Щъркел-домашен любимец бедства в Димитровград, ще го пращат с куриер в зооцентър

Димитровградчанин храни с риба щъркела. Снимка: Нова телевизия

Щъркел се превърна в домашен любимец в Димитровград. Всяка вечер хора от улица "Простор" се радват на вниманието на предвестника на пролетта, който не отлита на повече от стотина метра от блоковете, съобщи Нова телевизия.

Въпреки че му се радват, те са притеснени, че той не е отлетял на юг и през зимата няма да оцелее.

Преди около месец на димитровградската улица „Простор" се появил нов обитател. Щъркелът долетял и кацнал на стълб от уличното осветление, а след това слязъл при хората и останал там.

През деня щъркелът обикаля около река Марица, която е на метри от блоковете и като по часовник към 6 вечерта пристига до компанията в градинката.

Хората започнали да търсят съдействие от институциите, за да се погрижат за птицата през зимата. В крайна сметка им казали, че трябва да го закарат в спасителния център в Стара Загора.

От Регионалната инспекция по околна среда и води, които по принцип транспортират животните в спасителния център, обяснили, че не могат да помогнат. Но дали съвет на хората да не се грижат за птицата, защото това я задържало в квартала.

Хората от улица „Простор" вече се чудят дали да рискуват да изпратят птицата с куриер, какъвто вариант предложиха от Спасителния център на „Зелени Балкани", или да търсят друг вариант да го транспортират до Стара Загора. Дотогава птицата остава атракцията на квартала.

Пазарувай в MediaMall.bg - книги, музика, филми и абонаменти

Коментари 0

Сортирай по:

Добави коментар

Добави коментар

Осъден на 20 г. за убийство иска да го местят в общежитие

Затворник, който лежи в Бобов дол, е поискал да бъде преместен в затворническо общежитие от открит тип в с. Самораново, за да доизлежи оставащите 5 г. от присъдата си.

Забраниха на изоставен любовник да доближава изгората си 1,5 г.

Изоставен ревнив любовник има забрана да доближава изгората си в продължение на 18 месеца, постанови районният съд в Ямбол. Ц. Г. подала молба за закрила от домашно насилие против бившето си гадже.

Покачва се нивото на Сапаревска река и Струма край Благоевград

Нивото на Сапаревска река и река Струма в района на благоевградското Струмяни е покачено, съобщи Снежана Стоименова от пресцентъра на Община Струмяни, цитирана от "Фокус".

Сняг покри Монтана

Истинска зимна приказка е в Монтана побеля, пишат потребители на рубриката на "Нова телевизия"- „Моята новина”. Жители на града дори изпратиха снимка след натрупалия сняг в града.

Токов удар остави шофьорите без гориво между Петрич и Сандански

Токов удар остави шофьорите по  Главен път Е-79 между Петрич и Сандански без гориво, съобщава "Фокус". Заради повредата бензиностанциите не могат да работят.

Удавилият се вчера край Радомир имал малка дъщеричка

42-годишният Емануил Георгиев, който се удави вчера в езерото „Чокльово блато“ край село Байкалско, Радомирско, бил татко на 2-годишно момиченце. „Цяло село сме потресени, беше много добро момче,

Аварирал ТИР на Е-79 затруднява движението към Гърция

Аварирал ТИР на главен път Е-79 преди отбивката за с. Марикостиново затруднява движението в посока Гърция, предаде „Фокус”. Това е мястото, където се изгражда ЛОТ 4 на автомагистрала „Струма” и