Шефът на НСО: Законът ни дава права, колкото на горските инспектори

Ген. Тодор Коджейков

 "Законът за НСО ще даде сигурност както на служителите, така и на обществото. При обезпечаване безопасността на охраняваните лица ние се грижим и за сигурността на гражданите."

Това каза в интервю за "24 часа" и.д. началникът на държавните гардове ген. Тодор Коджейков.

На критиките, че проектозаконът е разписал прекомерни правомощия за служителите на НСО Коджейков отговаря, че текстовете не дават по-големи права на гардовете от тези на горските инспектори.

Едно от предложенията е те да могат да налагат глоби от 200 до 500 лв. на граждани и фирми, които откажат предоставяне на информация. Най-честите питания на държавните охранители били свързани с преносителите на пратки и кореспондениция за охранявани лица.

Друго разписано правомощие е да могат да санкционират с от 500 до 2000 лв. управителите на заведения, в който се предлагат напитки без бандерол и храни с изтекъл срок на годност на виповете.

 Четете утре интервюто с ген. Тодор Коджейков

Пазарувай в MediaMall.bg - книги, музика, филми и абонаменти

Коментари 1

Сортирай по:

77
Всеки българин иска да се докопа до служба, която му дава право да тормози други хора, Това е най-лесния начин да се доближиш до нивото на митничарите.

Добави коментар

Добави коментар

аватар

Театър по убийството на Яна Кръстева в Борисовата градина

Случаят с убийството на Яна Кръстева в Борисовата градина влиза и в храма на Мелпомена, след като вече е в този на Темида. Студиото за документален театър “Вокс Попули” е създало постановка по

Нарушител опита да прегази с джипа си горски в Разлог

Нарушител е опитал да прегази с джипа си горски стражар в Разлог, съобщиха от пресцентъра на Югозападното държавно предприятие за "Фокус". На 27 май, по сигнал от горския стражар Георги Жегов за

Ардино: МОН прати проверка на матурата - 2014 г. бяхме по-добри от гимназии в София

Зам.-министър Ваня Кастрева: Не са били като наказателен отряд, целта им е била да подпомогнат работата Показна наказателна акция в Ардино направи Министерството на образованието в СОУ “Васил Левски”,

Татяна Дончева не преговаря с БСП и АБВ за местните избори

“Движение 21” ще има самостоятелни листи за общински съветници на вота наесен. До момента не са водени разговори нито с БСП, нито с АБВ, заяви лидерът Татяна Дончева вчера.

Борисов: След инфраструктурата са заводите - така се вдига икономиката (Обзор)

“Не съм го измислил аз, неслучайно римляните са строили пътища. Ето, откриваме част от магистрала “Марица”, а с инфраструктурата идват и заводите - така се вдига икономиката.

470 000 лв. струва подредбата на национална галерия “Квадрат 500”

“Откриват нова галерия със стари картини”, прочетох в сайт. “Че какви да са, мои ли?”, пошегува се премиерът Бойко Борисов   “Ще доведа министрите тук, да разгледат всичко зала по зала,

И София, и Търново не си дават общинските болници, искат срещи с Москов за сливането

Столичните общинари искат среща със здравния министър д-р Петър Москов заради реформата, която предвижда 3 общински лечебни заведения да се влеят в държавни болници. Това стана ясно на сесията на СОС.