вече може да закупите книжка в PDF формат от 27 страници, съдържаща поредицата "Храни срещу рака " на вестник "168 часа"От днес вече може да купувате електронните издания от MediaMall и