Бойко Борисов дава кандидата за "Белене" на службите за проверка

Бойко Борисов

Нашите и американските служби да проверят надежността на кандидата за инвеститор на АЕЦ"Белене" - "Глобал пауър консорциум". Това поискал премиерът Бойко Борисов след срещата с внезапно появилия се желаещ да строи ядрената централа. Само след положителното становище той щял да смята компанията за сериозна. За да се стигне до споразумение Борисов обаче поставил и още няколко условия - държавата да не се обвързва с гаранции по проекта, нито с договор за купуване на ток. Инвеститорът да покрие всички загуби до момента и да си подготви депозит от 200 млн. евро или долари.

"Оставил съм ги сами да изберат", заявил Борисов. Той се оплакал от фринансовите неуредици около АЕЦ"Белене" на генералния директор на Европейската служба за борба с измамите Джовани Кеслер. Шефът на ОЛАФ напомнил, че Европейската служба няма право да се занимава с отделни проекти извън европейското финансиране, но увери , че темата се следи на най-високо политическо равнище в Еврокомисията.

-

Пазарувай в MediaMall.bg - книги, музика, филми и абонаменти

Коментари 1

Сортирай по:

17
Частна Ядрена централа е толкова възможна, колкото и Частно МВР, или Частна съдебна система.

Добави коментар

Добави коментар

След месец ясно дали бензинови пари или гъби са довели до смъртта на майка и син

Повече от месец ще се чакат резултатите от лабораторните изследвания на тъкани, които трябва да разгадаят мистериозната смърт на 32-годишната Цветана Ненова от Панагюрище и 5-годишния син Лъчезар.

Цветан Цветанов ще посети Област Хасково

Заместник – председателят на ПП ГЕРБ и председател на Националния предизборен щаб на партията Цветан Цветанов ще посети Област Хасково на 19.09.2014 г. (петък).

Инвалид: Поклон на всички, които помагат на Мизия

Топли дрехи и завивки получи вчера 51-годишният инвалид Пламен Митовски от Мизия лично от посланика на Израел у нас Шаул Камиса Раз при акцията "Топло сърце".

Стрелецът край Сандански искал да открадне колата на пострадалата

Мъжът, който простреля момиче край Сандански, направил опит да открадне автомобила им, издавайки заповеди" "Излезте незабавно", съобщава struma.com. Уплашени и шокирани двете момичета,