Волтова дъга уби мъж в лодка, обгори баща и син

Загиналият Мартин

Волтова дъга уби 36-годишен инструктор, след като с мачтата на катамарана си закачил електропровод до къмпинг "Ушите" край яз. "Искър".

Нелепият инцидент се случил в неделя вечерта, когато Мартин Павлов и приятелят му Добрин Енчев прибирали лодките след регата през деня.

"Двамата се състезаваха. Идвали са и друг път тук, но за първи път вчера (в неделя - б.а.) дойдоха с лодка с толкова дълга мачта", коментираха хора от къмпинга. Те разказаха, че състезанието е протекло нормално, а участниците в него са взели всички необходими мерки за безопасност като спасителни лодки и жилетки.

При прибирането на катамарана дългата около 10 метра мачта докоснала жиците на електропровода и се получила волтова дъга. Мартин починал на път за болницата. Добрин и 5-годишният му син Тервел били спасени от случайни свидетели.

Бащата и синът са с неголеми като площ изгаряния, но таткото има смущения в дишането и сърдечната дейност, обясни шефът на Клиниката по изгаряния в "Пирогов" проф. Огнян Хаджийски. Според него и двамата ще се оправят.

"Загубихме приятел! Случи се нещастие и Марто Павлов загина след инцидент", съобщи ветроходният клуб "Вятър и вода" във фейсбук.

"През целия следобед се състезавахме и се забавлявахме във водата. А когато денят приключи и катамаранът вече беше изваден на сушата, мачтата закачи електропровода. Загубихме Марто. Добри и Тервел се възстановяват и скоро ще са отново с нас под платната. Марто, само ти няма да се върнеш. Ще ни липсваш много", пишат приятелите му.

Пазарувай в MediaMall.bg - книги, музика, филми и абонаменти

Коментари 0

Сортирай по:

Добави коментар

Добави коментар

аватар

Михаил Миков: В България има купени цели общини като Челопеч

Парламентът се занимава с измислени теми, каза Михаил Миков пред Би Ти Ви. Така той коментира антикорупционния закон, който не можа да мине в Народното събрание.

Майката на убитата на Цариградско шосе Съни: Мъжът, който прегази дъщеря ми е пиел денонощно в Дружба

Шофьорът, който прегази дъщеря ми, е пиел денонощно в едно кафе в Дружба . Това заяви в ефира на Би Ти Ви Мирослава Асенова - майката на убитата на "Цариградско шосе" в София  Съни.

В Костенец имат две линейки, но един шофьор и фелдшер

В Костенец разполагат с две линейки, но само с един екип, включващ фелдшер, медицинска сестра и шофьор. Така на практика едната линейка е неизползваема.

Меглена Кунева: Ако антикорупционният закон е по-слаб, Реформаторският блок няма да гласува за него

Ако антикорупционният закон е по-слаб след 3 месеца, Реформаторският блок няма да гласува за него, заяви вицепремиерът Меглена Кунева в сутрешния блок на Би Ти Ви.

Граждани издали 40-те нелегални имигранти край Перник

По сигнал на граждани са открити 40-те нелегални имигранти, задържани в ловната хижа "Поляне" край с. Голямо Бучино, съобщи Валентин Бучински, началник на областната дирекция на МВР в Перник,

Кметът на Галиче плати почивката на 200 пенсионери на Златни пясъци

200-250 пенсионери от Галиче заминаха за Златни пясъци с автобуси, пратени на почивка от кмета на селото Ценко Чоков. Той сам е платил почивката им, която ще продължи до неделя.

Задържаха 40 имигранти в пернишкото село Голямо Бучино, били оставени на магистралата

40 имигранти са задържани снощи в пернишкото село Голямо Бучино. Бежанците пристигали в селото с леки автомобили от София. Изяснява се произходът и самоличността им, съобщи БиТиВи.