Шефът на НСО: Законът ни дава права, колкото на горските инспектори

Ген. Тодор Коджейков

 "Законът за НСО ще даде сигурност както на служителите, така и на обществото. При обезпечаване безопасността на охраняваните лица ние се грижим и за сигурността на гражданите."

Това каза в интервю за "24 часа" и.д. началникът на държавните гардове ген. Тодор Коджейков.

На критиките, че проектозаконът е разписал прекомерни правомощия за служителите на НСО Коджейков отговаря, че текстовете не дават по-големи права на гардовете от тези на горските инспектори.

Едно от предложенията е те да могат да налагат глоби от 200 до 500 лв. на граждани и фирми, които откажат предоставяне на информация. Най-честите питания на държавните охранители били свързани с преносителите на пратки и кореспондениция за охранявани лица.

Друго разписано правомощие е да могат да санкционират с от 500 до 2000 лв. управителите на заведения, в който се предлагат напитки без бандерол и храни с изтекъл срок на годност на виповете.

 Четете утре интервюто с ген. Тодор Коджейков

Пазарувай в MediaMall.bg - книги, музика, филми и абонаменти

Коментари 1

Сортирай по:

77
Всеки българин иска да се докопа до служба, която му дава право да тормози други хора, Това е най-лесния начин да се доближиш до нивото на митничарите.

Добави коментар

Добави коментар

Виж всичко по темата за взрива в Горни Лом до момента

 Гръмна барутната фабрика в Горни Лом, има пострадали Едната ранена при взрива в Горни Лом е със счупена ръка, няма опасност за селото Бакалов: Проверка отпреди 15 дни констатирала нарушения в

Очевидци от Горни Лом: В момента в завода зее огромен кратер

"В момента в завода зее огромен кратер". Това твърдят очевидци след взрива в Горни Лом, цитирани от "Фокус".  Линейки, пожарна и полиция чакат в готовност да извозват оцелели,

Бойко Борисов пред "24 часа": Отменяме кампанията в сегашния й вид

Вече съм се разпоредил - предизборната ни кампания вече няма да е в същия вид, отменяме концерти и други събития. Това каза пред "24 часа" лидерът на ГЕРБ Бойко Борисов във връзка с взрива в

Бареков моли всички да прекратят предизборната си кампания

Скъпи сънародници и конкуренти, очевидно трагедията в Горни Лом е много по-голяма от очакваното. Моля се за душите на работниците и се моля надеждата да победи.