Продължава строежът на АЕЦ "Белене", алармира Синята коалиция

МАРТИН ДИМИТРОВ

Строителството на АЕЦ "Белене" продължава, въпреки решението на кабинета от март да се замрази проектът, обявиха от Синята коалиция. НЕК строи "Белене" и референдумът е нужен на ГЕРБ, за да легитимира изграждането на централата, бе категоричен Мартин Димитров.

Съпредседателят на парламентарната група на десните и колегата му Иван Иванов се позоваха на писмо от шефа на НЕК до кмета на Свищов за изграждане на далекопровод, който да свърже "бъдещите мощности, които ще бъдат изградени на площадката на АЕЦ "Белене" с енергийната система на България".

Писмото, разпространено и сред журналисти, е изпратено на 8 октомври 2012 г. от НЕК и засяга изграждането на далекопровод 400 киловолта.

Според Иванов тази високоволтова линия е необходима само за ядрена централа и така отхвърли евентуални обяснения на правителството, че линията се прави, ако някога там бъде изградена газова централа.

Фактите ще бъдат предоставени на временната комисия, която разследва договорите по проекта.

Пазарувай в MediaMall.bg - книги, музика, филми и абонаменти

Коментари 0

Сортирай по:

Добави коментар

Добави коментар

Съпругата на Георги Джагаров написа стихотворение в памет на Венциноса

Бисер Киров е написал стихотворение за дъщеря си Венциноса в деня, в който синът му Бисер-младши съобщава на родителите си за нейната кончина в Берлин. Певецът е син на пастор, кръстен е в Москва и вя

Малкият Яни, убит при катастрофа край Благоевград, бил в скута на шофьора

“Вместо на 15 септември след 3 г. да го изпращаме ученик, днес го погребваме. Такова лъчезарно и умно дете беше”, ридае Велин Беров, дядо на 4-годишния Яни, който бе премазан при катастрофа.

Борисов: Откривам днес зала, другия път - магистрала

Спортна зала с 1100 седящи места, подходяща за повече от 10 вида спорт, откри днес лидерът на ГЕРБ Бойко Борисов в Свиленград. Тя е на стойност 5 651 344 лв. Финансирането е осигурено по времето на

Ковчегът с тялото на дъщерята на Бисер Киров пристига в София в четвъртък

На 13 септември сутринта в Берлин почина дъщерята на Бисер Киров – Венциноса фон Койдел на 42 години. Това написа самият легендарен певец до журналист от “24 часа”.