Шефът на НСО: Законът ни дава права, колкото на горските инспектори

Ген. Тодор Коджейков

 "Законът за НСО ще даде сигурност както на служителите, така и на обществото. При обезпечаване безопасността на охраняваните лица ние се грижим и за сигурността на гражданите."

Това каза в интервю за "24 часа" и.д. началникът на държавните гардове ген. Тодор Коджейков.

На критиките, че проектозаконът е разписал прекомерни правомощия за служителите на НСО Коджейков отговаря, че текстовете не дават по-големи права на гардовете от тези на горските инспектори.

Едно от предложенията е те да могат да налагат глоби от 200 до 500 лв. на граждани и фирми, които откажат предоставяне на информация. Най-честите питания на държавните охранители били свързани с преносителите на пратки и кореспондениция за охранявани лица.

Друго разписано правомощие е да могат да санкционират с от 500 до 2000 лв. управителите на заведения, в който се предлагат напитки без бандерол и храни с изтекъл срок на годност на виповете.

 Четете утре интервюто с ген. Тодор Коджейков

Пазарувай в MediaMall.bg - книги, музика, филми и абонаменти

Коментари 1

Сортирай по:

77
Всеки българин иска да се докопа до служба, която му дава право да тормози други хора, Това е най-лесния начин да се доближиш до нивото на митничарите.

Добави коментар

Добави коментар

Нападнаха чужденец с нож на бул. Монтевидео в София

Криминалисти на СДВР работят по изясняването на два инцидента, станали снощи на територията на столицата. Това съобщиха от ОД на МВР-София. Около 19.20 часа бил получен сигнал, че на бул.

Вижте живота на Желю Желев в снимки

                                                                                                                                                      

Бойко Борисов: Искров дължеше на обществото да подаде оставка

"Години наред БНБ беше символ на стабилност и давана за пример, а законът за банковата система може би е най-добрият в Европа. Аз и сега твърдя, че законът ни е много добър.

Бежанец почина в центъра в Пъстрогор

19-годишен сириец е починал в бежанския център в Пъстрогор, след като няколко дни се е чувствал зле. Аутопсията показва, че причина за смъртта е бактериален менингит,

Поклонението - в "Св. Александър Невски", погребението вероятно в Грозден

Поклонението пред тленните останки на д-р Желю Желев ще започне от 12 часа в Патриаршеския храм „Св. Александър Невски”, съобщиха от правителствения пресцентър.

Удариха иманяри, ровили за антики с металотърсачи

Множество монети, накити, метални предмети и керамика, добити чрез иманярство и металотърсачи иззеха горнооряховски криминалисти от жилища в с. Мерданя.

Първанов: Българската държавност загуби един от ярките си радетели и лидери, оставил трайна следа в най-новата ни история

С дълбока скръб научих вестта за неочакваната кончина на д-р Желю Желев. Българският обществен и политически живот, българската държавност загубиха един от ярките свои радетели и лидери,