Бойко Борисов дава кандидата за "Белене" на службите за проверка

Бойко Борисов

Нашите и американските служби да проверят надежността на кандидата за инвеститор на АЕЦ"Белене" - "Глобал пауър консорциум". Това поискал премиерът Бойко Борисов след срещата с внезапно появилия се желаещ да строи ядрената централа. Само след положителното становище той щял да смята компанията за сериозна. За да се стигне до споразумение Борисов обаче поставил и още няколко условия - държавата да не се обвързва с гаранции по проекта, нито с договор за купуване на ток. Инвеститорът да покрие всички загуби до момента и да си подготви депозит от 200 млн. евро или долари.

"Оставил съм ги сами да изберат", заявил Борисов. Той се оплакал от фринансовите неуредици около АЕЦ"Белене" на генералния директор на Европейската служба за борба с измамите Джовани Кеслер. Шефът на ОЛАФ напомнил, че Европейската служба няма право да се занимава с отделни проекти извън европейското финансиране, но увери , че темата се следи на най-високо политическо равнище в Еврокомисията.

-

Пазарувай в MediaMall.bg - книги, музика, филми и абонаменти

Коментари 1

Сортирай по:

17
Частна Ядрена централа е толкова възможна, колкото и Частно МВР, или Частна съдебна система.

Добави коментар

Добави коментар

България дари оръжие за 6 млн. лева на Ирак

Дарение от 1800 броя стрелково оръжие и близо 6 млн. боеприпаси на обща стойност 5 960 000 лева направи България на Ирак, съобщиха от пресцентъра на Министерството на отбраната.

Местан: Месечните ми разходи са 2000-2500 лева

Продължаваме да получаваме доверието на огромна част от българското общество, представено от малцинствата, заяви лидерът на ДПС Лютви Местан пред Нова тв.

Хирург взе подкуп с белязани банкноти, заплаши журналист

Хирург е хванат с белязани банкноти, дадени му от сина на негова пациентка. Синът на жената се оплаква от поведението на доктора. Освен исканите пари, той го обиждал и дори ритнал,

Вижте на кои места ще спират водата

В четвъртък заради подмяна на водомерен възел в кв. „Димитър Миленков” се налага спиране на водоподаването от 10:00 до 12:00 часа на клиентите на „Софийска вода”, живеещи в района на кв.