Мазилка се срути от сграда в Мездра и едва не погуби 2 деца

10-годишната Виолета се отървала само с уплаха. Снимка bTV

Паднала мазилка в центъра на Мездра едва не уби две деца, съобщи bTV. Инцидентът е станал днес на обяд.

Четвъртокласничката Виолета Миловска се прибирала от училище, когато мозайка се откъснала от фасадата на 4-етажна сграда.

„Изведнъж толкова голяма тухла падна върху мен и се разцепи в главата ми, аз много се уплаших", разказа момичето пред камерата на медията.

Огромни късове се стоварили и върху количка с бебе на годинка.

„Беше много страшно. Децата стояха с количката и изведнъж се чу нещо страшно, гръм, трясък. Взех мъничкото от количката", споделя майката Димитрина Иванова. Тя още не може да повярва, че бебето е без драскотина. Спасило го покривалото на количката.


Районът веднага е бил отцепен от полицията. Бащата на 10-годишното момиче твърди, че ще потърси отговорност от собственика на сградата.

„Не може така, аз разбирам да има вятър, буря, случва се, падат неща, откъртват се, но в един прекрасен слънчев ден за мен не е нормално да падат разни неща от сградите", коментира Петър Миловски.

Предстои проверка на цялата фасада.

Пазарувай в MediaMall.bg - книги, музика, филми и абонаменти

Коментари 0

Сортирай по:

Добави коментар

Добави коментар

Европейската комисия възстанови още 7,3 млн. лева по ОПАК

ЕК възстанови още 7,3 млн. лв. по ОПАК, съобщиха от пресцентъра на Министерство на финансите. На 12 декември Оперативна програма „Административен капацитет” (ОПАК) получи поредния транш от

Патриотичният фронт представи в парламента национална доктрина

Патриотичния фронт – НФСБ и ВМРО представи последното разширено и допълнено издание на Българската национална доктрина на брифинг в парламента, съобщи „Фокус“.

Общ работник загина под тонове пръст в Свищов

36-годишен работник е издъхнал на място вчера след като бил затрупан под тонове пръст, научи "24 часа". Инцидентът станал на ул."Патриарх Евтимий" в Свищов около 17 ч.

Москов: За пръв път има гарантирани от резерва на касата пари за увеличение на бюджета на доболничната помощ

За първи път се случва следното – има гарантирани от резерва на касата пари за увеличение на бюджета на доболничната помощ. Това заяви здравният министър Петър Москов при дебатите по бюджета за

ГЕРБ отлага промените за пенсионните осигуровки

ГЕРБ отлага предложените спорни промени за пенсионните осигуровки, които не получават одобрението на коалиционния партньор Реформаторски блок, както и на подкрепящите правителството Патриотичен фронт

Търсим генерален адвокат за Съда на Европейския съюз в Люксембург

Министерството на правосъдието ще обяви началото на процедурата за избор на генерален адвокат в Съда на Европейския съюз в Люксембург в първите работни дни на януари 2015 г., съобщиха от институцията.

БДЖ пуска 10 000 допълнителни места по празниците

127 влака ще бъдат с увеличени състави за предстоящите празници, което ще осигури 10 000 допълнителни места. Това каза Ивайло Георгиев, ръководител сектор „Оперативно управление и анализ на график за