Щъркел-домашен любимец бедства в Димитровград, ще го пращат с куриер в зооцентър

Димитровградчанин храни с риба щъркела. Снимка: Нова телевизия

Щъркел се превърна в домашен любимец в Димитровград. Всяка вечер хора от улица "Простор" се радват на вниманието на предвестника на пролетта, който не отлита на повече от стотина метра от блоковете, съобщи Нова телевизия.

Въпреки че му се радват, те са притеснени, че той не е отлетял на юг и през зимата няма да оцелее.

Преди около месец на димитровградската улица „Простор" се появил нов обитател. Щъркелът долетял и кацнал на стълб от уличното осветление, а след това слязъл при хората и останал там.

През деня щъркелът обикаля около река Марица, която е на метри от блоковете и като по часовник към 6 вечерта пристига до компанията в градинката.

Хората започнали да търсят съдействие от институциите, за да се погрижат за птицата през зимата. В крайна сметка им казали, че трябва да го закарат в спасителния център в Стара Загора.

От Регионалната инспекция по околна среда и води, които по принцип транспортират животните в спасителния център, обяснили, че не могат да помогнат. Но дали съвет на хората да не се грижат за птицата, защото това я задържало в квартала.

Хората от улица „Простор" вече се чудят дали да рискуват да изпратят птицата с куриер, какъвто вариант предложиха от Спасителния център на „Зелени Балкани", или да търсят друг вариант да го транспортират до Стара Загора. Дотогава птицата остава атракцията на квартала.

Пазарувай в MediaMall.bg - книги, музика, филми и абонаменти

Коментари 0

Сортирай по:

Добави коментар

Добави коментар

Осмокласници набили 12-годишно момче, дразнело ги

Двама ученици от 8 клас са нанесли тежък побой на 12-годишния Петко. Това се е случило в училище „Петко Славейков” в Ямбол, съобщава bTV. Биячите са се разминали само със забележка.

Арестуваха бизнесмена Радослав Керанов за палеж на лидера на пловдивските шофьори

Пловдивският бизнесменът Радослав Керанов, който притежава фирма за таксиметрови услуги, е арестуван заедно със свой служител, научи "24 часа". Двамата са заподозрени в палежа на автомобила

Обвинен за нагъл грабеж в Ямбол не се признава за виновен, съдът отказа да го пусне от ареста

Апелативен съд - Бургас отказа да замени постоянния арест на Костадин Димитров, обвинен като подбудител и помагач, че заедно със съучастници е извършил грабеж на над 80 хил. лв., собственост

Завод ще бълва 100 т химикали на ден в Горна Оряховица, твърдят, че ще е безопасен

Първият завод за хлор у нас, който ще произвежда по близо 100 тона химикали дневно, иска да вдигне в Горна Оряховица фирмата "Континвест". Авторите на проекта се заеха да обясняват на гражданите,

35-годишен мъж остава в ареста за кражбата на боеприпаси от завода в Горни Лом

35-годишен мъж от Горни Лом остава в ареста за кражбата от завода за боеприпаси, съобщи пред „Фокус” Анна Кайтарска, съдия от Районен съд-Белоградчик.

Включват опасен мост в Търново в проект за ремонт и реконструкция

Областният управител на Велико Търново проф. Георги Камарашев, разпореди пълна проверка на всички мостове на територията на областта в деня, в който правителството гласува смяната му.

Първо в 24 часа: Повдигнаха обвинение на Ахмед Муса Ахмед за организиране на престъпна група, призоваваща към война

Окръжната прокуратура в Пазраджик официално повдигна обвинение срещу имама Ахмед Муса Ахмед за организиране на престъпна група за проповядване на антидемократична идеология по чл.