Шефът на НСО: Законът ни дава права, колкото на горските инспектори

Ген. Тодор Коджейков

 "Законът за НСО ще даде сигурност както на служителите, така и на обществото. При обезпечаване безопасността на охраняваните лица ние се грижим и за сигурността на гражданите."

Това каза в интервю за "24 часа" и.д. началникът на държавните гардове ген. Тодор Коджейков.

На критиките, че проектозаконът е разписал прекомерни правомощия за служителите на НСО Коджейков отговаря, че текстовете не дават по-големи права на гардовете от тези на горските инспектори.

Едно от предложенията е те да могат да налагат глоби от 200 до 500 лв. на граждани и фирми, които откажат предоставяне на информация. Най-честите питания на държавните охранители били свързани с преносителите на пратки и кореспондениция за охранявани лица.

Друго разписано правомощие е да могат да санкционират с от 500 до 2000 лв. управителите на заведения, в който се предлагат напитки без бандерол и храни с изтекъл срок на годност на виповете.

 Четете утре интервюто с ген. Тодор Коджейков

Пазарувай в MediaMall.bg - книги, музика, филми и абонаменти

Коментари 1

Сортирай по:

77
Всеки българин иска да се докопа до служба, която му дава право да тормози други хора, Това е най-лесния начин да се доближиш до нивото на митничарите.

Добави коментар

Добави коментар

Мая Манолова: Сигурна съм, че ГЕРБ ще преосмислят поведението си

Дневният ред на парламента за тази седмица включва актуализация на бюджета на НЗОК и други важни законопроекти – Законопроекта за управление на отпадъците,

"Евророма" плаши с блокада България заради къщите в Стара Загора

"Евророма" заплаши да блокира три основни пътни артерии в страната, ако кметът на Стара Загора не спре бутането на къщи в кв. "Лозенец", съобщи Нова телевизия.

Трамвай блъсна пешеходец на бул. „Ботевградско шосе”

Трамвай блъсна пешеходец на бул. „Ботевградско шосе” в столицата, съобщи Фокус. Инцидентът е станал около 10:30 часа с трамвай номер 22. Пострадалият е настанен в болнично заведение.

Обезвредиха опасна морска мина до "Яйлата"

Специалисти от Военноморските сили са обезвредили опасна морска мина, съобщиха от пресцентъра на Военноморските сили. На 17 юли в местността „Чалъ Борун” (на 500 метра от южната страна на местност