Волтова дъга уби мъж в лодка, обгори баща и син

Загиналият Мартин

Волтова дъга уби 36-годишен инструктор, след като с мачтата на катамарана си закачил електропровод до къмпинг "Ушите" край яз. "Искър".

Нелепият инцидент се случил в неделя вечерта, когато Мартин Павлов и приятелят му Добрин Енчев прибирали лодките след регата през деня.

"Двамата се състезаваха. Идвали са и друг път тук, но за първи път вчера (в неделя - б.а.) дойдоха с лодка с толкова дълга мачта", коментираха хора от къмпинга. Те разказаха, че състезанието е протекло нормално, а участниците в него са взели всички необходими мерки за безопасност като спасителни лодки и жилетки.

При прибирането на катамарана дългата около 10 метра мачта докоснала жиците на електропровода и се получила волтова дъга. Мартин починал на път за болницата. Добрин и 5-годишният му син Тервел били спасени от случайни свидетели.

Бащата и синът са с неголеми като площ изгаряния, но таткото има смущения в дишането и сърдечната дейност, обясни шефът на Клиниката по изгаряния в "Пирогов" проф. Огнян Хаджийски. Според него и двамата ще се оправят.

"Загубихме приятел! Случи се нещастие и Марто Павлов загина след инцидент", съобщи ветроходният клуб "Вятър и вода" във фейсбук.

"През целия следобед се състезавахме и се забавлявахме във водата. А когато денят приключи и катамаранът вече беше изваден на сушата, мачтата закачи електропровода. Загубихме Марто. Добри и Тервел се възстановяват и скоро ще са отново с нас под платната. Марто, само ти няма да се върнеш. Ще ни липсваш много", пишат приятелите му.

Пазарувай в MediaMall.bg - книги, музика, филми и абонаменти

Коментари 0

Сортирай по:

Добави коментар

Добави коментар

Червената шатра в Бургас става приемна на кандидатите за депутати от листата на БСП Лява България

Шатрата с номер 22, разположена на булевард „Богориди“ в центъра на Бургас, вече става приемна на кандидатите за народни представители от листата на БСП Лява България,

Пламен Нунев: Пътят Русе – Бяла - Велико Търново е основен приоритет за нас

Пътят Русе - Бяла – Велико Търново е основен приоритет за нас. Той ще бъде рехабилитиран и разширен по подобие на пътя Русе – Разград – Шумен. В момента това обновено трасе,

Янаки Стоилов: Високата и съзнателна активност на хората на изборите ще намали купения вот

Битката с купения вот е много трудна, но има едно важно обществено средство за противопоставяне и това е високата и съзнателна активност на гражданите.

Затвориха Петрохан заради свличане на скална маса

Поради свличане на скална маса, временно е затворен проходът "Петрохан", съобщиха от пресцентъра на МВР. Екипи на Пътна полиция насочват шофьорите преди подходите от двете страни на прохода да