Мазилка се срути от сграда в Мездра и едва не погуби 2 деца

10-годишната Виолета се отървала само с уплаха. Снимка bTV

Паднала мазилка в центъра на Мездра едва не уби две деца, съобщи bTV. Инцидентът е станал днес на обяд.

Четвъртокласничката Виолета Миловска се прибирала от училище, когато мозайка се откъснала от фасадата на 4-етажна сграда.

„Изведнъж толкова голяма тухла падна върху мен и се разцепи в главата ми, аз много се уплаших", разказа момичето пред камерата на медията.

Огромни късове се стоварили и върху количка с бебе на годинка.

„Беше много страшно. Децата стояха с количката и изведнъж се чу нещо страшно, гръм, трясък. Взех мъничкото от количката", споделя майката Димитрина Иванова. Тя още не може да повярва, че бебето е без драскотина. Спасило го покривалото на количката.


Районът веднага е бил отцепен от полицията. Бащата на 10-годишното момиче твърди, че ще потърси отговорност от собственика на сградата.

„Не може така, аз разбирам да има вятър, буря, случва се, падат неща, откъртват се, но в един прекрасен слънчев ден за мен не е нормално да падат разни неща от сградите", коментира Петър Миловски.

Предстои проверка на цялата фасада.

Пазарувай в MediaMall.bg - книги, музика, филми и абонаменти

Коментари 0

Сортирай по:

Добави коментар

Добави коментар

РБ пред взрив: заместникът на Корман Исмаилов ще е областен на София

Зам.-председателят на Народната партия "Свобода и достойнство" Веселин Пенев ще е областен управител на София-град, научи "24 часа". След като се чуло,

Патриотите още не са решили ще оттеглят ли подкрепата за кабинета

До няколко дни ще решим дали оттегляме подкрепата си за кабинета, или не, заяви пред “24 часа” Красимир Каракачанов, съпредседател на Патриотичния фронт.

Бюлетините в Костинброд не отговаряли на изискванията на Изборния кодекс

Бюлетините намерени в печатницата "Мултипринт" в деня за размисъл миналата година преди парламентарните избори не са отговаряли на изискванията на Изборния кодекс.

Теменужка Петкова: Ще направим пълна ревизия на енергийния сектор

„За преодоляването на финансовия недостиг ще направим пълна ревизия на сектора”, категорична бе Теменужка Петкова. Откритият диалог и доброто сътрудничество с професионалната общност са работещият

Няма да има коледни добавки за всички пенсионери

Народното събрание отхвърли предложението на АБВ за коледни надбавки за всички пенсионери. В предложението на партията се предвиждаше да бъдат отпуснати допълнително 60 млн.

Първо в 24 часа: ГЕРБ дава 5 комисии на РБ, 2 на патриотите и по 1 на другите

Ръководството на 5 парламентарни комисии ще отстъпи ГЕРБ на коалиционните си партньори от Реформаторския блок, научи "24 часа". Позициите ще се разпределят до края на деня в срещи на лидера на

Няма нарушения при бисквитите, в които бяха открити живи червеи

Не са открити отклонения и наличие на каквито и да било вредители при проверките на полските бисквити, в които жена от Пловдив откри живи червеи. Това каза пред „Фокус” – Пловдив д-р Теодора Севова,