Продукти:
12-15 камби
250 г ориз
1 стрък праз
10-15 маслини без костилки
1 морков
1 малка глава целина, листа от целина
100 мл доматен сок
2-3 с. л. олио
Начин на приготвяне:
Камбите се измиват и се изчистват от семките. Слагат се в тавата и се запичат около 20 минути на 180 С във фурната. През това време се почистват и нарязват праза, морковът и целината. Оризът се накисва за 15 минути във вода и после се измива добре. Запържва се в сгорещено олио, като се разбърква, докато зърната станат прозрачни. Залива се с 300 мл вода. Когато погълне част от водата, се прибавят зеленчуците.
Последни се слагат нарязаните на кръгчета маслини и зелените листа от целината. Камбите се пълнят със сместа. Ако остане, плънката се разпределя наоколо. Залива се с още 300 мл вода и се пече във фурна.
Време за приготвяне: час и половина
Вариант: Целината е задължителна подправка за тази рецепта. Но може да импровизирате с други зелени листчета - комбинация от магданоз и копър или свеж кориандър.
Рецептата приготви: Искра Сотирова