Щъркел-домашен любимец бедства в Димитровград, ще го пращат с куриер в зооцентър

Димитровградчанин храни с риба щъркела. Снимка: Нова телевизия

Щъркел се превърна в домашен любимец в Димитровград. Всяка вечер хора от улица "Простор" се радват на вниманието на предвестника на пролетта, който не отлита на повече от стотина метра от блоковете, съобщи Нова телевизия.

Въпреки че му се радват, те са притеснени, че той не е отлетял на юг и през зимата няма да оцелее.

Преди около месец на димитровградската улица „Простор" се появил нов обитател. Щъркелът долетял и кацнал на стълб от уличното осветление, а след това слязъл при хората и останал там.

През деня щъркелът обикаля около река Марица, която е на метри от блоковете и като по часовник към 6 вечерта пристига до компанията в градинката.

Хората започнали да търсят съдействие от институциите, за да се погрижат за птицата през зимата. В крайна сметка им казали, че трябва да го закарат в спасителния център в Стара Загора.

От Регионалната инспекция по околна среда и води, които по принцип транспортират животните в спасителния център, обяснили, че не могат да помогнат. Но дали съвет на хората да не се грижат за птицата, защото това я задържало в квартала.

Хората от улица „Простор" вече се чудят дали да рискуват да изпратят птицата с куриер, какъвто вариант предложиха от Спасителния център на „Зелени Балкани", или да търсят друг вариант да го транспортират до Стара Загора. Дотогава птицата остава атракцията на квартала.

Пазарувай в MediaMall.bg - книги, музика, филми и абонаменти

Коментари 0

Сортирай по:

Добави коментар

Добави коментар

Монтьор, чиято кола бе запалена: Кой съм аз, за да ми палят колата?!

Лек автомобил „Ауди“ бе запален в центъра на Благоевград. Колата пламнала на улицата до градската градина „Братя Миладинови“ във вторник вечерта. Аудито било паркирано пред блока,

Условна присъда за клошар, блудствал с 11-годишна

Две години условно постанови Районен съд - Горна Оряховица за 59-годишния Иван Янков от железничарския град. Мъжът бе изправен пред Темида по обвинение в блудствени действия с дете.

Глобиха млада проститутка, изоставила бебето си, за да работи

Глоба от 1000 лева получи млада ромка, изоставила новородения си син. На подсъдимата скамейка в Кюстендилски районен съд седна 21-годишната Росица Методиева, която през януари 2012 г.

Треньори се биха на басейн заради разпределение на график за тренировки

Конфликт за разпределение на графика и часовете за тренировки в басейн във Варна е довел до ръкопашен бой и саморазправа в събота, 27 септември, между двама треньори по водна топка.