Щъркел-домашен любимец бедства в Димитровград, ще го пращат с куриер в зооцентър

Димитровградчанин храни с риба щъркела. Снимка: Нова телевизия

Щъркел се превърна в домашен любимец в Димитровград. Всяка вечер хора от улица "Простор" се радват на вниманието на предвестника на пролетта, който не отлита на повече от стотина метра от блоковете, съобщи Нова телевизия.

Въпреки че му се радват, те са притеснени, че той не е отлетял на юг и през зимата няма да оцелее.

Преди около месец на димитровградската улица „Простор" се появил нов обитател. Щъркелът долетял и кацнал на стълб от уличното осветление, а след това слязъл при хората и останал там.

През деня щъркелът обикаля около река Марица, която е на метри от блоковете и като по часовник към 6 вечерта пристига до компанията в градинката.

Хората започнали да търсят съдействие от институциите, за да се погрижат за птицата през зимата. В крайна сметка им казали, че трябва да го закарат в спасителния център в Стара Загора.

От Регионалната инспекция по околна среда и води, които по принцип транспортират животните в спасителния център, обяснили, че не могат да помогнат. Но дали съвет на хората да не се грижат за птицата, защото това я задържало в квартала.

Хората от улица „Простор" вече се чудят дали да рискуват да изпратят птицата с куриер, какъвто вариант предложиха от Спасителния център на „Зелени Балкани", или да търсят друг вариант да го транспортират до Стара Загора. Дотогава птицата остава атракцията на квартала.

Пазарувай в MediaMall.bg - книги, музика, филми и абонаменти

Коментари 0

Сортирай по:

Добави коментар

Добави коментар

Тийнейджър преби старец, животните му минавали през нивите им

За нанесена телесна повреда 17-годишен е настанен в стаята за малолетни и непълнолетни в управлението в Кърджали. Около 19 часа в събота той се скарал със 70-годишен заради това, че животните на възра

Осъдиха за грабеж 21-годишния Тодор, който е с висящо дело за убийство на приятел от детинство

21-годишният Тодор Атанасов, който е с постоянна мярка задържане под стража за убийството на приятеля си от детинство Николай Христов, вече е с влязла в сила присъда за грабеж. Днес съдът одобри по

Бургаската майка Ива изгуби борбата за живота си

Ивелина Кехайова от Бургас, която трогна стотици хора с борбата си за живот, почина тази нощ. За скръбната вест съобщи нейният съпруг Станислав. „С голямо съжаление и скръб искам да ви съобщя,

Арестуваха мъжа, прострелял млада жена в Гоце Делчев (Обновена)

Възрастен мъж от Гоце Делчев е стрелецът, който рани 27-годишната жена от Кремиковци, дошла на пазар в Гоце Делчев. Той е задържан в полицията. Напрежението в Гоце Делчев продължава, пише struma.bg.