Запорираха 30 коли на фирма, изтрочвала ДДС

Снимка: Архив

Над 1,8 млн. лв. щети на бюджета са предотвратени след ревизия на НАП Варна.
Дружество е уличено в направомерно отчетени разходи за над 1,5 милиона лв. за две години и неначислен ДДС над 300 000 лв., съобщиха от приходната дирекция.

Към момента са запорирани 30 автомобила на дружеството и е наложена възбрана на недвижимо имущество. Длъжникът е започнал доброволно погасяване на установените задължения.

Дейността на дружеството е производство на стоки от хранително вкусовата промишленост, поясниха от Дарик.

Данъчните направили проверката във връзка с декларирани доставки към дружествата от ЕС и опит за неправомерно ползване на данъчен кредит. Проверката е преминала в ревизия от служители на дирекция „Средни данъкоплатци и осигурители"/СДО/ при НАП Варна.

Органите на Софийска градска прокуратура и Специализираното звено „Противодействие на престъпленията против финансовата система на Европейския съюз" са иззели оптичните/компютърните носители на счетоводната и търговската документация на дружеството.

Тъй като обемът на информацията, съдържаща се в иззетите компютърни конфигурации е голям, ревизорите използват софтуера за извършване на ел. ревизии, който позволява по-бързо да се структурира информацията и да се изготви по-точен анализ.

В хода на ревизията е установено, че ревизираното лице е подписвало записи на заповеди с физически и юридически лица за големи суми, а разплащането по част от тях е извършвано с продукция и/или суровини, които не са осчетоводявани. Установено е още, че дружеството е представяло различни финансови отчети в НАП, Агенция по вписванията и Министерството на земеделието и храните - относно стойностите на произведената продукция от него.

Установено е и неправилно осчетоводяване на получени субсидии от Държавен фонд „Земеделие" във връзка със закупуване на дълготрайни материални активи, за което е заведено и досъдебно производство в Софийска градска прокуратура.

Дружеството е декларирало още доставки на продукция към страни членки на ЕС, но при извършени проверки по линията на административното сътрудничество със страните членки на ЕС е установено, че значителна част от чуждестранните клиенти не са декларирали и получили тези доставки.

От НАП Варна ще пристъпят към публична продажба на запорираното имущество, ако задълженията към бюджета не бъдат внесени в пълния размер.

Пазарувай в MediaMall.bg - книги, музика, филми и абонаменти

Коментари 0

Сортирай по:

Добави коментар

Добави коментар

аватар

Нигериец кебапчия кара в насрещното, блъсна пежо

53-годишният нигериец Стивън Икпе, който се прочу като майстор на скарата на съборите на БСП на Бузлуджа, карал ситроена си в насрещното платно на пътя от Казанлък за Стара Загора и ударил челно

Арест за афганистанец, намушкал сънародник

29-годишният нелегален имигрант Теймур Юсефи наръгал авера си Харун Хан Агаджан след спор за пари, стана ясно в Софийския градски съд. Скандалът между двамата афганистанши избухнал на 9 октомври

Съден за убийство бие шофьор на пътя

Криминално проявен и осъждан за убийство нападна шофьор в центъра на Пловдив и му нанесе побой пред очите на невръстното си дете. Районната прокуратура е образувала бързо производство спрямо

Пандизчията, заклал собствения си син, поиска ексхумация на тялото му от съда

Пандизчия, намушкал смъртоносно собствения си син, обяви в съдебната зала, че в болницата във Велико Търново са отнети органи от 17-годишния младеж за донорство. Стефан Фердинандов, който през юли м.

Убитият дядо от Чешнигирово бил с размазано лице, открили 360 лв. в джоба му

87-годишният Петър Динчев от пловдивското село Чешнигирово, който бе открит вчера пребит до смърт в двора на къщата си, е имал в джобовете си 360 лева, научи "24 часа".

Джигитът, убил пешеходец на зебра в Пловдив - обратно в ареста

Пловдивският апелативен съд отмени паричната гаранция от 10 000 лева за Милан Дивеков и го прати обратно в ареста. 24-годишният младеж уби на пешеходна пътека на 12 август в Пловдив 63-годишния

Син откри баща си пребит до смърт в Пловдивско

Полицията разследва убийството на възрастен мъж в село Чешнегирово. 87-годишният Петър И. е бил открит мъртъв в дома си вчера преди обед. Съседи забелязали,