Шефът на НСО: Законът ни дава права, колкото на горските инспектори

Ген. Тодор Коджейков

 "Законът за НСО ще даде сигурност както на служителите, така и на обществото. При обезпечаване безопасността на охраняваните лица ние се грижим и за сигурността на гражданите."

Това каза в интервю за "24 часа" и.д. началникът на държавните гардове ген. Тодор Коджейков.

На критиките, че проектозаконът е разписал прекомерни правомощия за служителите на НСО Коджейков отговаря, че текстовете не дават по-големи права на гардовете от тези на горските инспектори.

Едно от предложенията е те да могат да налагат глоби от 200 до 500 лв. на граждани и фирми, които откажат предоставяне на информация. Най-честите питания на държавните охранители били свързани с преносителите на пратки и кореспондениция за охранявани лица.

Друго разписано правомощие е да могат да санкционират с от 500 до 2000 лв. управителите на заведения, в който се предлагат напитки без бандерол и храни с изтекъл срок на годност на виповете.

 Четете утре интервюто с ген. Тодор Коджейков

Пазарувай в MediaMall.bg - книги, музика, филми и абонаменти

Коментари 1

Сортирай по:

77
Всеки българин иска да се докопа до служба, която му дава право да тормози други хора, Това е най-лесния начин да се доближиш до нивото на митничарите.

Добави коментар

Добави коментар

аватар

Четирима са задържаните българи в Солун за трафик на хора с камион

Четирима са задържаните българи от полицията в Солун за участие в мрежа за трафик на хора, съобщи grreporter.info. Начело на групата бил един от задържаните българи.

Скандал в БСП - Видин: 85 напускат заради кандидатурата на Герго Гергов за кмет

Днес още 55 социалисти подадоха молба за отчисление от Общинската организация на БСП-Видин. След пресконференцията в БТА в града редиците на Общинското БСП намаляват с над 85 човека,

Владимир Писанчев става консул в Солун

Бившият шеф на ДАНС Владимир Писанчев ще стане консул в Солун, съобщава "Дневник". Изпращането на Писанчев в Солун се е съгласувало от известно време,

Вижте спасения Тодор в обятията на майка си

Щастливите родители на 21-годишния Тодор Тумбев, който се изгуби преди 4 дни в района на Черни връх, още не могат да повярват, че синът им е открит жив и здрав.

Сирил Мюлер в Благоевград: Европа сама трябва да се справи с бежанската криза

Европа сама трябва да се справи с бежанската криза, това заяви в Благоевград вицепрезидентът на Световната банка за развитие Сирил Мюлер, предаде БГНЕС.

Спортното министерство ще стопанисва част от плувен комплекс "Спартак"

Кабинетът предостави за управление на Министерството на младежта и спорта пет сгради и басейн за скокове във вода, които са част от столичния плувен комплекс „Спартак”.

Комисия прие на първо четене промените в конституцията

Временната комисия за обсъждане на Законопроект за изменение и допълнение на конституцията прие измененията в основния закон на първо четене, предаде БГНЕС.