Волтова дъга уби мъж в лодка, обгори баща и син

Загиналият Мартин

Волтова дъга уби 36-годишен инструктор, след като с мачтата на катамарана си закачил електропровод до къмпинг "Ушите" край яз. "Искър".

Нелепият инцидент се случил в неделя вечерта, когато Мартин Павлов и приятелят му Добрин Енчев прибирали лодките след регата през деня.

"Двамата се състезаваха. Идвали са и друг път тук, но за първи път вчера (в неделя - б.а.) дойдоха с лодка с толкова дълга мачта", коментираха хора от къмпинга. Те разказаха, че състезанието е протекло нормално, а участниците в него са взели всички необходими мерки за безопасност като спасителни лодки и жилетки.

При прибирането на катамарана дългата около 10 метра мачта докоснала жиците на електропровода и се получила волтова дъга. Мартин починал на път за болницата. Добрин и 5-годишният му син Тервел били спасени от случайни свидетели.

Бащата и синът са с неголеми като площ изгаряния, но таткото има смущения в дишането и сърдечната дейност, обясни шефът на Клиниката по изгаряния в "Пирогов" проф. Огнян Хаджийски. Според него и двамата ще се оправят.

"Загубихме приятел! Случи се нещастие и Марто Павлов загина след инцидент", съобщи ветроходният клуб "Вятър и вода" във фейсбук.

"През целия следобед се състезавахме и се забавлявахме във водата. А когато денят приключи и катамаранът вече беше изваден на сушата, мачтата закачи електропровода. Загубихме Марто. Добри и Тервел се възстановяват и скоро ще са отново с нас под платната. Марто, само ти няма да се върнеш. Ще ни липсваш много", пишат приятелите му.

Пазарувай в MediaMall.bg - книги, музика, филми и абонаменти

Коментари 0

Сортирай по:

Добави коментар

Добави коментар

Издадена е европейска заповед за ареста на Цветан Василев

За привличането на Цветан Василев като обвиняем съобщи първи австрийският вестник „Дер Щандарт". В същото време втори ден българската прокуратура държи в „следствена тайна" отговора на въпроса дали е

Работник загина при изкопни работи в Пловдив

Работник е бил затрупан в изкоп при полагане на тръби за канализация в Пловдив, научи "24 часа". Мъжът е починал на място. По неофициална информация обектът не е бил обезопасен.

За Коледа лекарите без заплати, щом няма актуализация на бюджета

Ако не се направи актуализация на бюджета на здравната каса, няма да има заплати за работещите в сектора през декември, каза зам.-министърът на здравеопазването в оставка Бойко Пенков пред БНР.

Взривиха раница с мръсни дрехи във варненски подлез

Контролиран взрив е бил извършен в подлеза на Районния съд във Варна, съобщиха от полицията за varnautre.bg. Малко преди 9,00 часа на тел. 112 е бил подаден сигнал за подозрителен багаж,