Шефът на НСО: Законът ни дава права, колкото на горските инспектори

Ген. Тодор Коджейков

 "Законът за НСО ще даде сигурност както на служителите, така и на обществото. При обезпечаване безопасността на охраняваните лица ние се грижим и за сигурността на гражданите."

Това каза в интервю за "24 часа" и.д. началникът на държавните гардове ген. Тодор Коджейков.

На критиките, че проектозаконът е разписал прекомерни правомощия за служителите на НСО Коджейков отговаря, че текстовете не дават по-големи права на гардовете от тези на горските инспектори.

Едно от предложенията е те да могат да налагат глоби от 200 до 500 лв. на граждани и фирми, които откажат предоставяне на информация. Най-честите питания на държавните охранители били свързани с преносителите на пратки и кореспондениция за охранявани лица.

Друго разписано правомощие е да могат да санкционират с от 500 до 2000 лв. управителите на заведения, в който се предлагат напитки без бандерол и храни с изтекъл срок на годност на виповете.

 Четете утре интервюто с ген. Тодор Коджейков

Пазарувай в MediaMall.bg - книги, музика, филми и абонаменти

Коментари 1

Сортирай по:

77
Всеки българин иска да се докопа до служба, която му дава право да тормози други хора, Това е най-лесния начин да се доближиш до нивото на митничарите.

Добави коментар

Добави коментар

Русия е готова да разгледа възможността за газов хъб на българска територия

По време на телефонен разговор между министъра на енергетиката на България Теменужка Петкова и руския енергиен министър Александър Новак е станало ясно,

24-годишна жена загина в катастрофа, родителите й се спасиха

24-годишна жена е загинала при пътнотранспортно произшествие, станало вчера по пътя Русе – Тутракан в района на разклона за село Цар Самуил. Това съобщиха от полицията в Силистра.

Четирима ранени при взрива в Мъглиж - вижте кои са

Пострадалите при взрива в Мъглиж жени са 20-годишната Мария Иванова с около 20% изгаряния и 51-годишната Кинка Манолова - между 30 и 40% изгаряния. По личното разпореждане на здравния министър Петър

Калфин: Нека се опитаме да направим трайни промени в пенсионната реформа

Нека да се заемем с това да уточним всички параметри на пенсионната реформа и тогава да се опитаме да направим промени, които да са трайни във времето.

Средно по двама българи посягат на живота си всеки ден

Всеки ден средно двама души в България умират по собствена воля. Това сочат данните на сектор "Психично здраве" в Националния център по обществено здраве и анализи, съобщи БНР.

Парламентът удължи работното си време до 20 часа

Нaродното събрание удължи работното си време до 20 часа, съобщи „Фокус”. Процедурното предложение бе направено от народния представител от ГЕРБ Цвета Караянчева,

Полицията предприема засилени мерки за сигурност за празниците

Полицията предприема засилени мерки за сигурност заради предстоящите празници. От МВР съветват хората да не оставят пари и ценности в домовете си и да помолят съседите си да наглеждат имотите им,