Мазилка се срути от сграда в Мездра и едва не погуби 2 деца

10-годишната Виолета се отървала само с уплаха. Снимка bTV

Паднала мазилка в центъра на Мездра едва не уби две деца, съобщи bTV. Инцидентът е станал днес на обяд.

Четвъртокласничката Виолета Миловска се прибирала от училище, когато мозайка се откъснала от фасадата на 4-етажна сграда.

„Изведнъж толкова голяма тухла падна върху мен и се разцепи в главата ми, аз много се уплаших", разказа момичето пред камерата на медията.

Огромни късове се стоварили и върху количка с бебе на годинка.

„Беше много страшно. Децата стояха с количката и изведнъж се чу нещо страшно, гръм, трясък. Взех мъничкото от количката", споделя майката Димитрина Иванова. Тя още не може да повярва, че бебето е без драскотина. Спасило го покривалото на количката.


Районът веднага е бил отцепен от полицията. Бащата на 10-годишното момиче твърди, че ще потърси отговорност от собственика на сградата.

„Не може така, аз разбирам да има вятър, буря, случва се, падат неща, откъртват се, но в един прекрасен слънчев ден за мен не е нормално да падат разни неща от сградите", коментира Петър Миловски.

Предстои проверка на цялата фасада.

Пазарувай в MediaMall.bg - книги, музика, филми и абонаменти

Коментари 0

Сортирай по:

Добави коментар

Добави коментар

аватар

Льо Монд обяви България за слабата брънка в борбата срещу Ислямска държава

ГКПП „Капитан Андреево” се е превърнал в нова фронтова линия във войната, която води Западът срещу джихадистките канали. Това пише журналистът от френския вестник „Льо Монд” Жак Фолору.

4 г. затвор за пиян шофьор без книжка, причинил смъртта на свой приятел

Окръжният съд в Монтана постанови ефективна присъда от четири години затвор за Р.Г. от София, който причинил смъртта на свой приятел - В.Б., от монтанското село Липен,

Инспекторки от МОН събличали зрелостници по бельо преди матурата в Разлог

Абитуриенти и родителите са сигнализирали за скандално поведение на две инспекторки от МОН по време на матурата по география и математика в Разлог. Те обаче пожелали да останат анонимни докато не

Родителите на починалото в Харманли дете са потърсили помощ много късно

Родителите на починалото в центъра за кандидат-бежанци в Харманли 4-годишно сирийско дете не са потърсили нито медицинска помощ от лекарите в центъра, нито съдействие от ръководството на дома.

НАП спря опит за нелегален внос на 20 тона пилешки бутчета

Звеното „Фискален контрол“ в НАП пресече опит за документна измама при внос на близо 20 тона замразени пилешки бутчета. При проверка на камион фискалните инспектори се усъмнили в документите,

Няма опасност от преливане на язовирите, стопанисвани от Напоителни системи

Във връзка с падналите обилни валежи няма опасност от преливане на язовирите в страната, които се стопанисват от „Напоителни системи“ ЕАД, съобщиха от ведомството.

Етнографският музей в Пловдив протече, 120 бона за ремонт на покрива

120 000 лева отиват за ремонт на покрива на една от най-емблематичните сгради в Пловдив - Етнографския музей. Уредниците събират водата с кофи в експозиционните зали.