Прокуратурата дава 70 000 лева на мъж, лежал в ареста невинен

Снимка: Архив
Пловдивчанин осъди прокуратурата за 70 000 лева заради това, че е лежал в ареста невинен, съобщи bTV.

Компютърният специалист Максим Савов е арестуван в началото на 2010 година по обвинение, че е извършил въоръжен грабеж в магазин за близо 500 лева.

Той лежа в ареста пет месеца, но след няколко дела бе оправдан напълно.

Преди месец Апелативният съд в Пловдив постанови прокуратурата да плати на мъжа 70 000 лева заради незаконното му задържане.

Пазарувай в MediaMall.bg - книги, музика, филми и абонаменти

Коментари 1

Сортирай по:

-21
Това е съвсем нагледно доказателство за "реформите" , за "чистотата" на политиката на герб ... Трябва да си съвсем малоумен , или твърде много корумпиран за да поддържаш тези управници !

Добави коментар

Добави коментар

Освободиха шефа на фонд "Земеделие" Атанас Добрев

Управителният съвет на Държавен фонд „Земеделие” освободи изпълнителния директор на Държавен фонд „Земеделие” -Разплащателна агенция (ДФЗ-РА) Атанас Добрев.

Над 1,5 млн. рецептурни книжки са вече презаверени, остават още 800 000

Към момента 1 580 679 са презаверените рецептурни книжки с нови четиризначни кодове, съобщиха от НЗОК.  Наближава крайният срок за презаверка на рецептурните книжки на хронично болните с новите

Банда апаши от столичния „Люлин” прави удари по морето с „таралеж” и „пеперуда”

Специални приспособления за взломяване на врати са намерени у трима софиянци, задържани при опит за кражба в бл. 35 в жилищен комплекс «Изгрев» в Бургас.

Жельо Бойчев, Стефан Данаилов и Михаил Миков водят листите на БСП в София

На своя пленум, който провежда в момента БСП утвърди водачите на листите си в София-град, съобщи „Фокус”. За водач в 23 МИР беше определен Жельо Бойчев, начело в 24 МИР е Стефан Данаилов,