Продължава строежът на АЕЦ "Белене", алармира Синята коалиция

МАРТИН ДИМИТРОВ

Строителството на АЕЦ "Белене" продължава, въпреки решението на кабинета от март да се замрази проектът, обявиха от Синята коалиция. НЕК строи "Белене" и референдумът е нужен на ГЕРБ, за да легитимира изграждането на централата, бе категоричен Мартин Димитров.

Съпредседателят на парламентарната група на десните и колегата му Иван Иванов се позоваха на писмо от шефа на НЕК до кмета на Свищов за изграждане на далекопровод, който да свърже "бъдещите мощности, които ще бъдат изградени на площадката на АЕЦ "Белене" с енергийната система на България".

Писмото, разпространено и сред журналисти, е изпратено на 8 октомври 2012 г. от НЕК и засяга изграждането на далекопровод 400 киловолта.

Според Иванов тази високоволтова линия е необходима само за ядрена централа и така отхвърли евентуални обяснения на правителството, че линията се прави, ако някога там бъде изградена газова централа.

Фактите ще бъдат предоставени на временната комисия, която разследва договорите по проекта.

Пазарувай в MediaMall.bg - книги, музика, филми и абонаменти

Коментари 0

Сортирай по:

Добави коментар

Добави коментар

Органи за трансплантация бяха дарени от семейството на починал мъж в Бургас

Семейството на 61-годишен мъж в мозъчна смърт дари органите му за трансплантация, съобщиха от МБАЛ-Бургас. Починалият е българин, който живее в Австрия. Бил е на почивка в Бургас със съпругата си.

Повече от 36 000 младежи са започнали работа през 2014 г.

Над 36 000 младежи до 29 години са започнали работа през периода януари-юли. Около 9 000 от тях са наети по програми за субсидирана заетост, финансирани със евросредства или с пари от националния

Извършват проверка по сигнал за бомба в НДК

Снощи малко след 18.00 часа е подаден сигнал за бомба в НДК, съобщиха за  от пресцентъра на СДВР за Фокус. В момента се извършва проверка по сигнала и сградата на НДК ще остане затворена до

Крадци системно обират пенсиониран офицер от армията пред очите му

Нагли крадци системно обират трудноподвижен човек и то почти пред очите му. Ужасяващата история е от станалото нарицателно за битовите кражби врачанско село Малорад, съобщи Нова ТВ.