Шефът на НСО: Законът ни дава права, колкото на горските инспектори

Ген. Тодор Коджейков

 "Законът за НСО ще даде сигурност както на служителите, така и на обществото. При обезпечаване безопасността на охраняваните лица ние се грижим и за сигурността на гражданите."

Това каза в интервю за "24 часа" и.д. началникът на държавните гардове ген. Тодор Коджейков.

На критиките, че проектозаконът е разписал прекомерни правомощия за служителите на НСО Коджейков отговаря, че текстовете не дават по-големи права на гардовете от тези на горските инспектори.

Едно от предложенията е те да могат да налагат глоби от 200 до 500 лв. на граждани и фирми, които откажат предоставяне на информация. Най-честите питания на държавните охранители били свързани с преносителите на пратки и кореспондениция за охранявани лица.

Друго разписано правомощие е да могат да санкционират с от 500 до 2000 лв. управителите на заведения, в който се предлагат напитки без бандерол и храни с изтекъл срок на годност на виповете.

 Четете утре интервюто с ген. Тодор Коджейков

Пазарувай в MediaMall.bg - книги, музика, филми и абонаменти

Коментари 1

Сортирай по:

77
Всеки българин иска да се докопа до служба, която му дава право да тормози други хора, Това е най-лесния начин да се доближиш до нивото на митничарите.

Добави коментар

Добави коментар

аватар

Виж видео и снимки от акцията по обезвреждането на буса на летище "София"

МВР пусна видео и снимки от работата по обезвреждането на буса на летище "София", в който се смяташе, че има поставено взривно устройство. Както е известно вече,

Етичната комисия на ВСС ще изслуша в понеделник шефа си за записите "Янева-Ченалова", както и двете съдийки

На заседанието си в понеделник Етичната комисия на Висшия съдебен съвет ще изслушва бившата шефка на Софийския градски съд Владимира Янева и отстранената оттам съдийка Румяна Ченалова заради

Конфискуват 1 млрд. лв. на Цветан Василев в Швейцария и у нас (обзор)

Запорираха близо 650 млн. лв. на банкера, съпругата му, дъщеря им и контролираните от него фирми. За първи път швейцарски съдии блокират имот по искане на комисията - имението на Василев в

Проф. д-р Станислав Семерджиев е новият ректор на НАТФИЗ

На 1 декември с Общо събрание НАТФИЗ „Кръстьо Сарафов“ избра своя Ректор за следващите 4 години – проф. д-р Станислав Семерджиев, съобщиха от пресцентъра на театралната академия. Проф.

Летище "София" ще работи нормално от 01:30 часа на 02.12.2015 г.

Считано от 01:30 часа на 02.12.2015 г., летище София ще оперира нормално и всички полети ще се изпълняват по разписание от Терминал 1 и Терминал 2. Това съобщават от пресцентъра на Летище "София".

Депутатите удължиха работното си време до 22:00 часа

Депутатите удължиха работното си време до 22:00 часа, предаде „Фокус“. Възникна спор между председателят на парламента Цецка Цачева и народният представител от ПГ на БСП лява България Чавдар Георгиев

Майчинството остава 320 лв. и през 2016 г.

Депутатите оставиха майчинството в размер на 320 лв. за 2016 г. Това стана при гласуването на второ четене на текстове от Закона за държавното обществено осигуряване, предаде „Фокус“.